• Re: Dlaczego polska giełda jest najsłabsza na świecie ?!!! Autor: ~pietrek [77.114.226.*]
    Od jakiegoś czasu mam wrażenie , że wykres WIG-ów wciągu najbliższego roku będzie wyglądał podobnie jak obecny na Mondi ??
  • Re: Dlaczego polska giełda jest najsłabsza na świecie ?!!! Autor: ~Karolina [38.112.60.*]
    Po tej fali powinny przyjść duże spadki. Chwilowo nie ma potencjału spadkowego ponieważ byliśmy straszeni "nieuchronną" korektą prawie od miesiąca. Akcje są więc w silnych rękach i powina nastapić jeszcze jedna fala wzrostów tak jak w Argentynie, na Wegrzech czy Rosji. Połowa czerwca to prawdopodobny moment przesilenia.
  • Re: Dlaczego polska giełda jest najsłabsza na świecie ?!!! Autor: ~pietrek [77.114.226.*]
    Obyś dziewczyno sie nie myliła , bo zostane bankrutem jeśli na dniach nadejdzie wielka zwała
  • Re: Dlaczego polska giełda jest najsłabsza na świecie ?!!! Autor: ~Karolina [38.112.60.*]
    Wszyscy inwestujemy na swoją odpowiedzialność.
    Zgadza sie...

Jestem tu zaledwie od marca , na początek wpadło łatwo pare złotych i zrobiłem coś czego nie wolno robić . Teoretycznie wydaje mi się , że wiem o co chodzi ale nie do końca radze sobie z emocjami w krytycznych momentach . Za szybko korci mnie , żeby cos kupić i jeszcze nie wiem jak bedzie przy wiekszych spadkach
    Musisz ustalić przy jakim spadku od ostatniego szczytu swoje akcje bezwzględnie sprzedajesz. To najważniejsza zasada.
  • Re: Dlaczego polska giełda jest najsłabsza na świecie ?!!! Autor: ~bak [89.238.19.*]
    Straszeni spadkami jesteśmy od 8 lat , a nie od miesiąca.Pamiętam wigometr z tamtych czasów.Hossa 2004 - 2007 przelaciala , a w/g analityków nie powinno jej być, bo tylko spadki wieszczyli.
  • Re: Dlaczego polska giełda jest najsłabsza na świecie ?!!! Autor: ~bak [89.238.19.*]
    Mondi powinno isc w górę, bo wczsie kryzysu zużywa sie więcej papieru toaletowego.
    Wybraliście Tuska to i macie najsłabszą giełdę na świecie.
  • Re: Dlaczego polska giełda jest najsłabsza na świecie ?!!! Autor: ~hhhhhhhhhhhhhoooo [87.116.215.*]
    Karolina idac tym tropem na jesien 2010 powinna byc na gieldzie hossa inaczej Dyzma nie zostanie prezydentem Chyba ze robi miejsce dla Sikorskiego ???????????
  • Re: Dlaczego polska giełda jest najsłabsza na świecie ?!!! Autor: ~EMAUS [91.192.120.*]
    DLACZEGO-dlatego to najprosciej --zawsze wybieraja gielde ktora leci gdy inni gdy tam spadaja to my wyprzedzamy i zaczynamy 2 sesje przed tak bywa--------nasz grajdol po prostu musi oddac to co wziol -budzet w 98 spadslo tylko 350pkt z 1410-------dziura BAUCA-----jak mozna kupowac akcje po wzroscie 700pk kontrakty i teraz ze niby konsolidacja a niby co mialoby byc tym impulsem wzrostowym KRYZYS ZE NIBY WYCH Z NIEGO DANE Z RYNKU BUDOWLANEGO USA NIE WYSTATRCZAJA A JESZCZE KARTY KREDYTOWE U NAS SPADEK EXPORTU I MASOWE ZWOLNIENIA PRZED NAMI -tu zgadzam sie z KAROLINA -wybraliscie po =to raczysko koryupcja musoi nas wykonczyc nie mowiac o nie kompetencji z zarzadzania panstwem vincenta rostowskiego tylko z malej litery-nie zasluguje wiem co robia jego podwladni szok.i chcesz rosnac to kupuj ja juz mam 100pkt na es a wezme jeszcze 200 najmniej.
  • Re: Dlaczego polska giełda jest najsłabsza na świecie ?!!! Autor: ~ciekawy [94.42.52.*]
    Jak dzisiejsze zdrowie? Bo uznaje że ma Pan bardzo mocnego kaca :)
  • Re: Dlaczego polska giełda jest najsłabsza na świecie ?!!! Autor: ~elasko [83.31.67.*]
    po-pierwsze giełda podczas rządów pis-uarów rosła dlatego, że:
    a.) koniunktura gospodarcza była sprzyjąca, 0,5% inflacji i 6,5%-7% wzrostu PKB to był los wgrany na loterii (przecież były prezydent Kwaśniewski w debacie podczas wcześniejszych wyborów do Sejmu wyjaśnił: "panie Kaczyński, jest pan w czepku urodzony")
    b.) zero wielkich prywatyzacji, oferty publiczne były przeprowadzane tylko przez niewilekie firmy prywatne (niewielkie w stosunku do prywatyzacji Skarbu Państwa), więc można było łatwiej pompować kursy notowanych już spółek
    c.) olbrzymi strumień pieniężny z OFE i TFI

Po-drugie, nie bronie uczciwości Tuska, ale zwracam uwagę na to, że:
    - obecny szef Kancelarii Prezydenta Kaczyńskiego niejaki P. Kownacki będąc szefem PKN Orlen zarabił w ciągu 4 miesięcy urzędowania przeszło 3.000.000 PLN (czyli około 31.000 PLN dziennie!!!)
  • Re: Karolina Autor: ~casablanka [89.78.146.*]
    "Napisałam jasno że Tusk jest człowiekiem bez elementarnej wiedzy w jakiejkolwiek dziedzinie. Nie ma zielonego pojęcia o ekonomii i praktycznie nie wykonywał żadnej pracy wymagającej używania rozumu. To zwykły aparatczyk partyjny. On powtarza jedynie slogany a za jego plecami rządzą inni. On może im jedynie wierzyć lub nie. Kretyńskie wypowiedzi Tuska rok temu w styczniu gdy zachęcał do kupowania akcji w czasie szalejącej Bessy najlepiej pokazują poziom tego Nikodema Dyzmy. Kaczyński rządził NIKiem i całą Warszawą. Między Tuskiem i Kaczyńskim istnieje prawdziwa przepaść w wiedzy i doświadczeniu. Tusk to zwykły pajac. "..................................................buhaaaaaaaaaaaaa dlugo nie wytrzymałaś z tą grzecznością ale się nie dziwię........nie do twarzy Ci z miną słodkiej idiotki............................powracając do spadkow na WIG 20 to może należy powiązać ze wzrostem pln-to dobry czas dla inwetorow zagranicznych na wyjście z giełdy i tani zakup walut...............mogę się mylić bo z giełdy ucieklam w lutym 2008 r...........i dla mnie to nie czas na powrót.......oczywiście wykorzystując swoją wiedzę zarobiłaś na korekcyjnej 4-ce ale chyba czas się zwijać bo cichutko i z nienacka szykuje się 5- ta fala..........pozdrawiam
  • do casablanki Autor: ~krzysiek [83.26.229.*]
    5 fala nie szykuje sie znienacka :)......przynajmniej dla tych , ktorzy czytają mądrych ludzi :)
    ........na korekcyjnej 4-ce Karolina zarobiła na waciki :) ....a Tuska nienawidzi bo pewnie go posluchala i nie sprzedała akcji wiec nie byla tak mądra jak Ty :)
    pozdrawiam
  • Re: Dlaczego polska giełda jest najsłabsza na świecie ?!!! Autor: azikom [89.171.198.*]
    Bo gra na niej Karolina..................................;-)
  • Re: Dlaczego polska giełda jest najsłabsza na świecie ?!!! Autor: ~inwestor [83.31.67.*]
    czy Karolina to kobieta?
  • Re: Dlaczego polska giełda jest najsłabsza na świecie ?!!! Autor: azikom [89.171.198.*]
    CZY KAROLINKA GOLI BRODĘ??
  • Re: Dlaczego polska giełda jest najsłabsza na świecie ?!!! Autor: ~gyco [82.160.71.*]
    ale się uśmiałem jak przeczytałem że Ziobro zostanie premierem. Prędzej go Jarek ześle na białe niedżwiedzie niż dopuści do kandydowania.Tak samo śmieszna jest prognoza że Pis będzie za 2 lata rządził w Polsce, ciekawe tylko z kim bo nawet jak zdobędzie 40% poparcia to nikt z nimi nie wejdzie w żadną koalicję.
    Poza tym Pani Karolina jak sama podaje długoletnia inwestorka używa słowa "liberalny" jako czegoś najgorszego z możliwych - rozumiem że tęskni za słowem socjalny i taką polityką. A co do tych państw których politycy wkładają swoje łapy do gospodarki i rzekomo stymulują popyt to już za kilka miesięcy się przekonamy ile np. będzie wart dolar i jakie będą skutki tego stymulowania
  • Re: Dlaczego polska giełda jest najsłabsza na świecie ?!!! Autor: ~Monika [38.112.60.*]
    Ja chcę zastąpić Karolinę na forum. Też tak jak i Ty jestem przeciwko lustracji i dekomunizacji. Też tak jak i Ty uważam że zarówno w Solidarności jak i w PZPR, UB i SB można było służyć Polsce.
[x]
SWIECIE 0,14% 71,00 2012-05-11 17:30:07
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.