Po tej fali powinny przyjść duże spadki. Chwilowo nie ma potencjału spadkowego ponieważ byliśmy straszeni "nieuchronną" korektą prawie od miesiąca. Akcje są więc w silnych rękach i powina nastapić jeszcze jedna fala wzrostów tak jak w Argentynie, na Wegrzech czy Rosji. Połowa czerwca to prawdopodobny moment przesilenia.
Jestem tu zaledwie od marca , na początek wpadło łatwo pare złotych i zrobiłem coś czego nie wolno robić . Teoretycznie wydaje mi się , że wiem o co chodzi ale nie do końca radze sobie z emocjami w krytycznych momentach . Za szybko korci mnie , żeby cos kupić i jeszcze nie wiem jak bedzie przy wiekszych spadkach
Straszeni spadkami jesteśmy od 8 lat , a nie od miesiąca.Pamiętam wigometr z tamtych czasów.Hossa 2004 - 2007 przelaciala , a w/g analityków nie powinno jej być, bo tylko spadki wieszczyli.
Karolina idac tym tropem na jesien 2010 powinna byc na gieldzie hossa inaczej Dyzma nie zostanie prezydentem Chyba ze robi miejsce dla Sikorskiego ???????????
DLACZEGO-dlatego to najprosciej --zawsze wybieraja gielde ktora leci gdy inni gdy tam spadaja to my wyprzedzamy i zaczynamy 2 sesje przed tak bywa--------nasz grajdol po prostu musi oddac to co wziol -budzet w 98 spadslo tylko 350pkt z 1410-------dziura BAUCA-----jak mozna kupowac akcje po wzroscie 700pk kontrakty i teraz ze niby konsolidacja a niby co mialoby byc tym impulsem wzrostowym KRYZYS ZE NIBY WYCH Z NIEGO DANE Z RYNKU BUDOWLANEGO USA NIE WYSTATRCZAJA A JESZCZE KARTY KREDYTOWE U NAS SPADEK EXPORTU I MASOWE ZWOLNIENIA PRZED NAMI -tu zgadzam sie z KAROLINA -wybraliscie po =to raczysko koryupcja musoi nas wykonczyc nie mowiac o nie kompetencji z zarzadzania panstwem vincenta rostowskiego tylko z malej litery-nie zasluguje wiem co robia jego podwladni szok.i chcesz rosnac to kupuj ja juz mam 100pkt na es a wezme jeszcze 200 najmniej.
po-pierwsze giełda podczas rządów pis-uarów rosła dlatego, że:
a.) koniunktura gospodarcza była sprzyjąca, 0,5% inflacji i 6,5%-7% wzrostu PKB to był los wgrany na loterii (przecież były prezydent Kwaśniewski w debacie podczas wcześniejszych wyborów do Sejmu wyjaśnił: "panie Kaczyński, jest pan w czepku urodzony")
b.) zero wielkich prywatyzacji, oferty publiczne były przeprowadzane tylko przez niewilekie firmy prywatne (niewielkie w stosunku do prywatyzacji Skarbu Państwa), więc można było łatwiej pompować kursy notowanych już spółek
c.) olbrzymi strumień pieniężny z OFE i TFI
Po-drugie, nie bronie uczciwości Tuska, ale zwracam uwagę na to, że:
- obecny szef Kancelarii Prezydenta Kaczyńskiego niejaki P. Kownacki będąc szefem PKN Orlen zarabił w ciągu 4 miesięcy urzędowania przeszło 3.000.000 PLN (czyli około 31.000 PLN dziennie!!!)
"Napisałam jasno że Tusk jest człowiekiem bez elementarnej wiedzy w jakiejkolwiek dziedzinie. Nie ma zielonego pojęcia o ekonomii i praktycznie nie wykonywał żadnej pracy wymagającej używania rozumu. To zwykły aparatczyk partyjny. On powtarza jedynie slogany a za jego plecami rządzą inni. On może im jedynie wierzyć lub nie. Kretyńskie wypowiedzi Tuska rok temu w styczniu gdy zachęcał do kupowania akcji w czasie szalejącej Bessy najlepiej pokazują poziom tego Nikodema Dyzmy. Kaczyński rządził NIKiem i całą Warszawą. Między Tuskiem i Kaczyńskim istnieje prawdziwa przepaść w wiedzy i doświadczeniu. Tusk to zwykły pajac. "..................................................buhaaaaaaaaaaaaa dlugo nie wytrzymałaś z tą grzecznością ale się nie dziwię........nie do twarzy Ci z miną słodkiej idiotki............................powracając do spadkow na WIG 20 to może należy powiązać ze wzrostem pln-to dobry czas dla inwetorow zagranicznych na wyjście z giełdy i tani zakup walut...............mogę się mylić bo z giełdy ucieklam w lutym 2008 r...........i dla mnie to nie czas na powrót.......oczywiście wykorzystując swoją wiedzę zarobiłaś na korekcyjnej 4-ce ale chyba czas się zwijać bo cichutko i z nienacka szykuje się 5- ta fala..........pozdrawiam
5 fala nie szykuje sie znienacka :)......przynajmniej dla tych , ktorzy czytają mądrych ludzi :)
........na korekcyjnej 4-ce Karolina zarobiła na waciki :) ....a Tuska nienawidzi bo pewnie go posluchala i nie sprzedała akcji wiec nie byla tak mądra jak Ty :)
pozdrawiam
ale się uśmiałem jak przeczytałem że Ziobro zostanie premierem. Prędzej go Jarek ześle na białe niedżwiedzie niż dopuści do kandydowania.Tak samo śmieszna jest prognoza że Pis będzie za 2 lata rządził w Polsce, ciekawe tylko z kim bo nawet jak zdobędzie 40% poparcia to nikt z nimi nie wejdzie w żadną koalicję.
Poza tym Pani Karolina jak sama podaje długoletnia inwestorka używa słowa "liberalny" jako czegoś najgorszego z możliwych - rozumiem że tęskni za słowem socjalny i taką polityką. A co do tych państw których politycy wkładają swoje łapy do gospodarki i rzekomo stymulują popyt to już za kilka miesięcy się przekonamy ile np. będzie wart dolar i jakie będą skutki tego stymulowania
Ja chcę zastąpić Karolinę na forum. Też tak jak i Ty jestem przeciwko lustracji i dekomunizacji. Też tak jak i Ty uważam że zarówno w Solidarności jak i w PZPR, UB i SB można było służyć Polsce.