Dnia 2012-06-18 o godz. 22:54 ~Bubu napisał(a):
> Popieram SKOK Wołomin. Lokaty na 7,5% można zakładać przez
> internet wbrew temu co możnaby wyczytać z info na stronie
> internetowej.
Tzn. jak przez internet? Panie w SKOKu twierdzą, że to niemożliwe.
Niedawno przeczytałem o obligacjach korporacyjnych, które oprocentowane są średnio 10-12% w skali roku. Dla uproszczenia przyjmijmy oprocentowanie 10%. 1000 zł odsetek miesięcznie. Chyba dobra inwestycja. Z góry mówię iż sam niedawno przeczytałem o tym, nie interesowałem się tym tak dokładnie, nie posiadam tak dużych pieniędzy ;). Aczkolwiek jeśli Panu pomogłem, jest mi miło. Pozdrawiam.
acartus jest w trendzie spadkowym dopiero wzrost na 26 gr moze dac nadzieje na wzrosty, elkop -jest w trendzie spadkowym dopiero wzrost na 24 gr da nadzieje na trend wzrostowy
Witam,
zainteresuj się obligacjami korporacyjnymi, jeśli oczekujesz wyższych zysków niż z lokat i jednocześnie możesz pieniądze “zamrozić” na jakiś czas - ze względu na płynność jest to instrument bardziej rentierski niż spekulacyjny. Pozdrawiam, Joanna
100 000 zł PLN to już jest rozsądny kapitał, aby wziąć udział w ofercie prywatnej akcji lub obligacji. Polecam ciekawe spółki technologiczne zmierzające na NewConnect lub bezpieczną inwestycję w obligacja komunalne.
Lokaty w SKOK Wołomin można założyć przez internet i kitów proszę nie wciskać.
A robi się to tak:
Po wysłaniu 2 deklaracji i scanu dowodu (mailem i pocztą) należy (mailowo) poprosić o otwarcie Rachunku TYLKO do obsługi lokat, które jest darmowe. Na wskazany rachunek należy dokonać przelew za tzw. wpisowe i na lokatę.
Po upływie okresu umownego lokaty na podstawie dyspozycji przesłanej mailem można przedłużyć lokatę. Przy braku innej dyspozycji SKOK przeleje pieniądze na rachunek wpisany w umowę lokaty (jest to rachunek, z którego zostały przelane środki na lokatę do SKOK).
Maksymalna kwota przelewu to 6 zł.
Jeśli ktoś woli e-konto to musi się pofatygować do Oddziału osobiście. Ja zawnioskowałem o rachunek do obsługi lokat.
Ponadto za dyspozycję przekazania pieniędzy w razie śmierci wskazanej osobie nie jest pobierana żadna opłata.
SKOKi nie mienią się BFG ale zdeponowane pieniądze są ubezpieczone do 100 tys. euro.
Czy ktoś słyszał, żeby któryś ze SKOKów kiedyś padł? Bo ja nie! Jeśli wiecie coś na ten temat dajcie cynk.
Należy jednak dodać odnośnie SKOKu kilka rzeczy:
1) żeby móc skorzystać z ich oferty należy wpłacić wpisowe, udział, składka, itd. (łącznie 75 zł);
2)aby otrzymać wysokie oprocentowanie należy wykupić udziały - 1 udział to 30 zł - przy lokacie 3 miesięcznej i 50 udziałach (1.500 zł) można otrzymać max. oprocentowanie 7,3% - nie wiem więc czy warto pakować tyle pieniędzy dla takiego %.
Mało tego udziały są co prawda do zwrotu, ale to kwestia (w najlepszym przypadku!) około 6-7 miesięcy;
3)oprocentowanie z dniem 25.06.2012 r. zostało obniżone.
4)na rachunek ror, aby był bezpłatny musi co miesiąc wpływać kwota min. 300 zł, warto tu pamiętać o koszcie przelewu wychodzącego 0,5% (min. 2,50 zł - max. 6,00 zł)
Nie jest to więc aż tak różowe całościowo patrząc.
Przy dużych kwotach ma to sens, przy mniejszych - raczej nie warto zawracać sobie głowy.
Proszę nie wprowadzać forumowiczów w błąd.
Opłaca się wykupić tylko 1 udział a to jest 30 zł do zwrotu więc w czym problem?
Oprocentowanie zostało obniżone do 7,30% ale jest to wciąż najlepsze oprocentowanie lokat.
Na ROR otwarty tylko na okoliczność lokat nie trzeba wpłacać 300 zł wbrew temu co wyczytałaś na stronie internetowej.
Zdecydowanie nie warto zawracać sobie głowy Getinami, Openami i tym podobnymi badziewiami, które oferują w najlepszym przypadku ok. 6,4%.
Ano właśnie - proszę nie wprowadzać w błąd!
Wpłacić jednorazowo trzeba nie 30 zł a co najmniej 75 zł, z czego odzyskać można 31 zł (44 zł przepada!) i to po kilku miesiącach (może być, że i po kilkunastu - zależy od daty złożenia wystąpienia ze SKOK).
Przy 1 udziale (30 zł) oprocentowanie wynosi:
- na 3 mies. 7,1%;
- na 6 mies. 7,3%.
Przy 50 udziałach (1.500 zł):
- na 3 mies. 7,3%;
- na 6 mies. 7,5%.
Warto chyba jednak zauważyć, że oprócz Getinów / Openów warta zainteresowania jest oferta Millennium, gdzie na okres 93-183 dni można mieć 7% (do 100 tys. zł). Bez kombinowania z wpłatami i przystępowania do spółdzielni.
Nie wiem czy to nie będzie potraktowane jak reklama:
https://www.bankmillennium.pl/pl/happy-hours/
W każdym razie szukaj "szczęśliwych godzin w Millennium" :)
Naucz się liczyć dziewczyno. Na straty spisujemy jedynie 39 zł bo 5 zł składki na pomoc bliźniemu to nie są wyrzucone pieniądze.
Warto przejść przez SKOKową papierologię aby załapać się na wyższe oprocentowanie. Kto leń śmierdzacy - kibluje w Miellennium w najlepszym wypadku.
Nie wciskaj, że 50 udziałów to opłacalny biznes bo to tylko iluzja. Opłaca się wykupić tylko 1 udział.
Bubu, nie wiesz co to kultura dyskusji, niestety.
Wpłać 50 składek. I nie licz strat. Składka na wypłatę dla pracujących w SKOKu to przecież również nie jest strata. Czy znowu się mylę? Lepiej przeznacz te 39 zł na dezodorant :)
Nie pouczaj mnie jeśli masz sama luki w wychowaniu.
50 udziałów to daleko posunięta głupota, ale proszę bardzo, wolno Ci.
Ty przeznacz swoje drobniaki na olej do swojej pustej głowy.
Poproś kogoś, żeby wskazał w którym miejscu mojego posta jest napisane, że trzeba kupić 50 udziałów. Jest napisane, że aby otrzymać wysokie oprocentowanie to trzeba wykupić 50 udziałów, co jest zgodne z prawdą. A poproś kogoś innego, bo sam nie jesteś w stanie tego racjonalnie stwierdzić. Ale nie martw się. Jeszcze trochę a będą żniwa. Będziesz mógł wtedy wymienić słomę na świeższą, chłopczyku.
Spróbuj znaleźć wspólnika i przejąć nieruchomość. To mała suma jak np. na przejęcie magazynu, bo właśnie tam teoretycznie można najlepiej zarobić. W bazie Jartomu takich wycen nie było od dawna - mając do dyspozycji te kilka milionów, można zrobić fajny interes.
młoda firma grandcapital.dopiero sie rozwija daje prezenty można 11 tyś zainwestować i dostać ipoda - ale przy roczych zeznaniach trzeba ująć zaropki w picie
Wole Amberg Gold firma bardziej znana już rozwinieta przygotowuje sie wejsć na GPW
"Kilka lat temu Marcin Plichta był przestępcą i nie miał nic.
Dziś, do spółki z żoną,kontroluje Amber Gold i OLT Express. // Puls Biznesu"
Ponoć pieniądze z Amber pakuje do OLT na rozkręcenie zamiast kupować złoto dla
inwestorów-naiwniaków... Prokurator już ma ich na swoim biurku...
To nie jest wystarczająca suma, aby zaszaleć, ale już w niektórych branżach możesz swoich sił spróbować. Jako udziałowiec możesz być współwłaścicielem hali magazynowej - w bazach Jartomu są teraz hale, które w zasadzie gwarantują zysk, potrafią odpowiednio gospodarować. Spróbuj po prostu znaleźć dobre kontakty z inwestorami.
To moze jeszcze warto zajrzeć pod ten link http://www.generali.pl/klienci-indywidualni/inw-i-ochrona
Mysle ze spokojnie mozna zastanowić sie własnie i nad taka ewentualnością.
re-bartek78 ...
Proponujesz za 100k PLN polisę inwestycyjną ? Zaraz Cie "zakraczą" i zwyzywają wszelkiej maści i proweniencji "antydoradcy" ... i będą mieli sporo racji tym razem ;-). Tego typu produkty opłaca się z dochodów bieżących, a nie z kapitału. Ze 100k można poukładać już niezły portfel oparty o różne rynki bazowe ...
Zresztą autor wątku od maja już chyba znalazł rozwiązanie ... ;-)