Forum Zakładanie firmy

Re: punkt opłat

Mam wrażenie IDEO że czytasz w ofertach tylko to, co napisane dużymi (drukowanymi) literkami. Poczytaj może na początek czym jest franszyza, a dopiero potem spróbuj wprowadzać w błąd innych... Z Twojego sposobu myślenia wynika, że franszyza jako tak jest znana w naszym kraju od dawien-dawna.. nawet od komuny. Bo na przykład u mnie w ciągu garażów jest stanowisko mycia samochodów. No i wszyscy użytkownicy zrzucają się raz w roku na wodę, która nie jest przecież za darmo, no nie ? Jest 2 taxówkarzy, którzy myją auta co dzień – oni zrzucają się więcej – to chyba logiczne. A gdy ostatnimi czasy mróz rozwalił nam rury, no to z tych zrzutek wystarczyło na wykonanie właściwych prac. Rafinowany przykład franszyzy, no nie ? Wspólne utrzymywanie wodociągów... Może zadaj sobie trudne pytania: kogo promujemy płacąc za tą wodę, co ? Dokładnie tak samo działa franszyza o której piszesz w ACCADII. A pojęcie abonament jest IDEI znane? Różni się to czymś od franszyzy? Czy nie bardzo ? Jak płacisz abonament w IDEI to też jest franszyza ? A w TPSA abonament, no to co to takiego ?
Ciekawie piszesz, bo dość rzeczowo, ale z daleka widać, że nie wysiliłaś się, by wybrać numer telefonu do ACCADII i zapytać o szczegóły oferty. A przecież to tylko 9 cyferek. Nawet z IDEI.... Ja proponuję – zadzwoń i podziel się informacjami które usłyszałaś, ile kosztowałoby Cię realizowanie 25 000 przelewów miesięcznie z 3 punktów (jeśli tyle masz – to gratuluję, jeśli zamierzasz tyle mieć – no to pozdrawiam serdecznie)... i podziel się informacją którą usłyszałaś. Czytający to forum zapewne są ciekawi czy potwierdzi się kwota 3000 zł.
Nie zadzwoniłaś, i nie spytałaś, bo gdybyś spytała – nie pisałabyś takich farmazonów. Gdybyś zadzwoniła – to byś wiedziała, że jest opcja zakupu samego oprogramowania (pewnie nie wiesz nawet czy jest ono dobre czy złe) ... i adios... nie płacisz ‘franszyzy’... ... nie dostajesz konta ... itd...I nie dzwonisz do nikogo po pomoc w razie trudnej sytucacji, no bo po co ? Jest taka możliwość, wiesz ?
Czytasz po prostu tylko to, co napisano największymi literkami....- Twoja sprawa. Chyba, że jesteś z konkurencji.
Gdybyś troszkę się wgłębiła w temat, to byś się dowiedziała, że pod logiem ACCADII funkcjonuje w Polsce kilkadziesiąt podmiotów .. umówmy się, że między 30 a 40. Ale w ramach Projektu ACCADIA zrzeszonych jest około 120 placówek, które przyłączyły się w ciągu 5 miesięcy (od 31 stycznia dokładnie). Znaczna część pod swoim logiem, które w wielu wypadkach jest już wypracowane i nie ma sensu go zmieniać (ciekawe jak się to ma do franszyzy, co ?). Część z nich to całkiem powazne instytucje (nie mylić z sieciami typu: Opłaty Wszelakie – Józef Skrzek i synowie...). Jedna z takich instytucji, która poszerzyła swoją ofertę o opłaty posiada ponad 30 placówek na terenie całego kraju. Jest też ‘ktoś’, posiadający 2 punkty na Pomorzu.. tyle, że kręci między 15000 a 20000 przelewów na miesiąc, ale to prawie jak ‘Twój’ przypadek. Musieliśmy nieźle się nagimnastykować, żeby dostosować system i oprogramowanie do jego sposobu pracy, ale dało się to zrobić.
Ciekawe dlaczego te instytucje zaangażowały się w Projekt ACCADIA, a IDEA go wyśmiewa ? Ja wiem ... pewnie tam w tych ‘instytucjach’ mają marnych analityków....i to dlatego.
A co ACCADIA daje ? Sprawny i szybki system realizacji płatności. Dlaczego sprawniejszy od innych? Wybierz cyferki i przekonaj się sama. A teraz ja poproszę o odpowiedź na moje pytanie: A czego ACCADIA zabrania ? (przed odpowiedzią porównaj umowę ACCADII z innymi umowami).
.... Czy ACCADIA dostała ? No sorki, ale Twoje argumenty są za cienkie na ACCADIĘ. Przygotuj się lepiej i zapraszam na drugą rundę....