• Re: punkt opłat Autor: ~TomaszG [83.27.90.*]
    ja rowniez prosze o odpowiedz na temat legalnosci
  • Re: punkt opłat Autor: ~confused [83.27.109.*]
    No a co z tą legalnością (...)!? Pytanie chyba nie jest trudne? A może jest ?
  • Re: punkt opłat Autor: ~re: confused [83.25.199.*]
    Na pytania zadane w takiej formie nie mam zwyczaju odpowiadać.

• Re: punkt opłat Autor: ~pakiet [83.25.199.*]
    Wszystkie materiały sprzedawane w pakiecie TAKKO są całkowicie legalne, posiadają załączone licencje.

Dziękuję Moderatorowi za reakcję.
  • Re: punkt opłat Autor: ~x [83.27.114.*]
    taaaaa
  • Re: punkt opłat Autor: ~właścicielka punktu opłat [212.191.39.*]
    Biuro oplat otworzone przy pomocy pakietu za 700 zl. powadze od zeszlego roku. Osobiscie w listopadzie zlecilam sprawdzenie legalnosci oprogramowania i wiem w 100%, ze moge z niego kozystac!Dodatkowo dostalam programik do drukowania paragonow :) - który bardzo ulatwia zycie i kontrole zyskow.
    Wlasnie dostalam od autora plyty z oprogramowaniem kolejna oferte, aby zarobic dodatkowe pieniazki - doladowania konta.
    Pisalam na tym forum juz kilka razy, ale to moje ostatnie wystapienie. Nie chcialam uprawiac tu reklamy wlasciciela firmy od ktorej zakupilam pakiet, ale uwazam, ze to co sie dzialo na tym forum od dluzszego czasu bylo wysobe niestosowne......
    Dlatego z pelna swiadomoscia pisze - kupilam pakiet za 700 zl. od TAKKO, jestem z niego bardzo zadowolona!!!
    Jesli kogos interesuje cos wiecej - czy to odnosnie samego (wedlug mnie profesjonalisty) wlasciciela czy funkcjonowania mojego punktu oplat, czy czegos innego... - czekam na pytania. To forum (ludzi na nim piszacy) zrobilo sie jednym wielkim bagnem, wiec rezygnuje z zagladania tu! Jakby co, to zapraszam. I polecam TAKKO! Ja sie nie zawiodlam.

Zegnam

Wlascicielka punktu oplat
  • Re: punkt opłat Autor: ~Borek [83.21.171.*]
    A swoją drogą - ubawiłem się setnie! Każdy właściciel firmy otwierającej punkty opłat wykrzykuje, jaki to cudowny sposób na buisness znalazał, jaki jest cudny i wspaniały, jaki to wielce wysoki poziom sobą reprezentuje a jak się wypowie, to słoma z butów...
  • Re: punkt opłat Autor: ~haha [83.25.234.*]
    Oj Panie Borek :) "buisness znalazał" czy może "business znalazł" ?
  • Re: punkt opłat Autor: ~Thorn [83.28.214.*]
    Ależ się merytorycznie zrobiło....
  • Re: punkt opłat Autor: ~Czytelnik [217.116.100.*]
    Ciekaw jestem czy znów cie moderator usunie, podarciuchu.
  • Re: punkt opłat Autor: ~majka [217.116.100.*]
    Chciałabym przyjmować opłaty u siebie w sklepie w małym miasteczku. Nawet te kilkanaście złotych dziennie dodatkowo to dla mnie naprawde duzo. Licencja za kilka tysiecy nie wchodzi w grę. Może ktoś coś podpowie?
  • Re: punkt opłat Autor: ~romek [217.116.100.*]
    No właśnie. Ciekawi mnie czy opłaca sie w ogóle w coś takiego wchodzić jeśli z góry wiadomo, ze obroty bedą małe. Powiedzmy kilkaset wpłat na miesiąc. Niestety koszty urochomienia są na tyle wysokie, że inwestycja zwrociłaby się dopiero po roku albo i dłużej. A np. pewna krakowska firma chce 200PLN na miesiąc niezależnie od obrotów.
    Dlatego proszę kogoś kto ma taki punkt w sklepie niech napisze czy to się opłaca.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Benedykt Bartczak [83.20.28.*]
    Osoby zainteresowane zapraszam do współpracy.Nie pobieramy żadnych opłat licencyjnych! Działamy na zasadach Agencyjnych.www.twojerachunki.pl GG3457288 infolinia 0880 098 880
  • Re: punkt opłat Autor: ~ryga [82.143.146.*]
    Zmusiłem się i przeczytałem od początku wszystkie wypowiedzi licząc że znajdę coś konstruktywnego. Niestety. Nie biorąc pod uwagę żadnej opini, wybrałem program najprostszy we wprowadzeniu i najtańszy, program firmy TAKKO. Znam już wypowiedzi krytyczne i kilka pozytywnych. Ale najbardziej interesują mnie praktyczne doświadczenia w prowadzeniu takiego punktu, szczególnie w opaciu po program TAKKO. Dlatego prosiłbym o wymianę korespondencji na ten temat.
  • Re:do racjonalisty Autor: ~właściciel KM [212.76.39.*]
    Witam Pana Racjonalistę.
    Poruszę jedynie temat transportu gotówki.
    A kto powiedział, że trzeba w punkcie trzymać całą gotówkę i dopiero na koniec dnia zawozić ją do banku...?
    Sugerujesz, że jesteśmy nierozsądnymi głupkami, ale to Tobie zabrakło wyobraźni. To właśnie zabespieczane konwoje są celami ataków złodziei. Pozdrawiam
  • Re: do niedoinformowanego Autor: ~KM [212.76.39.*]
    Witam.
    Widzę, że faktycznie jesteś niedoinformowany, albo udajesz...
    Wymyślasz jakieś dziwne problemy. Jak ktoś będzie otwierał czwarty punkt, to stać go też będzie na te kilkaset złotych za program.
    Co do stawek za przelewy też przesadziłeś, bo cztery punkty po 2000 przelewów to już poważny klient dla Banku.
    Mam wrażenie, że zależy Ci na tym, żeby przestraszyć tych wszystkich, którzy chcą działać na własny rachunek.
  • Re: do Yahagi Autor: ~KM [212.76.39.*]
    Witam serdecznie :)
    Jaka to rewelacja...wow! 105 rachunków a po miesiącu 197 no proszę...
    Rozumiem,że dziewczyna o której wspominasz, uczyła się przy okazji obsługi komputera, albo mąż jej przeszkadzał zamiast pomagać, skoro tyle czasu to trwało. Przykład z samochodami mi się podobał...
  • Re: do Yahagi Autor: ~?.? [83.21.59.*]
    KM Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Witam serdecznie :)
    > Jaka to rewelacja...wow! 105 rachunków a po
    > miesiącu 197 no proszę...
    > Rozumiem,że dziewczyna o której wspominasz, uczyła
    > się przy okazji obsługi komputera, albo mąż jej
    > przeszkadzał zamiast pomagać, skoro tyle czasu to
    > trwało. Przykład z samochodami mi się podobał...

• Re: do Pana jasnowidza Racjonalisty Autor: ~KM [212.76.33.*]
    Witam. Powiem tyle...
    To gadanie o wygryzaniu małych punkcików przez punkty sieciowe jest bez pokrycia. Jakieś dwa tygodnie temu zamkneła się pobliska ajencja PKO bo większość klientów przeszła do mnie.

Szkoda słów na to wasze ględzenie o atutach sieci.
    Znam takich, którzy należą do sieci i muszą świecić oczami jak przelewy nie są realizowane w terminie.
  • Re: punkt opłat Autor: ~ERA [83.145.188.*]
    Udziele sie po raz ostatni na tym bezsensownym steku brdur... siec ktora reprezentuje Yahagi to bandyci... ukradli pomysl... wszystko to co wiaze sie z oplatami. ZUS i US i te krzyki ze u nich to pole nadawca to faktycznie osoba placaca a nie posrednik... ukradki pomysl .... i tyle ... ACCADIA ... tak to o nich pisze.... to zlodzieje pomyslu i rozwiazan z innej sieci... ale wszystko ma swoj koniec... tak czy siak.....
  • Re: punkt opłat Autor: ~nitzsche [83.28.190.*]
    witam, przeczytalem post od poczatku do konca i wsumie 2 posty wniosly cos do tematu, osobiscie tez kiedys zastanawialem sie nad punktem przyjmowania opłat. (pomysl upadl z powodu braku czasu)

jestem zwolennikiem sieciowania wiekszosci branz usługowych i handlowych sam prowadze spory elektromarket wlasnie pod szyldem sieci, jednak nie ma co porownywac handlu z uslugami finansowymi, przeciez takiej firmie powiezamy nasze dobre imie i caly nasz majatek, nie mamy praktycznie zadnej gwarancji ze pan X czy Y za rok nie zabierzez tygodniowego utargu od nas i 30 innych punktow inie pojedzie na bahamy! jedyne firmy z ktorymi bym nawiazal wspolprace to polcard (www.mojerachunki.pl) i city bank (unikasa.pl) sa to firmy ze starzem i obdarzone przezemnie zaufaniem jednak na tych uslugach nie zarobimy kroci, zarobek z 1 rachunku to 30 gr netto.

przegladajac oferte polskich bakow darmow przelewy dla firm sa w multibanku, pkobp, raifaisen(chyba zle napisalem ale wiadomo o co chodzi) za 50 gr w ing.
    z tym ze multibank pko i raifaisen odpada ze wzgledu na limit wyznaczony listami hasel (okolo 100 przelewow tygodniowo)
    wiec nie bardzo widze sens reklamy pakietu za 700 zl z "umowami" na bezplatne przelewy.
    pozatym system ing dopiero raczkuje i przy poziomie dziur dzisiejszym oprogramowaniu chyba bym nie zaufal zadnemu systemowi nie opartemu na haslach jednorazowych.

spotkalem sie jeszcze z oferta city banku ktora sie nazywa system płatności masowych, ale niesty nie wiem jak to dziala.

zmienmy sposob dyskusji i poprostu piszmy ktory bank oferuje jakie uslugi, ktora firma napisala fajny program do obslugi punktow (i poda link do demo) ktora siec daje nam np umowe z justusem o konwojowanie pieniedzy, umowe z pzu o ubezpieczenie itd

Pozdrawiam i zycze zmiany sposoby dyskusji

Adam M.
  • Re: nitzsche Autor: ~MJ [217.116.100.*]
    Szanowny Panie.
    Zauważyłem w Pana poście następujące zdanie: <<... wiec nie bardzo widze sens reklamy pakietu za 700 zl z "umowami" na bezplatne przelewy>>. Sugeruje Pan, że pakiet za 700PLN (a na tym forum ludzie wiedzą, że to pakiet TAKKO) posiada jakieś niewielkie limity tygodniowe ilości przelewów. Otórz nic takiego nie ma miejsca i może Pan zrobić nawet kilka tysięcy bezpłatnych przelewów w tygodniu.
    Skoro nie posiada Pan odpowiedniej wiedzy, dlaczego nie skontaktuje się Pan bezpośrednio ze mną, lecz pisze nieprawdę na forum?
    Próbowałem wysłać do Pana maila, niestety podał Pan błędny adres.

Pozdrawiam
    www.PunktOplat.pl
  • Re: punkt opłat Autor: ~Luna [87.96.6.*]
    nitzsche Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > witam, przeczytalem post od poczatku do konca i
    > wsumie 2 posty wniosly cos do tematu, osobiscie
    > tez kiedys zastanawialem sie nad punktem
    > przyjmowania opłat. (pomysl upadl z powodu braku
    > czasu)
    >
    > jestem zwolennikiem sieciowania wiekszosci branz
    > usługowych i handlowych sam prowadze spory
    > elektromarket wlasnie pod szyldem sieci, jednak
    > nie ma co porownywac handlu z uslugami
    > finansowymi, przeciez takiej firmie powiezamy
    > nasze dobre imie i caly nasz majatek, nie mamy
    > praktycznie zadnej gwarancji ze pan X czy Y za rok
    > nie zabierzez tygodniowego utargu od nas i 30
    > innych punktow inie pojedzie na bahamy! jedyne
    > firmy z ktorymi bym nawiazal wspolprace to polcard
    > (www.mojerachunki.pl) i city bank (unikasa.pl) sa
    > to firmy ze starzem i obdarzone przezemnie
    > zaufaniem jednak na tych uslugach nie zarobimy
    > kroci, zarobek z 1 rachunku to 30 gr netto.
    >
    > przegladajac oferte polskich bakow darmow przelewy
    > dla firm sa w multibanku, pkobp, raifaisen(chyba
    > zle napisalem ale wiadomo o co chodzi) za 50 gr w
    > ing.
    > z tym ze multibank pko i raifaisen odpada ze
    > wzgledu na limit wyznaczony listami hasel (okolo
    > 100 przelewow tygodniowo)
    > wiec nie bardzo widze sens reklamy pakietu za 700
    > zl z "umowami" na bezplatne przelewy.
    > pozatym system ing dopiero raczkuje i przy
    > poziomie dziur dzisiejszym oprogramowaniu chyba
    > bym nie zaufal zadnemu systemowi nie opartemu na
    > haslach jednorazowych.
    >
    > spotkalem sie jeszcze z oferta city banku ktora
    > sie nazywa system płatności masowych, ale niesty
    > nie wiem jak to dziala.
    >
    > zmienmy sposob dyskusji i poprostu piszmy ktory
    > bank oferuje jakie uslugi, ktora firma napisala
    > fajny program do obslugi punktow (i poda link do
    > demo) ktora siec daje nam np umowe z justusem o
    > konwojowanie pieniedzy, umowe z pzu o
    > ubezpieczenie itd
    >
    > Pozdrawiam i zycze zmiany sposoby dyskusji
    >
    > Adam M.
    >

Witam!
    Przestrzegam wszystkich przed otwieraniem takich punktów!!!!!!!!!!!!!
    My z mężem wykupiliśmy licencję za ponad 5,000 zł od jednej z koszalińskich firm/okazała się niezrzeszona/.Program przesuwał przecinki ,po prostu głupiał.Ostatecznie rozesłał zlecenia dzienne ,,w świat''
    Pisaliśmy do wszystkich banków i instytucji o zwrot...czekaj tatka latka.Sprawa znalazła się w prokuraturze/mąż ją poinformował/Ludzie jako poszkodowani chodzili na policję,w biurze ,,zadyma''W listopadzie został wezwany na policję i zatrzymany...co ja wtedy przeżyłam....
    Policji nie chciało się grzebać w papierkach,które byly dowodami,że utarg codziennie był odstawiany.Nie wzięto też pod uwagę ,że niektóre firmy zwrotu jednak dokonały np.Energetyka ,ZUS itp.niestety niewszystkie.Męża zastraszono,że ma się przyznać,że zawłaszczył ok.50.000 to zostanie przedstawiony mu zarzut zaniedbania,po drugie przetestowanie ,,podróby'' programu jak określiła płytę policja kosztowało by ok.40.000 i do tego koszty sprawy itd.
    Mąż dostał wyrok pozbawienia wolności w zawieszeniu i 9 m-cy na zwrot pieniędzy/aktualnie jest na zasiłku dla bezrobotnych/oraz zakaz wykonywania zawodu związanego z pośrednictwem finansowym na 10 lat.
    Na tym nie koniec.Jako ,że się nie ukrywa dzwonią do niego na komórkę grożą,że wywiozą do lasu itp.Ostatnio jako ,że mieszkamy w okolicy miasta w którym prowadziliśmy działalność gdy wracałam do domu z dziećmi z zakupów śledził mnie samochód.Zdaża się,że ktoś do nas przyjeżdża i nam wygraża.
    Podobno mam w domu basen,jeżdżę za granicę na wycieczki itp.Prawda jest taka ,że 7 lat temu kupiliśmy chatę do remontu i do tej pory nas nie stać by np.położyć dachówkę.Za granicą byliśmy 8 lat temu w Chorwacji - nagroda za moje wyniki w pracy.Ludzie uważają,że jesteśmy złodziejami ,a to nieprawda!!!!!Licencjonodawca umył ręce....twierdzi,że jego program jest ok!!!!Policja pozbyła się kł.opotu a my spijamy śmietankę,,obietnic'' z ich strony.Nie mamy pieniędzy ,inaczej bym walczyła.Mam 35 lat ,mąż jest o 22 lata starszy i co tu ukrywać schorowany...nie wiem co będzie dalej...na stres reaguję nadmiernym apetytem .Od ub.roku przytyłam 18 kg.mam depresję i jestem pacjentką w przychodni zdrowia psychicznego.Wszystko czuję,że spoczywa na moich ramionach ,ale boję się ,że nie dam rady sobie sama z sobą ,a jeszcze muszę być oparciem dla męża.Ostatnio kupiłam broń niewymagającą zezwolenia.Muszę chronić rodzinę/córeczka ma 4 latka,syn 13 lat/.Ludzie nie potrafią zrozumieć,że 50.000 to jednodniowy ,,utarg''Gdybyśmy mieli złe zamiary to wystarczyło by nie odwozić kasy do banku przez tydzień ,nawet dwa i zamknąć interes.My tymczasem jesteśmy ,nie uciekamy,tłumaczymy,znosimy zniewagi.Dużą część pieniędzy już zwróciliśmy klientom/ze zwrotów i zaciągniętych przeze mnie kredytów/.Zaznaczam,że do czasu program chodził bez zarzutu.Co jeszcze nas czeka???????????
  • Re: punkt opłat Autor: ~nitzsche [83.28.222.*]
    witam,

Autor(ka): MJ (...)
    chodzilo mi o to iz mozna miec albo bezplatne nie limitowane przelewy albo miec bezpieczenstwo w postaci hasel jednorazowych, np city bank oferuje bezplatne przelewy nielimitowane, ale wystarczy poczytac opinie na temat bezpieczenstwa w tym banku i wychodzi naprawde krucho.... a przeciez przez konto bedzie przechodzilo parenascie tysiecy dziennie...

tak z ciekawosci bym prosil o jakis dokladniejszy opis zabezpieczen jakie oferuje bank przez pana polecany

a mail jest troszke inny, chyba na ogolnodostepnych forach nikt nie podaje maili, po tygodniu nie do sie ze skrzynki korzystac.
    login jest dobry a domena simplusnet.pl
  • Re: punkt opłat Autor: ~nitzsche [83.28.216.*]
    sorki jeszcze lukas bank oferuje bezplatne przelewy z tokenem... wiec tu mozna sie jeszcze zastanowic:)
    pzdr Adam M
  • tanie opłaty Autor: ~zenia [82.160.2.*]
    jestem zainteresowana prowadzeniem punktu tanich opat prosze o pomoc
  • Re: punkt opłat Autor: ~sss [83.22.166.*]
    Powinnas sie okreslic, czy interesuje Cie przylaczenie do jednej z sieci, czy pojscie na zupelna samowolke...
  • Re: punkt opłat Autor: ~? [217.116.100.*]
    "Zupełna samowolka"... czyli praca tylko DLA SIEBIE to BEE, a DLA SIECI to CACY?? Jasne, lepiej wysługiwać się cwaniakom:) Lepiej płacić komuś za... NIC? Tak wiem, że sieć jest matką i ojcem sukcesu. Tylko ONA gwarantuje ci sukces! Samemu nic nie zdziałasz. Tylko sieć zapewni ci zyski (pomniejszone o dzięsiecinę). Jak nie należysz do sieci jesteś nikim!!! Poproszę teraz o pseudo filozofię wspaniałości wspaniałej, najwspanialszej sieci. Aż nie mogę się doczekać...
  • Re: punkt opłat Autor: ~sss [83.22.128.*]
    Praca dla siebie - spoko, ale jak cos nie idzie, to zwijam kilkudniowy utarg i sajonara - tyle mnie widzieli
  • Re: punkt opłat Autor: ~? [83.25.234.*]
    re:sss
    Zdać sobie sprawę z własnych słabości to krok do sukcesu i... leczenia.
    Mam nadzieję, że niezbyt często to robisz. Trzymam kciuki za ciebie. Jak sie wyleczysz daj znać.
  • Re: punkt opłat Autor: ~sss [83.22.169.*]
    nie goraczkuj sie tak enigmatyczny przyjacielu, pogadamy za jakis czas moze, to zobaczymy kto na czym lepiej wyjdzie :) peace
  • Re: punkt opłat Autor: ~? [217.116.100.*]
    re:sss
    Ja się nie gorączkuję szanowna żmijko:) Po prostu mam punkcik w sklepie i tłukę sobie 5 dych dziennie na wydatki, na tych przelewach. Nie ładnie tak od złodziei zaraz wyzywać:) peace 2.
    Pozdrawiam
    PS. to sie nazywa nazywa "twoja-firma" a nie "jak zapewnić bezpieczenstwo światu"
  • Re: punkt opłat Autor: ~min [82.153.109.*]
    czolem
    czy ktos moze sie wypowiedziec na temat agencji bph,jestem zaiteresowany otwarciem takiego punktu ale wiadomosci s trovhe niepelne w internecie zeby nie powiedziec biedne.z gory dziekuje
  • Re: punkt opłat Autor: ~monka [212.160.22.*]
    a skąd jesteś? czy chodzi o Elixir?
    jeśli o Elixir...to z tego co wiem jest ok, ale biorą duże pieniądze za program szkolenie itp.
    niech ktoś mi odpowie na pytanie, ale fachowo!!! jeśli mam firmę, i pracuje na umowe zlecenie, co wtedy, vczy płace normalny zus???tzn, taki duży???plis powiedzcie...:))))jak najszybciej!!!
  • Re: punkt opłat Autor: ~Yahagi [83.28.122.*]
    Duzo słów ERO.... Jeśli jestem złodziejem lub bandytą - podaj mnie do sądu. Jeśli masz dowody - zrób to. Tak długo jak ich nie masz - to co zrobiłaś nazywa sie pomówieniem, obrazą, oszczerstwem, zniesławieniem .. itd. I za to ja mogę Cię podać do sądu.

Zrób to więc pierwsza. Przecież się nie ukrywam. yahagi@interia.pl. Jeśli będzie trzeba - podam Ci inne dane.

Sorki ERO ... nie mój poziom, nie będę się do obrażania Ciebie zniżał.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Bardzo wesoły [217.116.100.*]
    W "Fakcie" natknąłem się na płatne ogłoszenie Intax'u, coś: "Załóż BANKOWY punkt opłat". Dzwonię i pytam czy pieczę nad tym ma jakiś bank, czy to firmuje. Oni na to: NIE PROSZE PANA, ALE PAN BĘDZIE MIAŁ KONTO W BANKU!
    No to mnie zwaliło z nóg. -... ale ja już mam... Całe życie mówiłem prozą i o tym nie wiedziałem.
    Jest jeszcze inna firma, też bankowa :) Oni pracowali w banku. Wyobrażacie sobie? Za pieniadze mówią co i gdzie kupić (no... pieczątkę pan wyrobi tam gdzie pieczątki). To bank daje program, szkolenie (trzeba sie przelecieć do Poznania - nie zostawiajcie napiwków w pubie, bo się obrażą) i 40 groszy (tak tanio!) za przelew.
    Odpalcie mi jakiś program.
    Ja kiedyś pracowałem w hurtowni herbaty.
    ZAŁÓŻ WŁASNY, HERBACIANY PUNKT OPŁAT!

• Re: punkt opłat Autor: ~IDEA [83.22.170.*]
    oj rozumiem tego "Bardzo wesołego" inna sieć napisała: "W odróżnieniu od innych propozycji dostępnych na rynku oferowany przez nas system NIE JEST FRANSZYZĄ. Nie planujemy czerpać korzyści finansowych z prowadzonej przez Państwa działalności. Dlatego też prowizja w wysokości 0,04 - 0,12 zł od każdego wykonanego przez Państwa przelewu jest opłatą na poczet utrzymania konta bankowego oraz rozwoju oprogramowania". licząc szybko - to przy ilości 2.000 rachunków miesięcznie to haracz wynosi 240 zł na miesiąc ... no ale co jeżeli ja tych rachunków mam 25.000 miesięcznie działam na 3 punktach opłat na pomorzu - no to danej sieci mam do załacenia 3.000 zł miesięcznie za jak to napisali " na poczet utrzymania konta bankowego oraz rozwoju oprogramowania" .... ładnie ... ale to konto u nich drogie... a to oprogramowanie??? .... ale nasz "system NIE JEST FRANSZYZĄ."... chłopaczki poczytajcie co to znaczy i nie wypisujcie takich bzdur.... co w Rzeszowie w szkole nie uczyli... za co ja mam im płacić... co ta sieć gwarantuje... nic... a jakieś inne usługi ... nic... czysta lipa... no to Inatx dostał, Moje okienko też, Accadia również... a co powiecie o Panu z Łodzi Markof... to dopiero porażka ... czy ktoś z nimi rozmawiał... jak zadacie ambitniejsze pytanie to gościu zaczyna bełkotać i krzyczeć... polecam....
  • Re: punkt opłat Autor: ~Emi [83.22.170.*]
    a ile teraz firm które mają oprogramownaie do sprzedania... oj ... aż głowa boli... do koloru, do wyboru... szkolenia... a potem przychodzi taki problem jak zdarzył sie koledze.. ZUS zajął mu konto firmowe... za ... kolesia który miał zadłużenie w ZUS... sprawa jest do wyjaśnienia... a pieniądze na koncie zablokowane od kilku dni... a bank ma związane ręce bo polecenie zablokowania konta przysłane z ZUS to świętośc i nawet jeżeli numer konta i dane właścicela niezgadzają się z danymi dłużnika ... to nic.... należy zająć do wyjaśnienia... jak to ujęła Pani w ZUS... i przymuszeni procedurami bankowymi pracownicy banku blokują rozkładając ręce.... postawcie się wtedy w sytuacji takiego człowieka WY WSZYSCY KTÓRZY NIE MACIE WSPARCIA KOGOŚ Z GÓRY KTO MA UKŁADY I ODRĘBNE UMOWY WSPÓŁPRACY. BIZNES LEŻY... te peany pochwalne śle w stronę tych co działają dobrze i cos z tego widac...a sieć i ludzie w tej sieci mają wsparcie i pomoc w tak ekstremalnych sytuacjach. ... taka firma jest tylko jedna. Jest jedną z trzech pod względem wielkości sieci w Polsce. Klarowny system, oprogramowanie, umowy bankowe - kilka banków, tworzą fundusz gwarancyjny "na wszelki wypadek", mają doładowania komórek, wprowadzają elektronicznego prawnika, ubezpieczenia i pożyczki... a potem mają jeszcze coś co jest w fazie testów więc o tym sza... ale ja to biorę bo rynek opłat uszczuplił się znacząco i osiągnięcie dużych dochodów z tej działalności to już sztuka...
  • Re: punkt opłat Autor: ~pepe [212.2.100.*]
    A co to za firma (jeżeli oczywiście nie jest to jakaś tajemnica) ?
  • Re: punkt opłat Autor: ~Yahagi [212.2.100.*]
    Mam wrażenie IDEO że czytasz w ofertach tylko to, co napisane dużymi (drukowanymi) literkami. Poczytaj może na początek czym jest franszyza, a dopiero potem spróbuj wprowadzać w błąd innych... Z Twojego sposobu myślenia wynika, że franszyza jako tak jest znana w naszym kraju od dawien-dawna.. nawet od komuny. Bo na przykład u mnie w ciągu garażów jest stanowisko mycia samochodów. No i wszyscy użytkownicy zrzucają się raz w roku na wodę, która nie jest przecież za darmo, no nie ? Jest 2 taxówkarzy, którzy myją auta co dzień – oni zrzucają się więcej – to chyba logiczne. A gdy ostatnimi czasy mróz rozwalił nam rury, no to z tych zrzutek wystarczyło na wykonanie właściwych prac. Rafinowany przykład franszyzy, no nie ? Wspólne utrzymywanie wodociągów... Może zadaj sobie trudne pytania: kogo promujemy płacąc za tą wodę, co ? Dokładnie tak samo działa franszyza o której piszesz w ACCADII. A pojęcie abonament jest IDEI znane? Różni się to czymś od franszyzy? Czy nie bardzo ? Jak płacisz abonament w IDEI to też jest franszyza ? A w TPSA abonament, no to co to takiego ?
    Ciekawie piszesz, bo dość rzeczowo, ale z daleka widać, że nie wysiliłaś się, by wybrać numer telefonu do ACCADII i zapytać o szczegóły oferty. A przecież to tylko 9 cyferek. Nawet z IDEI.... Ja proponuję – zadzwoń i podziel się informacjami które usłyszałaś, ile kosztowałoby Cię realizowanie 25 000 przelewów miesięcznie z 3 punktów (jeśli tyle masz – to gratuluję, jeśli zamierzasz tyle mieć – no to pozdrawiam serdecznie)... i podziel się informacją którą usłyszałaś. Czytający to forum zapewne są ciekawi czy potwierdzi się kwota 3000 zł.
    Nie zadzwoniłaś, i nie spytałaś, bo gdybyś spytała – nie pisałabyś takich farmazonów. Gdybyś zadzwoniła – to byś wiedziała, że jest opcja zakupu samego oprogramowania (pewnie nie wiesz nawet czy jest ono dobre czy złe) ... i adios... nie płacisz ‘franszyzy’... ... nie dostajesz konta ... itd...I nie dzwonisz do nikogo po pomoc w razie trudnej sytucacji, no bo po co ? Jest taka możliwość, wiesz ?
    Czytasz po prostu tylko to, co napisano największymi literkami....- Twoja sprawa. Chyba, że jesteś z konkurencji.
    Gdybyś troszkę się wgłębiła w temat, to byś się dowiedziała, że pod logiem ACCADII funkcjonuje w Polsce kilkadziesiąt podmiotów .. umówmy się, że między 30 a 40. Ale w ramach Projektu ACCADIA zrzeszonych jest około 120 placówek, które przyłączyły się w ciągu 5 miesięcy (od 31 stycznia dokładnie). Znaczna część pod swoim logiem, które w wielu wypadkach jest już wypracowane i nie ma sensu go zmieniać (ciekawe jak się to ma do franszyzy, co ?). Część z nich to całkiem powazne instytucje (nie mylić z sieciami typu: Opłaty Wszelakie – Józef Skrzek i synowie...). Jedna z takich instytucji, która poszerzyła swoją ofertę o opłaty posiada ponad 30 placówek na terenie całego kraju. Jest też ‘ktoś’, posiadający 2 punkty na Pomorzu.. tyle, że kręci między 15000 a 20000 przelewów na miesiąc, ale to prawie jak ‘Twój’ przypadek. Musieliśmy nieźle się nagimnastykować, żeby dostosować system i oprogramowanie do jego sposobu pracy, ale dało się to zrobić.
    Ciekawe dlaczego te instytucje zaangażowały się w Projekt ACCADIA, a IDEA go wyśmiewa ? Ja wiem ... pewnie tam w tych ‘instytucjach’ mają marnych analityków....i to dlatego.
    A co ACCADIA daje ? Sprawny i szybki system realizacji płatności. Dlaczego sprawniejszy od innych? Wybierz cyferki i przekonaj się sama. A teraz ja poproszę o odpowiedź na moje pytanie: A czego ACCADIA zabrania ? (przed odpowiedzią porównaj umowę ACCADII z innymi umowami).
    .... Czy ACCADIA dostała ? No sorki, ale Twoje argumenty są za cienkie na ACCADIĘ. Przygotuj się lepiej i zapraszam na drugą rundę....
  • Re: punkt opłat Autor: ~!!! [83.25.224.*]
    Yagagi jak chcesz pogadać sobie z Ideą to poroś go/ją o maila a nie ładujesz tu pół strony wypocin. Już widze drugą runde! Dwie strony zachwalania swojej accadii. Kup sobie ogłoszenie w Angorze jak Miszko skoro masz tyle punktów to pewnie kapie Ci kasa z tyłka.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Misia [83.22.161.*]
    DOBRE!! Popieram ludzia pod pseudo: !!! Nareszcie ktoś mądry.
  • Re: punkt opłat Autor: ~pepe [212.244.76.*]
    Witam. Nie rozumiem wzburzenia "!!!". Przecież po to właśnie jest forum dyskusyjne żeby dyskutować. "Yahagi" odpowiedział/a tylko na post IDEI. Była to może trochę za długa odpowiedź (i może trochę za bardzo reklamowa) ale nie było to zagranie typu n x FC (czytający ten wątek będą wiedzieć o co chodzi - dla nieczytających: reklama pewnej firmy ciągnąca się przez 2 strony). Według mnie ten sposób reakcji (tzn. "chcesz się wypowiedzieć - wynocha na priv-a") szybko zabije forum.
  • Re: punkt opłat Autor: ~!!! [83.25.246.*]
    pepe: Yahagi 10 razy w swoim poscie napisał ACCADIA. Jesteś pewien że to "tylko" wypowiedź?
    (z oferty:)"Stanowimy zespół młodych, aktywnych zawodowo ludzi, którzy w ramach projektu ACCADIA postawili sobie za cel stworzenie systemu wyróżniającego się jakościowo na bardzo różnorodnym rynku usług finansowych"
    No właśnie o to chodzi. Czysta pusta paplanina.
    Yahagi nie przedstawi zwieźle swojej oferty, tylko wręcz przybliża nas do Ideału... Ach Ci aktywni zawodowo młodzi ludzie! Aż strach pomyśleć ze mogliby to być dziadkowie i babcie na rentach, którzy chcieliby sprzedawać produkt po prostu niedziałający...
    Tłuc autoreklamę na pół strony nie mówiac juz o tym co było na innych stronach to zwykły brak szacunku dla ludzi, którzy chcą dowiedzieć się jak zarobić kasę nie dając nabić się w butelkę. To, ze ktoś pisze, że produkt jest po prostu świetny, wspaniały, lepszy od innych (ciekawe skąd on to wie? Kupił wszystkie programy, poznał systemy konkurencji?) to tylko pobozne życzenia sprzedawcy. Może ktoś mu uwierzy?
    IDEA: Co do Pana z Łodzi, to wiem że za tysiąc zł, czy coś takiego pozwala Ci przyjmować wpłaty. Co drugi dzień dostarczasz mu kwitki i 35% swoich prowizji. Masz terminową umowę i jak chcesz pójść na swoje to kara! :)
    Witam. Przeglądając oferty na stronach różnych firm nie spotkałem się z innym opisem oferty jak takim, że "[...] mamy dla Was najlepszą ofertę na rynku [...]" lub "[...] zapewniamy najlepszy w Polsce program komputerowy [...]" - nie dziwi mnie więc wypowiedź "Yahagi". Wciąż czekam na pojawienie się reklamy porównawczej (przecież nie jest ona zabroniona), z której człowiek mógłby dowiedzieć się tego czego potrzebuje (tzn. koszt uruchomienia, koszt realizacji przelewu, opis programu - jeżeli jest dostarczany itp.). Proponuję więc aby osoby zainteresowane określiły parametry, które są najważniejsze w ofercie a właściciele sieci (producenci rozwiązań) uzupełnią tabelkę (oczywiście jeżeli chcą i się nie boją) i wtedy będziemy mieli jasność :)
  • Re: punkt opłat Autor: ~!!! [83.25.243.*]
    racja pepe :)
  • Re: punkt opłat Autor: ~siara OBURZONY [217.116.100.*]
    Witam forumowiczow.
    Chciałbym Was przestrzec przed "wyjątkowo uczciwą" firmą. Grupa Punktów Inkaso, ul. Sieradzka 42/21, 60-163 Poznań. Ich adres to gpi.republika.pl (proszę nie mylić z GI czyli Milamedią, bo to uczciwi ludzie)

Firma ta reklamująca się jako "wyjątkowo uczciwa" popełnia przestepstwo pomawiając pewną firmę o oszustwo na zakładce www.gpi.republika.pl/wspolpraca.htm :
    Art. 212 kodeksu karnego
    § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
    podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
    § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
    podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Prowadzę punkt opłat na podstawie pakietu wskazanej przez nich w oszczerstwach firmy i MAM DARMOWE PRZELEWY Z KONTA FIRMOWEGO.
    Ponadto, ta firma nie ogłasza, ze doładowania są darmowe, tylko, ze UDZIAŁ W SIECI DOŁADOWAŃ jest darmowy. To oznacza, ze nie zapłaciłem nic za to, ze zostałem partnerem w doładowaniach i mam z tego 10%.

Tak bylem oburzony, ze natychmiast zawiadomiłem właściciela pomawianej firmy i pisze Wam tutaj: UWAŻAJCIE!!!
    Ponadto ta "uczciwa" a jednak dopuszczająca się takich haniebnych wybryków firma daje Wam 50 groszy od przyjętej wpłaty a musicie im przelać pieniądze na konto i to oni robią z tym co chcą!
    Witam. Na stronie www.pepe_punkt.w.interia.pl umieściłem króciutkie zestawienie ofert dot. punktów opłat (na razie są to 3 najczęściej wymieniane na forum firmy). Wszelkie komentarze, pomysły (jakie jeszcze parametry ująć w zestawieniu), oferty innych firm itp. proszę kierować na adres umieszczony na stronie. Myślę, że takie zestawienie chociaż trochę pomoże ludziom, którzy chcą otworzyć punkt opłat a wciąż nie wiedzą co wybrać.