• Re: Rekord za rekordem :-) Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    W USA dziś Milestone skończył na kolejnym rekordzie rocznym - 1,78 USD.

https://stocktwits.com/symbol/MLSS
    12 hours agoFolks )))...as you know I'm Professional Financial Engineer and I wanna tell you that $MLSS is Bullish in a Bull market with TP $16.50 by March 2020. Stay Long and Hold this Stock. Don't trade this Stock at all. You will be rich very fast!

https://finance.yahoo.com/quote/MLSS/community?p=MLSS

Optymizmem Amerykanów na Milestone nie przebijemy...
    Skalą wzrostów - mam nadzieję.

• Re: Rekord za rekordem :-) Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Dnia 2020-01-13 o godz. 23:22 ~dr_wezol napisał(a):
    > 12 hours agoFolks )))...as you know I'm Professional Financial Engineer and I wanna tell you that $MLSS is Bullish in a Bull market with TP $16.50 by March 2020. Stay Long and Hold this Stock. Don't trade this Stock at all. You will be rich very fast!
    >
    > https://finance.yahoo.com/quote/MLSS/community?p=MLSS
    >
    > Optymizmem Amerykanów na Milestone nie przebijemy...
    > Skalą wzrostów - mam nadzieję.
    >
    -------------------------------------------------------------------------------------
    Kolo kupił po 1,65$ i wrózy sobie 1000% zarobku w 3 miesiące, marne szanse ;) ja założyłem stopę zwrotu 1500% do osiągnięcia w 5 lat a jeżeli kryzys światowy nas dopadnie to w 8 lat :)

Lawyer, ja tam pewności nie mam, czy w USA tych 16,5 USD do końca marca nie będzie ;-)

A chłopaki na Stocktwits chyba nie mogą się doczekać dzisiejszej sesji.

chasinpotofgoldnow
    $MLSS The compuflo takes fluids into and out of the body. Important to note, out of the body too. It’s a drug delivery medical device. The epidural procedure is one drug delivery the device has conquered with 100% accuracy. Look for the highest morbidity rates in drug delivery and you’ll see the other new markets the device should open up. It’s not just about pain of the needle it’s about delivering the drug most effectively without harming the patient. 2.00 seems to cheap once the device enters 100s of US hospitals because that’s where vertical markets occur for the device driving revene opportunities and takeover assurancs. Jan 18 will be 1 month since PR on deals in the final stages and will be weeks away. I’ll take the CEO at face value with the leeway that he said he doesn’t control the flow of the timing of news. I don’t think he says weeks twice unless total confidence deals are landing. I’m saying it’s 8-10 trading days away. One piece or multiple PRs - 5.00 PT imho

Dzięki za info, wczoraj ktoś pakiety zawijal po 40tys. akcjii i mam dylemat po ile się ustawić, dam chyba te 1,85 i zobaczymy. Kurs niestety bardzo ucieka, patrząc na wykres to normalnie by teraz zaczęło korygować ale w obecnej sytuacji mam wrażanie, że to duże ryzyko szukać ruchu w dół.
    Wogóle to zrobiłem koszmarny błąd bo w bossa jest dwa dni po sprzedaży akcji żeby środki przelać na rachunek zagraniczny a w Mbanku można od razu kupować, ja czekałem do dziś w Bossa zamiast odkupić inne akcje z mojego rachunku Mbanku i wczoraj nabyć MS w super cenie między 1,68-1,75.
    :-) Lawyer, obaj wiemy, że tu się zaczął ruch do takiego celu, że czy ktoś kupi za 2 USD czy za 3 USD to nie ma większego znaczenia. :-)
    Ktoś może zarobi 1000 procent , a inny 900.
    Faktycznie - tak jak piszesz - wczoraj pakiety latały bardzo duże. W ostatnich dwóch godzinach to już bez ceregieli brali po kilkadziesiąt tysięcy akcji w zleceniu. To nie są raczej zlecenia amerykańskiego Kowalskiego czy Nowaka.

Skoro fundy zaczęły jesienią kupowac - a to wiadomo z komunikatów, to teraz pewnie chcą wziąc jak najwięcej przed zapowiedzianymi infami.
    A jak w Milestone Scientific jest FF powiedzmy 20 kilka milionów akcji to dla funduszy (i to nie tylko takich ogromnych jak ten Vanguard, który Milestone kupuje a sam jest liczony w tryliardach USD, ale i dla mniejszych) tych akcji jest mniej pewnie, niż naszego FF 360 tys dla takiego rynku jak NC czy GPW.

Gdyby historia spółki była inna, może ten wzrost nie byłby az tak szybki jak można się teraz spodziewać, ale powtarzam - jak oni mają na wykresie choćby te 4-5 USD w 2014, gdy wyniki mieli kiepskie a my dopiero raczkowaliśmy z Compuflo epidural, to teraz może być taki poziom błyskawicznie - zwłaszcza, że obroty dzień w dzień po pół miliona akcji, a w 2014 były dużo mniejsze.

A potem tez poleci, bo te 20 USD za akcję to tez żaden cud, skoro kiedyś kosztowali nawet 80-90 USD.
    Dr przejrzałem trochę posty na stocktwits i muszę jednoznacznie stwierdzić, że po pierwsze są zbyt przywiązani do wykresów a po drugie wielu tam mocno niedoszacowuje potencjału mowiąc o np 5$ tp pomimo posiadanej o urządzeniu wiedzy,zgadzam się zdecydowanie za to z tą teorią:
    Ceiling at $1.90 A break above this & it could get crazy, real fast

Dobra decyzja podjęta, wchodzę dziś po calości i czy to będzie 1,8 czy 1,9 czy nawet 2,0 to tak jak piszesz nie ma wielkiego znaczenia, tu śmierdzi ostrą jazdą lada moment.
    Powiedz mi tylko czy gdzieś można w czasie rzeczywistm obserwować kurs i przewidywane otwarcie notowań.
    Ja się nie kieruję analizą techniczną, bo po prostu słabo się na niej znam :-) Korekty przyjmuję ze zrozumieniem - i takie na pewno będą i na Milestone Medical i na spółce matce. Może nawet dziś.

Za to poczytałem sporo o Compuflo epidural (łącznie z niektórymi nudnymi artykułami naukowymi) i wiem jedno: zastanawianie się teraz, czy Milestone będzie rósł, czy nie, to jak zastanawianie się, czy po przyznaniu filmowi 10 Oscarów ktoś będzie chciał ten film wyświetlać. I czy ludzie przyjdą oglądać.

Albo jakby ktoś dostał literackiego Nobla, a paru facetów siadło i zaczęło się zastanawiać: " będzie to ktoś chciał wydrukować? A znajdą się ludzie, którzy zechcą przeczytać?"

Świat lekarski - niczym Amerykańska Akademia Filmowa czy Szwedzka Akademia - już ogłosił werdykt i przynał nam, Milestone Medical, główną nagrodę. Mamy jedyne w swej kategorii, tego typu urządzenie. I to urządzenie daje praktycznie 100-procentową pewnośc przy robieniu zastrzyków, a inne metody o parę procent mniej. I- jak to ktoś na Stocktwits napisał- jak się robi miliony zastrzyków- to ma podstawowe znaczenie.

Ja już nie będę pisał o tym, że np. nasze Compuflo epidural jest całkowicie bezpieczne dla zdrowia rodzących kobiet, czego nie da się powiedziec o konkurencyjnej metodzie fluoroskopowej wymagającej naświetlania. A epidural przy porodach to zaczyna być standart.

Jedyne , czego swiat - ekonomiczny- nie wie jeszcze dokładnie, to to, ile na tym Compuflo (i kolejnych urządzeniach opartych o tę metodę) da się zarobić.
    Rynek epiduralu- jak już pisałem i mówił to Osser - miliardy USD w samych USA.
    My mamy ambicje światowe.

Dlatego myślę, Lawyer, że będziemy mieć jeszcze wiele powodów do zadowolenia. A zabawa będzie polegac tylko na obserwacji, który Milestone rośnie szybciej. Ja wciąz bez wahania stawiam na ten nasz.
    Lawyer, nic bardziej szczegółowego nie znalazłem - jak Ty znajdziesz, podziel się wiedzą:

https://www.nasdaq.com/market-activity/stocks/mlss

Tam z lewej masz i real time podczas normalnej sesji i pre-market, after hours (ale tam czasem w ogóle nie ma transakcji). Niestety trzeba odświeżać. Dlatego ja sobie zazwyczaj ustawiam coś co pokazuje kurs bez odświeżania (choćby yahoo) a na Nasdaq zaglądam czasem, żeby luknąc na wielkośc transakcji. Yahoo w zasadzie tez pokazuje ci kurs w czasie rzeczywistym, czasem ma jakies drobne opóźnienie jak się przytnie. No i na stronie Yahoo z reguły tez pokazuje ci kurs w pre-market, jesli jest, czyli jesli były jakies transakcje.

https://finance.yahoo.com/quote/MLSS?p=MLSS
    Bardzo dziękuję.
    Na yahoo wydaje mi się, że jest jakieś opoźnienie bo zgodnie z zegarem sesja wczoraj była zakończona a na wykresie jescze z 15 min było do końca.
    Jak wyszukam coś ciekawego to na pewno się podzielę tutaj.

Teoretycznie to tez jest live

https://www.marketwatch.com/investing/stock/mlss
    Pierwszy pakiet kupiony po 1,79 i zobaczymy co dalej.
  • Re: Rekord za rekordem :-) Autor: lawyer_mz [5.172.237.*]
    Jednak korekta dziś tak jak z wykresu wychodziło, drugą część wziąłem po 1,71 i średnia 1,75 bardzo mnie zadowala. Szczerze mówiąc to obawiałem się, że dziś ucieknie a tu całkiem sympatyczne spadki, mam jeszcze do kupienia trzecią transzę więc teraz może jeszcze spaść albo wzrosnąć i w obu przypadkach będzie fajnie :)
    Lawyer, wczoraj do godz. 20 naszego czasu też była korekta... :-)
    Zobaczymy.
    Ale dzisiejsze notowania - tak czy inaczej - są bez znaczenia.

1. Zobaczymy, jak Stany zareagują na pierwszą umowę z którąs z sieci szpitali w USA.

2. Pierwszą umowę z którąś z firm ubezpieczeniowych.

3. Wejście mocniejsze do Europy (skoro pierwszy eksperymentalny szpital mają we Włoszech i poszedł ten artykuł w prasie fachowej ze szpitala dla noworodków we Włoszech to zakładam, że zaczną od Włoch)

Te trzy punkty to wydają się obowiązkowe jesli nie w najbliższych dniach, to maks w tym kwartale.
    I nie zakładałbym się z tym gościem, który twierdzi, że w marcu będzie 16,5 USD. Tak może być.dr
    Teraz technicy sobie ujeżdżają walora.
    Dla mnie dzisiejsza cena ma takie znaczenie za tą samą kwotę kupując po 1,7 zamiast 1,79 mógłbym mieć więcej kwitu i o to tylko mi chodzi bo mam ograniczone środki, gdy akcyjki były po 1,4 mogłem za tą samą kwotę kupić 20% więcej akcji a to już znaczenie ma naprawdę spore, mi nie chodzi tak bardzoo procentowy przyrost tylko o jak największą ilość, bo gdy akcja będzie po 20$ to będzie spora różnica w wartości pakietu o wielkości 1000 akcji a np. 1200.
    Tak czy inaczej czekamy teraz na te informacje o których napisałeś i to one będą paliwem rakietowym dla notowań spółki.
    Dnia 2020-01-14 o godz. 19:52 lawyer_mz napisał(a):
    > Teraz technicy sobie ujeżdżają walora.
    > Dla mnie dzisiejsza cena ma takie znaczenie za tą samą kwotę kupując po 1,7 zamiast 1,79 mógłbym mieć więcej kwitu i o to tylko mi chodzi bo mam ograniczone środki, gdy akcyjki były po 1,4 mogłem za tą samą kwotę kupić 20% więcej akcji a to już znaczenie ma naprawdę spore, mi nie chodzi tak bardzoo procentowy przyrost tylko o jak największą ilość, bo gdy akcja będzie po 20$ to będzie spora różnica w wartości pakietu o wielkości 1000 akcji a np. 1200.
    > Tak czy inaczej czekamy teraz na te informacje o których napisałeś i to one będą paliwem rakietowym dla notowań spółki.

Tymczasowo. Bo kolejną prędkośc kosmiczną powinnismy osiagnąc w momencie, gdy zaczną opowiadac o drugim urządzeniu - Compuflo intra- articular. Niby wiadomo, że mamy je w portfelu i czeka na swoją kolej (najpierw wniosek do FDA, potem komercjalizacja - jak z epidural), ale na razie, gdy pierwsze urządzenie nie jest w masowej sprzedazy - gadanie o tym drugim nic nie da.
    Za to jak pojawią się pierwsze umowy na Compuflo epidural, pierwsze zyski, a Osser powie: " No dobra, to z epiduralem juz się jakos kręci, teraz zajmiemy się intra-articularem. Tam jest do wyjęcia 7 razy tyle, ile na epiduralu" (jego słowa na konferencji) to będzie inna sytuacja.
    Całkowita racja, przy rosnących zyskach z epidurala, które wyniosą kurs na orbitę infa o intra articular przeniosą nas co najmniej na Marsa :D
  • Re: Rekord za rekordem :-) Autor: ~Gafa [77.111.247.*]
    Za oceanem trwa niewielka korekta. U nas kolejny rekord. Warto było czekać. Najdrożej kupowałem w 2014 r. po 8,88 zł brutto, najtaniej w 2018 r. po 0,33 zł brutto. Dzisiaj mamy 10,80 zł. Po ile będzie w 20121 ? Mam nadzieję, że przynajmniej kilkakrotnie drożej.
    Pozdrawiam cierpliwych!
    Tak, Gafa, w Stanach na Milestone korekty ciąg dalszy.
    Ale jeszcze niedawno czekaliśmy, kiedy kurs MLSS wróci na mkasa, czyli na 1,6 USD, a teraz mamy tyle po dwóch dniach spadków.
    Taka ciekawostka - luknijcie:
    http://shortsqueeze.com/shortinterest/stock/MLSS.htm
    Mają już 1,7 mln akcji w otwartych shortach....
    Short ratio 3,6....Czyli 3,5 dnia średnich obrotów, żeby mogli zamknąć pozycje. Ale średnia jest te 500 tys akcji, a dziś mieliśmy przy korekcie niecałe 300 tys. - jeden z gorszych wyników w ostatnim czasie.

Każdy dzień przybliża nas do któregoś z waznych inf - i u nas, i u nich, bo infa te same, czyli dotyczące naszego Compuflo epidural.- jestem bardzo ciekaw, jak będzie wyglądało zamykanie krótkich pozycji w USA po takim infie.

U nas obroty wprawdzie gorzej niż mizerne, ale za to nikt nie może pożyczyć akcji, żeby próbowac sprzedać. A ci którzy je mają od dłuższego czasu z reguły pewnie dobrze znają sytuację spółki i poczekają przynajmniej na pojawienie się pierwszych z serii kluczowych inf.
    Coż, czekamy na kolejne rekordy - u nas i w USA. Przeplatane korektami. Ten kanał wzrostowy - nawet na takim marnym techniku jak ja - robi jednak wrażenie.

• Re: Rekord za rekordem :-) Autor: lawyer_mz [31.0.126.*]
    Dnia 2020-01-15 o godz. 18:56 ~Gafa napisał(a):
    > Za oceanem trwa niewielka korekta. U nas kolejny rekord. Warto było czekać. Najdrożej kupowałem w 2014 r. po 8,88 zł brutto, najtaniej w 2018 r. po 0,33 zł brutto. Dzisiaj mamy 10,80 zł. Po ile będzie w 20121 ? Mam nadzieję, że przynajmniej kilkakrotnie drożej.
    > Pozdrawiam cierpliwych!
    ----------------------
    Troszkę popełniłem falstart wczoraj z kupnem MS po średniej 1,75$, jakoś człowiek mało się komfortowo czuje kupując, jak się okazało, na lokalnej górce ale trudno. Mam do kupienia jeszcze trzeci pakiet jednak środki dopiero w środę dostanę więc jak sobie tam jeszcze będą mielić to nie zmartwię się zbytnio i kupię dzięki korekcie więcej.

A na naszym grajdołku 41 akcji i mamy all time high z perspektywą pozytywną ;)

Lawyer, jesli Cię to może pocieszyc - jak pierwszy raz kupowałem MLSS - od razu zaliczyłem ponad 10 procent w plecy :-) Ale dotąd nie sprzedałem ani jednej akcji ani z tamtych ani z tych trochę późniejszych i nie żałuję :-)
  • Re: Rekord za rekordem :-) Autor: lawyer_mz [31.0.126.*]
    Wiemy o co gramy. Szkoda jedynie, że nie byłem świadom w pełni tych krótkich bo wspominałem, że na wykresie wyglądało to na górną bandę no ale łatwo po fakcie mówić. Tak czy inaczej na pewno nie sprzedaję a raczej dokupię jak dadzą w dobrej cenie.
    Mamy dziś nowy rekord wszech czasów - 10,95 zł.
    I mamy info:

https://newconnect.pl/komunikat?geru_id=161302&title=Receiving+a+Notice+of+Allowance+on+patent+for+CompuWave+for+integration+into+CompuFlo+Epidural+System

Co warto zauważyć, spółka robi postępy, bo dziś poszło to info na stronie spółki matki i dziś mamy je w ESPI/EBI. Poprzednio mielismy opóźnienia (najczęściej dzień)
    Info bardzo ważne, ale wydaje się, że większe wrażenie zrobi któreś z tych inf, na które czekamy (kwestia dni), bo zostały zapowiedziane:

1. Jedna z pierwszych umów z którąś z sieci szpitali komercyjnych w USA ( sieci mają 3-5 tys. szpitali)
    2. Umowa z którąś z firm ubezpieczeniowych zainteresowanych tym, by nasze Compuflo epidural było w szpitalach, bo redukuje ono do zera ryzyko popełnienia błędu lekarskiego (bardzo kosztownego - jeden taki błąd to nawet pół miliona USD)
    3. Wejście ze sprzedażą masową do Europy (na razie Compuflo epidural stosuje tylko jeden pokazowy szpital w Europie- we Włoszech)
    Kolega Gafa widać zajęty, więc pozwolę sobie na króciutką aktualizację, bo tytuł wątku zobowiązuje:
    W piątek padł kolejny rekord wszech czasów (trzeci w tym roku) -11,51 zł.

Przy okazji - kolega ze Stanów najwyraźniej próbuje nas przekonać (a bardziej tych z USA), że ostatnie info zostało stanowczo niedocenione przez rynek:

chasinpotofgold1/17/20, 10:00 PM
    $MLSS yesterday’s patent news is worth 1.00-1.50 per share imho post reading and researching the filing. This patent is opening a whole new market for the disposable to be used post the epidural when the catheter is left in the woman where by she’s getting fed pain fluid. The compuwave allows nurse to redo epidural instantly vs a lot of burdensome drama post the epidural. New uses coming soon Read what Mark Hochman the inventor had to say in the PR Mark Hochman, D.D.S., Inventor and Clinical Director for Milestone Scientific, commented, "This Notice of Allowance is an important advancement and line extension to our Dynamic Pressure Sensing (DPS®) technology that is currently used in the CompuFlo Epidural System. We believe the CompuWave technology represents a break-through for the CompuFlo Epidural System. This technology also has other medical applications, and we are planning to incorporate this innovative capability into future medical instruments for other indications as well."

https://stocktwits.com/symbol/MLSS
    "Ja nic nie mówię, ja tylko obserwuję" - to cytat dla wtajemniczonych. 20.01.2020 r. godzina 11.00 - kurs z nowym rekordem :13,02 !!! Zaczynam się bać.
    Tak na logikę to powinna być korekta. A tu znowu urosło i nowy rekord wszech czasów - 13,20 zł. Może za oceanem dzisiaj skończy się korekta i również pójdzie w górę.
    Dnia 2020-01-20 o godz. 15:21 ~Gafa napisał(a):
    > Tak na logikę to powinna być korekta. A tu znowu urosło i nowy rekord wszech czasów - 13,20 zł. Może za oceanem dzisiaj skończy się korekta i również pójdzie w górę.
    -----------------------------
    Może w środę dopiero bo jutro mam zasilenie rachunku i mam zamiar tam dokupić ;)

Panowie, dziś USA swiętują :-) Nie ma sesji :-)
    Ale mamy zaaaaaaarąbiste info!!!!!!
    No to elegancko, dzis kurs nie ucieknie ale pewno jutro otworzą luką, chyba szrociarze niedługo nam pompę zrobią nie ma, że boli :D
    Przepraszam, zapomniałem o Dniu Lutera Kinga w USA. Po dzisiejszym info o korekcie na naszym Milestone chyba można na razie zapomnieć. Pozdrawiam
    Dnia 2020-01-20 o godz. 15:57 ~Gafa napisał(a):
    > Przepraszam, zapomniałem o Dniu Lutera Kinga w USA. Po dzisiejszym info o korekcie na naszym Milestone chyba można na razie zapomnieć. Pozdrawiam

Gafa, ten patent na urządzenie do wstrzykiwania botoksu to taki prezent naszego Milestone dla całego narodu amerykańskiego z okazji święta :-)
    Wygładzimy wszystkich bez względu na kolor skóry i wyznanie :-)
    Bezboleśnie! Bo to jest takie własnie urządzenie, W dodatku gwarantujące wstrzykiwanie najmniejszej ilości z wyjątkową precyzją - w dokładnie wyznaczone miejsce. Trochę czytałem o tym wynalazku rok czy dwa lata temu.

Podobno najbardziej czekają na to Chińczycy :-) Ale oni do igieł w ogóle mają nadzwyczajną skłonność :-)
    U nas Milestone dziś mocno w dół, a w USA Milestone bije właśnie roczne rekordy na dużych obrotach- przebił 1,8 USD, teraz 1,835.
    Ciekawe, czy utrzymają ponad 1,8 USD do końca sesji - jednak wszystkie indeksy w Stanach czerwone.
  • Re: Rekord za rekordem :-) Autor: lawyer_mz [31.0.120.*]
    Niezła walka z oporem tam się rozgrywa, szrociarze nie chcą dopuścić do przebicia, wolumen imponujący, sam się zresztą dołożyłem po 1,82 i 1,762. Zobaczymy czy byki wygrają jeżeli tak to jutro możemy wejść w okolice 2,0$ jeżeli nie to chwilkę odpoczniemy przed kolejną szarżą.
    To prawda - przy pierwszym przebiciu poziomu 1,8 USD obróciło się ponad 200 tys. akcji.Jak tylko wychodziło 1,8 leciał pakiet - często 10k - by kurs zepchnąć. Na pewno w 90 procentach to nie posiadacze akcji sprzedawali, tylko broniący otwartych wczesniej pozycji szortowcy.
    Już mieli na Milestone ok. 2 mln akcji w szortach, po dzisiejszej sesji na pewno będzie więcej. a cały FF to chyba 27 mln akcji
    Pytanie, kiedy i od kogo oni te akcje chcą odkupic, żeby zamknąc pozycje ;-)

• Re: Rekord za rekordem :-) Autor: lawyer_mz [37.248.152.*]
    Na pewno nie ode mnie, mam już prawie okrągły pakiecik 5550 akcji i długo go nie oddam, nastawienie drobnych jest wyraźnie prowzrostowe, niech tylko podadzą jakiś konkret to rakieta wystartuje, jeszcze trochę cierpliwości, tu owoce będą soczyste i mam nadzieję że i na MM i na MS również. Niestety dziś spóźniłem się z zakupem po 10zł, chcę dobrać 325 sztuk do okrągłego tysiąca i kto wie czy jutro się nie uda, może nawet niżej niż 10.
    Masz spore szanse - nawet jak dziś w USA Milestone osiągnie kolejny rekordowy poziom - u nas na razie nikt się tym nie przejmuje. Dziś co prawda po 10 zł na drugim fiksie już nie bardzo chcieli sprzedawać, ale do jutra ktos się może namyslić spokojnie. Nawet poniżej 10 zł.

Taki komentarz ze Stocktwits na Milestone dziś:

EZ_Game07:41 PM
    $MLSS I can’t believe this only has 1776 watchers. Lucky me to be one of them I guess.

Hmmmm. To my powinnismy być nie wiadomo jak szczęśliwi , bo u nas grono posiadaczy akcji i czytających forum to pewnie góra 20-30 osób :-)
    Wstałem i widzę, że Amerykanie na Milestone - skoro nie udało się zamknąć rekordem normalnej sesji- to sobie chociaż ten rekord na 1,8 USD w after hours paroma akcjami zrobili :-)

https://www.nasdaq.com/market-activity/stocks/mlss/after-hours

Ciekawe, jak będzie tam dzisiaj.
    U nas też ciekawa sytuacja - odbijemy się od tych 10 zł, czy dalej w dół?

Ostatni komentarz na Stocktwits:
    stopbiopain1/30/20, 11:07 PM
    $MLSS It needs volume

Taaaa, mieli wczoraj 666 tys akcji w obrocie, czyli jakieś 4,5 mln złotych i im mało.... :-)
  • Re: Rekord za rekordem :-) Autor: lawyer_mz [37.248.152.*]
    Ale doctore my naprawdę potrzebujemy tam wolumenu żeby złamać szorty, walka trwa i widać bycze nastawienie, jak ich rynki będą dziś stabilne to wierzę, że 1,8 dziś zostanie przebite a wtedy i nasza perełka na to zareaguje wzrostami, bo te niecałe 2k, które właśnie zrobiło wzrost o 20% się nie liczy ;)
    Lawyer, ja też chcę, by Milestone w USA dziś wylądował powyżej 1,8 USD, a najlepiej powyżej 2 USD. I szanse są spore.
    Ciągle zarząd wisi i nam, i Amerykanom przynajmniej 3 kluczowe infa i można się ich spodziewac w kazdej chwili. Amerykanie też czekają, bo jak pisał Miras - ludziska - i u nas, i tam - chcą wreszcie komunikatów z liczbami pozwalającymi oszacować przynajmniej jakies przychody w przyszłości, a jeszcze lepiej - zyski.

Bo dziś faktycznie - co info ( a już w styczniu mieliśmy chyba cztery czy pięć), to mamy można powiedziec albo rozszerzenie rynku dla naszego Compuflo epidural (i mówi się o miliardowych wartościach tego rynku i to wyrazonych w USD w samych tylko USA), albo zgoła dowiadujemy się, że jest kolejne nowe urządzenie.

Ma to oczywiście też dobre strony - moim zdaniem to, że Milestone tam w Stanach od dwóch dni rośnie na dużych obrotach (no 4-4,5 mln zł dziennie to na taką małą spółkę jak Milestone Scientific to jest sporo) wynika z jednej strony ze zrozumiałego wzrostu popytu ze strony takich jak my - nastawionych na longa, a z drugiej- z rosnących obaw szortowców, że przy takiej lawinie komunikatów i zapowiedzi kolejnych, jeszcze ważniejszych inf - korekta mocniejsza, na którą czekają, nie wypali.

Amerykański pakiet akcji nabiera wartości, jest ok.
    Co do polskiego - to ja podtrzymuję - tu zarobimy więcej. Ale na razie to po tych plus 20 proc na pierwszym fiksie równie dobrze może być minus 20 na drugim.

Na szczęście ludzie u nas, choćby nie wiem jak długo olewali temat - w końcu zaczną kupować. Milestone w USA dopiero zaczął wzrosty - nie mamy nawet 2 dolców za akcję. Do 20 USD czy tych rekordowych 80-90 USD - bardzo daleko.

Pewnie mało kto wie, ale te rekordy , czyli 80-90 USD za akcję w 1997-98 to były wywołane wejściem pierwszego urządzenia Milestone Scientific - tego dentystycznego.
    Teraz wchodzimy my- Milestone Medical, spółka córka - z urządzeniem o którym zarząd mówi, że jest przyszłością całego Milestone, rynek ma o wiele większy, a przepisy prawne są takie, że wiadomo, że te umowy ze szpitalami i ubezpieczycielami wypalą (akurat Ty chyba wiesz najlepiej ;-)).
    Nic dziwnego, że tak się ci inwestorzy w USA jarają Milestone. wystarczy poczytać Stocktwits.
  • Re: REKORD !!!!!! Autor: ~dziadek [46.215.210.*]
    ja wolę oze, jest jeszcze jedna nieznana spółka i będzie dywidenda można poczytać https://www.bankier.pl/forum/temat_czy-tu-sie-w-ogole-cos-dzieje,33035625.html
  • Re: REKORD !!!!!! Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    Dnia 2020-01-31 o godz. 12:03 ~dziadek napisał(a):
    > ja wolę oze, jest jeszcze jedna nieznana spółka i będzie dywidenda można poczytać https://www.bankier.pl/forum/temat_czy-tu-sie-w-ogole-cos-dzieje,33035625.html

:-)
    Tak się składa, że na przestrzeni ostatnich 2 lat miałem w porteflu pewnie wszystkie spółki z OZE :-) I nadal kilka mam.
    Mogę się nawet "pochwalić", że parę razy wchodziłem w Novavis i za kazdym razem straciłem :-) Ale - żeby był jasnośc- to było przed ostatnim wystrzałem, do spółki nic nie mam, jest OK.

Ale jest jedna podstawowa różnica - wszystkie Novavisy, Columbusy, Cybatony i inne Remorsole czy nawet Photony - robią z grubsza to samo i walczą o KAWAŁEK tortu.

Nasz Milestone Medical ma urządzenie pozwalające robić zastrzyki jak nikt inny robić nie potrafi.Jak nikt nie potrafił robić od 150 lat. Eksperci mówią: to rewolucja.
    I w związku z tym my z naszym Compuflo Epidural możemy powiedzieć, że np. walczymy o CAŁY tort. W znieczuleniach zewnątrzoponowych. A ten tort w samych USA jest wart parę miliardów dolarów.

Myslę, że jeszcze miesiąc czy dwa i niektórzy inwestorzy na NC zrozumieją, że świat biznesu nie kończy się na OZE....Zresztą do branży OZE nic nie mam, ani do spółek - mamy swoje pięc minut w tej branży i trzeba korzystac - chocby na lisach intencyjnych jak wczoraj/dziś na Cybatonie. Ostatnio brałem po 3 z hakiem i ciagle mam, choć zarządowi - delikatnie mówiąc - nie dowierzam....
  • Re: REKORD !!!!!! Autor: ~bialy2727 [37.30.31.*]
    dziadek o czym ty mowisz i skad raptownie sie znalazles na forum
    Lawyer, luknij tylko.
    Mozna sobie wyobrazic, gdzie dzis byłby kurs, gdyby nie szortowcy. 4-5 USD? Wyżej?

https://www.algowins.com/?wdt_column_filter%5B1%5D=MLSS

Ale przyjdzie info i w panice będą odkupować. I i tak będzie 5 albo wyżej. Do końca marca?
  • Re: REKORD !!!!!! Autor: lawyer_mz [37.248.152.*]
    Dzięki za link. Short volume ponad milion zielonych w ostatnie dwa dni, amunicja się kiedyś skończy. Dziś pokaz mokrych pieluch szrotowców na Nanoviricides, polecam zerknąć.
    Linka wrzucił dzis jakis dobry człowiek na Stocktwits.
    Zaczęli walkę o przełamanie 1,8 od razu - w tej chwili 1,81
    Trzymamy kciuki.
  • Re: REKORD !!!!!! Autor: lawyer_mz [37.248.152.*]
    Papier ma moc, widać ogromną ochotę na marsz w górę. Wolumen już ponad 40k więc szykuje się ostra walka :)
  • Re: REKORD !!!!!! Autor: ~2pac [83.6.13.*]
    Witam. Czy w związku z zakupem AW czasie przyszłym sprzedażą akcji na rynku zagranicznym konkretnie akcji MLSS jest jakaś dodatkowa oplata nie licząc prowizji dla Domu Maklerskiego i podatku
    Dnia 2020-01-31 o godz. 16:25 ~2pac napisał(a):
    > Witam. Czy w związku z zakupem AW czasie przyszłym sprzedażą akcji na rynku zagranicznym konkretnie akcji MLSS jest jakaś dodatkowa oplata nie licząc prowizji dla Domu Maklerskiego i podatku

Generalnie bez problemu i to tylko co wymieniasz. Pewnie jak ja w PIT dostaniesz dane.
    Ale zdaje się, że z dywidendami jest jakiś kłopot, coś mi kobieta w biurze mówiła, ale nie sprawdzałem. A za IIPR marihuanowy w tamtym roku będę musiał coś tam zapłacić - wcześniej nigdy dywidendy nie miałem i był spokój.
[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.