Ciekawą alternatywną inwestycją zupełnie niezależną od rynków finansowych są Elektrownie Wiatrowe, dzisiaj nie trzeba już mieć nieograniczonych pieniędzy żeby zacząć. Mając kilka tysięcy można stać się wspólnikiem w projekcie realizowanym przez grupę ekspertów. Z czystym sumieniem mogę Wam polecić propozycję Energy Invest Group, sam jestem udziałowcem jednego takiego projektu.
Zdecydowanie potwierdzam . Pomysł zaczerpniety z rynków skandynawskich i niemiec.
Daje dużą pewność zysku na niezłym poziomie. Przy tym jest to biznes ekologiczny.
Schemat prosty i przejrzysty - stajesz sie udziałowcem w spółce zoo (1 wiatrak).
Pełna transparentność działań, pasywny przychód, nie ma możliwości utraty środków.
Jeśli ktoś chciałby dowiedzieć się jak to wygląda w praktyce proszę dzwonić 513777815. Tomek
To zbyt mała kwota żeby myśleć na poważnie o dobrej inwestycji. Wejście w nieruchomości wymaga znacznie większych kwot - zwróćcie uwagę choćby na JARTOM, przecież takich okazji na rynku nie było od dawna i raczej nie zanosi się, aby miały się one pojawić.
Teraz podobno bardzo opłaca się inwestowanie w grunty rolne, przekształcanie je w działkę budowlaną i sprzedawanie po kilku latach, ewentualnie po krótszym czasie. Moim zdaniem można na tym zarobić, tylko inwestowanie takie niesie z sobą kilka pułapek i jeśli ktoś nie jest zorientowany w temacie może się nieźle naciąć (np. gdy nie sprawdzi planów urbanizacyjnych w urzędzie, albo gdy się wcześniej nie dowie, czy w ogóle jest możliwość przekształcenia danego gruntu rolnego w działkę budowlaną). Ostatnio powstało sporo programów inwestowania w ziemię i moim zdaniem, jeśli zdecydowałbyś się na tę formę zainwestowania pieniędzy, lepiej z nich skorzystać. Prawdopodobnie najlepszy z nich jest Briland, bo oferuje krótszy czas zamknięcia inwestycji, a więc zamrożenia pieniędzy i przede wszystkim dostajesz papier, poświadczający że jesteś właścicielem danego kawałka ziemi, więc nie ma ryzyka, tak jak w przypadku programów grupowych.
Omijać szaerokim łukiem inwestycje w stale dodukowywane papierki bez pkrycia typu akcje,obligacjjre papierowy pieniądz, fundusz\e inwestycyjne...Tego typu inwestycje są już skompromitowane...Liczą się realia- inwestycje w zuiemię ,nieruchomości metale szlachetne : złoto,srtebro,platyna i pallade- ale w formie fizycznej a nie papirerowrej..GPW omijać szerokim łukiem !!!!
Mam propozycje oczywiście nie na całką kwotę, lecz na część ( dywersyfikacja środków :) )
Jeżeli chciałby Pan poznać ciekawy program wymiany ruchu w internecie
zapraszam na mail barthsurfer@me.com
Za najlepszą opcję w tej chwili uważam inwestycje w elektrownie wiatrowe, od kilku miesięcy temat jest mi znany, bo szukałem możliwości i polecam zerknąć na www.ecoenergypower.com.pl jest tam kilka informacji o tym, jak, czy ile, kiedy, bardzo profesjonalnie działają, polecam kontakt z nimi.
Elektrownie wiatrowe. Buhahahahaha..... Kon by sie usmial. Skoncz juz chlopie te bajki opowiadac. Ludzie dadza kase jakiemus nygusowi co niestworzone bajki opowiada i tyle beda swoje pieniadze widzec.
Lepiej zaproponuj SR albo myjnie samochodowe. Buhahaha...Czlowieku w Polsce udzial energii ze zrodel odnawialnych jest znikomy. Polska weglem stoi. Firmy bezposrednio zajmujace (tworzace tzw. elektrownie wiatrowe) nie potrzebuja twoich pieniedzy (maja dotacje z UE ,dotacje z UMarsz., kredyty w bankach na preferencyjnych warunkah itd.). To tylko takie darmozjady szukaja kasy od ludzi (bo nikt inny im nie da) obiecujac niestworzone rzeczy aby cos ugrac dla siebie (tworzac wirtualne programy niby "inwestycyjne") przy okazji takiej prawdziwej inwestycji.
Czas pokaże czy wiatraki to dobra inwestycja, aczkolwiek poważnie się nad tym zastanawiam. Jest taki człowiek Kulczyk się nazywa.... i on raczej nie wywala kasy w błoto a inwestuje w wiatraki i solary..... do ropy też się dowiercił gdy wszyscy krzyczeli, że nie ma.... W odróżnieniu od innych inwestycji taki wiatrak to przynajmniej istnieje w czasoprzestrzeni..... w ecoenergy widzę możliwość sprzedaży udziału jak przestanę wierzyć, że to zarabia...
Proponuję zainteresować się inwestycjami w energetykę odnawialną, a konkretnie w budowę elektrowni wiatrowych w systemie energetyki rozproszonej. Zapraszam na stronę www.futureenergiazwiatru.pl, lub kontakt na maila przemek@futureenrgiazwiatru.pl, a wyślę materiały dotyczące inwestycji.
Przemek! Skoncz juz z tymi wiatrakami. Jak to taka super inwestycja to wkrec w to cala swoja rodzine i znajomych i niech oni zarabiaja a nie obcy ludzie. Teraz juz nie tak latwo znalezc jelenii i jeszcze oferujac cos takiego. Sam w to nie wierzysz a pleciesz glupoty. Jestes nygus i tyle. Wez sie do uczciwej roboty!
Jak inwestować -to tylko w fund.ETF,minimalne koszty nabycia/15 usd/,opłaty za zarządzanie do 0.65% rocznie,do wyboru około 1000 funduszy z całego swiata,-najlepsze osiągneły wyniki od 20-80% za 2012r.
A WY dalej dajecie zarabiać nierobom z polskich TFI,którzy pierdzą w stołki ,a ich wyniki są gorsze od przeciętnego kowalskiego ,który sam dobiera spółki z GPW,ale za zarzadfzanie pobierają do 4% rocznie +opłaty za nabycie do 5% od zainwestowanej kwoty,czy wy tego nie widzicie?
Ja tylko dodam że warto teraz wyszukiwać pewno rodzaju promocji których mam nadzieję zrobi się jeszcze więcej!!! Np. zniżki na opłaty manipulacyjne, jak właśnie skorzystałem z takiej promocji w pko bp 30% mniej na opłaty manipulacyjne z tytułu nabycia jednostek uczestnictwa Funduszy!!!
Oczywiście jest jakieś obwarowanie minimum 25.000 PLN inwestycji.
Co dla mnie akurat nie było problemem bo inwestowałem 60.000!!!
Warto wykorzystywać ostrą rywalizację banków trzeba się też wstrzelić bo przeważnie tego typu promocje są ograniczone czasowo ta też, ale czasem warto poczekać ;-)
Warto zainwestować w kilka rożnych instrumentów finansowych, opracować profesjonalnie plan inwestycyjny z doradcą, może zwróć się o pomoc do sprawdzonego Open Finance?
Po pierwsze nie słuchaj naganiaczy polecających wątpliwe inwestycje. za połowę kasy kup akcje pewnych spółek po dużej przecenie: Tp sa, BOŚ, PGE, TAURon, Armatura, drugą połowę zostaw na uśrednianie gdby spekóła zbiła kurs którejś z ww. spółek wtedy będziesz mógł uśrednić. Nie dotykaj teraz funduszy, surowców, budowlanki, paliw.
Rozważ inwestycję w nieruchomości za granicą. Coraz więcej firm oferuje pośrednictwo w tego rodzaju inwestycjach. Firma Bilo Polska na przykład ma w ofercie inwestycje w nieruchomości w Chinach. Z uwagi na umowę pomiędzy rządem RP a rządem Chin o unikaniu podwójnego opodatkowania można na tym nieźle zarobić. Stopa zwrotu z wynajmu takiej nieruchomości to 12% przy czym cała obsługa leży w gestii firmy. Całość jest gwarantowana notarialnie. Umowa przechodzi przez Ambasadę Chińską i polskie MSZ.
Co jest dobre dla jednego wcale dobrym dla drugiego nie musi być. Masz wiele do stracenia dlatego radziłbym rozważyć kilka propozycji i to raczej przygotowanych przez fachowców. Takich biur doradczych jest sporo można coś wybrać. Osobiście podjąłem decyzję po konsultacjach z doradcą z open finanse w Pruszkowie .
W takim wypadku szukałbym jednak porady w profesjonalnych miejscach tego typu www.imperialcapital.pl
Bedzie nam łatwiej ocenić i podjąc decyzje jesli chodzi o inwestycje.
Profesjonalizm po ch... fest. Adres jakiejs nory, na stronie brak informacji o formie prawnej, wlascicielu... wlasciwie to brak jakichkolwiek informacji, za to standardowo - troche fotek zadowolonych ludzi i obietnice, jak to zrobicie klientowi dobrze :)
Rzeczywiscie jesli chodzi o doradce kredytowego to też całkowicie sei zgadzam z Wami. Pan Maciej Trzmielewski jest solidnym i godnym polecenia zwłaszcza jesli chodzi o wszelkiego rodzaju doradztwo.
WITAM, NAZYWAM SIĘ ŁUKASZ KOWALSKI, JESTEM MANAGEREM W GRUPIE FINANSOWEJ. 100000ZŁ PEWNIE MAM DLA PANA KILKA OPCJI ZALEŻY JAKIE PAN MA PLANY I SYSTEMY POMNAŻANIA PIENIĘDZY.
OFERUJĘ OD FUNDUSZY INWESTYCYJNYCH SUBKONTO ŚREDNIA UDOKUMENTOWANA STOPA WZROSTU STABILNEGO WZROSTU 8% -9% ZYSKU, NIERUCHOMOŚCI W CHINACH Z GWARANCJĄ 12%, LOKATA, DIAMENTY RODZINNE Z CERTYFIKATEM. ZAWSZE COŚ DLA PANA DOBIORĘ NIE MA PROBLEMU. CZEKAM NA TELEFON A ZNAJDZIEMY ODPOWIEDNI MOMENT
Jeśli nie są to Twoje ostatnie pieniądze, a sądzę że nie to warto byłoby je pomnożyć na rynku walutowym. Jeśli masz o tym pojęcie, to wiesz że można mając wiedzę bardzo sprawnie taki kapitał zainwestować. Jest też opcja kont zarządzanych, tutaj specjaliści w odpowiednim momencie by otwierali/zamykali pozycje dla Ciebie. Dla zabezpieczenia spokojnie można ustawić tzw. Stop Loss.