• Re: punkt opłat Autor: ~gość [84.66.37.*]
    krótki zarys psychologicznych typów tych najbardziej napastliwych z forum (Heniek, Gośććć i sami wybierzcie sobie kto tam jeszcze):
    kobieta lub mężczyzna, bezdzietna (bezdzietny), i bez nadziei na zmianę sytuacji. Dominujący partner (partnerka), o zaniżonym poziomie intelektualnym w stosunku do niej (niego), partner (partnerka) nie spełniający oczekiwań strony pod względem emocjonalnym i intelektualnym. Nasz napastliwiec (on/ona) posiada silne zaburzenia psychogenne, fobie, natręctwa. Cechuje go lub ją silna niechęć do innych, pęd do niszczenia i dominacji, masochizm oraz tendencje do autodestrukcji. Jako mechanizm obronny przed autozniszczeniem wybiera mechanizm projekcji i delegacji winy. Z upodobaniem wybiera cel, usidla, łapie ofiarę i powoli niszczy czerpiąc przy tym satysfakcję i zadowolenie oraz podbudowuje swoje zaniżone, zaburzone ego. Istnieje prawdopodobieństwo istnienia dodatkowych obciążeń ze strony środowiska, typu kryminalna przeszłość własna lub bliskich, pochodzenie np. wieś, patologiczna rodzina, wychowanie i religia. Wysoka skłonność do uzależnień i współ uzależnień. W przypadku kobiety labilność emocjonalna, w przypadku mężczyzny wycofanie.
    Rokowanie ??? zainteresowani wiedzą jakie, ale zadziała u nich silny mechanizm wyparcia który nakręci spiralę ataków i agresywnej napastliwości. Nie trzeba mówić: miłej zabawy, bo dla nich to co robią ich satysfakcjonuje.

I jak tu zaśpiewać „ Jaki piękny ten świat” po spotkaniu z nimi.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Gośśść [83.21.248.*]
    Pomyłka ostrowska, wielka pomyłka. Podam ci tylko 3 cechy: pochodzę z miasta, prowadzę firmę, mam cudowne dzieci. A ty? Przyszłość kryminalna - za te wałki, które robisz. Pochodzenie wiejskie - Mościbrody. Dzieci - i co z tego, skoro to wpadka? O facecie, z którym jesteś lepiej nie wspominać, bo to nie facet. Poziom intelektualny? A jakiś wogóle masz? Hehehhehehehehehe!
  • Re: punkt opłat Autor: ~Gośśść [83.21.248.*]
    i jeszcze gadasz sama do siebie - ostatnie stadium schizofrenii. Patrz - rozmowa "gość" - "murka".
  • Re: punkt opłat Autor: ~Gość z dziś [83.21.248.*]
    "nie wysilaj się tu są tylko tacy jak Luna ograniczeni i ociężali umysłowo" - murka vel ostrowska wypad stąd! Nie będziesz nas obrażać tępaku! Nie chcemy cię tu, rozumiesz?!
  • Re: punkt opłat Autor: ~murka [83.28.181.*]
    cymbały ograniczone myślałam że jestem w stanie naprowadzić to forum na właściwe tory ale widze że wszyscy należą do PIsu i tylko weszą a wszyscy inni to byli szpiedzy,szpiedzy bądź przyszli szpiedzy
  • Re: punkt opłat Autor: ~Heniek [83.21.248.*]
    gość robiąc, jak to nazwał: "krótki zarys psychologiczny typów..." napisał autobiografię? Czy chciał się podbudować wmawiając sobie, że inni pewnie mają gorzej? Nowy sposób psychoterapii? I uważasz, że to ci pomoże na twoje schorzenie? Zmień terapeutę.
  • Re: punkt opłat Autor: ~cjana [83.8.25.*]
    Witajcie... na tym forum słyszałem wiele opinii i możecie wierzyć lub nie znalazłem fajną firmę, która dostarczyła mi program. Obecnie jestem sam sobie szefem, sam rozliczam i dokonuję operacji... Czytnik kodów... Potwierdzenie realizacji zlecenia na sms(opcja dla klienta, który chce mieć pewność realizacji) Program kosztuje, ale to i tak nie jest kwota zabijająca. Nie płacę za obsługę, dostaję za free aktualizację, serwis 24h.

Długo szukałem programu, rozmawiałem z różnymi przedstawicielami INTAX - są mili i byłem blisko zakupu, ale opłata, co miesiąc mnie wystraszyła,MIESZKO,Accadia czy coś takiego, wielu pisało do mnie z tej strony i oferowało "dobre produkty" niby tak tanio, ale te słowa pisali tylko na tym forum, aby zachęcić ludzi, później w rozmowie ze mną okazywało się, że to tylko ściema.

DO WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH: mam taki program i namiar na osobę, która ten program napisała i ma do niego wyłączne prawa. Sam program jest prosty a wpłata z kodem zajmuje 20s. Wpłaty można robić na kilka sposobów. Dostępne w pakiecie sa równego rodzaju podglądy operacji, statystyki itp.
    Jestem zaskoczony funkcjonalnością tego programu.

Jeśli uczestnicy tego forum (mam na myśli firmy, które wchodzą tu po zdobycie klientów) zakrzyczą mnie to trudno, ale sam ten program znalazłem, sprawdziłem i nie jestem przedstawicielem.
    Wiem jak sam długo szukałem i każdemu pomogę.
    Kontakt do mnie mddeko@wp.pl

PS. Kokosów na tym juz nie ma chyba, że ktoś trafi fajny punkt. Zaufanie buduje się latami, mój punkt to tylko sposób na migrację, ale jeśli się rozwinie to, kto wie...

Pozdrawiam,
    Krystian
  • Re: punkt opłat Autor: ~murka [83.28.220.*]
    czy słuszeliści coś że maja sie dobrać do małych punktów tzn podobno ministerstwo finansów maja żądać ubezpieczeń bardzo wysokich w każdym razie zostaną na rynku tz rekiny więc to chyba sieciowcy ma ktoś informacje
  • Re: punkt opłat Autor: ~murka [83.28.220.*]
    Przesyłki pocztowe są ubezpieczone tego wymagało uzyskanie zgody na rozpoczęcie działalności podobno na 80 euro przesyłka dodatkowo można się ubezpieczyć
    Ja swój punk ubezpieczyłem od rabunku, transportu i zrobiłem sobie OC. Polecam... Oferuję swoje usługi. Jestem Agentem firmy ubezpieczeniowej.
    Teraz mam spokój...Dla klienta jestem bardziej wiarygodny bo mam ubezpieczenie a sam dbam aby nie było problemów.

Pozdrawiam,
    Krystian mbdeko@wp.pl
  • Re: punkt opłat Autor: ~murka [83.28.190.*]
    czemu nie napiszesz co to za program i z jakiej firmy wiesz że my jesteśmy albo z ACC albo z MM a TY Może ktoś też pracuje na tym programie i chce coś dodać
    A po co ma to pisać, przecież wy znacie swoją konkurencję i dobrze wiecie kto...co... i po ile. Obserwuję to forum juz od dawna i mam swoje przemyślenia. Skoro ktoś ma coś do powiedzenia na temat jakigoś programu to niech mówi i nie trzeba czekac na nazwy. Jesli jest faktycznie na tym forum ktoś kto chce założyć taki punkt i tak jak ja szuka pomocy to prosze bardzo, nie zamierzam brać udziału w wenętrzych rozgrywkach między firmami.

Raz jeszcze powtarzam, że dobrze pani zna konkurencję i nie wystawię się na krytykę bo nie potrafię się wybronić... nie znam technicznych rozwiazań tego programu ani jego tajmnic... MAM GO, ZAPŁACIŁEM ZA NIEGO Używam i moge tylko powiedzieć coś o tym co widzę. Na tym forum dużo słyszałem o MM i nie były to pozytywy. Kilka osób które zdemaskowano jako MM nie wyglądały na osoby chcące dialogu a tylko atakowały innych.
    Więc pytam raz jeszcze... po co mam podawać nazwę - Nic nie ukrywam podałem imię mail ... Jestem z Kłodzka co trzeba więcej?!

Ujawniła pani/pan że jest z MM, super ja tez powiem jak się nazwya moja firma.. . Heintze&Deko i może być pani pewna, że to nie jest firma sprzedająca programy do wpłat masowych. Nasz punkt jest tylko dodatkiem do działalności głównej. Kiedy szukałem na tym forum pomocy jakoś nie oferowała pani/pan swoich usług ale teraz kiedy ja to robię podnosi pani/pan głos i szuka okazji do czepiania się. Dlaczego?? Uważam, że to nie fair ale to już pozostawiam innym czytającym te posty.

Ja, nie mam nic do ukrycia.
    Pozwolę sobie przesłać mail jaki dostałem kiedyś od osoby któraoferowała mi pomoc na tym formu: później okazało się, że proponował mi program ACC lecz na początku się nie ujawnił

"Wiam,
    .
    Przepraszam, ale nie mam zbyt duzo czasu - dlatego na poczatek chcialbym zadac pytanie odnosnie opcji, ktora Pan by preferowal.
    Prosze rowniez napisac dokladnie co Pana interesuje - postaram sie odpowiedziec.

W obu opcjach dostaje Pan oprgoramowanie sluzace do wprowadzania przelewow oraz przegadarke bankowa umozliwiajaca drukowanie wyvciagow bankowych potwierdzajacych realizacje danych platnosci
    Termin realizacji zalezy od Pana - 1 dzien roboczy lub 2 dni robocze- w zaleznosci jakie banki sa u Pana w miescie

1 opcja - koszt oprogramowania - normalniie 3tys netto - za moim posrednictwem - 2100 netto. W zamian Pan realizuje sam wszystkie platnosci, wysyla je do banku, sprawdza itp.
    2 opcja - koszt oprogramowania - 500 netto - przelewy sa realizowane przeze mnie - i bezposrednio ode mnie dostaje Pan potwierdzenia realizacji przelewow. W celu zabezpieczenia intersow zarowno Pana jak i wlasnych - codziennie wysylam Panu wyciagi bankowe potwierdzajace realizacjie przelewow - tak wiec na biezaco kontroluje Pan czy wszystko jest realizowane w czasie.

Na razie tylko tyle bo naprawde nie mam czasu - w razie dodatkowych pytan prosze pisac - z mila checia odpowiem wieczorem na spokojnie z domu.
    z MM nikt chyba a przynajmniej nim się tak nie przedstawił... Wiele się dowiedziałm śledząc forum dzwoniąc po polsce i słyszałem że pan z MM z Koszalina "swój" program wyrawł od innej osoby. Zagrał nie fair i dla mnie to już świadczy o człowieku. Osobiście nie wchodze do współpracy a Accadia z tego co wiem ma "sówj" program od MM w taki sam sposób jak pan z MM. Ale to moga być plotki nie wiem, mówię to czego się dowiedziałem to nie koniecznie musi być prawda. Każdy kto szuka programu i rozmawia z ludźmi sam dojdzie to tych informacji które mam ja.

Pozdrawiam, Krystian
  • Re: punkt opłat Autor: ~do Pana Cjana [80.50.255.*]
    To ja pisalem do Pana tego maila i troche niesmaczne jest to, ze publikuje go Pan na forum - gdybym chcial sam bym zlozyl taka oferte.

Nie probowalem nic na Panu zarobic - po prostu prosil mnie Pan o pomoc w wyborze firmy - to wszystko. A ze uwazam ze ACC jest moim zdaniem najlepsza tego typu firma na polskim rynku - skoro z nimi wspolpracuje tzn. ze jestem zadowolony i moge szczerze innym ja polecic. Ale nie podoba mi sie to, ze taka forma polecenia jest traktowana jako proba zarobienia na kims.

Po drugie - ktos wyzej napisal ze ACC niby ma forme wspolpracy na zasadzie rozliczen centralnych. Otoz nie - ACC ma tylko program ktory daje mozliwosci tego typu pracy i zarzadzania platnosciami z roznych punktow. Ja wspolpracuje juz od jakiegos czasu z dwoma biurami kredytowymi na tej zasadzie - i postanowilem zlozyc rowniez taka oferte.
    Poza tym - sam Pan Cjan pisal, ze chce oplaty wprowadzic jako usluge dodatkowa - a nie glowna. Sa podmioty ktore chca taka usluga przyciagnac klientow - a za program wola wydac mniej.
    Pisal Pan rowniez ze nie napisalem od razu z jaka firma wspolpracuje - otoz napisalem ze nie mam za bardzo czasu i ze odpowiem pozniej na wszelkie pytania - na spokojnie.
    I tak poswiecilem sporo czasu na rozmowe z Panem - ale nie zaluje tego bo chociaz pomoglem podjac Panu decyzje - czy sluszna czy nie - to sam Pan oceni po jakims czasie. Nie znam programow i ich mozliwosci wszystkich sieci dzialajacych na naszym rynku - ale znam za to opinie roznych bankowcow i osob dzialajacych z takimi firmami jak MM, Mieszko czy Okienko Kasowe - i wierzcie mi - wiele z nich jak by tylko mogli bez chwili zastanowienia przeszloby na wspolprace z ACC

Jesli chodzi o program ACC i porownywanie jego zdobycia do zdobycia programu MM przez Komana - proponuje sie dowiedziec troche wiecej na ten temat,

Niech mi ktos powie - co zrobile zle kierujac taka oferte do Cjana?

W razie pytan - odpowiem na forum
  • Re: punkt opłat Autor: ~cjana [84.40.231.*]
    Czy ja pana szykanuję? Mówię, że jest pan zły? Nieuczciwy?? Nie, nie robię tego... Oferował mi pan produkt i pomoc wkleiłem do do forum aby pokazać jak to się tu odbywa.
    Jeśli chodzi o MM i ACC ... zauważam pewną zależność i regurlarność iż większość osób z forum upatrzyło sobie styl polegający na wybieraniu częsci wypowiedziz postów przez co nie oddaje się całości zdania.
    Napisałem, że doszły do mnie takie informacje i niczego nie porównuję. Napisałem, ze to mogą być plotki ale uznałem, że inni powinni to usłyszeć.

Pyta pan co zrobił pan źle... niby nic. Ale teraz kiedy pokazałem pana ofertę oburzył się pan DLaczego? Przecież nie ma o co, pan to napisał i już. Panie Januszu jeśli pana uraziłem przykro mi. Z moich postów nie wynika, dyskrymiancja, oczernianie itp. Znalazłem produkt o tych samych parametrach co pan tylko tańszy. Oferta zawiera serwis,bazę danych. Podałem pana ofertę do porównania. Może , pan nadal oferowac swoje usługi i wierzę, że robi pan to uczciwie.

Jednego tylko nie rozumię... dlaczego pan się denerwuje za pokazanie oferty. Obawai się pan czegoś... umowa nie pozwala panu na to ... nie rozumię. Skoro oferta jest fair to w czym problem??
  • Re: punkt opłat Autor: ~cjana [84.40.231.*]
    Już napisałem na początku, nie bedę brał udziału w przepychankach między firmami. Szukałem tu pomocy, odezwał się do mnie tylko pan Janusz oferował to co wkleiłem. Reszta milaczała lub pisała tylko na mail i okazywało się to tylko grą. Szkoda, że to forum zmieniło się w pole bitwy. Są również dobre strony, mówi się o nieuczciwych firmach. Pisałem panie Januszu o firmie ACC, dobre słowa prosze prześledzić posty. Pisałem, że koleżanka ma i nie narzeka. Ja znalazłem coś fajnego i tańszego i tyle...

Pozdrawiam,
    Krystian mbdeko@wp.pl
  • Re: punkt opłat Autor: ~do Cjana [195.205.209.*]
    Nie mam pretensji do Pana ze wkleil Pan moj mail na forum - napisale tylko ze jest to troche niesmaczne - dlaczego?
    Sam Pan widzi co sie dzieje na tym forum i ze tak naprawde nie jest on w wielu przypadkach zrodlem rzetelnych i uczciwych informacji.
    Pozdrawiam
  • Re: punkt opłat Autor: ~cjana [83.8.48.*]
    Panie Januszu ma pan rację... przepraszam za swój błąd. DO WSZYTKICH CZYTAJĄCYCH: OFERTA PANA JANUSZA NIE BYŁA DLA MNIE ZŁA!! Była nieodpowiednia dla mnie ale może komuś ona przypasuje, Pan Janusz jest jedną z niewielu osób na tym forum która stara się coś robić a nie tylko krytykować.

Do pana z ACC... jak widać są osoby zadowolone z programu ACC i doliczając program z którego ja korzystam i program ACC mamy już dwie firmy które działają dobrze. Teraz dla klientów ważne będzie to, kto ile zejdzie z ceny i co dostanie w tzw. gratisie. Mam wrażenie, że dzięki panu Januszowi oraz mnie możemy zauważyć zdrową konkurencję. Mam nadzieję, że to forum komuś pomoże.

Pozdrawiam,
    Krystian mbdeko@wp.pl
  • Re: punkt opłat Autor: ~chwila rozrywki [83.21.232.*]
    A oto zabawne fragmenty wyssane z palca, zaczerpnięte z najnowszej oferty MM:

"Nasza firma jest pionierem rozwiązań lokalnego rozliczania transakcji - jako pierwsi zaczęliśmy tworzyć zgrupowanie punktów występujących pod jednakowym logo, z jednakowymi standardami sieci ale z lokalnym rozliczaniem transakcji. Po nas jak grzyby po deszczu powstały inne sieci."

bez komentarza.

"prowadzamy zlecenia tłumaczeń, sprzedaż biletów od UE"

No, no, czy znajdzie się ktoś odważny kto zakupi bilet w MM? Na pokładzie samolotu gości będzie witał i zabawiał syrenim śpiewem pk. Taniec brzucha grzechocząc kośćmi odtańczy uo. A na lotnisku wszystkich powita komornik.

• Re: punkt opłat Autor: ~murka [83.28.203.*]
    Witam
    żałuę że nie mogłam brać udziału w dyskusji wczoraj ale miód na serce że zaczyna się coś dobrego dziać na forum
    Do dobrych 2 programów chcę żebyście dodali i mój a teraż możemy podyskutować o konkretach

Mój Boże LUNA
    "Mam wrażenie ,że gdy ją zdemaskowałam miała jakiś przebłysk ,,normalności'' i już dokładnie od tej chwili wiedziała kim jestem.Stąd u góry widnieje zdanie,,Luna ty blond kłamczuchu'"
    CZY JA TO KIEDYKOLWIEK NAPISAŁAM
    KOCHANIE NIE JESTEM Z RZESZOWA TYLKO Z RADOMIA

a wogóle to daj już spokój z tym graniem teczkami oprócz tych nieszczęsnych przecinków których nikt nie poczytał za okoliczność łagodzącą co możesz jeszcze powiedzieć na temat tego programu

• Re: punkt opłat Autor: ~Luna [83.19.157.*]
    murka Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Witam
    > żałuę że nie mogłam brać udziału w dyskusji
    > wczoraj ale miód na serce że zaczyna się coś
    > dobrego dziać na forum
    > Do dobrych 2 programów chcę żebyście dodali i mój
    > a teraż możemy podyskutować o konkretach
    >
    > Mój Boże LUNA
    > "Mam wrażenie ,że gdy ją zdemaskowałam miała
    > jakiś przebłysk ,,normalności'' i już dokładnie od
    > tej chwili wiedziała kim jestem.Stąd u góry
    > widnieje zdanie,,Luna ty blond kłamczuchu'"
    > CZY JA TO KIEDYKOLWIEK NAPISAŁAM
    > KOCHANIE NIE JESTEM Z RZESZOWA TYLKO Z RADOMIA
    >
    > a wogóle to daj już spokój z tym graniem teczkami
    > oprócz tych nieszczęsnych przecinków których nikt
    > nie poczytał za okoliczność łagodzącą co możesz
    > jeszcze powiedzieć na temat tego programu
    >
    >
    No REWELACJA!
    Ostrowska czytam i nie wierzę ,że Ty piszesz,że to program nie Twego autorstwa.Przecież jak byłaś u nas szkoliłaś/jeśli tak to można nazwać/ cztery pracownice.Wszystkie słyszały ,że to Ty jesteś autorką tego programu.Dlaczego nas okłamałaś?
    Ja nie gram teczkami bo ja będę walczyć do upadłego.Piszesz ,,oprócz tych nieszczęsnych przecinków,których nikt nie poczytał za okoliczność łagodzącą...''Więc przyjmujesz do wiadomości ,że to się zdarzało,to już coś.Natomiast tego czy nikt tego nie poczyta za okoliczność łagodzącą to się jeszcze okaże.Jeśli uważasz,że ja się pogodziłam z zaistniałą sytuacją to się mylisz.Ula walkę zacznę i to na drodze sądowej.Wtedy przyjrzą się wszystkim; nam,Wam i przede wszystkim waszej działalności.Tej ,,lewej'' również.
    Za niewybaczalne /prywatnie/ uwazam ,że jak kasę otrzymaliście to już Was nie interesowaliśmy.Na telefony nie odpowiadaliście,byliście nieosiągalni.nie oddzwanialiście.
    Komu więc miałam zgłosić problem???Nawet opiekun bankowy z Millenium był wciąż nieosiągalny gdy zaczeliście współpracować z innym bankiem.
    Odnośnie programu ,,bilon'' już pisałam,że opinia informatyka z policji jest delikatnie ujmując niepochlebna.Przelewy ,że szły po dwa razy i np.11.10. podpiął się np.pod 11.09 bez problemu mogę udowodnić i nie zarzucaj mi proszę kłamstwa.
    Gdyby to była wina pracownicy to bez problemu bym to wykryła.
    Pracuję 4 lata na różnych programach bankowych,mam o tym pojęcie i nie wciskaj mi kitu.
    Reasumując ,Ulka my się jeszcze spotkamy.
    Państwu natomiast zainteresowanych współpracą z MM proponuję poszukać innej firmy z lepszą opieką,nowocześniejszym i tańszym programem /takie na rynku są dostępne/. MM przestan ludzi w konia robic. Poszukajcie pracy w cyrku. Etat bankowy.

• Re: punkt opłat Autor: ~chwila rozrywki [83.21.232.*]
    A oto zabawne fragmenty wyssane z palca, zaczerpnięte z najnowszej oferty MM:

"Nasza firma jest pionierem rozwiązań lokalnego rozliczania transakcji - jako pierwsi zaczęliśmy tworzyć zgrupowanie punktów występujących pod jednakowym logo, z jednakowymi standardami sieci ale z lokalnym rozliczaniem transakcji. Po nas jak grzyby po deszczu powstały inne sieci."

bez komentarza.

"prowadzamy zlecenia tłumaczeń, sprzedaż biletów od UE"

No, no, czy znajdzie się ktoś odważny kto zakupi bilet w MM? Na pokładzie samolotu gości będzie witał i zabawiał syrenim śpiewem pk. Taniec brzucha grzechocząc kośćmi odtańczy uo. A na lotnisku wszystkich powita komornik.
    Czy ktoś kiedyś sprawdzał daty powstania firm sprzedających programy?
    Wiecie, że to ciekawe źródło informacji. Tego sie juz nikt nie wyprze... musze to sprawdzić. Tak mi dziś zaświtało... Co myślicie o tym...
    To co ...? Sprawdzmy??

Pozdrawiam,
    Krystian mbdeko@wp.pl
  • Re: punkt opłat Autor: ~murka [83.28.187.*]
    a czy jest taka możliwość
    Jest, to proste...
  • Re: punkt opłat Autor: ~Do cjana [87.206.155.*]
    Jasne, jestem za. Mow jaka firma jest autorem twojego softu i od kiedy istnieje. To będzie miało wpływ na wiarygodność aktualizacji o ktorej piszesz. Dla mnie to np. bardzo wazne.
    ha ha ha pan pyta mnie i nawet nie mówi kim jest ... ha ha ha Czy to miły pan z ACC. Nie wiem kiedy powstała firma od której kupiłem program... jak zwykle wybrał pan tylko część mojego postu. Pytałem czy kotś sprawdził a tak przy okazji kiedy powstał ACC i MM??
    Sprawdziłem ACC czyli LA LIDER APARTAMENT sprawdziłem po adresie na stronie ul. Projekt ACCADIA
    ul. Chłopickiego 3
    35-210 Rzeszów

Firma założona w 1996 roku i... nie instnieje juz od 21-10-2003 chyba zmienili miejsce tylko adres został. Prosze pana z ACC aby się ustosunkował do tego...
    Heniek ma rację... nic mi to nie da. Szkoda. Co do pana z ACC; ja się nie przepycham od początku ujawniam prawdziwe dane i wolę wiedzieć kto do mnie pisze. Pisze pan o wiarygodności ale jak to się ma do tego, że nie wiem kto piszę?? Czy takie pytanie od osoby nieokreślonej jest wiarygodne?? Ma pan racje nie określono nigdzie, iż należy sie ujawniać ale w takiej sytuacji prosze nie mówić o wiarygodności.
    Po czym osadził mnie pan i po czym skrelśił z osób poważnych na swojej liście. Co najmniej w 2 postach z 3 napisanych wybrał pan część mojego zdania więc... co do ha ha ha ... pomyślełem kiedy napisałem pytanie, że tak się stanie i rozbawiło mnie to, że się nie pomyliłem.

Dobra nie ważne, prosze pana z ACC Gdzie jest teraz zarejestrowana firma ACC bo na pewno nie w UM Rzeszów i nie na namiary ze strony WWW.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Do cjana [87.206.155.*]
    Cjan: Przez chwile traktowalem Pana powazne, ale widze ze szkoda czasu na przepychanki. Odniosłem się do całości Pana (ostatniego) postu. Ktoś z nas ma problemy z interpretacją czytanych treści.

Chociaż wie Pan co ? W zasadzie to bez sensu. Ciekawe co taka informacja ma niby wnieść do dyskusji ?

PS. A dlaczego niby mam mowic kim jestem? Gdzies zapisano, ze jest taki obowiązek ?
    PS2. Zwrot 'jak zwykle' jest w tym momencie dużym nadużyciem z Pana strony. Mam nadzieję, że zrozumie Pan co chciałem w ten sposob powiedziec. Podobnie jak 'ha ha ha'.
    PS3. Kiedy powstały ACC i MM - bardzo łatwo sprawdzić, jeśli Pana to interesuje.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Heniek [83.21.232.*]
    Nie jest istotne, kiedy powstała firma a wiesz dlaczego? Cofnij się parę stron wcześniej. Z tego co ja zrozumiałem: facet napisał program dla MM. Działali sobie na nim ale nie zapłacili mu za ten program, nie wywiązali się z umowy, zgodnie z którą facet miał dostawać tantiemy od sprzedaży programu, no to gość się wkurzył, zakazał im wykorzystywania programu i zaczął działać z ACC. Chyba dobrze zrozumiałem? To jest logiczne prawo rynku. To co? Jak MM powstała wcześniej od ACC to ma prawa do programu mimo to, że nie wywiązywali się z umowy? Mało tego: program był autorskim programem, mieli już zakazane jego używanie a grzebali w nim i nanosili zmiany i sprzedawali dalej czerpiąc z tego korzyści! MM poprosiła o napisanie programu ale nie zapłaciła za ten program. To jest, hmmm... wyłudzenie?
  • Re: punkt opłat Autor: ~murka [83.28.187.*]
    to będę pierwsza z tego co przeczytałam to MM powstała na przełomie 2003/2004 roku to moment kiedy zajeli się opłatami
    ACC powstała trochę później po jakichś problemach /co nas niekoniecznie musi obchodzić/ i wygląda że na bazie byłej współpracy z MM
    Prosze tylko nie zaczynajcie od razu sie wsciekać bo to nie ja wymyśliłam niech zostanie na tym forum tak jak zaczęło sie robić
    Gwoli ścisłości,żeby nie wyszło że jestem stronnicza zaznaczam że informatyk który pisał bilona /napewno bardzo mądry człowiek/został informatykiem w ACC i całkiem możliwe że ich program jest bardziej dopracowany
    ale co tu roztrząsać terminy powstania firm? MM miała już z powodu tego programu sprawę w sądzie. Wyczytałem we wcześniejszych postach. Czy ktoś już wie jak się zakończyła? I czy wogóle się zakończyła.
    Do Heńka... Wiesz ja słyszałem, że pan Konan ... koman czy jak tam pracował kiedyś dla pewno faceta i ... później powstało MM. Było to na bazie programu swojego poprzedniego pracodawcy. Doszedłem do firmy która swój program jako autor ma od 29-07-2003 czyli była jedną z pierwszych jako wpłaty później z tego co pisze murka było MM i ACC. To są tylko domysły.

Powiedzcie szczerze, pracujecie na tym i dobrze wam idzie. Wobec tego dlaczego nie pomogliście mi na początku ?? Szukalem pytałem i nic. Czytałem tylko o przewałach mm i podbieraniu programów przez firmy.
    Teraz sam znalazłem program i działa i chcę się dowiedzieć dlaczego MM boi sie prawdy. Niech powie jak dostał program i zacznie uczciwie zarabiać a jeśli plotki są wyssane z palca do dlaczego jest ich tak wiele.

Pozdrawiam,
    Krystian mbdeko@wp.pl
  • Re: punkt opłat Autor: ~Do cjana(2) [87.206.155.*]
    Ma Pan pecha... bo moj post z Wysłano: 25/10/2006 11:19
    był pierwszym na tym forum od jakiegoś czasu (zbieg okolicznosci z nickami - moze Pan ewentualnie sprawdzic na poziomie IP czy to nie ściema).
    Stąd moj zwrot nadużycie, bo nie zrobiłem niczego co zwykle.
    Nie bardzo wiem dalczego zależy Panu na mojej wiarygodności ?
    Napisałem przecież ... czy to miły pan z ACC skoro to nie pan mógł pan nie podejmować tematu... prawda. I dlatego wolę wiedziec z kim gadam aby uniknąć takiej sytuacji. Ja od początku piszę pod tym samym nickiem i podaje zawsze mail i imię to pozwala mnie rozpoznać.
    Z tego co pan napisał, wynika moja pomyłka sory ;-).
    Jak pan zauważył zależy mi na dialogu i wymianie informacji. Ma pan taki punkt?? Jak idzie?
  • Re: punkt opłat Autor: ~Do cjana(2) [87.206.155.*]
    Dziękuję, nie narzekam. Chyba jest Pan w tej branży bardzo niedawno, bo cała historia punktow kasowych zaczyna się od p. Mariusza Biety, śp. Grosika, a konkretnie u jego ojca (agenta PKO).
    Znam historię o której Pan pisze, jesli Pana to interesuje, to korzeni proszę szukac w Białymstoku, a nie w Koszalinie.

W kolejności od końca:
    1.Accadia
    (w miedzyczasie Intax, ktory miał ofertę słowo w słowo przepisaną z Milamedia)
    2. Milamedia
    3. Incasa (http://www.inkasa.pl/) - strona sie juz nie otwiera. To człowiek u ktorego uczyła się Milamedia
    4. Inkaso (http://www.incaso.pl/) też Koszalin
    a potem już Grosik (rip).

Jestem kilka tygodni ale szukałem już od dawna. Fajnie, że napisał pan ten post teraz wiem wszystko chyba :-) na czym mi zależało. Nareszcie jest również dialog na tym forum i to było moim celem. To był swego rodzaju test, udało się znaczy nie jest taki zły ;-). Dzikęjuę za opinie jest dla mnie bardzo pomocna. A z jakiego programu pan korzysta... może pan zdradzić. Co sądzi pan o ACC Intaxie i Inkasa?
    Murka a ty od kogo masz program? Jak chodzi? Długo juz się tym zajmujesz?
  • Re: punkt opłat Autor: ~murka [83.28.176.*]
    do cjana
    dziwisz się że nikt ci nie pomógł kiedy szukałeś czy zauważyłeś co dzieje się na tym forum gdybym czytała je przed założeniem firmy na 100% bym zrezygnowała bo nawet jeżeli przekomałabym sie do nieuczciwości MM to z taką konkurencją też bym nie chciała mieć nic wspólnego
    Zauważ że dopiero od paru stron tego forum zaczyna być w miarę normalnie i można się czegoś dowiedzieć ale już wiem że nie na długo
    Zauważ ile zniewag i obelg musiałam znieść żeby się przebić do takich ludzi chociażby jak ty
    a tu ciągle piesze wycieczki do konkretnych ludzi którzy już pewnie dawno zrezygnowali zaglądania na to forum
    no proszę, mój post został wycięty. A ja ponawiam pytanie. Czy ktoś wie, czy sprawa sądowa o bezprawne używanie programu przez MM się zakończyła i z jakim skutkiem? Mają prawo używać ten program czy nie?
    Nie nie ... ja pana post widzę. Co do sprawy MM nie mam pojęcia. Ciekawe w jakim sądzie się do toczy, można sprawdzić wiedząc jaki Sąd.
    słuchajcie wszyscy mamy programy które nas satysfakcjonują mają one robić przelewy i tyle. Dla nas to już nie ma znaczenia czy program jest tej czy innej firmy porozmawiajmy co oprócz tego jeszcze można mieć lub oferują te firmy
    ma MM i pracuje od dwóch lat powiem więcej nie jestem sieciowcem
    naprawdę nie narzekam na program chociąż mój jest pewnie przestarzały w porównaniu z Waszymi bo go nie aktualizuje on ma robić przelewy i to wszystko jest bardzo nieskomplikowany
  • Re: punkt opłat Autor: ~do Heńka [83.12.44.*]
    mają prawo orzeczone wyrokiem sądu
    Do cjana: w Sądzie Rejonowym w Koszalinie zapewne, bo jest to sąd miejscowy dla MM. Słyszałem też o licytacji komorniczej sprzętu w firmie MM - ale wstyd! Wcześniej niejaki Leniu pisał o tym na forum. Ja już bym nie współpracował z kimś takim. Tym bardziej, że od kontrahentów żądają na "dzień dobry" zaświadczenia o niekaralności a sami co? Sprawy, sądy, wyroki, komornicy, poborcy skarbowi i tak się to miesza jak w tygielku. Słyszałem, że pracowników to na czarno zatrudniali.
    Heniek masz rację dla mnie czarna lista... Skoro już raz dali ciała to kto wie ile nadal chaczyków jest w programie.

Murka powiedz mi le płacisz za jeden przelew do banku?

Jak widać z postów mm weszło w posiadanie programu nieuczciwie. Nie mieli oprów wcześniej więc uważam, że teraz jeśli beda mieli okazję wykorzystją to. Dlatego tą firme uważam za straconą.

Postaram się sprawdzić w sądzie w koszalinie jaki był wyrok. Tylko podajcie dane właściciele i jeśli kotś wie z kim sie sądził, było by pomocne.

Przyznacie, że teraz to forum może uchodzić za coś poważnego... mam nadzieję, że jesteście z tego dumni. To wasza zasługa i wyraz dużej kultury osobistej, w wielu przypadkach dużej wiedzy!

Pozdrawiam,
    Krystian mbdeko@wp.pl