• Re: wers do reznora vol.2 Autor: ~wers [89.64.89.*]
    :)))). Dokladnie tak. Po tych wakacjach to ja całkiem kulawy jestem. Dosłownie :))).

Ps. Z chęcią poczytam Var co masz do powiedzenia o spolkach. A moją skromną osobą się nie przejmuj.
  • Re: wers do reznora vol.2 Autor: ~Rzeczowo [89.228.240.*]
    No czesc Wers :) fajnie że wróciłeś. W wolnej chwili się rozpisze nieco więcej, teraz tylko rzucę że przenioslem większość na Ovid/forek a cała resztę pakuję w THD, bo tam aktualnie widzę największy zwrot w perspektywie 24 miesięcy. Rzecz jasna "cała reszta" to nie są dziesiątki tysięcy, bo nie jestem jeszcze na takim etapie, ale wolne środki tam właśnie wrzucam. Ps. Co ciekawe skróciłem VAR o 90% a średnia dalej na zielono jeszcze o_O czyli zostały mi najlepsze akcje kupowane w najlepszym momencie :)
    Czesc Kolego Rzeczowo, a tak wątpiłeś czy wytrzymam bez forum, hi hi.
    Miło Cie czytać po przerwie :).

Gratuluję TheDust. Ładnie przyspieszyli w tym roku. Ja portfel buduje bo na początku pandemii się scashowalem i na fx przenioslem, no i akcji brak :( .
    I wymyślam różne głupoty: krótsze, dłuższe, różne.... I ludzi znów męczę swoją osobą:).

Ps. Nieważne jakim kapitałem dysponujesz na gieldzie, ważne ze jesteś na plus. Jak z 1000 nie zrobisz 10 000, to ze stu tysiecy miliona tym bardziej. Pozdrawiam serdecznie.
    Ps. Nie bylo mnie tym forum przez 100 dni. Wątek założyłem z myślą o Reznorze, jak sam tytuł wskazuje. Zapraszam jednak wszystkich normalnych do tej dyskusji. Kazda konstruktywna krytyka, pomysły inwestycyjne, strategie, analizy techniczne czy fundamentalne SĄ MILE WIDZIANE. Trolom, nienawistnikom, zakompleksialcom z tego miejsca bardzo DZIĘKUJĘ. Zakladajcie ludzie własne wątki i tam piszcie, że Wers to klamliwa krowa, ktora nie zna się dodatkowo na AT :).

Ja się osobiscie więcej do tych komentarzy nie pochylę. Pozdrawiam serdecznie, milego weekendu życzę. Wers.
  • Re: wers do reznora vol.2 Autor: ~Reznor [89.64.89.*]
    Kiedy Cinu mijałem się z prawdą? Pisałeś o borucie, że ludzi namówiłem a kazdy mógł zarobić od 200 do 600% W 3-4 miechy, na pcc exol też zarobiłem sporo, ale nie muszę się tym chwalić, mam tam nadal pakiet, kupowałem na ostatniej zwale i konsoli i proszę nie pisz, że ściemniam. Jeśli mam stratę też o tym piszę, co zresztą dotyczy Ciecha i Orlenu oraz aktualnie VAR, ale do czasu. Możemy dyskutować czy spółka robi kiepskie gry, na czym się zna czy nie zna. Dzięki temu, że wiem, co się w spółce dzieje, nie przez forum, żeby była jasność to mam takie, a nie inne podejście. Pisałem nie raz, że jestem na VAR na LT i nie ściemniam, dlatego aktualnie i po nizejszej cenie skupuje akcje, stać mnie na to i moja kasa, moje decyzje. Ścigać się z nikim nie zamierzam na zyski, za stary już jestem. Wyszedłem z OML dzisiaj z zyskiem ponad 1000% i dalej będę kupował swoje typy m.in VAR. Kolejne z tego tygodnia Innogene, jak się okazało to był dobry ruch. W niektórych kwestiach masz zapewne rację i z tym nie dyskutuje, ale nie pisz, że mijam się z prawdą. Też jechałeś na mnie za softblue, za kwartał się może okazać, że znowu miałem racje i co wówczas będziesz pisał, że mijam się z prawdą ponownie? Jak masz jakieś pomysły ma a raczej do głupich nie należysz to się możesz udzielić w dyskusji, ale jeśli masz za każdym razem tylko wybiórczo czepiać się niektórych spółek to cóż- nie będę prowadził z Tobą wymiany zdań, nie muszę. Powodzenia i tyle
  • Re: wers do reznora vol.2 Autor: ~wers [89.64.91.*]
    Reznor, ja już pier... to forum. Nie będę się tłumaczył, że nie jestem wielbłądem bezustannie. Jak nie rozumiom, że akcje kupione po ok 2zł, wywalone częściowo po ok 3zł, dają w efekcie uśrednioną cenę zakupu na poziomie ok. 1 zł - to niech wracają do podstawówki.

Słuchaj, w sprawie jutrzejszej 4Massy, to:

Wypowiem się tylko technicznie. Dwa ostatnie dni pokazały wolumenowy hype, nieprzeciętny wręcz.
    Najbliższe duże wsparcie znajduję się na 1.27 i zostało obronione. Dodatkowo na 1,11 znajduje się 1,236 Fibo, więc powinno to wytrzymać gdyby chcieli zyski realizować. Natomiast w piątek pojawiła się szpila, i może być początkowo chęć załatania tej luki. Uważam, że jest szansa na powrót co najmniej w okolice 2.0-2.14. Jeśli jutro byłyby wzrosty, to jest szansa że 15MA przetnie setkę i 45MA. Spółka pozwala się załadować w zasadzie z każdą możliwą kasą.

*UWAGA: to nie jest rekomendacja, nic nie sugeruję, nie namawiam. Nie kupujcie matołki, bo to szybka spółka i nie dacie rady wyskoczyć w porę, a później będziecie się mnie czepiać. Nie kupować 4Mass !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - sorry Reznor, to nie do Ciebie :).

Co do Grodno, to jeszcze się wstrzymam.

Muszę poczekać i zobaczę ile uda mi się wyciągnać z allegro.

Cześć.

• Re: wers do reznora vol.2 Autor: ~wers [89.64.91.*]
    Eurocash na tygodniowym pokazuje szanse na wybicie w okolice 17.40. Ale moje zdanie fundamentalnie znasz.

Co do Boruty wstrzymam się jeszcze. Ciechowi podziekuję, rozważam Azoty....
    Spoko ja mam większy zapas na borucie więc rozumiem Ciebie Wers moja średnia nawet pomimo ostatnich zakupów to 0,55 gr a miałem ja od 0,22 plus pp było poniżej 0,20 z tego, co pamiętam, ale liczę na przebicie spokojnie 2,5 PLN. Co do Ciech, no cóż muszę czekać nie zamierzam już więcej angażować tam kapitału średnia mam jaką mam i niech sobie leży. Allegro gratuluję ładny zysk. Eurocash nie wiem czy się w to bawić, jak wskazałeś zasięg jest niewielki wzrostu, a tam cały czas siedzi fund na S. Jeśli zobaczę, że się skraca to pomyślę
  • Re: wers do reznora vol.2 Autor: ~fortunata [89.64.2.*]
    VAR z sesji na sesję na czerwono. Te spadki nie napawają optymizmem.
    Tak, a jeśli rośnie to napawają..., teraz trzeba wyczekac na dobry moment, aby kupić na słabym sentymencie, jak będzie info o dotacji czy GU to wróci do wzrostu na tą chwilę nic się nie zmieni konsola spadek i znowu konsola
  • Re: wers do reznora vol.2 Autor: komar_13 [5.173.140.*]
    PEO już nie mam, pieniądz był potrzebny i tutaj pojawiła się okazja wyjścia bez straty. Czy wrócę, to nie wiem, ale nadal zgadzam się z tym co kiedyś pisaliśmy, że jak pojawi się sygnał do wymarszu to kurs szybko pójdzie do góry.
    Jeżeli miałbym coś teraz kupować, to wolałbym Orlen, chyba większa szansa na szybsze wybicie. Zatem lepszą taktyką może okazać próba zarobku na nich i przerzucenie tego na jakiś bank, który nie jest umoczony w rozprawy frankowe.
    Na szybko zarobek to ciężko coś znaleźć. W wolnej chwili popatrzę na polecaną przez Reznora borutę.
  • Re: wers do reznora vol.2 Autor: ~Tonik [188.146.104.*]
    Witam mości dobrodziejów widzę starą gwardię pozdrawiam serdecznie życzę zdrowia i zyków. Ja tradycyjnie Mercrator,Kruszwica i Data która bardzo mnie ciekawi oraz mała pozycja na Scope.
  • Re: wers do reznora vol.2 Autor: ~wers [89.64.92.*]
    Cześć Tonik. Gratuluję typów. Mercator, Data.... ech - piękne historie :).

Pozdrawiam serdecznie, ja gonie dzisiaj Wasze osiągnięcia Panowie. Udanej sesji.
  • Re: wers do reznora vol.2 Autor: ~Cinu [83.28.219.*]
    Wers, nie zrozumieliśmy się. Mea culpa.
    Spoko Cinu, szanujmy się zwyczajnie.

Od wielu miesięcy gadam z Reznorem na tym forum. Raczej bez krępacji opowiadamy sobie kto co kupił, na czym zarobił, na kogo trzeba uważać i w co się nie pchać. Jest to życzliwa rozmowa, nastawiona na wymianę myśli, niż pokazywanie "kto ma większego". Nigdy do głowy by mi nie przyszło rozliczać go z jego portfela (!). Nie wiem ile ma, i jakim kapitałem dysponuje i tak jest dobrze. Nie zjawiam się też "w afekcie", i nie kpię z niego, kiedy jego papiery akurat zniżkują. Nie wypada zwyczajnie.

ps. Ja raczej sam ludzi nie zaczepiam, natomiast zawsze można liczyć na moją odpowiedź :))).

No hurt feelings. Życzę powodzenia.
  • Re: wers do reznora vol.2 Autor: autohan [5.174.202.*]
    Witam kolegów.

Fajnie poczytać merytoryczne wypowiedzi, szanuję, w moim odczuciu jedyna spółka na której forum można tego uświadczyć xD, wbijam czasem tutaj choć się prawie nie udzielam to dziś pozdrowiam kolegów, jeśli chodzi o pszczółkę to juz nie mam ale zaczynam myśleć o zakupach. Na tych poziomach nie widzę wielkiego zagrożenia, skupowałem ją w granicach 2,3 - 2,6 przed wakacyjnym wybiciem i wyszedłem 3,7 - 4 także ja jestem z niej zadowolony xD, Jeśli chodzi o mój portfel to przyznam że wyszedłem w piątek z Invention, mialem średnią 1zł także zarobiłem, Trzymam trochę Softa, ale malutko, EUROCASH ciężka sprawa, udało mi się jakieś kilka % zarobić na dwóch podbitkach ale to ciągle spada, przy 14,xx, jest opór i widać zaczyna się wypłaszczać, myślę że te poziomy są bezpieczne ale z drugiej strony kto wie, mam trochę IPF tam podobna sytuacja 2,75 wydawało się dnem a po ostatniej podbitce na 3,5 zwaliło się na historyczne minima 2,29, mam średnią 2.6 także nie narzekam, myślę ze w niedługim czasię będzie podbitka w okolice 3zł, mam sporą pozycję na SEVENET i PROMISE, w ciągu ostatniego pół roku udało mi się 3 razy zarobić na ich podbitkach ładne kilkadziesiąt % na każdej, na rocznym wykresie na ciągłej wzrostowej, SEVENET masa nierozliczonych projektów dla banków, które mogą być rozliczone w QIII albo QIV, PROMISE umowa z microsoftem i wiele innych... do poczytania. Licze na jeszcze jedną korektę SOFTA przed raportem i dobranie. W sumie to liczę na ładne raporty na SOFT SEVENET i PROMISE i rozegranie pod to. Z gamingiem ciężka sprawa, wszystko zależy od Cyberpunka i od tego co się z CDR zadzieje. Gratuluję ALLEGRO, ładnie dziś zagrało ;)
    Cześć. Dzięki za typy. Sevenet i Promise, powiadasz...... Dobra. Zaorientuję się.
    Co do Allegro już sprzedałem. Przy tym wolumenie 50 proc. mi wystarczy :).

Tak jak pisałem wczoraj wieczorem, wziąłem 4Mass na wsparciu, które wyznaczyłem, a pomogły mi w tym dolne widły :)).
    Zobaczymy.
    Pozdrawiam serdecznie.
    Widzę, że mięsko troszkę poleciało, ale najważniejsze, że nastąpiło podanie dłoni. :)

Tonik, też mam Data i chyba jak spora część, czekam na informacje ile oni z tych kontaktów nakręcili. Skoro łapią kolejne kontrakty w USA to musi to rozwiązanie działać, bo inaczej jedno info, że lipa i drzwi rządowe pozamykane na 3 spusty.

Wers, Allegro ładnie grzeje, zobaczymy na jakim poziomie się zatrzyma. Nie zapisywałem się na to, może kiedyś. Jakby nie patrzeć, obecnie e-commerce to bardzo dochodowy biznes. Wpadł mi też ostatnio artykuł na temat banków, że cieniutko z kredytami i nie chodzi tylko o hipoteczne. Ludzie w obecnej sytuacji nie bardzo chcą się zadłużać. Zatem faktycznie kraina lodu na kursie.

Reznor, carbon jeszcze trzymasz?
    Mam, oczywista oczywistość :) i dobierałem ostatnio teraz czekam cierpliwie na koniec pazdziernika
    Zobaczymy czym nas zaskoczą. Też trzymam, ale nic już nie dobierałem.
  • Re: wers do reznora vol.2 Autor: ~HiperBessaMCI [188.146.177.*]
    Kasa na SCPF ruszamy na nowe poziomy
  • Re: wers do reznora vol.2 Autor: ~Tonik [188.146.104.*]
    Mam tam małą pozycję ale widzę że jest ogromne zainteresowanie, akcji wolnym obrocie malutko. Sam nie wiem jaka tu może być cena ale może być bardzo ciekawie.
  • Re: wers do reznora vol.2 Autor: ~HiperBessaMCI [188.146.177.*]
    Ma prywatnych forach wyceniają PCR na ok 350 zł za akcję pozostałe projekty do 500-600 ale kto wie ile spółka ugra jak zrobi licytację dla wszystkich graczy?
    Ważne, że w końcu finalizują pcr-one sam jestem ciekaw, jak im to wyjdzie, ostatnia prezentacja napawała lekkim optymizmem
    Jesteś ze mną Reznor na 4Mass ?. Łomot straszny dostaję od rana. Jak mi tego brakowało :)))).
    Na 4mass akurat nie miałem w ogóle, ale tam z tego, co widziałem potrafi bujać mocno w jedną jak i w druga stronę. Nie potrafię tam za bardzo wyczuć momentu wejścia więc nie wchodziłem, wiesz jak jest...
    wiem wiem :))). wziąłem dziś po 1.1 i dostaję regularny łomot. Nadal uważam że kierunek 2.2. będzie grany. Nie ustawiam SL.
    Boruta piękna sprawa, tylko trochę już późno dla mnie :(.
    Grodno jakby było po 10 zł, to pakuję pod korek. Zdrówko Reznor.
    po tym jak dostałem w ryja na 4 mass dziś z rana, postanowiłem dokupić drugi pakiet na drugich widałach. Także 1,11 plus 0,86 równa się średnia 0,98. - to tak na wypadek gdyby jakiś Sherlock chciał mnie tu rozliczyć :))).
    Ps. wartości się przybliżone do drugiego miejsca po przecinku, a volumen słodką tajemnicą. miłego wieczoru. do jutra Panowie.
    Mam pełnomocnictwo od Sherlocka - proszę informacje o wolumenie i stracie w przeliczeniu na jedna akcje
    Gdzies mi zjadło
    Tonik, mniej akcji to większa podatność na wahania na kursie, ale w sumie większa szansa na dobre wybicie. O ile dobrze pamiętam to już zahaczało o 249. Mam ich akcje chyba od ponad pół roku. Jestem bardzo zadowolony, nawet przy obecnym kursie.

Hiper, a ten PCROne to już działa, czy na testach klinicznych jest? Widzę, że wystartowało dzisiaj, ale tylko z ciekawości zastanawiam się, czy to podbitka spekulacyjna, czy faktycznie produkt jest gotowy do sprzedaży.
[x]
VARSAV 0,00% 0,47 2026-06-26 15:15:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.