Inwestuję zgodnie z wcześniej obranymi założeniami. Inno-Gene nie jest pierwszą spółką na temat której wypowiadam się na forum. Koniunktura pandemii zdominowała rok 2020 i przyjmuję, że 2021 będzie czasem ograniczenia skali zjawiska. Czekałem na komunikat o sprzedaży do końca grudnia. Taki cel obrałem i w razie gdyby pojawił się ten komunikat o realizacji minimum sprzedażowego, byłem gotów na znacznie dłuższy termin trzymania akcji, a nawet zwiększenie zaangażowania. Nie zachęcam do zbycia akcji, ani do zakupu w tym momencie i nie zachęcałem wcześniej. Interesuje mnie gromadzenie i wymiana wiedzy z innymi akcjonariuszami. Poznaję w ten sposób różne punkty widzenia i wnoszę wiedzę, którą można zawsze zweryfikować w sieci i literaturze. Zawsze przyjmuję żelazne kryteria według których inwestuję, wchodzę i wychodzę z pozycji. Zainwestowałem w Inno-Gene licząc na masową sprzedaż testu RT-LAMP do końca grudnia. Nie pojawił się na ten temat do końca roku komunikat. Nie podejmuję się rozmowy o spółkach w których nie posiadam udziałów, bo szanuję swój czas. Nie zdradzam następnych kroków inwestycyjnych, a jeśli mam czas to po prostu piszę na forum spółki, która mnie zainteresuje. Dziękuję raz jeszcze tym z Państwa, którzy dostarczali źródła i opracowania z których sam osobiście skorzystałem. Od siebie opublikowałem trzy części swojego opracowania, pierwszą część przy kursie 17,70, po pierwszej i drugiej części notowania trzykrotnie uderzyły o poziom ponad 90 pln, trzecią, ostatnią część napisałem przy kursie 24,60. Można to sprawdzić. Do każdej inwestycji przystępuję z pewnymi założeniami. Życzę wszystkim akcjonariuszom Inno-Gene sukcesów inwestycyjnych.
Zwiększają się szanse Boruty Zachem na podpisanie umowy z amerykanami. Niebawem możliwe jest info dotyczące wyników badań prowadzonych z Perdue które są obiecujące $$$$$$$$
dobra dobra, przestan pajacowac. Na biomedzie tez chwaliałeś sie sprzedażą, dalej wciskacie te bajki na inbook i piszecie ze swoim ziomeczkiem bartem o super perspektywach medicofarmy i innogene? Mam nadzieje ze faktycznie sprzedałeś akcje i wiecej nie zawitasz na spółce, tak jak było widać na innych spółkach tam gdzie sie pojawiasz jest wieszanie ludzi na hakach i wciskanie bajek a potem ucieczka..
Proponuję spojrzec na sprawę z poziomu motywacji i celu wpisu.
Sposób analizowania i przedstawiania swojej opini przez Pantarana nosi znamiona Analityka i Profesjonalisty.
Czy ogłoszenie wszem i wobec... Gwiazdy spółki... Ze wychodzi z inno nie włącza Wam lampki ostrzegawczej?
Na giełdzie gra się by zarobić, skoro Pantaram mówi o zamkniętej pozycji, wpis ma nakierować już dość mocno sceptycznie nastawioną resztkę akcjonariatu na pozbycie się akcji.. Bo tu juz nic się nie wydarzy.
Następstwem tego wpisu ma być kontynuacja przewagi podaży, że względu na to iż ostatnio siła spadków kompletnie wychamowala.
Osobiscie obstawiam że Pantaran lub jego mocodawcy liczą na ponowne wejście w spółkę na jak najniższym poziomie.
Te grupy na FB są żałośniejsze niż tutaj. Kółko wzajemnej adoracji:) kompromitują się z imienia i nazwiska. Wszyscy którzy tam są piszą rownież tutaj - a tam piszą ze bankier to dno. Hipokryci
Dzięki Pantaran, dobrze się Ciebie czytało ale to chyba każdemu kto zainwestował w Innogene - psychologia :-). Nie wiem kiedy wyszedłeś, ale nie skreślałbym spółki jeszcze. Kapitał nie ucieka z covid, tutaj moim zdaniem automat ma konserwacyjną przerwę. Jeszcze będzie pięknie. Takie pożegnania po tygodniach milczenia miałyby sens na szczytach a nie na powrocie do wyceny od której zaczął się drugi rajd. Życzę Ci powrotu na Inno podczas rajdu vol. 3. Być może nawet pod to grasz. Zdrowia!
Dzięki gieldowydziobak, dobrze znowu Cię zobaczyć. Moje symboliczne podsumowanie inwestycji to ukłon podziękowań w stronę osób, które również tworzyły w ramach forum merytoryczne treści. Na Nowy Rok przyjmuję nowe założenia uwzględniając nową rzeczywistość. Wszystkim inwestorom skupiającym się na spółkach covidowych, można życzyć wzrostów. Jestem daleki od przekreślania tego scenariusza. Mój udział w forum jest subtelny jak widać, piszę rzadko i przekazuję edukacyjne treści. Piszę także tylko o inwestycjach, których jestem pewien. Jak dotąd wypowiadałem się na forum jedynie dwóch spółek: Biomedu Lublin oraz Inno-Gene. Na pierwszej zaznaczyłem swoją obecność przy kursie około 3 pln, który w ciągu pół roku wzrósł do ponad 30 pln. Kolejną inwestycją była Inno-Gene, na której zaznaczyłem swój udział na forum przy kursie 17,7 po raz pierwszy, a po drugim poście notowania trzykrotnie uderzały o szczyt blisko 100 pln za akcje, ostatni temat z serii opublikowałem przy kursie zbliżonym do obecnego. Można to sprawdzić. Przekazuję wyłącznie swoje spostrzeżenia. Nie dzielę się radami co do zawierania transakcji. Daję od siebie analizy i poznaję inwestorów, którzy również dzielą się ze mną spostrzeżeniami. Całą resztę wulgarnych i głupawych wpisów lekceważę. Mam w zwyczaju wchodzić w inwestycję tylko raz, dlatego nie będę komentował zamkniętej pozycji. Forum powstało w zamyśle dzielenia się spostrzeżeniami, dlatego korzystam z obserwacji innych inwestorów oraz dzielę się własnymi. Nie dywersyfikuję portfela i mam zawsze tylko jedną lub dwie pozycje, które znam na wylot, dlatego staram się dokonać dobrej selekcji przed zawieraniem transakcji. Średnio inwestuję w jedną/dwie spółki na pół roku, więc kolejne półrocze spędzę skupiając się już na innym temacie. Powodzenia Dziobak.
W mojej skromnej opinii wyszedłeś w najgorszym możliwym momencie - opóźnienia są, ale jako 'racjonalny' inwestor powinieneś to rozumieć. Bez sensu że czekałeś tyle czasu, za szczepionkami aż będą (po co tyle? przecież z takim założeniem było pewne że to spadnie?) albo do końca roku że dowiozą, kiedy było widać że jest lipa...
Tak naprawdę tutaj zaraz wszystko może się dopiero zacząć - mistrzostwa, testy uznane, RT-LAMP są. To tak się nie dzieje że wchodzi dystrybutor i już już od razu miliony zamówień, najpierw musi mieć produkt, potem ktoś musi go zbadać.
Dziękuję za komentarz Azbeściak. Nie wykluczam zaprezentowanego przez Ciebie scenariusza, ale zawsze mam żelazne założenia pod które zostaję w posiadaniu danej spółki. Choćby i notowania takiego podmiotu z którego wyszedłem, wystrzeliły 2000 proc. do góry, to nie będę żałował decyzji sprzedaży. Mam bezkompromisowy styl inwestowania i jeśli wszystko przebiega tak jak przewidziałem, to nieraz rozszerzam swój udział.. Sprzedaż masowa testów do końca roku była moim założeniem minimum. Była zapowiedziana, lecz nie doszła do skutku. Ważna jest dla mnie uczciwość biznesowa, dlatego staram się wybierać spółki, które są w stanie podołać własnym oświadczeniom. Oczywiście temat Inno-Gene dla wielu akcjonariuszy nie pozostaje zamknięty, dlatego takim osobom życzę samych dobrych komunikatów od grupy kapitałowej.
o to to, razem ze swoim przydupasem naganiali na inbook gdzie jeszcze w grudniu twierdzili ze wszystko jest pięknie haha, bardzo dobrze ze sprzedałeś pantaran a teraz zrób nam wszystkim tą przyjemnosc i przestan sie wypowiadać na tym forum skoro nie jestes już akcjonariuszem :)
PANTARAN - POŻEGNANIE Z KLASĄ! DZIĘKUJĘ ! Może teraz czas na MERCATORA - świetny moment na wejście, nowe miliardowe inwestycje, mega potencjał...! Zastanów się, zapraszam!