• Wszyscy i tak macie przejebane! Autor: ~wacek [83.28.233.*]
    Szczerze wam współczuję, że pseudo pismaki tak was oczerniły w TV. Jednak niczego dobrego się po nich nie możecie spodziewać. Zapewniam was, że znalezienie wiarygodnego i obiektywnego reportera będzie trudno. Większość to dno szukające taniej sensacji. Na to miano licznie sobie zasłużyli swoją dotychczasową "tfu-rczością"

Zresztą niektórzy z was się tu prosili o zainteresowanie mediów. No to macie:)

Wiedzcie jedno, większość społeczeństwa nie rozumie co się do niego mówi, ma problemy ze zrozumieniem telewizyjnych wiadomości. Tekst ze zrozumieniem potrafią czytać naprawdę nieliczni. Nie chcę nikogo obrazić ale te cechy są wyjątkowo licznie reprezentowane wśród klienteli wszelkiej maści punktów kasowych.
    W związku z powyższym ludziska przed TV zrozumieją tylko taki przekaz:
    PUNKTY KASOWE=ZŁODZIEJE!!! NIE WOLNO TAM PŁACIĆ RACHUNKÓW!!!
    Ludziska nie będą wnikać w niuanse jakichś tam "central" czy też "punktów niezależnych". Po prostu przestaną tam płacić rachunki. Szczególnie, że obecna sytuacja nie jest jakimś tam wypadkiem przy pracy, tylko kolejnym dużym przewałem na przestrzeni kilku lat.

Podsumowując wszyscy macie przejebane! Nawet ci uczciwi, niezależni, będą często musieli udowadniać klientom, że nie są wielbłądami (czyt. złodziejami) i odpowiadać na ich głupie zaczepki "panie czy te rachunki to na pewno dojdą? bo w telewizorni to wczoraj mówili, że.......!!!"

No cóż, takie są uroki tej branży:) Nie lepiej słodycze na bazarach sprzedawać? Albo jakąś inną chabaninę?
  • Re: punkt opłat Autor: ~wacek [83.28.233.*]
    Jeszcze jedno. Spójrzcie na to w miarę możliwości obiektywnie. Czy zapłacilibyście swoje rachunki w takim punkcie opłat? Ja absolutnie NIE! Pomimo, że takowy prowadziłem przez prawie dwa lata. Wolę internetowe konto bankowe...
  • Re: punkt opłat Autor: ~wacek [83.28.233.*]
    Macie kolejny artykuł stawiający w złym świetle punkty kasowe:

http://biznes.onet.pl/0,1638733,wiadomosci.html
  • Re: punkt opłat Autor: ~ronin [83.24.232.*]
    wacusiu...
    żal d... ściska, jak sie ciebie czyta.
    Nie potrafiłeś rozruszać interesu i tyle.

Drugi filozof to Michał P - też szwarc mydło i powidło i w sumie z każdego po parę grosideł. Może Michałku "Logo" potrzebne było , żeby ludziska kaskę przynosili, byś mógł ją inwestować w inny towar?...

Jak byście nie psioczyli, to Ci, którzy zdecydowali sie na samodzielną, solidną prace, która stanowi podstawę ich bytu - przetrwają i bicie piany przez was na forum niczego nie zmieni.
  • Re: punkt opłat Autor: ~NIEWIELKI3 [83.21.95.*]
    Witam wszystkich,

Jak do tej pory nie otrzymałem na swój wpis, żadnej konstruktywnej odpowiedzi.

Większość zajmuje sie biciem piany (czasami mam wrażenie,że to zołnierze na usługach POCZTY).
    Ale są wyjątki.
    Im chyba nie muszę tłumaczyć, że sposób w jaki zostanie wprowadzona dyrektywa unijna, to kwestia naszego bytu.

Jeżeli uda sie wprowadzić zapisy po myśli SIECI, to jesteśmy pogrzebani, ale jeżeli udało by się nam wprowadzić inne zapisy w prawie to całkowicie zmienia naszą sytuację.
    Rozwiązanie jest bardzo proste.
    Należałoby wprowadzić bezwzględny zakaz przeznaczania środków z opłat na inne cele (kontrola przepływu środków pieniężnych), a także nałożyć ramy czasowe na określone operacje.
    Jeżeli ktoś złamie zasady - ustawowa kara i "DO WIDZENIA".
    Po takich regulacjach rynek opłat staje sie stabilny, KOŃCZY SIĘ NIEUFNOŚĆ klientów, a my, NIEZALEŻNI stajemy się ogromną konkurencją dla Central.
    Teraz po upadku sieci mamy ogromny argument w ręku.
    Oni sobie z tego zdają sprawę i zrobia wszystko ażeby nas wyeliminować.
    Nie mam zamiaru obojętnie patrzeć jak zakładają mi pętle na szyję.
    Dlatego pytam się, czy ktoś z was ma kontakt z osobami biorącymi udział w konsultacjach ?
    Jeżeli tak to prosiłbym o namiary.
    Mam zamiar wesprzeć tę grupę w sposób jaki tylko bedę mógł.

Pozdrawiam
  • Re: punkt opłat Autor: ~ct449 [87.206.162.*]
    NIEWIELKI:

Rozumiem, że moja wypowiedź z
    Autor: ct449 (IP zapamiętane)
    Data: 10/11/2007 - 10:22:59
    nie jest konstruktywna.

"Należałoby wprowadzić bezwzględny zakaz przeznaczania środków z opłat na inne cele (kontrola przepływu środków pieniężnych), a także nałożyć ramy czasowe na określone operacje. "

Ta kwestia własnie jest dyskutowana i już coś na jej temat wiadomo.

"Teraz po upadku sieci mamy ogromny argument w ręku.
    Oni sobie z tego zdają sprawę i zrobia wszystko ażeby nas wyeliminować."

Nie mamy... Klienci nie dzielą punktow opłat na sieciowe i niesieciowe. Programy pojawiające się po aferach w telewizji biją we wszystkich pośredników, bo nikt nie zadaje sobie trudu zadać pytanie DLACZEGO ? Przed kamerą pokrzywdzony jest zawsze klient z niezapłaconymi rachunkami a nie oszukany pośrednik. Na dodatek sieci które pozostały - dysponują kapitałem, a niezależni w większości są bardzo rozproszeni. Jakiekolwiek proby zrobienia kroku do przodu są dyskredytowane ze względu na cokolwiek. Jakie masz konstruktywne propozycje ?
  • Re: punkt opłat Autor: ~NIEWIELKI3 [83.21.95.*]
    DO CT449
    WITAM

"Ta kwestia własnie jest dyskutowana i już coś na jej temat wiadomo."

Przepraszam, ale ja jak większość do dziś nic o tym nie wiedziała.
    A to właśnie dlatego, że działamy w osamotnienu.
    ... coś na jej temat wiadomo...
    Może coś więcej ?
    Nie potrafiłem znaleźć żadnych informacji z prac Grupy.

Źle mnie zrozumiałeś.
    Argument "upadku sieci" nie ma być kierowany do naszych klientów
    tylko do urzedników Ministerstwa Finansów, którzy pracują nad dyrektywą.

Moja "konstruktywna" propozycja polega na chęci udzielenia wsparcia i pomocy ludziom biorącym udział w pracach grupy.
    Po przedstawienu moich propozycji, jestem gotów do podpisania glejtu wspierającego ludzi działających w NASZYM IMIENIU. Im więcej bedzie tam podpisanych, niezależnych podmiotów, tym wieksza siłą będzia stała z tą osobą (grupą).

Dlatego poszukuję kontaktu z nimi.

Pozdrawiam
  • Re: punkt opłat Autor: ~Bartosz [83.24.191.*]
    Temat - prace nad ustawą

Z tego co słychać, jest ogromny opór Banków, podmiotów Centralnych nad wydzieleniem kont i wprowadzeniem dobowego czasu realizacji.

Oczywiście wszyscy wiemy dlaczego !!!

Jest jeszcze wiele innych kwestii - wyłaczenia, zmniejszenia limitów
    - a wszystko to prowadzi do zmarginalizowania Nas a w efekcie do wyrzucenia z rynku.

Z tego co zamieszczono na tutejszym forum jest i w internecie jest to Osoba z Konsorcjum Accadia - tam należy szukać kontaktu.

Ja zamierzam tak zrobić w poniedziałek.
  • Re: punkt opłat Autor: ~NIEWIELKI3 [83.21.254.*]
    Bartosz

No to jest nas co najmniej dwóch.

Na tym polega konstruktywne działanie.
    Jeżeli Accadia ma bronić moich interesów to czemu nie.
    Zobaczymy co będzie dalej.
    Obiecuję, że będę się starał informować o dalszym ciągu..

A tym co wyprawiają "dziennikarze" nie trzeba nadto się przejmować.
    Ktoś ich świetnie określił - ścierwojady.
    Przeżyliśmy upadek Grosika i wiele innych upadłości nagłośnionych przez media, przetrzymamy upadek Okienka. (dzisiejszego programu nie mam zamiaru oglądać).

Obawiać się powinniśmy urzędnika, który jednym podpisem może nas pozbawić środków do życia.

Pozdrawiam
  • Re: punkt opłat Autor: ~leo [89.228.251.*]
    A moze warto ta cala sytuacja zainteresowac nasze uwczesne wladze.Maja tez troszeczke sznureczkow do pociagania.Moze akurat list do
  • Do Redakcji TVN Autor: ~Bartosz [83.24.224.*]
    PODZIĘKOWANIE

Chciałbym bardzo podziękować REDAKCJI TVN za obiektywizm w realizacji dzisiejszego Programu >Prosto z Polski< na temat upadku Okienka Kasowego.

Szczególnie dziękuję za wyeksponowanie tematu rozdzielności kont bankowych:

a. służących płatnościom masowym

b. od kont z których realizowane są bieżące zobowiązania firmy.
  • DO NIEWIELKI3 Autor: ~Bartosz [83.24.224.*]
    Bardzo się cieszę,że myślisz podobnie.

Ktoś kto pracuje przy implementacji nie załatwia przecież interesów własnych czy danego(konkretnego - z imienia i nazywy - podmiotu) tylko całej rzeszy pośredników o obrotach do 3 mln EUR.

Ustawa będzie dotyczyła NAS małych pośredników, tak więc nie jestem w stanie zrozumieć pozostałych, którzy tu tak wściekle walczyli, a teraz milczą nie mając nic do zaproponowania. Czas i sytuacja ich
    zweryfikowały.

Powinniśmy się cieszyć, że ziarno zostało odsiane od plew.

Pozdrawiam
  • DOKUMENTY UPADEK FIRMY Autor: ~@RES [83.31.221.*]
    Witam mam pytanie: mianowicie gdzie trafiają dokumenty osoby fizycznej (pracownika) po upadku firmy. POZDRAWIAM
  • Re: punkt opłat Autor: ~NIEWIELKI3 [83.21.254.*]
    Jeżeli tak było jak pisze Bartosz.
    To odszczekuję.
    Widocznie trafiają się uczciwi dziennikarze,
    w co miałem prawo wątpić, po dotychczasowych ich relacjach.
  • do NIEWIELKI3 Autor: ~ktoś [83.24.224.*]
    Re: punkt opłat
    Autor: NIEWIELKI3 (IP zapamiętane)
    Data: 11/11/2007 - 11:55:43

...Moja "konstruktywna" propozycja polega na chęci udzielenia wsparcia i pomocy ludziom biorącym udział w pracach grupy.
    Po przedstawienu moich propozycji, jestem gotów do podpisania glejtu wspierającego ludzi działających w NASZYM IMIENIU. Im więcej bedzie tam podpisanych, niezależnych podmiotów, tym wieksza siłą będzia stała z tą osobą (grupą).

Dlatego poszukuję kontaktu z nimi.

NIEWIELKI3

Napisz "Ktoś Ty" na adres: ogonek65@wp.pl
    Postaram się pomóc
  • Re: punkt opłat Autor: ~LEO [89.228.251.*]
    Ja mialem tylko nadzieje ze ktos z prezesow wystapi w programie i powie cos sensownego w stylu 'gdzi sa pieniazki naszych wierzycieli'.
  • Re: punkt opłat Autor: ~ronin [83.24.224.*]
    Leo
    przecież była rozmowa na żywo z Prezesem IGPF...
    Co ciekawe dość mocno zaatakował Zarząd Okienka, pomimo tego, że
    Izbę Gospodarczą zakładała grupa osób związanych z Mieszkiem i Okienkiem ( a może z kimś jeszcze..? :-)))
  • Re: punkt opłat Autor: ~marek.k [193.238.42.*]
    a co z kasą z funduszu gwarancyjnego? też jej nie ma . To wszystko jest chore. U mnie od 15 nie opłacali rachunków ( nie wszystkich) klientom. Wtedy wyprowadzili kasę i na co liczyli ciągnąc to do 29.10
  • Re: punkt opłat Autor: ~ronin [83.24.108.*]
    O jakim funduszu mówisz?
    Wstępnie szacowana wysokośc kwoty "przekrętu" to ok 5 - 6 mln zł.
    Ubezpieczenie było na kwotę 1 mln. a co za tym idzie - to agenci pokryć muszą wyprowadzone pieniądze i potem ewentualnie dochodzić swoich praw w sadach. Poczytaj jakie procedury wdrożono przy likwidacji "grosika". Tutaj bedzie dokładnie tak samo...
    Współczuję wszystkim poszkodowanym Agentom Okienka, bo to nie ich wina, ale dziwię się, że zaufali i powierzyli pieniążki klientów nieznanym sobie ludziom.
    Zasada ograniczonego zaufania, to podstawa działania w branży finansowej.
    O czym ty mówisz od kiedy odpowiedzialność spada na kasjera gdy plajtuje bank.Czy agenci zdefraudowali pieniądze - nie . Nikt nie uruchomi Ci twojej polisy z tytułu nienależytego zobowiazania gdy pieniądze zostały wpłacone na konto Okienka Kasowego, a dziura to policz 10 dni razy dwa miliony to około 20mln My mamy przede wszystkim odpowiedzialność moralną i straty finansowe bo ci nikt nie zaufa nie mówiąc o prowizji.
  • do marka.k Autor: ~ronin [83.24.108.*]
    Przecież nie obwiniam Ciebie - jestem daleki od tego - sam pracuję w branży , tylko na własny rachunek. Mam umowę tylko z bankiem i tylko ja odpowiadam za pieniądze przyjęte od klientów. Oczywiście pieniążki klientów mam ubezpieczone zarówno w lokalu jak i w drodze do banku.
    Jeśli chodzi o Wasze ubezpieczenie, to dość ciekawa sprawa. Tak naprawdę sądzę, że było tylko po to, by przyciągnąc klientów.

Mam nadzieję, że przebrniesz przez to zawiroawnie. Mam też nadzieję, że po wczorajszym programie Twoi klienci zrozumieją kto zawinił, a tym samym nie poniesziesz konsekewncji poza moralnymi.
    Ja na Twoim miejscu, zacząłbym jednak na własny rachunek i pod własnym szyldem.

Życzę powodzenia
    do ronin. przebrnąć myślę przebrnę, robię przede wszystkim co innego ale już nie wpakuje sie w jakieś głupie opłaty. Widziałem warunki tego ubezpieczenia i moim zdaniem było nic nie warte . Nic nie chroniło tylko majątek agenta. Ja go od nich nie wziąłem. Ale to co zrobili to powinna obejmować ich polisa na operacje finansowe, a co obejmowała to chyba nikt nie wie.
  • do marka.k , oraz innych Autor: ~ronin [83.24.98.*]
    Na dzień dzisiejszy, na rynku ubezpieczeniowym nie ma produktu pn: OC zawodowe pośredników finansowych (wcześniej pisał o tym chyba Bartosz). Jeżeli podmioty niezależne w branży utrzymają na rynku ( a na to sie zanosi), po wejściu w życie ustawy zgodnej z dyrektywami UE to sądze że Ustawa niejako wymusi na firmach ubezpieczeniowych, takie rozwiązania. Obecnie tylko AIG ubezpiecza, ale w jaki sposób, widzimy to na przykładzie Okienek Kasowych. Wszystko to tylko pozory -
    służące przede wszystkim wyciągnięciu pieniedzy od "naiwnych" a nie dajace żadnych gwarancji.
  • Re: punkt opłat Autor: ~agenci@agenciokienka.pl [90.156.61.*]
    -------------------------------------------------------
    Strona dla poszkodowanych przez OKIENKO KASOWE S.A.
    www.agenciokienka.pl
  • Re: punkt opłat Autor: ~Grzesiek S. [83.29.13.*]
    Wczoraj był kolejny program o upadku OKIENEK KASOWYCH i kolejny raz w moim punkcie opłat(niezależnym) pojawiają się klienci pełni obaw...z których część na pewno przejdzie opłacać do banków lub na poczte. Dziś jest ich najwięcej. Mam mieszane uczucia- z jednej strony współczuję agentom którzy współpracowali z okienkiem, ale z drugiej nie rozumiem jak można powierzyć komuś pieniądze swoich klientów...i to często nie małe...zwłaszcza wiedząc, że już ktoś wcześniej połakomił się na taki kąsek i nadal nie ma żadnych zabezpieczeń prawnych żeby sytuacja się nie powtórzyła. Zawsze znajdzie się grupa cwaniaczków która nie będzie patrzyła na los innych ludzi tylko na swoją kieszeń - tylko, że każdy agent ma przecież własny rozum i doświadczenia innych lub niestety gdy jest już za późno to swoje. Klient nie rozróżnia punktów kasowych- dla niego jest podział na banki, poczte i punkty kasowe a to agent powinien zadbać o to aby było 100% pewności, że pieniądze klientów nie znikną. Teraz po takiej plajcie jest oczywiste, że straci na tym cała branża punktów kasowych - a zyskaja banki i poczta. Nie chcę żeby to wyglądało jak kopanie leżącego, ale widząc na tym forum komentarze, że agenci również zostali oszukani przychodzi mi na myśl tylko jedno, że zostali oszukani na własne życzenie... a moje współczucie kieruje sie bardziej w stronę klientów... bo oni byli nieświadomi całego mechanizmu. A oszukanym agentom mogę współczuć tylko naiwności.
  • Re: punkt opłat Autor: ~HMD [87.105.8.*]
    Do Grześka S.
    zastanów się co mówisz bo chyba nie wiesz na czym polega przystąpienie do sieci.
    Agenci okienka zostali oszukani nie ze swojej winy, podjecie współpracy z dobrze prosperującą firmą która obiecuje że wejdzie na giełdę ma największe zabezpieczenia z firm opłat masowych w postaci ubezpieczenia (wiem że w tej skali jest one znikome ale inne sieci nie mają go wcale)
    To tak samo jakbyś otworzył placówkę partnerską banku i bank by z bankruował, były już takie przypadki.
    Nie dawno głośno też było jak dominet wykorzystywał swoich partnerów.
    Więc niech ci żal d. nie ściska że agenci teraz poszli do TV i mówią otwarcie o tym co się dowiedzieli, bo ludzie powinni o tym wiedzieć, zawinili ludzie z zarządu, a u ciebie możesz zawinić Ty i skoro nie masz ubezpieczenia to ja się nie dziwie że ludzie mają obawy żeby płacić u ciebie ciekawe skąd weźmiesz kasę jak przez przypadek zgubisz utarg? bo może się to zdarzyć.. wtedy Ty zostaniesz oszustem i powiesz że cię okradli żeby wyciągnąć coś z polisy jeżeli masz w ogóle ubezpieczoną gotówkę w lokalu i w drodze do banku? czy będziesz brał w tedy kredyt przykładowo 50 000zł żeby to spłacić?
    To ja tobie współczuję twojego podejścia do sprawy.
  • Re: punkt opłat Autor: ~wacek [83.9.170.*]
    Patrząc z punktu widzenia klienta, płacenie w agencjach niezależnych jest równie niebezpieczne co w "centralnych" typu okienko kasowe, grosik itp...
    Dlaczego? Otóż niezależny Zbychu czy jakiś inny Romuś również może zdefraudować kasę i takie przypadki były. Może go też ktoś napaść, zagazować i zabrać utarg. Może też paść ofiarą kieszonkowca i wtedy nie udowodni firmie ubezpieczeniowej, że został okradziony. Będzie miał sprawę założoną przez policję i łatkę oszusta...

Aczkolwiek jak życie pokazało, największe szkody wyrządziły i wyrządzają klientom właśnie sieci opłat CENTRALNE! Działalność w takiej formie (wpłacanie kasy na konto zbiorcze spółeczki z o. o. )powinna zostać prawnie zakazana!
  • Re: punkt opłat Autor: ~eta [82.160.42.*]
    czy ktos współpracuje z firma intax bardzo proszę o odpowiedź i czekam na opinie pozdrawiam
  • Re: punkt opłat Autor: ~ronin [83.6.36.*]
    Do HMD
    Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy pojedyńczym Agentem pracującym na własny rachunek a siecią to podziwiam bystrość...
    Pojedyńczy agent, moze "kiwnąć" klientów na kilkadziesiąt tysięcy złotych co najwyżej. Większość klientów płaci swoje rachunki w ostatnim dniu terminu płatności, a nawet po terminie. Brak wpłaty skutkuje wezwaniem do zapłaty i "rabanem" w punkcie, co wiąze sie od razu z ograniczeniem zaufania i spadku ilości wpłat.
    Pytanie zasadnicze : Czy opłaca sie komukolwiek przy zdrowych zmysłach okraść klientów na kilkadziesiąt tysięcy, by w ciągu tygodnia znalesc sie w kajdankach?? Tylko dureń pójdzie na takie rozwiązanie.
    "Organizatorzy sieci" doskonale zdają sobie sprawę z tego, i stosują sie do znanego powiedzenia: "Jak kraść to miliony"!...
    Stać ich bedzie wówczas na kaucje, na adwokatów, na przewlekanie w nieskoczonosć rozpoczecia postępowań. W wielu przypadkach osoby takie
    posiadają "obywatelstwa" innych krajów i wyłapanie ich jest prawie niemożliwe. To samo dotyczy spółek z udziałem kapitału zagranicznego. O ile w Europie, można jeszcze próbować coś zwojować, to w przypadku np USA - wszelkie roszczenia rozstrzygają sądy amerykańskie. Hehehehe.. kogo stać na walkę z wiatrakami?

Słusznie prawisz -wacek - że "zbiorcze spółeczki" po to sie tworzy, rejestruje w raju podatkowym i "finito"!

Wrócę jeszcze do HMD ...
    Jeżeli reprezentujesz sieć "VIA", to powiem wprost, że oszukujesz czytelników tego forum. Po pierwsze dlatego, że nie posiadacie gwarancji bankowych - o czym dość obszernie informuje każda fachowa prasa. Po drugie jesteście firną z udziałem kapitału amerykańskiego.
    Po trzecie - nie jesteście w stanie sprostać wymaganiom rynku, by płatności realizowane były w dniu następnym od wpłaty, bo jesteście centralnie zarzadanym "molochem". W związku z tym, Waszym celem jest wyeliminowanie drobnych samodzielnych przedsiębiorców, poprzez czarny PR, lub wrogie przejęcia i podporządkowanie sobie rynku płatności masowych.
    Tylko ślepy nie dostrzeże zagrożenia z Waszej strony, a kłótnie na tym, czy innych forach internetowych i "napuszczanie na siebie" niezależnych to jeden ze skuteczniejszych sposobów eliminowania konkurencji z rynku.
    Nie sądze, by ktokolwiek rozsądny dał sie na to nabrać. Do wielu moich klientów, którzy kiedyś opłacili rachunki w sieci "Moje rachunki", przychodziły wezwania do zapłaty bo opóżnienia w realizacji przelewów siegały 3 tygodni.
    Pozostawię zatem pytanie bez odpowiedzi: Co w tym czasie dzieje sie w pieniążkami wpłaconymi przez klientów?...
  • Re: punkt opłat Autor: ~wacek [83.9.170.*]
    Na dodatek płacąc w kasie REALA czy innego hipermarketu współpracującego z "Moje rachunki" klient dostaje zwykły paragon, który mu po paru dniach blaknie:) I NIC na nim nie widać! Dowód wpłaty chuj strzelił!
    Przelewów dowolnych też nie przyjmują - to ma być sposób na płatności masowe?
  • Re: punkt opłat Autor: ~HMD [87.105.8.*]
    nie reprezentuje via ani niczego innego dla klienta nie ma znaczenia czy Janek z totolotka ukradnie kase czy centrala jego interesuje to ze kase ukradł i w takim przypadku coś zawsze zdziała to ubezpieczenie ktorego punkcik oplat miec nie moze. i Tyle
  • Re: punkt opłat Autor: ~ronin [83.24.96.*]
    HMD - jeśli mówisz o ubezpieczeniu AIG , to włóż go pomiędzy bajki.
    Tym "pseudoproduktem" zarząd Okienka kasowego naciagnął zarówno klientów jak i Agentów - dając złudną wiarę, że ich pieniążki są bezpieczne. "Zaletami" tego bubla ubezpieczeniowego, zajęli sie już dziennikarze śledczy.
    A swoją drogą to "genialny interes": ubezpieczyć klientów na milion a "kiwnąć" ich na kilka (a może kilkanaście?)milionów.. hehehe...

Różnica pomiędzy "jakimś tam punkcikiem" - jak to obelżywie określasz - a siecią polega na tym, że prowadzący ten punkcik (bez względu na to czy samodzielnie czy poprzez sieć) pracuje swoją własną twarzą na zaufanie klientów. Zarządy sieci są bardzo anonimowe i zazwyczaj " rozpływają się" jak duchy , gdy firma upada.
    Tak czy siak - to Agent świeci oczami i tylko od niego zależy, czy przez swoją chciwość, czy tylko przez naiwność...
    Tym razem stało sie tak, że również nie związani z Okienkiem Agenci muszą świecić oczami za kilku anonimowych oszustów.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Bartosz [83.24.100.*]
    ronin

Nie tylko dziennikarze, ale chyba też i Prokuratura...
    Spwawdzą Okienko.. myślę że i pozostałe umowy również.
  • Re: punkt opłat Autor: ~NIEZALEŻNI [89.174.212.*]
    a pomyśleć że jeszcze miesiąc temu o tej porze Prezes Okienka był kandydatem na posła w rejonie Łódzkim z listy LiD - pozycja 19 :) No ale w tak ogromnym okręgu, gdzie mieszka kilkaset tysięcy ludzi dostał 301 głosów - ciekawe jednak co by było gdyby jednak tym parlamentarzystą został ??
  • Re: punkt opłat Autor: ~wacek [83.28.247.*]
    Kandydował bo pewnie zależało mu na immunitecie poselskim na najbliższe 5 lat:))) Dobrze wiedział co się kroi:)))
  • Re: punkt opłat Autor: ~obserwator [83.19.141.*]
    Prezes Okienka to był tylko figurant. Tak naprawde firmą rządził Ert- Ebert z Poznania. Dziś udziela porad poszkodowanym... Szkoda gadać, to skandal. I pewnie wywinie się od odpowiedzialnosci.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Widzieliście [83.21.191.*]
    Widzieliście MielimMedia jakie ściemnianko? Że niby szumnie działają, ehehehe! Chyba blisko im do Okienka, wystarczy spojrzeć na zdjęcie z ostatniego szkolenia w Koszalinie: 4 osoby w malutkim pomieszczonku w tym 1 osoba to szkolący, druga to ostrowska robiąca za tłum, koleżka komana robiący pewnie za figuranta i 1 babka (chyba tylko ona się tu szkoliła). Ale ściemniają, że mają tłumy i że szkolą. Czyżby następni po Okienku?
  • Re: punkt opłat Autor: ~abcd [87.205.57.*]
    Nie wszyscy zamkneli swe Okienka...
    http://ww2.tvp.pl/tvppl/View?Cat=780&id=596214
  • Re: punkt opłat Autor: ~okienkokasowe@o2.pl [90.156.61.*]
    -----------------------------------------
    Strona dla poszkodowanych agentów
    www.agenciokienka.pl
    -----------------------------------------
  • Re: punkt opłat Autor: ~do Widzieliscie [80.53.174.*]
    milamedia nie ma cenralnego systemu rozliczania kazdy przelewy robi sam to jak moze byc blisko Okienka a ty chyba czytac nie potrafisz szkolenie bylo w zakresie posrednictwa kredytowego po co siejesz ploty chyba z konkurencji jestes
  • Re: punkt opłat Autor: ~Widzieliście [83.21.199.*]
    No i co z tego, że mielimmedia nie rozlicza się centralnie? I tak upadnie i tak. Długów ma więcej niż ostrowska rozumku.
  • Re: punkt opłat Autor: ~wacek [83.9.166.*]
    A niech sobie bankrutuje! Ważne, że kasa klientów nie zginie jak w okienku kasowym! Każda firma, w której agenci kontrolują kasę a nie centrala JEST LEPSZA od takich jak gówniane mieszka grosiki i okienka kasowe. Nawet nieudolna jak piszecie czy zadłużona milamedia należy do tych lepszych bo niezależnych.
  • Re: punkt opłat Autor: ~accadia [80.53.174.*]
    SłYSZELISCIE ACCADIA MA JAKIES PROBLEMY CZYZBY KOLEJNI PO OKIENKUN
  • Znowu kundle szczekają... Autor: ~Bartosz [83.24.251.*]
    Jak widzę nic do WAS nie dodarło.

Oczerniacie się wajemnie, tylko na to WAS stać....
    Mali ludzie....

Jak chodzi o wsparcie w pracach nad Ustawą...nic, żadnych konkretów, żadnej pomocy....

POWTARZAM - Jako niezależnemu jest mi wszystko jedno KTO... aby walczył w naszym ( niezależnych) imieniu... A na dzień dzisiejszy jak piszecie - jest tylko Przedstawiciel Konsorcjum ACC ..., więc reszta .... (między bajki ich włożyć).. załatwiają tylko swoje małe prywatne interesy.

Jak przeczytałem na stroniewww. - ACC nie jest podmiotem centralnym, tylko NAZWĄ PROJEKTU - więc jak może upaść - KOLEJNA GŁUPOTA.
  • karawana jedzie dalej... Autor: ~ronin [83.24.251.*]
    Pozwoliłem sobie na dokończenie porzekadła, które przytoczył Bartosz
    i na tym powinna zakończyć się "debata" z kimś kto określił się mianem accadia. Powinna, ale nie moge darować sobie przyjemności skomentowania.
    Otóż - jedynym problemem jaki może mieć Accadia, to problem
    wszechobecnej głupoty na tym forum. Poza kilkoma rozsądnymi głosami
    na tym forum odbywają się regularne pyskówki i pomówienia.
    "Autorytetami" stają sie osobniki, nie mające zielonego pojęcia o co w tym wszystkim chodzi.
    A ja powiem o co chodzi. Chodzi bardzo duże pieniądze, jakie można uzyskać po opanowaniu i skupieniu w "jednej ręce" rynku płatności masowych w Polsce. Pytanie: - Kto ma w tym interes?...
    Na to pytanie musicie już odpowiedzieć sobie sami.
    Ja wiem jedno:- Dopóki będzie to rynek na którym działać (i konkurować ze soba) będą podmioty niezależne - nic złego sie nie stanie. Doświadczenia z podmiotami zrzeszonymi pod jednym - centralnie zarządzanym - szyldem, już kilkakrotnie "pokazały" do czego zdolne są ich Zarządy. Kosztami tych "pokazówek" obarczane są jednak pojedyńcze podmioty i nie ważne jest czy to podmiot zrzeszony czy też niezależny. Przeciętny klient nic nie wie na temat zasad działania poszczególnych punktów opłat a marketing prowadzony przez Sieci zarządzane centralnie, stara sie upewnić wszystkich, że im większa sieć tym lepsza, że ich pieniążki są bezpieczne, że płacenie gdzieklowiek indziej to możliwość utraty pieniędzy.
    Jak widać na kilku poprzednich przykładach - nie było to i nie jest zgodne z prawdą.
    Tak więc to do nas niezależnych należy decyzja, czy będziemy się tylko kłócić i wzajemnie poniżać, czy też podejmiemy "rękawicę" rzuconą przez "wielkich" i nie tylko utrzymamy sie na rynku, ale
    pokażemy też, że niezależni to nie tylko rzetelność, ale też oszczędność dla naszych rodaków. Każdy z nas bowiem płaci rachunki
    i wie, ile można na tym zaoszczędzić.
    Ja jadę z karawaną niezależnych...
  • Re: punkt opłat Autor: ~wacek [83.28.199.*]
    Ja tylko dodam, że najbardziej zaoszczędzić można płacąc rachunki ze swojego konta bankowego - przez internet:) I będziecie wtedy spać spokojnie:)
  • Re: punkt opłat Autor: ~ronin [83.24.109.*]
    Ha ha ha...
    Widziałeś Wacusiu bezpieczne konta za darmochę?...
    Poczytaj sobie troszkę na temat włamań i rozpracowań kont internetowych takich banków jak MBank, PKO BP SA - rozpracowane INTELIGO, a ostatnio BZ WBK... Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz w internecie dokładną instrukcję ("kropu-kropu" :-)), jak włamać sie na konta poszczególnych banków.
    Zyczę powodzenia.. hehehe...
    ronin Napisał(a):
    > Ha ha ha...
    > Widziałeś Wacusiu bezpieczne konta za
    > darmochę?...
    > Poczytaj sobie troszkę na temat włamań i
    > rozpracowań kont internetowych takich banków jak
    > MBank, PKO BP SA - rozpracowane INTELIGO, a
    > ostatnio BZ WBK... Jak dobrze poszukasz, to
    > znajdziesz w internecie dokładną instrukcję
    > ("kropu-kropu" :-)), jak włamać sie na konta
    > poszczególnych banków.
    > Zyczę powodzenia.. hehehe...

Train, przecież powyższą wypowiedź ronina tak właśnie można było odebrać:) Próbował udowodnić jakie to te banki niebezpieczne są:)
    Nieźle się uśmiałem z dyletanctwa kolegi:)

1)Czy znasz sposób aby się włamać na moją karteczkę z hasłami jednorazowymi lub sposób na przechwycenie hasła sms wysyłanego do mnie przez bank w celu dokonania przelewu dowolnego ??? Podaj linki:)))

2)Rozumiem, że jedynym w pełni bezpiecznym kontem bankowym jest twoje konto do przelewów masowych, którego używasz w ramach projektu accadia ???

Hahaha, roninku nieźle mnie ubawiłeś - konto wacusia beee, natomiast konto roninka w tym samym banku cacyyy :)))
  • Re: punkt opłat Autor: ~Train [87.206.162.*]
    A ja dostałem maila o treści:

Wprowadzenie nowych zabezpieczen tozsamosci.
    Informujemy, ze Twoje konto bedzie poddane nowej procedurze weryfikacji.
    W tym celu prosimy o jak najszybsze zalogowanie kilikając w link ponizej.
    Aby nowe zabezpieczenia zaczely funkcjonowac, nalezy potwierdzic swoją tozsamosc.
    Do tego czasu wszystkie opcje w twoim koncie bedą zablokowane.
    (Cala procedura trwa kilka minut)

https://secure.inteligo.com.pl/?verification_code=6ywkcj0766153y2s42hjuu77hjbxrg4492mnpnt593e9d8ntzh&request_ssl=yes&secure=yes&op_code=012.

przy czym pod wyswietlany adres podłączony był link:
    http://mail.vskv.cz/images/secure.inteligo.com.pl.php?verification_code=6ywkcj0766153y2s42hjuu77hjbxrg4492mnpnt593e9d8ntzh&request_ssl=yes&secure=yes&op_code=012

Polecam pewnemu nietykalnosci swoich pieniązkow Wackowi link:
    http://media.prnews.pl/index.php/lowienie_naiwnych,display,30539

>> 1)Czy znasz sposób aby się włamać na moją karteczkę z hasłami
    >> jednorazowymi lub sposób na przechwycenie hasła sms wysyłanego do
    >> mnie przez bank w celu dokonania przelewu dowolnego ??? Podaj
    >> linki:)))

Jak widać powyżej są tacy, którzy uważają, że będą potrafili te dane wykorzystac. Albo się po prostu nudzą :)