• ...mistrz, Akcjonariusz Autor: ~bubu [83.11.171.*]
    mistrz - zapisuj się do SII, wysyłaj SMS'a,
    Akcjonariusz - dziękuję za zaangażowanie

• Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Maras [89.231.70.*]
    Przy pełnej sympatii do wszystkich "akcjonariuszy" pod rożnymi nickami, nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie ekranu, mimo ze pisze w dobrej sprawie i w tym samym celu. Sam zadaj sobie pytanie czy warto ryzykować. Ja uważam, ze nie warto, a w tym przypadku coś takiego jak zaufanie do kogoś o kim nic nie wiem nie biorę pod uwagę.

Oczywiście, rób jak uważasz. Twoja decyzja.

Ja wole zaufać profesjonalistom z SII, osobom które nie są wirtualne, które znam przez efekty ich działań. Moim zdaniem, tak będzie zdecydowanie rozsądniej i o rozsadek do Was apeluje.

Jeśli ktoś poczuł się urażony, serdecznie przepraszam, chodzi o skoordynowanie naszych wspólnych wysiłków, żeby skutecznie i bez dodatkowego stresu zablokować działania zarządu TFO, które w mojej ocenie są nie "fair" (delikatnie mówiąc).

• Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Akcjonariusz [46.238.228.*]
    Marku wiem o czym piszesz o tym zaufaniu, dlatego pisze ze wróg czuwa (słupy itdm dlatego uwaam ze powinno być więcej jak 10%) Ja też mam akcje, ja dzwoniłem na podany nr p. Andrzejewskiego (prosiłem aby ktoś jeszcze zadzwonił - dzwonił ktokolwiek?) następnie dzwoniłem tez do SII i rozmawiałem z mecenasem (wczoraj naturalnie pisałem @). Z uwagi, że wielu tylko pisało za namową p. Andrzejewskiego który raczej osobą anonimową nie jest kupiłem ten śmieszny starter za 5zł i wsadziłem do starego telefonu, smsy można słać 24h/ dobę.

W Sii tak mi polecono aby każdy do nich napisał tylko maila a i tak sami musimy się zrogranizować i im poprostu przekazać dane lub upoważnienia. Do Sii naturalnie też się zapisałem i zapłaciłem jak wcześniej pisałem.
    Każdy zrobi jak uważa ale uważam, że dane o które proszę nie sa jakieś wrażliwe nie pytam o średnią cenę posiadanych ani za ile i kiedy kupione tylko o ew cel czyli cenę ew. wykupu.

Czy ktoś chce równiez pomóć poza tymi co deklarowali to w smsach za co dziękuję.
    Też jestem za tym aby SII nas reprezentowało itd (naturalnie za rozsądną opłatą). SMSY przychodzą. Jak pisałem jutro po sesji do wszystkich odpisze jaki mamy aktualny stan.
    Do niczego nie namawiam ale jakoś musimy się zebrać, chętnie przekaże to komuś innemu. Na dziś kończę.
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~inwestorAndrzejewski [94.254.242.*]
    Jednak proszę o niewpłacanie na razie składek bo może już wystarczająca ilość osób wpłaciła
    Witam większość ma podobne zdanie o czym świadczyły @ do SII i odpowiedzi które od Pana Piotra Cieślaka otrzymaliście ja również z nim rozmawiałem zalecam też aby z ich usług korzystać /jednak możecie zrobić to sami, lub wynająć innych prawników to będą wasze decyzje a ja nie chcę być posądzony o naganianie aby z ich usług korzystać
    tylko zalecam aby wysyłać smsy bo samo sii wam nie pomoże .będą pisać na forum ,jak się zgłosi mało osób to nic nie zrobicie nie będziecie wysyłać sms to przegracie głosowanie na walnym
    matematycznie jeśli jest was grupa osób np. 100 to sii za pomoc będzie chciała 15 składek dlatego jak wszyscy opłacicie to będą mieć 100 składek a wcale więcej wam nie pomogą ,dlatego proszę o niewpłacanie na razie składek bo może już wystarczająca ilość osób wpłaciła koszt tych np. 15 składek to już z walnym ale jeśli przegracie głosowanie na walnym to sąd i dodatkowe koszty od 20 tys w górę plus opłaty sądowe /koszt dla całej grupy bez różnicy na ilość osób/
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Maras [91.212.223.*]
    Kto wysłał już @ do SII z oświadczeniem woli kompleksowego wsparcia z ich strony? Ja wyślę w dniu jutrzejszym i zamieszczę jego treść.
    Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za zaangażowanie 
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~inwestorAndrzejewski [188.146.17.*]
    Witam serdecznie rozmawiałem z Panem Piotrem wczoraj NAJWAŻNIEJSZE ABY NA TYM ETAPIE SAMODZIELNIE NIE WPŁACAĆ SKŁADEK NIE WYKUPYWAĆ CZŁONKOSTWA MOŻE JUŻ NAWET ZA DUŻO OSÓB OD PAŃSTWA ZAPŁACIŁO w @ który każdy z Państwa dostał od SII były wstępne propozycje z ich strony związane z pomocą Państwu ,teraz Państwo musicie ze sobą uzgodnić czego oczekujecie zróbcie tak uzgodnijcie między sobą wspólne stanowisko strategie bo może nawet niskim kosztem bez robienia takiego Porozumienia jak na Polcolorit ZDECYDUJECIE SIĘ PODJĄĆ TYLKO KROKI ZWIĄZANE Z BLOKADĄ WYRZUCENIA Z GPW NA WALNYM ,gdzie oczywiście SII będzie was reprezentowało ,
    Na Polcolorit Porozumienie jest trochę bardziej zaawansowane poczytajcie na internecie ,uzgodnijcie wspólne stanowisko wybierzcie 2-3 osoby do kontaktu z SII Pan Piotr zapewne da wam telefon komórkowy do siebie , oczywiście jeśli uzgodnione warunki współpracy będą Państwu odpowiadały / dlatego proszę teraz żadnych składek SII nie opłacań , jeśli będzie taka potrzeba po uzgodnieniach z SII OSOBY KTÓRE WYBIERZECIE DO REPREZENTOWANIA was ,POWIEDZĄ WAM SAMODZIELNIE PROSZĘ NIE PODEJMOWAĆ DZIAŁAŃ I SKOORDYNOWAĆ DZIAŁANIA I WYSTĘPOWAĆ W IMIENIU CAŁEJ GRUPY TO UŁATWI KONTAKTY Z SII ,oczywiście te osoby które już opłaciły składkę proszę aby tą informacje przekazały tylko nie wiem komu i w jaki sposób /Państwo musicie wybrać z grupy osoby które będą tworzyły ala zarząd ,inni będą doradzać,podzielić się obowiązkami itp,dodatkowo jeśli są z Państwem osoby które już wcześniej przed waszą inicjatywą były członkami /sii / i MAJĄ OPŁACONĄ SKŁADKĘ NAWET JAK TO ROBIŁY PARĘ MIESIĘCY TEMU TO RÓWNIEŻ PROSZĘ ABY TE OSOBY TAKĄ INFORMACJE DO ZARZĄDU GRUPY PRZESŁAŁY
    1. Strony zawierają porozumienie, o którym mowa w art. 87 ust. 1 pkt. 5 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. (t.j. Dz. U. z 2013 r., poz. 1382) o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (dalej „Ustawa”), dla prowadzenia trwałej polityki wobec Spółki polegającej na dążeniu do: 
    a) zachowania przez Spółkę statusu spółki publicznej, 
    b) zapewnienia ochrony i poszanowania praw akcjonariuszy mniejszościowych, 
    c) zwiększenia roli akcjonariuszy mniejszościowych w akcjonariacie, 
    d) zwiększenia wpływu akcjonariuszy mniejszościowych na skład rady nadzorczej Spółki, 
    e) zapobieżenia przymusowemu wykupowi akcji od akcjonariuszy mniejszościowych. 
    Witam serdecznie,
    proszę o potwierdzenie, ze rozmawiał Pan w z Panem Piotrem Cieślakiem z SII, który możne zaświadczyć o Pana słowach, cytuje:

"...NAJWAŻNIEJSZE ABY NA TYM ETAPIE SAMODZIELNIE NIE WPŁACAĆ SKŁADEK NIE WYKUPYWAĆ CZŁONKOSTWA MOŻE JUŻ NAWET ZA DUŻO OSÓB OD PAŃSTWA ZAPŁACIŁO w @ który każdy z Państwa dostał od SII były wstępne propozycje z ich strony związane z pomocą Państwu ,teraz Państwo musicie ze sobą uzgodnić czego oczekujecie zróbcie tak uzgodnijcie między sobą wspólne stanowisko strategie bo może nawet niskim kosztem bez robienia takiego Porozumienia jak na Polcolorit ZDECYDUJECIE SIĘ PODJĄĆ TYLKO KROKI ZWIĄZANE Z BLOKADĄ WYRZUCENIA Z GPW NA WALNYM ,gdzie oczywiście SII będzie was reprezentowało..."

Bardzo szybko to zweryfikuję i jeśli to prawda, zyska Pan na wiarygodności.

Pozdrawiam
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~blokujący [159.205.70.*]
    Może warto zadzwonić do sii i popytać. Z tego co tu czytałem to Akcjonariusz rozmawiał z p Andrzejewskim nie raz mają do siebie nr. Akcjonariusz tez dzwonił do sii. Wiem ciężko z zaufaniem ale może też zadzwoń do p. Andrzejewskiego i wszystko się wyjaśni.
    A kim jest p Andrzejewski? Ty go znasz?
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~blokujacy [159.205.70.*]
    Zadzwoń do niego proszę.
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~O2 [80.53.52.*]
    Śliskie to wszystko, ja bym się spotkał bo telefony w tym kraju są wiadomo jakie. Ponadto ostrzegano ze moze to podchodzić pod jakiś paragraf. Preferuje tylko spotkanie.
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~blokujący [159.205.70.*]
    Ale co rozmowy telefoniczne z osobą która ma wielkie doświadczenie w takim jak nasz przypadek są karalne ? A spotkania nie są karalne ?
    Ktoś jest z Krakowa ktoś z Gdańska i co wtedy ?
    Osoba która pisze, ze rozmawiała z jakimś Panem Piotrem, w podtekście rozumianym jako Pan Piotr Cieślak z SII, który rzekomo namawia do NIEWYKUPOWANIA członkostwa w SII jest dla mnie niewiarygodny.

Człowiek, który tak bardzo udziela się na forum "pro publico bono" jest niewiarygodny. Zdrowy układ wygląda tak: "usługa za określoną opłatę", bo za darmo nic nie ma. Juz dawno to zrozumiałem.

Człowiek, który posługuje się sloganami typu: " pokażmy gest Kozakiewicza" jest dla mnie niewiarygodny i niepoważny.

Człowiek, który zamieszcza bardzo obszerne opisy stosuje prosta technikę "im więcej napisz tym będzie bardziej wiarygodny". Moze to działa na niektórych, ale dla mnie efekt jest zupełnie odwrotny.

Podkreślam raz jeszcze, uważam ze tylko pomoc profesjonalistów z doświadczeniem, znanych na rynku od 1999 roku (info we strony SII) pozwoli nam zaoszczędzić dodatkowego stresu i efektywnie zablokować wycofanie z giełdy.

Spotkanie to o wiele lepszy pomysł, tylko dalej niezbyt efektywny i mało realny: zakładam, ze akcjonariat jest w całej Polsce, ustalenie miejsca, terminu (ludzie muszą pracować) to kolejne tygodnie, o ile wogóle się dogadamy. Zakładając, ze do takiego spotkania by doszło, to jaka masz pewność z kim rozmawiasz, będziemy się nawzajem legitymować i sprawdzać kto jest ten gość i czy ma akcje TFO?

Biorąc pod uwagę powyższe, uważam ze jedyna skuteczna i bezstresowa droga to SII. Zadzwonię do SII w poniedziałek, jako obecnie członek SII będę mógł porozmawiać :) i dam znać jak oni to widza. Moze zaproponuja wsparcie w zakresie koordynowania naszej inicjatywy? Uważam, ze to byłoby najrozsądniejsze.

Póki co proszę raz jeszcze o szczególną rozwagę w tej sytuacji.
    Przepraszam iż dopiero teraz odpisuję ,
    Miałeś wątpliwości podałem w tym wątku telefon do siebie mogłeś zadzwonić
    SAM WAM ZALECAM SKORZYSTANIE Z POMOCY SII W KAŻDYM MOIM @ PROSZĘ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM ,z płaceniem składek należy się tylko dlatego wstrzymać gdyż możecie za dużo tych składek opłacić i powstałaby niezręczna sytuacja sii wyceni swoją pomoc na 8 składek a wy wpłacicie 100, dlatego najpierw ustalcie dokładnie co oczekujecie w zamian od sii i czy wogóle chcecie wynająć SII /ja cały czas zachęcam/ druga decyzja czy idziecie wariantem tylko przegłosowania tego na walnym wtedy robicie porozumienie jednorazowe do głosowania na walnym aby przegłosować wyrzucenie z gpw ,czy chcecie aby porozumienie po walnym też dalej było tak jak u nas to jest takie bardziej zaawansowane Porozumienie1. Strony zawierają porozumienie, o którym mowa w art. 87 ust. 1 pkt. 5 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. (t.j. Dz. U. z 2013 r., poz. 1382) o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (dalej „Ustawa”), dla prowadzenia trwałej polityki wobec Spółki polegającej na dążeniu do: 
    a) zachowania przez Spółkę statusu spółki publicznej, 
    b) zapewnienia ochrony i poszanowania praw akcjonariuszy mniejszościowych, 
    c) zwiększenia roli akcjonariuszy mniejszościowych w akcjonariacie, 
    d) zwiększenia wpływu akcjonariuszy mniejszościowych na skład rady nadzorczej Spółki, 
    e) zapobieżenia przymusowemu wykupowi akcji od akcjonariuszy mniejszościowych. 

Tak z Piotrem Cieślakiem który jest wiceprezesem Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych,jak dzwonił do mnie Pan od Was O pseudonimie akcjonariusz to nie dałem mu telefonu komórkowego do Pana Piotra bo nie wiedziałem czy mogę jeśli wybierzecie grupę do kontaktu z SII to Pan Piotr zapewne tym osobą poda telefon do siebie, a Andrzejewski ma zawód inwestor giełdowy /nawet emerytury z tego nie ma/ jestem jedną z dwóch osób która zorganizowała Porozumienie akcjonariuszy Polcolorit jednocząc w Porozumieniu ponad 100 osób ,oraz 62 osoby w grupie na Facebooku, posiadamy w Porozumieniu 14 % akcji a free float to 24 % ,Na Polcolorit Pani Barbara postanowiła nas wyrzucić z gpw /trwały różne negocjacje było kilka spotkań z Panią Barbarą lub jej prawnikiem Pan Łatała z Krakowa zarówno przed walnym o wyrzuceniu jak i po ,Nasze głosowanie odbyło się na starych przepisach i nie mieliśmy żadnych szans aby je wygrać gdyż ze względu na akcje uprzywilejowane które posiadała aby to przegłosować potrzebowalibyśmy wszystkie pozostałe akcje , wy możecie się wybronić my musieliśmy iść do sądu na pozwie są 95 osób posiadamy już postanowienie o zabezpieczeniu naszych roszczeń wydane przez Sad okręgowy ,a sąd Apelacyjny do którego odwołała się spółka również przyznał nam racje podzielając nasze argumenty .Pana Piotra poznałem przy organizacji Porozumienia Polcolorit ,Proszę postępować jak napisałem, nie jestem żadnym waszym wybawcą jedynie na początku trochę pomogłem organizacyjnie, teraz od was zależy czy przegłosujecie to jednocząc się bo wcale tak łatwo 10 % nie jest zjednoczyć,JA WAM ZMIENIŁEM TE PRZEPISY nie wierzysz porozmawiaj z dowolnym posłem lub biurem poselskim czy czytali @ Andrzejewskiego czy jego inicjatywa zmiany przepisów na podstawie sytuacji akcjonariuszy Polcolorit i innych firm jest znana,tutaj jeszcze raz duże podziękowanie do Pana Piotra który reprezentował nas w sejmie i również przekonywał posłów do słuszności moich argumentów WIĘC TO WYKORZYSTAJCIE MIELIŚCIE TO SZCZĘŚCIE IŻ WASZE WYRZUCENIE Z GPW BYŁO KIEDY ZAANGAŻOWAŁEM SIĘ SPOŁECZNIE ALE MÓJ CZAS W MOIM ŻYCIU NA DZIAŁALNOŚĆ SPOŁECZNĄ WNET SIĘ SKOŃCZY, ,Poczytaj wątek Polcolorit tam piszę jako inwestor od momentu kiedy Pani Barbara postanowiła nas wyrzucić mam między 40 -50 lat i wcześniej nigdy nie pisałem na forum choć często czytałem

Poniżej masz link tam wytłumaczyłem dlaczego to robię,

https://www.bankier.pl/forum/temat_ponizej-odpowiedz-dlaczego-to-robie-moze-zrozumiecie,20690335.html 

• Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Akcjonariusz [46.238.228.*]
    Marku pytanie wysłałeś do mnie SMS'a? Widzę, że też CI zależy :)
    Ja dzwoniłem osobiście zarówno do p Andrzejewskiego jak również do SII, też jako członek - ale proszę też zadzwoń.
    Teraz już coś wiem więcej - zaraz Wam napisze @.
    Ja też jestem za SII - ale uważam, że zarzuty wobec p. Andrzejewskiego są zupełnie bezpodstawne - na moje właśnie on nam może pomóc. Jeszcze raz dziękuje i pozwolę sobie jutro jeszcze raz zadzwonić bo dziś już późno bo mam kolejne pytania.
    Dziękuje za kontakt z p. Cieślakiem bo nie tak łatwo z nim jak sie okazuje porozmawiać. Ale teraz pewnie będzie już łatwiej.
    Organizujemy się pomału ale do przodu.
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Andrzejeskisamochwa [79.141.163.*]
    Przestań się już promować Andrzejewski, wszyscy już wiedza jaki jesteś kozak, zrobiłeś ustawę jesteś guru, super
    Mi promocja do niczego niepotrzebna wiecznie też nie będę prosił się inwestorów jeśli uważają się za pokrzywdzonych aby jednoczyli się i walczyli o swoje prawa

Widzisz ustawę zmieniłem nie ja tylko posłowie i im powinniście podziękować ja wysłałem tylko 1000@ słownie tysiąc sztuk nawet do Pana Jarosława Kaczyńskiego ,i sami do mnie zadzwonili iż dostrzegają ten problem aby wzmocnić ochronę akcjonariuszy mniejszościowych i zaprosili do sejmu doszedłem do wniosku iż dla lepszego efektu lepiej aby pojechał tam Pan Piotr CIEŚLAK który wszystko to robił pro publiko bono/może kiedyś podam nazwiska posłów tych którzy najbardziej pomogli/ I WIELKIE SŁOWA UZNANIA ZA POMOC I WKŁAD W ZMIANĘ TYCH PRZEPISÓW DLA PANA PIOTRA CIEŚLAKA jemu reklama nie zaszkodzi oraz SII , MI REKLAMA DO NICZEGO NIEPOTRZEBNA DODATKOWO ZNAJOMI JAKBY WIEDZIELI TO BY POMYŚLELI IŻ ZWARIOWAŁEM, zwróć uwagę iż przepisy zmieniłem 4 miesiące temu ,dlaczego wtedy o tym nie pisałem dopiero dziś ,mam telefony komórkowe do dziennikarzy bardzo chętnie by napisali , prasa o tym nie pisała sama bo nawet nie wiedziała iż taką poprawkę posłowie wprowadzili,Waszą krzywdę chciałem wykorzystać jako dodatkowy argument aby dokończyć zmianę którą nie skończyłem bo chcę aby takie wezwanie jak u was było nie po średnim kursie ale z dopiskiem nie mniej niż wycena niezależnego biegłego z uwzględnieniem przyszłych zysków ,to samo w przymusowym wykupie, chciałem nawet dać nie mniej niż wartość księgowa aby to wprowadzić pomoże mi wasza sytuacja ,może potrzebne byłyby później aby każdy z waszej grupy znalazł kilka osób / nawet nie inwestorów /którzy podpiszą się pod takimi zmianami i przy pomocy i zaangażowaniu SII .może innych zwolenników przekonałbym posłów do tego ,jest duża szansa iż tak bo to jest bez Kosztowo dla budżetu a wizerunkowo w sondażach raczej nie zaszkodzi a pomoże
    Osobiście jestem bezpartyjny ,na wybory nie chodzę ,chciałbym aby 500+ wprowadzić na pierwsze dziecko będę przekonywał posłów i co zmienią bo jestem Andrzejewski na tym przykładzie chcieć to ja sobie mogę ,musi być wola posłów aby to zmienić na 500+ brak takiej zgody /choć może kiedyś sami przemyślą i zrobią poprawkę do programu/ ale jest wola aby wprowadzić zmiany opisane u góry które pomogą inwestorom indywidualnym tylko czy będę miał jeszcze czas i chęci , bo bez presji sami nie zmienią tego ,

• Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Andrzejeskisamochwa [185.94.189.*]
    Ciągle podbijasz swoje wątki, nawet nie odniosłeś się czy oferta jest uczciwa (nie jest ale nawet tego nie wiesz ) Głównym Twoim motywem jest pokazywać Gest Kozakiewicza. Jesteś chory

Chodzi o to iż akcjonariusze decydują czy chcą dalej mieć notowania GPW ,jeśli chcą to mając 10 % zablokują wyrzucenie z GPW posłowie tak postanowili i oni decydują nie duży akcjonariusz,jeśli cena byłaby satysfakcjonująca dla nich sprzedawaliby kto pierwszy ten lepszy,Niemożna szantażować ludzi sprzedajcie mi akcje bo jak nie to wyrzucę was z GPW, Już to tak nie będzie działać, a w przyszłości cenę do wezwań które są robione z art 91 ustawy będzie ustalał biegły taką zmianę wprowadzę,wezwanie ma być funkcją ochronną a nie szantażem

PONIŻEJ SŁOWA MINISTERSTWA FINANSÓW napisz im że brednie piszą cytuję
    Oto słowa Ministerstwa Finansów
    Przymuszenie akcjonariuszy mniejszościowych do sprzedaży akcji powinno mieć charakter wyjątkowy
    Obecne przepisy ustawy o ofercie, mogą być wykorzystywane do wyeliminowania ze spółki akcjonariuszy mniejszościowych. Zniesienie dematerializacji akcji łączy się jednocześnie z pozbawieniem akcjonariuszy mniejszościowych ochrony w związku z zaprzestaniem podlegania obowiązkom informacyjnym, a płynność akcji zostaje radykalnie zmniejszona, co może stanowić dodatkowy argument dla akcjonariuszy mniejszościowych, stymulujący ich do podjęcia decyzji o odpowiedzi na wezwanie akcjonariusza większościowego 

• Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Cześć [80.53.52.*]
    Dostają kasę. To jest rekompensata.
    widocznie uważają iż za mało ,mają do tego prawo i mogą to blokować bo taki mają kaprys ich akcje i oni decydują komu i za ile sprzedają ,teraz czy za rok
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Akcjonariusz [80.53.52.*]
    Też tak uważam. Ale w tym wątku nie ma analizy
    Informacyjnie, "Konsultacje telefoniczne dla Członków SII z rozszerzoną składką ze specjalistami Działu Ochrony Praw możliwe są wyłącznie od wtorku do piątku w godzinach 12:30 - 14:30 pod numerem telefonu: +48 71 332 95 60"

Jutro dzwonię, chyba że ktoś już to robił i chciałby się podzielić wiedzą w jaki sposób SII mogłoby nas wesprzeć. Chodzi o szczegóły. W pierwszej kolejności o możliwość zaangażowania SII w koordynowanie akcji Porozumienie Akcjonariuszy, tj.: czy będzie osoba wyznaczona ze strony SII (koordynator), czy i jakie oświadczenia dokumenty należy  do niego przesłać, czy mogliby zamieścić na swojej stronie info o tej akcji, i zasady przekazywania informacji zwrotnych (np. ilość zgłoszonych akcji).

A także kwestie formalne, np. czy istnieje minimum członków SII do uruchomienia wsparcia ze strony SII.
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Akcjonariusz [37.47.232.*]
    Marku podeślij nr na podany dla zgłaszających. Oddzwonię do Ciebie - jestem po rozmowie z p. Piotrem Cieślakiem z sii i na Twoje odpowiedzi znam pytania. Ma też do mnie odpisać w formie @.
    Musimy się jakoś komunikować.
    Krzysztof,
    dziękuję za merytoryczną i miłą rozmowę. Pozwolę sobie na zweryfikowanie informacji dla wszystkich "niedowiarków" takich jak ja. Rozmawiałem przed chwilą z Panem Piotrem Cieślakiem z SII, który potwierdził, że wkrótce (być może już w dniu jutrzejszym) prześle @ z dodatkowymi informacjami w naszej sprawie. Wyraziłem również oczekiwanie o zamieszczeniu informacji na nasz temat na stronie SII, co będzie decydującym potwierdzeniem wiarygodności "dobrych intencji" osób zaangażowanych w stworzenie Porozumienia Akcjonariuszy TFO.

Serdecznie pozdrawiam. Wysłałem sms!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.232.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Krzysztof,
    publicznie chylę czoła przed Twoim zaangażowaniem, w tej chwili jestem 100% przekonany, że jesteś osobą godną zaufania i masz moje pełne poparcie. Jednocześnie chciałbym skierować ten wpis do innych akcjonariuszy mniejszościowych, którzy mają jeszcze wątpliwości, aby wysyłali SMS na wskazany nr tel 518146202. Wszystko o czym rozmawialiśmy potwierdza SII (to dla wątpiących).

PS. Poparcie fajna sprawa, ale ważne jest, aby brać w tej akcji czynny udział. To już na priv.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za zaangażowanie w naszej sprawie.

• Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~inwAndrzejewski [94.254.240.*]
    Witam serdecznie również miałem okazje rozmawiać z Panem Krzysztofem kilka razy i również potwierdzam jednak on sam wszystkiego nie zrobi musicie rozdzielić zadania ,dodatkowo proszę wytypować dwie trzy osoby do kontaktu z SII aby nie za spamować Pana Piotra który grzecznościowo będzie wszystkim odpowiadał ,czy niepotrzebnie wydzwaniać działajcie jako grupa 

to są ostatnie moje posty bo abonament minut działalności społecznej przeznaczony na waszą spółkę się wyczerpuje, jesteście już na tyle silni w grupie i dobrze zorganizowani więc dacie radę dodatkowo jeden z Państwa/członek grupy/ może da wam za darmo do pomocy prawników służbowych ,dodatkowo SII też będzie pomagać więc wszystko będzie samo się kręciło jeśli ktoś uważa ist cena z wezwania jest ok to sprzedaje inni przystępują do grupy świadomi tego iż na pewno grupa zablokuje wycofanie, może uda się swojego człowieka do rady nadzorczej dać przy głosowaniu grupami /będzie wtedy w komitecie audytu i będzie patrzył na ręce właścicielowi/ niewiadomą jest czy będą lepsze propozycje ,oraz jak będą zachowywały się notowania pomimo tego zachęcam wszystkich do przystępowania ,a szczególnie te osoby które miałyby stratę przy odpowiadaniu na wezwanie ale decyzja należy do was

teraz będą zbliżone komunikaty linki poniżej

link 

link 

link 

link 

Pozdrawiam Andrzejewski powodzenia razem dacie radę
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: akcjonariusz_akcjonariusz [37.47.232.*]
    Dziękuję za słowa otuchy. Samemu faktycznie ciężko.
    Rozmawiałem z p. Piotrem ma być info na ich stronie. Uzyskałem info również, że:

Porozumienie nie jest potrzebne do wniesienia sprzeciwu.
    Czekamy na info na stronie Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych.

Proszę nie wpłacać składek do SII.

Mam zapewnienie, że SII będzie nas reprezentować na walnym aby wnieść sprzeciw wycofaniu z giełdy.

Upoważnić będzie trzeba SII do działania w każdego imieniu - ale to może być dopiero w chwili gdy ogłoszą datę walnego.
    Zakładając porozumienie na tym etapie - nie wiem czy jest niezbędne. Należało by poczekać aż ogłoszą datę walnego i wtedy każdy upoważnia SII do swojego głosu. I wtedy będzie prawie pewnie ile pewnych osób mogło by przystąpić do porozumienia.
    Kolejno poznamy kolejne decyzje zarządu. Porozumienie można zawsze zawrzeć.

Przesyłane smsy nie gwarantują mi wiedzy, że każdy ze zgłaszających posiada tyle tych akcji (dla pewności niepotwierdzone info też nie zbliża się do 5%) wiec na chwile obecną niema problemu.
    A KNF daje surowe kary w sytuacji gdy np porozumienie ma 5,01% i ktoś z porozumienia sprzeda nie powiadamiając porozumienia, które ma obowiązek powiadomienia KNF o spadku ilości poniżej 5%.

Tak wiec wydaje mi się, że każdy po ogłoszeniu daty walnego upoważni SII i wtedy będziemy wiedzieć ile mamy pewnych %. Nikt nie chce ryzykować jakichkolwiek kar.

Jeszcze muszę to wszystko skonsultować. CZEKAMY NA info na stronach Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych.
    Naturalnie właściciel może po nieudanym skupie, zdołować w jakiś sposób kurs. Dlatego każdy z posiadaczy powinien się zastanowić czy mógłby dokupić np pakiet 10% tego co posiada - uśredniając w dół zakładam :)
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~dziejesie [94.254.227.*]
    http://www.sii.org.pl/10311/ochrona-praw/biezace-interwencje/sii-wesprze-akcjonariuszy-mniejszosciowych-telforceone.html#ak10311
[x]
TFONE 0,00% 3,07 2016-12-08 11:15:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.