• Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~malmana [83.31.161.*]
    W nieruchomości, ale nie mieszkania. Na polskim rynku wyceny są rekordo niskie, szczególnie przy nieruchomościach komerycyjncych. Tutaj potrzebne kilka milionów, ale np. taki JARTOM ma hale w strefach ekonomicznych, tak więc inwestycję można zrobić całkiem niezłą.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.205.166.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~Opos [83.11.45.*]
    możesz zacząć udzielać pożyczek ludziom np przez portal http://szybkigrosz.pl
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~bankis [217.99.164.*]
    Zgadzam się co do Piotra Bralczyka - jeśli inwestujemy w fundusze, warto się zwrócić do takiego niezależnego specjalisty, żeby miał pieczę nad inwestycją.
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~bimbo [198.23.149.*]
    Moim zdaniem fundusze są ok, jak dobrze się nimi zarządza - można wlasnie samemu jednak wiadomo, wymaga to poświecenia czasu. Można też ze specjalistą, jak wspominany tu kilkakrotnie Pan Bralczyk, co polecam osobom nie mającym doświadczenia/czasu.
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~josek [188.33.188.*]
    ja przy większych kwotach zawsze korzystam z usług pośrednika finansowego, Piotra Bralczyka, jeśli chodzi o fundusze inwestycyjne to jest naprawdę nieocenioną kopalnią wiedzy i doświadczenia
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~muster [83.26.36.*]
    a jak można się z nim skontaktować? ja właśnie potrzebuję takiego doradcy
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~narrenturm [83.27.194.*]
    Muster, jego strona wizytówka to zarabiajmy.pl - tam znajdziesz wszystkie potrzebne dane.
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~jomker [79.186.183.*]
    na stronie zarabiajmy.pl w wizytówce znajdziesz wszystkie potrzebne dane :)
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~BIESZCZADZKA_SKOK [83.13.73.*]
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: jurestek [83.11.239.*]
    a ja wolę trochę pogłówkować na forexie i dobrze zarobić na walutach. Najlepiej poruszam się na mforex.pl, mają bardzo czytelne analizy, polecam
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~Jacek [83.27.19.*]
    Warto zastanowić sie nad ryzykiem które jesteśmy w stanie podjąc i nad tym czy sami jesteśmy w stanie ocenić ewentualne zyski. Ja na przykład bym polecał ludziom dopiero rozpoczynającym inwestowanie np w fundusze żeby się kogoś poradzili na początek. P.Bralczyka. To niezależny specjalista. Z niejednego pieca chleb jadał wiec potrafi służyć dobrą radą inwestorowi
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~marek [31.6.133.*]
    Proszę o telefon do p.Bralczyka. Chciałbym w zarządzanie przesłać jemu moje 100tyś.
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~Kamil_M [83.14.171.*]
    Ciężko powiedzieć w co zainwestować bo to trudny temat i sporo kasy a może wyjsć różnie. sam ostatnio inwestuję w fundusze inwestycyjne z pomocą profesjonalnego doradcy Pana Bralczyka o którym tu już wspominano (w sumie dzięki tym opiniom zdecydowałem się spróbować). narazie jest dobrze - oczywiście sam nigdy tego nie ogarnę ale coś się dzieje, kasa nie leży. więc moze tak spróbuj?
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~Dośwoadczony [159.205.188.*]
    Pezedewszystkim srebro ,które jest teraz dośc tanie-monety bulionowe. [pza tym złoto .platyna i pallad...
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: wojcik2 [165.231.22.*]
    pomyśl nad TFI. Jeśli się nie znasz, poszukaj doradcy. Jednak lepiej nie z "sieciówki" - mają często wynagrodzenia prowizyjne. Z kolei nie wszędzie też dostaniesz dobrą obsługę "posprzedażową" - w myśl zasady Pareto 20% obsługi, 80% sprzedaży. Natomiast można poszukać niezależnego specjalisty, współpracujące z TFI. Ostatnio w Internecie można zobaczyć ogłoszenia pana Bralczyka (zarabiajmy.pl). Nie jest to żadna reklama, po prostu uważam, że warto się ofercie przyjrzeć.
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: besssa [83.8.188.*]
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~NW [83.22.72.*]
    Za rok biorę wszystko, co będzie ponad 150 000 zł.

;-)

Gwarantuję spokojną "grę" bez ekscesów z dźwignią
    i okres testowy - sygnały za darmo przez jakiś czas.

Pozdrawiam!

NW
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.159.141.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~tromble [83.5.104.*]
    ja korzystam z usług piotra bralczyka, to doradca finansowy. jak mam luzne pieniadze na koncie to zazwyczaj zwracam sie do niego i on przedstawia mi opcje i rozne mozliwosci :)
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~Kasia1987 [31.1.69.*]
    Polecam inwestycje w cos pewnego - np zloto. Jesli chcesz pomoge Ci, bo sama siedze w tym juz 2 lata i co miesiac pieniadze wplywaja mi na konto a nic nie robie :)Naprawde polecam - napisz jesli jestes zainteresowany.
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~Kasia1987 [77.112.60.*]
    Moge Ci pomoc zainwestowac. Zapisalam sie do pewnej i sprawdzonej firmy juz 2 lata temu i od tamtej pory co miesiac pieniadze wplywaja mi na konto a nic nie robie! Naprawde jest to niesamowite, ze tak prosto mozna cokolwiek zarobic.Jesli chcecie inwestowac robcie to tylko w sprawdzone firmy i surowce np zloto. Jesli chcecie moge Wam polecic firme do ktorej ja sie zapisalam, bo naprawde nie zaluje, napiszcie a Wam pomoge bo uwazam ze w dzisiejszych czasach powinnismy sobie nawzajem pomagac a nie sie okradac..
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: astrina [89.79.136.*]
    Witaj, mam problemy z ulokowaniem pieniędzy, pomóż mi proszę, nie jestem tak obcykana w tych sprawach. adrianna30@live.com. Będę bardzo wdzięczna za kontakt
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~DOŚWIADCZONY [84.40.138.*]
    Ładować wszystko w metale lokaxyjne-przedewszystkom w srebro...UNikać akcji obligacji i innych staledodruykowywanych papierków..
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~joshi44 [94.254.145.*]
    Według mnie najlepsza forma inwestycji to wykupienie udziału w konkretnej spółce i zapewnienie sobie prawa dziedziczenia. Z moich analiz wynika, że stopa zwrotu w elektrowniach wiatrowych waha się mniej więcej od 10 do 20%. Ja akurat uzyskuję mniej więcej 15% z tej oferty ekologicznaelektrownia.pl. Mają niskie koszty wejścia do spółki. Przynajmniej wiem, że udziały się nie zmarnują. Spotkałem się normalnie z prezesem i licznymi inwestorami. Bardzo wiarygodna oferta.
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~serdeczny [83.4.17.*]
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~zonkiewski [83.10.71.*]
    Pomyśl o funduszach. Zatrudnij niezależnego specjalistę (np. Bralczyk z zarabiajmy.pl - strona to jego wizytówka) i już - on pomoże Ci skonstruować portfel, pokieruje inwestycjami, wskaże okazje.
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~mamont [83.27.19.*]
    Prawda, w dodatku na żądanie co miesiąc otrzymujesz raport z przebiegu inwestycji. Jest to dobra opcja dla osób początkujących, które nie mają jeszcze potrzebnej wiedzy, która poprowadziłąby je poprzez świat funduszy.
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~Help-Finanse [217.17.38.*]
    Nasza firma Help-finanse.pl zajmuje się profesjonalnym doradztwem finansowym zarówno dla osób prywatnych jak i przedsiębiorców. Doradzimy Ci, w co zainwestować pieniądze. Zaufaj nam i zzrealizuj swoje plany i marzenia.

Skontaktuj się z nami: www.help-finanse.pl 
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~majsterek [83.11.142.*]
    uażam że w 2015 roku nalezy inwestować w walutę. Ja ok.dwa lata temu zająłem się inwestowaniem.Najpierw inwestowałem w akcje na różnych funduszach, ale to nie było satysfakcjonujące - krok do przodu, dwa do tyłu. Od niedawna skorzystałem z podpowiedzi kolegi bankowca, który namówił mnie na inwestowanie w waluty w forexie. Teraz korzystam z www.forex.pl (to nie reklama), który działa w modelu ECN - tzn. że nie mam żadnego brokera, który musi na mnie zarobić, sam dokonuję transakcji. Trochę na początku się denerwowałem, ale teraż już spoko. Zacząłem na próbę od niewielkiej gotówki, a teraz moge sobie pozwolic na większą (bo zarobiłem)
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~vista [31.61.136.*]
    JUPITER oraz GREMI MEDIA - w to inwestuję :)
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: jurestek [79.184.163.*]
    tak się składa że ja też gram na mforex.pl, świetna sprawa ale i większe ryzyko, jednak jak ktoś ma nosa to się opłaca
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: katarzynabe [178.23.106.*]
    Ja zainwestowałam w szkolenia z Biznes Camp - www.biznescampwarszawa.evenea.pl i jestem bardzo zadowolona. Stworzyłam własną firmę i za pieniądze, które odkładam będę kupowała mieszkanie. To najlepsza możliwa rzecz do zrobienia. Polecam dobre szkolenia, które pokazują jak inwestować, zarabiać, stworzyć firmę od podstaw itd.
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~monaS [80.238.107.*]
    moze w generali? Mam tam OmniProfit z jednorazowa skladka, ale moze cos wybierzesz indywidualnego dla siebie?
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~irekpolak [89.230.173.*]
    Powiem tak - najpewniejszą długoterminową inwestycją pieniędzy są nieruchomości, to pewne jak dwa razy dwa. Z czego ja bym bardziej zastanawiał się nad zakupem działki wypoczynkowej, np. nad jeziorem. Są oczywiście w Polsce firmy, które oferują tego typu inwestycje, np. Moje Miejsce.
    W mieszkanie pod wynajem bez odpowiedniego przygotowania, wiedzy bym raczej nie wchodził.
    Lokata też jest ok, ale bardziej na przetrzymanie pieniędzy, a nie na pomnożenie. Giełda - ok, ale dla zorientowanych graczy, bo jest spore ryzyko, ale i szansa na naprawdę konkretny zysk. Temat inwestowania funduszy robi się coraz bardziej nośny ze względu na to, że ludzie chcą się zabezpieczyć na starość, mają świadomość tego, że z emeryturami może być różnie. Uważam, ze każdy rozsądny powinien o tym myśleć już gdzieś tak w okolicach 40-tki :)
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: jurestek [83.11.239.*]
    a ja uważam że teraz najlepiej zainwestować na orexie w waluty. Korzystam z mforex.pl, bo mają najniższe spready
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~Marietta [89.75.133.*]
    Mam o wiele niższą sumę, ale chciałabym się dowiedzieć czy bardzo ryzykuję decydując się na fundusz inwestycyjny przykładowo w Compensie? Jak to rzeczywiście wygląda. Po jakim okresie mogę wypłacić pieniądze z zyskiem?
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~Doradca_F-Trust [83.21.125.*]
    Witam,

poziom ryzyka zależy od rodzaju funduszu.. jeśli jesteś skłonny podjąć większe ryzyko to i spodziewany zysk może być większy.. z kolei nie ma możliwości żeby bezpieczne fundusze pieniężne osiągnęły tak wysoki zysk jak te bardziej ryzykowne - akcyjne.

polecam na początek zapoznać się z naszymi materiałami edukacyjnymi:

https://www.f-trust.pl/jak-zarobic-na-inwestycjach-w-fundusze-5-zasad
    http://www.slideshare.net/F-Trust/fundusze-inwestycyjne-raport-kwiecie-2015

Pozdrawiam
    Piotr

• Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~vista [31.61.136.*]
    100 000 PLN zainwestował bym w ostatnią spółkę na GPW która jeszcze drzemie a która powinna mocno rosnąć w 2015 roku czyli BIOTON
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~Rico [79.187.82.*]
    Polecam akcje na GWP poprzez aplikację internetową "Makler". Jest dobry czas na zainwestowanie. Ostrzegam jednak , trzeba to zrobić rozsądnie. Możesz w kilka dni zarobić kilkanaście procent (ale również stracić jeśli źle zainwestujesz). Jeśli nigdy tego nie robiłeś to poradzić się kogoś kto ma w tym temacie doświadczenie.
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~DOŚWIADCZONY [84.40.136.*]
    ŁADOWAĆ WSZYSTKO W ZŁOTO<SREBRO<PLATYNĘ I PALLAD, ziemię ,nieruchomości...,UNIKAĆ STALE DODRUKOWYWANYCH PAPERKÓW TYPU AKCJE I PAPIEROWY PIEWNIĄDZ,UNIKAĆ FUNDUSZY INWESTYCYJNYVH< POLISOLOKAT itp...
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~frago [94.254.144.*]
    Szeroki wachlarz usług i produktów finansowych ma firma Global Kancelaria ze strony globalkancelaria.pl. Pomogli mi w wyborze towarzystwa ubezpieczeniowego, aktualnie dbają też o moje środki na lokacie. Rzetelni, solidni, uczciwi.
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~Dejw [194.181.131.*]
    Można zainwestować w fundusze. Na początek znaleźć doradcę. Dajmy na to właśnie na zarabiajmy.pl się rozejrzeć i wyliczyć wszystko co się będzie opłacało. Pozdrawiam i powodzenia
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.8.230.*]
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~Kasa [83.23.252.*]

Witaj, jeśli posiadasz i chciałbyś zainwestować jakieś konkretne pieniądze w dobrym biznesie, mowa o legalnym i to na globalną aż skale ale mało znanym jeszcze w Polsce biznesie, w którym jest już ponad 10000 tys osób, których ten biznes dosłownie odmienił ich życie niemal o, 360 stopni i oczywiście w pozytywnym znaczeniu w tym także, moje odmienił życie. Zainteresowany? Więcej info na email. Gwarantuje Ci pełne szkolenie online tylko za to jeżeli, zdecydujesz sie być w mojej ekipie. Napisz a nie pożałujesz

wentworth20@vp.pl
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: aneta28 [80.52.189.*]
    Ja Ci polecam stronę www.tokeo.pl Sama z niej korzystam od niedawna. Są tam specjaliści, z którymi możesz porozmawiać i doradzić się w sprawie inwestycji. Mój mąż był bardzo zadowolony z ich porady i profesjonalizmu
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: dusiak89 [178.162.216.*]
    Wg mnie warto wypróbować to - link , może nie całe 100 tys ale część!
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~fds [193.104.239.*]
    Ja polecam NS FIZ-y oparte o rynek wierzytelności - na dzień obecny mam takie inwestycje w Lion's Banku (oni chyba jako jedyni to prowadzą ) - mogę również polecić jedengo bankiera ze Szczecina akurat który zarządza kapitałem moim już od jakiegoś czasu.

• Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~zosieksamosiek [89.230.173.*]
    Tylko nieruchomości, a najlepiej w jakimś niezbyt uczęszczanym, jeszcze nie do końca odkrytym przez turystów miejscu. Znajdź namiary na Moje Miejsce, mają w ofercie bardzo ciekawe lokalizacje w bardzo malowniczych miejscach - teren jezior najogólniej mówiąc. Ceny działek są niskie, a zysk po kilku latach całkiem możliwe, że bardzo wysoki.
  • Re: W co zainwestować 100 000 PLN Autor: ~kosela [193.239.56.*]
    Na początek może fundusze inwestycyjne. Jest wielu doradców, który mają pojęcie o finansach. Na przykład ten Piotr Bralczyk. Wspołpraca wydaje mi się uczciwa bo pracuje dla ciebie nie dla prowizji z funduszu....