• Re:kghm Autor: ~qwerty [188.146.137.*]
    http://stooq.com/n/?f=1024004

Morawiecki powiedział także, że trzeba będzie "popracować" nad polską giełdą tak by zbudować mechanizmy "stabilnego, długoterminowego bezpieczeństwa". "Żeby wszyscy, którzy chcą pozyskiwać kapitał na giełdzie wiedzieli, że jest to bardzo dobre miejsce, a wszyscy którzy chcą inwestować na giełdzie swoje oszczędności wiedzieli też, że w perspektywie długofalowej mogą być one nie tylko bezpieczne, ale również korzystne" - wyjaśnił. (PAP)
  • Re:kghm Autor: ostry- [83.30.74.*]
    Gdybym miał wierzyć w obietnice polityków to ...
  • Re: Re:kghm Autor: ~miki [46.77.124.*]
    Pierwsze tluste eski po 57,juz zamkniete.Dzisiaj sesja na zygzaki,Miro do dziela.
  • Re: Re:kghm Autor: artimar [83.26.191.*]
    jakie tłuste Ski po 57? KIlka punktów na jednym kontrakcie to dla ciebie tłusto?. Sprawdź sobie jakie byly maksima i minima zanim to napisałeś na forum. A ciekawe co z tymi tłustymi Skami co brałeś ponizej 1800. Trzeba było tłusto do depozytu dołożyć. A skoro masz tolerancję do 2000 pkt to niezły leszczyk z ciebie aby akceptować prawie 150 pkt straty, Jak tam twoje 1700 wróżbito:)
  • Re: Re:kghm Autor: ~zielony [79.189.243.*]
    Od wczoraj LOP na KGHu skoczył o jakieś 800 pozycji, pytanie od zielonego kto bierze S-ki?
  • Re: Re:kghm Autor: miro. [79.191.250.*]
    zygzaki, to się wie, powodzenia.
  • Re: Re:kghm Autor: ~zielony [79.189.243.*]
    dzięki za podpowiedź, to już był koniec fali C?
  • Re: ciekawostka Autor: ~miki [46.77.124.*]
    Po 60 odswiezone,i heja na 50 ha,ha
    Nastepna partia po 70,juz czeka ha,ha
  • Re: ciekawostka Autor: ~qwerty [188.146.137.*]
    http://stooq.com/n/?f=1024019

Warszawa, 18.02.2016 (ISBnews) - Rządowy "Plan na rzecz odpowiedzialnego rozwoju" nie zakłada wykorzystania (do finansowania inwestycji sięgających łącznie 1 biliona zł) środków zarządzanych przez otwarte fundusze emerytalne (OFE), wynika z wypowiedzi wicepremiera i ministra gospodarki Mateusza Morawieckiego.
    Na pytanie w wywiadzie dla radia RMF FM, czy zakłada, że jednym z kół zamachowych dla programu rozwoju mogą być pieniądze OFE, Morawiecki odpowiedział: "Nie, tego w ogóle nie było w tym programie".
  • Re: ciekawostka Autor: mielonka [77.65.20.*]
  • Re: ciekawostka Autor: ostry- [83.30.74.*]
    Odgaduję że na imię miał miki ?
    to młody, nie widzisz resztek jadu na pysku i czerwonej prawej łapy?
    zastrzelony przy wodospadzie :)
  • Re: ciekawostka Autor: artimar [83.26.191.*]
    mi też "młodym" zalatuje od tego trolla o nicku "miki" . Twierdził, że na moich prognozach gra odwrotnie i pewnie zarabia. Na początku tygodnia zarobił kilkanaście pkt na koniu ale dziś jesteśmy 100pkt wyżej, wiec niezły z niego grajek:). BIerz miki te tłuste ski, szybciej będzie 1900:)
  • a propos stóp % Autor: ostry- [83.30.74.*]
    Co ze wzrostem stóp w USA?InternetowyKantor.pl - Biznes
    18 Lut 2016, 10:45

Wczorajszy komunikat FED-u ostudził nadzieje na rychły wzrost stóp procentowych za oceanem. Coraz więcej państw deklaruje niezwiększanie produkcji ropy.Wczoraj poznaliśmy protokół z posiedzenia FOMC. Z pewnym uproszczeniem jest to amerykański odpowiednik naszej Rady Polityki Pieniężnej. Z komunikatu wynika, że oprócz danych makroekonomicznych uwaga skupiona jest na giełdzie. Zdaniem komentatorów stopy procentowe będą rosnąć pod warunkiem, że nie będzie to szkodzić giełdzie. Jest to kolejny sygnał z cyklu co jeszcze musi się wydarzyć, żeby stopy wzrosły. W rezultacie zapowiedź 4 podwyżek stóp procentowych w 2016 roku, która padła w komentarzu FED uchodzi za nierealną. Obecnie znacznie częściej mówi się o 1-2 podwyżkach w tym roku. Co ciekawe obecnie rynek kontraktów terminowych wskazuje, że szansa chociaż jednej podwyżki wynosi trochę poniżej 50%.
  • Re: a propos stóp % Autor: ~jak40 [81.18.205.*]
    a ja dzisiaj pozamykany no takiego tygodnia nie mialem od kilku lat L zamkniete po 71 91pkt to moj rekord tylko na Tauronie wtopiłem
    a pisałem ze mogło to byc ostatnie zejscie przed wybiciem, wczoraj wywalilo mi proąd w dzielnicy i nie mialem dostepu do internetu i to był fuks bo pewnie po 20pkt byłbym na s. na razie mam 14% zrwotu z kapita;u od poczatku roku i na razie wystarczy zycze udanych decyzjji bede wpadał co jakis czas do was. Powodzenia
  • zapomniałeś podziękować Autor: ostry- [83.30.74.*]
    naganiaczowi :-)
  • Re: a propos stóp % .. 2 ciekawostki Autor: zosia3005 [87.205.143.*]
    1.  
    Dodam cytat ( K. Kolany ) :
    " Tłumacząc z  fedowskiego na nasze: tak długo jak S&P500 utrzymuje się poniżej 2.000 punktów (to znaczy „zacieśnienie” warunków finansowych), Fed nie podniesie stóp procentowych, choć jeszcze w grudniu zapowiadał cztery podwyżki w 2016 roku."

..czyli S&P może dojść max do 1999 i albo tam tkwić na wieki .. albo zjazd .. :-))))

2.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Dlug-publiczny-USA-przekroczyl-19-000-000-000-000-dolarow-7324156.html
  • Re: a propos stóp % .. 2 ciekawostki Autor: artimar [83.26.191.*]
    analitycy i redaktorzy sobie zawsze tłumaczą i piszą tak, jak sami rozumieją, co nie znaczy, że ich komentarz ma wartość prognostyczną. Po prostu gdybanie i tyle :)
    A chyba trudno zarzucić, że obecna fala wzrostów jest tylko sztucznym wyciągiem. Ciekawe jak będzie wyglądac korekta tego wzrostu, bo wyskoczyli na wyższe półki i mogą już pilnować tych poziomów pow. 1800. Zobaczymy.
  • Re: a propos stóp % .. 2 ciekawostki Autor: zosia3005 [87.205.143.*]
    Oczywiście , ze jest sztucznym wyciągiem .
    Wyżej podałam kolejno 4 ostatnie podobne sytuacje.
    za kilka dni - zweryfikujemy bieżący ..
    .. w moim odczuciu .. dopiszę do listy
    brakuje tylko wykończenia u góry .. no i sprawdzimy zakres zjazdu ..
    Wrócę - kiedy będziemy już znali te liczby .. to dopiszę je do listy ...
    Pozdrawiam

PS
    Nie chcę przypominać starych wpadek , bo każdy je ma , ale ..
    .. chyba pamiętasz , jak obśmiałeś rekomendacje analityków dla KGHM na 90 zł
    kiedy wycena była ok 115 czy jakoś tak
    twierdziłeś , że to absurd i KGHM nigdy nie zejdzie na 90 zł
    Dług USA to .. chyba nie gdybanie ... to fakt ...
    jak się uprę Zosiu to znajdę tez kilka podobnych sytuacji, kiedy po obronie dołków i ładnej sesji wzrostowej indeksy zmieniały średnioterminowo trend na wzrostowy. Ale szukanie takich statystyk jest bez sensu, bo nie sobie rynek sam decyduje. Na naszym rynku nie ma akcji dużych spółek, które są nadmuchane i przewartościowane. A przeciwnie - widać, że mają chęć rosnąć. Patrz na banki, kghm, pkn etc :). A wartość tego wzrostu ocenimy poo jakości korekty spadkowej. Na razie do góry i nie ma co czarować i podpierać się poglądami pana Kolany.
  • Re: a propos stóp % .. 2 ciekawostki Autor: ~amiki [95.215.78.*]
    Zosiu nie pekaj,kolejny pakiet esek po 80 ,otwarty haha,
  • Re: a propos stóp % .. 2 ciekawostki Autor: ostry- [83.30.74.*]
    Absolutnie się z Tobą zgadzam Zosiu w kwestiach makroekonomicznych , natomiast próba przekładania ich na język codziennej spekulacji rynkowej grozi po prostu bankructwem drobnego misia.
    Wystarczy spojrzeć na najnowszy przykład kolegi Tomiego który mając świetną pozycję która by zarobiła kokosy wpakował się w niezły pasztet.
    1880 już było i ciekaw jestem czy rzeczywiście ciał straty jak to wczoraj wieczorem deklarował ale jak znam życie to pewnie nie.

Teraz każdy punkt dla niego i innych drobnych misiów może być tą słomką pod którą załamie się wielbłąd i game over.
  • Re: a propos stóp % .. 2 ciekawostki Autor: zosia3005 [77.253.187.*]
    Oczywiście Ostry .. dlatego nie ma sensu łapać ani dołków ani górek  choć .. w trendzie spadkowym , łapanie górek ( zwracając uwagę aby nie przesadzić z depo ) , ma większe uzasadnienie .

Tak czy inaczej - nic takiego się w obrębie głównych spółek z W20 nie stało , 
    co uzasadniałoby wzrosty w granicach 7-10 % w 2 dni .. ?!
    Jakie uzasadnienie ma np. wzrost ceny KGHM o ponad 10 % przy spadającej cenie miedzi
    ... i perspektywie przeszacowania majątku .. ?!

GPW to płytki rynek a - MOIM ZDANIEM - zagranica może przyjdzie po nasze obligacje
    .. ale w akcje największych spółek jeszcze długo nie będzie INWESTOWAĆ
    bo to jest całkiem bez sensu .. chyba nie trzeba tłumaczyć dlaczego ...

Tu idzie gra o kontrakty , 
    .. bo na kontraktach jest kasa drobnych - robią tu duży obrót.
    Akcji nie maja - wiec można ich wywieźć .. gdziekolwiek
    tak długo - jak długo będą chcieli grać ..
    bo jak się wycofują - spada LOP .... a to koniec gry ..

Pisałam wiele razy , że boje się grac pod górę , 
    bo rynki są tak napompowane kasą i polityka , że wystarczy drobne info + "awaria" brokera
    i .. można się ocknąć z ręką w nocniku.
    Wolę zaczekać aż ruch w górę się wyczerpie ..
    .. i zagrać spokojnie .. S
    ale .... każdy gra jak chce ...

Jak Pan Minister Morawiecki w ramach przyjaznej giełdy zacznie ją ..
    .. cywilizować .. zlikwiduje fixy , ujarzmi animatorów
    wróci do podawania informacji o krótkiej sprzedaży , koncentracji futures
    .. itd ... itd ...itd ... czyli
    chociaż symbolicznie zaświeci nam "światło" w tym ciemnym pokoju bez klamek ..
    to może uwierzę w dobre intencje .
    Na razie - słucham go tak jak kandydatki w wyborach Miss Świata :
    " Chciałabym zaprowadzić na ziemi pokój i zlikwidować głód" .. :-))
  • Re: a propos stóp % .. 2 ciekawostki Autor: ostry- [83.30.74.*]
    a dlaczego niby 2000 a nie 2100 na przykład?
    przecież FED nie podaje konkretnego poziomu, to pan Kolany tak sobie to wykoncypował ale to jest tylko i wyłącznie jego interpretacja.
    no chyba że pozostaje w bliskich stosunkach z panią Yallen i wie jakie poziomy ona ma na myśli mówiąc o słabym rynku :-)

napisałeś innym słowami to samo, co ja :).
    Pan Kolany gdyby prezentował swoje inwestycje na rynkach kapitałowych na podstawie swoich prognoz, to wtedy rozumiem, ale jeśli jest oderwany i nie inwestuje, to uprawia swoja beletrystykę i gdyba tak samo jak każdy inny.
    Generalnie był nastawiony prospadkowo więc teraz szuka argumentów i co najgorsze - czasami dodaje wiary inwestorom.
    Podobnie jak ja. Sprzedałem za wcześnie PKN bo po prostu wystarczyło podnosić TP i trzymac akcje. Dziś miałbym kolejne kilka tys zł. do przodu a tak czekam na korektę i doszukuję się podobnych komentarzy :).
    Trzeba jedynie pamiętać, że USA jak nawet spadną do szczytów z 2007roku to nasz grajdoł i tak daleko w tyle i w cale nie musi iść po sznurku, co zresztą pokazuje w ostatnich dniach.

• Re: a propos stóp % .. 2 ciekawostki Autor: ~waldi [80.50.230.*]
    Niedawno był ciekawy film dokument o M.Armstrongu. Posiedział siedem lat po go oskarżeniu o schemat ponziego (z dokumentu wyłania się trochę inna wersja, ale nie o tym).
    Ciekawe jest że sam Armstrong oskarżył rząd USA o największy schemat ponziego - zaciągają nowe (większe) długi na spłatę starych.. he he

• Re: ciekawostka Autor: ~Cogito [5.172.247.*]
    bliskie okolice 1875 mogą być najistotniejszą strefą licząc od wczoraj
  • Re: ciekawostka Autor: ~jak40 [81.18.205.*]
    mysle ze moga podejsc jeszcze troche wyzej nawet pod 1890-1900 ale rejon bardzo newralgiczny
    a amerykany (wig20usd) już od dołka zrobili ponad 18%... To tak jakbyśmy na w20 byli na 1963.
    Można tak przypuszczać. 1875 już nie jest tak uległe jak inne rejony od wczoraj. Po prostu mam pewne przesłanki, że technicy będą spoglądać na ten rejon częściej niż na przeciętny. A to wszystko jako ciekawostka. Na pewno nie inwestuje w oparciu o to.
  • Re: ciekawostka Autor: ~bardzo [109.238.53.*]
    juz mi cieplo na eskach po 67 na kghmie
    ja też się powoli zaczynam czaić na jakieś drobne S'ki. Na godzinnym wig20 mamy 18 białych świec pod rząd, to się musi trochę przeczyścić...
  • Re: ciekawostka Autor: ~Pit [188.146.9.*]
    Aż strach otwierać S, przy takim rynku....
    Ale kiedyś trzeba zacząć....
    pierwsze s KGHM po 67.89
    mam nadzieją, że nie za wcześnie...

pozdrawiam graczy
  • Re: ciekawostka Autor: ~alwik [95.51.238.*]
    Witam, dawno tu u was nie byłem. Ja połowę już sprzedałem ale nadal trzymam longi aż do 19xx, a potem się zobaczy . Wg mnie rynki bazowe dopiero dojrzewają do poważniejszej korekty ale to dopiero chyba po wygaśnięciu kontraktów marcowych. Póki co jazda do góry. Na razie podłączyłem się po Daxa i Brent i to na razie daje nieźle zarabiać
  • Re: ciekawostka Autor: ~taktowidze [109.238.53.*]
    popatrz na wieszosc kwitow jak wygrzane wskazniki

dzis dotarli do lini trendu na 1870-79 przebijanie go i wejscie w hosse z tak wykupionymi kwitami nie ma sensu

widac , ze moc jest, test strefy byl - cofniecie na 1820 test tej waznej strefy i budowanie podejscia na spokojnie i pokonanie 1880
    80tki zamkniete po 71, i tak pakietami do 50_u.Miro zyjesz? Jak tam twoje zygzaki.
  • Re: ciekawostka Autor: artimar [83.26.191.*]
    Popsuję ci młody vel miki trochę humor bo zaczynam obstawiać korektę tych dynamicznych wzrostów i nie pozostaje ci nic innego jak pakowanie L do wora :).
    Z drugiej strony, czego nie zrobisz to i tak masz tydzień na minusie. :).
    A ja jako twój ulubiony antywskaźnik mam w tym tygodniu średnią zysku 4,30zł. na jednej akcji PKN spośród 8000 sztuk:). To już poprawia samopoczucie bo można bezboleśnie zbierać na podatek za 2015 odłożyć. Tak więc przesiadka miki i pakuj Lki do wora:)
    Koledze "miro" nie zawracaj głowy bo i tak jesteś fałszywym trollem. i nie pasujesz do naszej ekipy judaszu:)

• Re: ciekawostka Autor: ~gratuluje [109.238.53.*]
    pewnie, nie ma to jest zbierac elki w tym momencie po takich wzrostach i na takich wskaznikach

gratuluje
  • Re: ciekawostka Autor: miro. [79.191.113.*]
    pewnie artimar, nie trać czasu na gościa, najważniejsze żeby każdy robił to w czym czuje się dobrze i nie zazdrościł, nie małpował i nie hejtował, a inwestowanie wtedy jest łatwe i nie stresujące, róbmy swoje jak śpiewał Młynarski. powodzenia.
  • Re: ciekawostka Autor: ~mam [109.238.53.*]
    dobra 25 S po sredniej 67,5 na kghmie zobaczym co z tego bedzie, mam nadzieje , ze luka bedzie przyciagac jak magnes
  • Re: ciekawostka Autor: ~jak40 [81.18.205.*]
    a tak sie bałem ze zle domknąlem L ki ale widac sypanko na akcjach, ciekawe czy to bedzie mocniejsze czy tylko tak przed stanami
  • Re: ciekawostka Autor: ~taktowidze [109.238.53.*]
    odpowiedz jest bardzo prosta

strefa 1870-79 narazie nie do przebicia , duza strefa podazowa

teraz spoojnie schlodzic, zrobic test 1820 i do gory moze i nowa hossa po przebiciu 1870-80
  • Re: ciekawostka Autor: ~miki [95.215.78.*]
    Nie podejrzewalem,ze tak szybko zaczna spadac.Myslalem,ze troche pomatacza ,zeby nalapac leszczy na elek.Typowy wyciag na otwarcie dobrych esek.Jak dla mnie to super,przy 50=u z dzisiejsza sesja ,jestem juz na plusie.Zostaje jeszcze pakiet z wczoraj po,1800,1820-1830.Ale cierpliwie czekam,chetnie odnowie jeszcze raz po 80,ha,ha
    Dnia 2016-02-18 o godz. 10:59 ~Cogito napisał(a):
    > bliskie okolice 1875 mogą być najistotniejszą strefą licząc od wczoraj

Po tym stwierdzeniu czterokrotne potwierdzenie istoty nawet nie strefy, a linii 1875. Piękna spekulacja, nie? Jest duże prawdopodobieństwo, że ta strefa jeszcze wyraźnie da o sobie znać, ale to już mniej istotne.
    No jest juz super,zaraz 50 ki i heja na 1820 ha,ha.Dziwi mnie tylko.kghm,chyba chca zestrosowac nam jeszcze Zosie,bo nie chce spadac,ale chyba trzymaja go na deser ha,ha
  • Re: ciekawostka Autor: ostry- [83.30.74.*]
    ciekawe czy przy 2000 też będziesz robił haha
  • Re: ciekawostka Autor: ~wtymroku [109.238.53.*]
    korekta musi byc ! nikt mi nie powie, ze inaczej , tak wygrzanych wskazniow juz dawno nie widzialem , a taka sesja jak wczoraj i dzis zapowiada, ze mozemy w tym roku sie zameldowac na 2 tys
    Widze,ze znow pojawili sie naganiacze na wzrosty,to musi spadac ha,ha
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.