• Re: Płynność Autor: ~Bin [188.146.124.*]
    Zakar masz rację nie przejdzie mi przez gardło, nie mam tak dużego gardła jak Tamara.
    Medyk może ty wiesz dlaczego Tamarka ma takie duże gardło ?
  • Re: Płynność Autor: ~Zakar [141.0.13.*]
    Bin brawo odgrzewaj teraz przez resztę weekendu aferki o kochankach zarządu do dzieła!! Wszystkim akcjonariuszom życzę udanego wypoczynku.
  • Re: Płynność Autor: ~Musa [188.147.9.*]
    Bin, aktywność seksualna to rzecz ludzka i błogosławieństwo. Nieraz tzw. małżeństwa są w istocie cudzołóstwem, a to co źli ludzie nazywają zdradą jest aktem miłości. Wiem, że nieraz złośliwi kreują niestety pseudo afery i wykorzystują wymiar niesprawiedliwości do niszczenia przestrzegających prawa ludzi. Sugerujesz, że ktoś łamał prawo, to napisz które. W przeciwnym razie lepiej nie oskarżaj bezpodstawnie, bo na to jest i paragraf.
    Musa masz rację wytrwałość rodzi najlepsze owoce. Bądź wytrwały, poczekaj aż właściwe instytucje publiczne zweryfikują biznesy pana o którym pisaliśmy wcześniej.
  • Re: Płynność Autor: ~Qbq [31.61.177.*]
    Binu wielki, napisz dlaczegoz jam jest mały i do tego kłamliwy
    Napisz argumenty dlaczego tak twierdzisz - jeśli oczywiście potrafisz, poza pisaniem inwektyw, kłamstw i obelg...
    Qbq poczekam na opinię co sądzi Medyk lub Musa. Pewnie jeszcze czyta link o mecenasie Szymańskim, który ma Fojta pod flekiem w obcasie. Ty udajesz, że nie czytałeś. Prawda boli.
    Qbq to racjonalny inwestor.
    O mecenasie Szymańskim wiem tak niewiele, że nie mam o nim opinii, a z tego forum nie czerpię informacji, bo mogą być delikatnie pisząc mocno stronnicze, lub wręcz nieprawdziwe.
    Musa faktycznie jesteś STRONNICZY, jakby Ci płacili za to pisanie na forum.
    Staram się zawsze trafiać w sedno sprawy i być jak najbardziej obiektywnym, co czasem polega również na uznaniu racji którejś ze stron, choć w obecnych czasach to się rzadko zdarza. Nikt mi za pisanie na żadnym forum nie płaci. Robię to pro publico bono. Może osiągam rzadko jakąś inną drobną korzyść z lepszego rozdysponowania zasobów gospodarczych i bardziej zróżnicowany globalnie rozwój dokonywany przez korzystających z mojej wiedzy i podejmujących decyzje, czy to jako stażysta, pracownik, wolontariusz, czy akcjonariusz. W skrócie z niewielkich środków, jakimi dysponuje, mam coraz to większe efekty.
    Sorry, chciałem napisać o bardziej zrównoważonym globalnie rozwoju.
    Czytałem fragment CV mecenasa Dariusza Szymańskiego o tym, czym się zajmuje. Wygląda na to, że dobrze pasuje do profilu działalności Compremum.
    https://centrumpr.pl/artykul/problemy-pbg-na-ukrainie-organy-scigania-prowadza-sledztwo-obligatariusze-zadaja-raportow,127720.html
    Musa Ty musisz mieć bardzo dobrze płatną pracę skoro tak lekko pochodzisz to tematu kursu, który drugi rok skada i spada.
    Nie podniecam się takimi newsami.
    Cóż, pewnie wkrótce poinformują o wartości majątku, a sprawa tych 20 mln dolarów też znajdzie swój pozytywny finał.
    Co do mojej pracy, to była i jest oparta na moim kapitale intelektualnym. Wymyśliłem trochę innowacji i rozwiązań gospodarczych i innych w Polsce i na świecie. Trochę w życiu doświadczyłem i mam dystans do spraw tego świata. Obecnie nie mam żadnej umowy o pracę. Korzystam troszkę z efektów moich pomysłów, żyję skromnie, pomagam też w miarę możliwości innym. Mam nadzieję bardziej się rozwijać w moich dziedzinach jak Bóg pozwoli i będzie na nie popyt. :)
  • Re: Płynność Autor: ~Samuel [5.173.19.*]
    To pasujesz do Compremum. Oni też są oparci na kapitale. Zaaplikuj do nich. Fojt szuka takich innowatorów. Z Durapower się nie udało to może ty wniesiesz coś nowego do tej firmy.
    Może i byłby w tym sens. Tylko, że ja wolę mieszkać poza miastem. Jestem tylko ekonomistą z zacięciem technicznym, międzynarodowym i społecznym, a dzisiaj potrzebne są nowe technologie jak np. coraz lepsze OZE. Żyjemy w globalnej wiosce i można się kontaktować online. Dlatego pewnie będę dalej usprawniał ekonomiczność i efektywność gospodarczą i inwestycyjną przez różne media, głównie społecznościowe i dzielił się swoimi analizami, może za nieco większe zarobki. Zobaczymy. Myślę, że będzie dobrze. :)
  • Re: Płynność Autor: ~Musa [31.0.126.*]
    Pozwolę sobie na małą autopromocję mojej aktywności. To fragment z ogólnych informacji na mojej stronie Universe Union. :)
    Celem tego biznesu jest jednoczenie różnorodnego rozwoju społeczno-gospodarczego, polegającego na uzupełnianiu talentów w celu pełnego zaspokojenia wszystkich naszych potrzeb w kwestiach technicznych (zdekoncentrowany rozwój zagospodarowania przestrzennego i proporcjonalność infrastruktury: domy jednorodzinne z terenami zieleni budowane w kierunku nie- lub mało zurbanizowanych obszarów, różne projekty infrastrukturalne takie jak koleje, autostrady, porty morskie, lotniska, bloki mieszkalne, publiczne - centralne i lokalne obiekty, rewitalizacje miast, aktywność prywatna, obiekty sportowe), ekonomicznych (inwestycji o minimalnie skorelowanych stopach zwrotu, zrównoważonym rozwoju, społeczna odpowiedzialność biznesu, różne zasoby naturalne), społecznych (komunikacja w sposób różnorodny genetycznie i biorący pod uwagę uzupełnianie się indywidualnych charakterystyk), biologicznych (różnorodność żywieniowa, fauny i flory), finansowych (dobroczynność, część podatku na organizacje pożytku publicznego, zakaz lichwy), ekologiczne (odnawialne źródła energii). 
  • Re: Płynność Autor: ~Bin [195.88.180.*]
    Musa musisz pomyśleć o karierze politycznej a w przyszłości międzynarodowej.
    Piszę to szczerze i bardzo serio.
  • Re: Płynność Autor: ~Tulipan [5.173.214.*]
    Masz talent. Powinieneś za wszelką cenę dostać się do zarządu Compremum. Z taką wizją to akcje byłyby po 10 PLN. Te miernoty z obecnego zarządu powinny brać z ciebie przykład. Dobrze, że zaangażowałeś się w tę spółkę!
  • Re: Płynność Autor: ~Zakar [141.0.12.*]
    Gość was wkurza bo ośmielił się kupić akcje wbrew waszej nagonce i kolejnych odgrzewanych przez was aferkach ...och jak mi was "żal" i opisał to na Facebooku.
    bartosz.szczodrowski.1985/
  • Re: Płynność Autor: ~Narcyz [5.173.214.*]
    Ależ gdzie wkurza? Wręcz odwrotnie. Wreszcie się pojawił jakiś akcjonariusz z ideałami, wizją i dodatkowo wierzący. On was wszystkich Zakarów, Kr-ów, Qbq-ów bije na głowę. Dodatkowo człowiek obraca się w środowisku międzynarodowym i jest uprzejmy. Nie tak jak wy.
    Ale wbrew nagonce naszych trolli spadkowych i odgrzewanymi przez nich aferkami ośmielił się kupić akcje i gdzie teraz "dobre porady inwestycyjne" Bina Artura Parkieta itd itp... ??
    Sam udowadniasz tym wpisem, że nie dorastasz Medykowi do pięt.
  • Re: Płynność Autor: ~Musa [188.147.13.*]
    Nie wytykajmy już sobie niedoskonałości. Na naszym świecie nikt nie jest idealny, ale możemy siebie i go zmieniać na lepsze. Próbujmy do skutku. :)
  • Re: Płynność Autor: ~Bin [188.146.122.*]
    Dzięki Bogu, że znalazł się Pan tutaj na forum.
    Dobrze Musa, przekonałeś mnie, popracujemy nad Zakarem i może uda się go zmienić. Nie poddamy się. Później popracujemy nad resztą a przez to może spółka przyciągnie więcej takich akcjonariuszy jak ty.
    Myślę, że Zakar jest bardziej doświadczonym, obeznanym i większym inwestorem giełdowym ode mnie. Też ma trochę celnych i wartościowych komentarzy. Może jeszcze zechce się jeszcze z nami jakimiś podzielić.
    Musa zgadzam się z Tobą, że zamiast nerwowo reagować na siebie wzajemnie dlatego, że kurs spada wspólnie pod Twoim przewodnictwem omówmy dlaczego kurs od dawna spada oraz jakie Compremum ma perspektywy pozyskania nowych kontaktów i rozwoju.
    Bin, dobry temat zaproponowałeś.
    Troszkę już było o tym na forum i też w liście od Compremum.
    Biznesy rozwijają się wciąż cyklicznie. Do obecnej sytuacji przyczynił się też w dużym stopniu Covid, drukowanie pieniędzy przez rządzących, spadek wytwarzania realnych aktywów, wzrost ilości pieniądza w obiegu skutkujący inflacją, wojny na Ukrainie i obecnie też na Bliskim Wschodzie, konflikty na świecie, a także wciąż małe w porównaniu z innymi krajami i mało różnorodne zasoby społeczno-gospodarcze w Polsce.
    Próbowałem i próbuję temu przeciwdziałać przez informowanie swojego otoczenia w mediach społecznościowych i pomysły pozytywnego rozwiązania tych problemów. Podjąłem się też aktywności politycznej praktycznie reaktywując grupę Porozumienia, którego program myślę, że wciąż najlepiej odzwierciedla cele Polski na najbliższe miesiące. Napisałem też swoje tezy programowe, które można byłoby wprowadzać dalej w życie z dużą korzyścią dla ludzkości. Można je znaleźć w grupie Porozumienia na Facebooku, w której jestem najbardziej aktywnym administratorem.
    Rozbudowuję sieć kontaktów z Polski i różnorodnych od naszego Narodów, głównie przez znajomych, grupy i strony na Facebooku, LinkedInie, czy Instagramie. Zachęcam do podobnej aktywności.
    Jeżeli chodzi o Compremum, to zaprosiłem wszystkich moich znajomych do polubienia ich strony na Facebooku i stopniowo też na LinkedInie, co wymaga więcej czasu, i może do zainteresowania się ich działalnością.
    Myślę, że profil działalności Compremum jest właściwie zdefiniowany. Jest to głównie budownictwo, koleje i cała infrastruktura. Uważam, że potrzebne jest zwiększenie zasobów mieszkaniowych, dalsza budowa infrastruktury komunikacyjnej, większa efektywność energetyczna, oparcie się na bardziej ekologicznych źródłach energii. To powinno przyciągać inwestorów, różnorodnych od nas migrantów, zdekoncentrować drogie miejskie zagospodarowanie przestrzenne i zbilansować klimat w skali globalnej. Na kilka najbliższych lat to powinno wystarczyć. Za kilkanaście lat będziemy mogli zacząć planować ekspansję pozaziemską. Co daj nam Panie Boże. Amen. :)
  • Re: Płynność Autor: ~Qbq [31.61.177.*]
    Musa
    Czy to dobrze że będą/będziemy zmieniać pozaswiaty skoro z tym światem nam kiepsko wychodzi?
    W końcu ciekawe dyskusje się rozpoczęły bo ci inni koledzy wciąż tylko sobie śmieszne duperele i historyjki opowiadali.
    Binu ... cały czas czekam na twą rzetelna wypowiedź o mnie i napisz także klarownie dlaczego mam zielony nos i różowe wlosy pod pachami ...
    Dużym wyzwaniem jest jak najlepsza organizacja życia na Ziemi. Przy wsparciu i współpracy instytucji publicznych, międzynarodowych i prywatnych działalności te cele mogą być spełnione oraz ekspansja kosmiczna jest możliwe już w kolejnym i następnych pokoleniach. Zalążki tego można już od niedawna zaobserwować w polskich i zagranicznych mediach.
    Qbq,
    pozwolę sobie przytoczyć naszego Wielkiego Musę: ,, nie wytykajmy już sobie niedoskonałości. Na naszym świecie nikt nie jest idealny, ale możemy siebie i go zmienić na lepsze. Próbujmy do skutku:) ,,
    Przypomnijmy tu dwie jakże wyważone wypowiedzi naszego Bina z przed roku:

Autor: ~Bin [89.77.195.*] 2023-05-23 22:13
    Opublikowano przy kursie: 2,55 zł , zmiana od tamtej pory: -3,92%
    Re: Wiedza
    Puknij się w łeb.... Wszyscy o tym mówią, że wdowa po Wiśniewskim szuka swojej kasy po mężu ....

Autor: ~Bin [188.146.126.*] 2023-05-24 21:59
    Opublikowano przy kursie: 2,45 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%
    Re: Wiedza
    Niech Łukaś się martwi czy Tamara jest zadowolona bo po psychotropach jest kiepsko z moźliwościami i jeszcze Tamarka cicho-duppo dajka znajdzie sobie zastępstwo hahaha
  • Re: Płynność Autor: ~Musa [31.0.123.*]
    Błądzić rzecz ludzka. Nawet jednym z najlepszych się to czasem zdarza. Najczęściej jest to pod wpływem innych złych opinii. Zapoczątkował to zły, jak ktoś jest wierzący w Boga. Jak nie, to mamy filozofię, etykę, czy mitologie, w których też można odnaleźć dobre wartości i się nimi kierować. Myślę, że jak ktoś się poprawia, to należy to chwalić, a nie krytykować nadal złą przeszłość. Bóg jest nie tylko sprawiedliwy, jest też miłosierny. Dobre uczynki wymazują złe. Życzę dobrej, pięknej i błogosławionej niedzieli i mnóstwa sukcesów w nowym tygodniu. :)
    Musa dziękuję Ci za te słowa i za Twoją empatię. Faktycznie ostry ,,język,, nie wpłynie na wzrost kursu.
  • Re: Płynność Autor: ~Musa [31.0.120.*]
    Też tak myślę. Uważam, że kłótnie wpływają raczej na większą zmienność, czyli wahania kursu oraz zwiększają obroty, nie skutkujące wzrostem notowań, tak jak Ty to napisałeś. Wzrosty występują gdy jest też stabilność i ugruntowanie poglądów kadr, koncentracja na celach firmy i najlepiej gdy występuje też sprzyjające otoczenie społeczno-gospodarcze, stabilność prawna i polityczna, co niestety wciąż jest jeszcze słabo u nas wykształcone. Jednak myślę, że w końcu dojdzie w Polsce do takiego stanu, w którym gospodarka i biznesy będą mogły jeszcze bardziej rozkwitać.
  • Re: Płynność Autor: ~Qbq [178.212.150.*]
    Bin ... jestem mocno oszolomiony Twym nawróceniem.
    Cieszę się że stałeś się spokojny i wyważony.
    Pamiętam jednak sporo twych tekstów - nawet nie o Compr, ale o ludziach (nieważne kim są), którzy robią to czy tamto i Ty wraz z Parkietem opisywaliscie to w sposób zwierzęcy i meliniarski.
    Ale od kilku dni mam rozumiec trwa Twoje nawrócenie za sprawą Musy.
    Zobaczymy jak długo, ciekaw jestem ale nie przekonałes mnie póki co :)
  • Re: Płynność Autor: ~Qbq [178.212.150.*]
    Musa - pozwolę sobie na polemikę z Tobą odnośnie ziemi i kosmosu.
    Twoja wypowiedź jest idealistyczna, sam chciałbym żeby tak było jak to opisujesz.
    Ale nie będzie - spójrz proszę na celebrytów z których każdy mówi o ekologii i dobru ludzkim, a lata prywatnymi samolotami i helikopterami na wycieczki za miasto (Rusin, Rozenek z Majdanem itp)
    Śmieci, niszczenie środowiska dla kasy itd itp. naprawdę wierzysz że będzie lepiej? I że w kosmosie zrobimy porządek?
    Troszkę wydaje mi się wylądowałeś tu z tym nie planety, albo czegoś nie rozumiesz.
    Od razu tłumaczę że taki jest mój osad w sprawie tego co napisałeś. Jesli ktoś to zmieni ja jestem za, ale ogólnie ludzkość jest prymitywna, leniwa na bez wyobraźni ... i tak jest od tysiącleci :(
    Charaktery w populacji ludzkiej są jak wykres dzwonowy w rozkładzie normalnym. Od najgorszych, przez pośrednich, aż po najlepszych.
    Świat jest jak arena zmagań dobra ze złem. W historii różnie już bywało, raz lepiej, czasem gorzej. Sam nie jestem doskonały, staram się być dobry. Z doświadczenia życiowego wiem też, że warto być dobrym, choć przeważnie się to nie opłaca. Wiedzie się wtedy jednak bardziej spokojne i lepszej jakości życie. Nieraz jest tak, że zły doświadcza mnie niedobrymi zdarzeniami. Wierzę, że można wyjść z nich cało i stawać się coraz lepszym człowiekiem. Z czasem otoczenie to dostrzega i również zaczyna być lepszymi, chociażby po to by wieść bardziej szczęśliwe, stabilne i dostatnie długotrwale życie. Tak tworzy się rozwój na Ziemi, aż w końcu ludzkość wyeliminuje zło z samych siebie i nastanie kres wszystkiego co niedobre. Ja już ten proces trochę obserwuję. Wiem też o podobnych wydarzeniach z wielu różnych źródeł, jak np. religie, filozofie i kultury. Stąd takie moje wnioski o nadchodzących świetnych wydarzeniach. Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego. :)
    Qbq, trochę będę polemizował z Tobą. To co napisał Musa ma głębeszy sens. Jeśli chodzi celebrytów są też dobre wzorce a poza tym niech każdy z nas zrobi coś małego od siebie np. segreguje śmieci, nie kupuje kolejnego ubrania lub niepotrzebnej rzeczy itd. Na rozwój ludzkości też mamy wpływ. Możemy sami pracować nad sobą, motywować siebie samych lub nasze dziećmi, otoczenie itp. Nie wszystko co na przestrzeni czasu czyniła ludzkość było złe, przede wszystki rozwój medycyny bardzo wpłynął na jakość i długość naszego życia.
    Ciekawy jestem jak Compremum w przyszłości zaangażuje się dalej w OZE. Jakie to mogą być projekty. Wogóle w jakich segemetach może nastąpić rozwój Cpr i kiedy możemy liczyć na to, że kurs w końcu zacznie iść do góry po bardzo długim okresie spadków.
    Co do działań Cpr w OZE, to mogliby zająć się budową farm fotowoltaicznych, wiatraków, bloków mieszkalnych i osiedli domów jednorodzinnych wykorzystujących panele fotowoltaiczne, pompy ciepła, rekuperację. Czyli domy jak najbardziej pasywne i efektywne energetycznie. Mogliby budować ciepłownie gazowe, na biomasę i wodorowe, fabrykę składników do autobusowej komunikacji miejskiej, aglomeracyjnej opartych na wodorze, czy biometanie. Mogliby wybudować lub zawiązać konsorcjum z innymi firmami i wybudować fabrykę szybkiej kolei, czy tramwajów, lub nawet zacząć współpracę i budować hyperloopy po całej Ziemi. A może nawiązaliby współpracę z firmami budującymi małe elektrownie jądrowe (SMR'y).
    Kurs wtedy z pewnością zaczął stopniowo, i nawet skokowo wzrastać.
  • Re: Płynność Autor: ~Qbq [31.61.183.*]
    Jestem pod wielkim wrażeniem jakości dyskusji:)
    Bin przechodzisz siebie samego.
    Brakuje tylko żeby Parkiet zaczął czyścić mi buty.
    Chyba zmieniłem formy lub bajki.
    Nie wierzę w takie przemiany.
    Ale wierzę w Compr choć mam sporo uwag.
    Ps Natomiast jak ktoś nie widzi całkiem papieru i uważa sprzedać go za byle jakie pieniądze to zapraszam... jeszcze Marek nie wrócił:)
    Zobaczymy jak jutro będzie reagował kurs i czy lepsza jakość dyskusji, analizy, prognozy i pomysły na rozwój CPR przeniosą się na jego działalność.
  • Re: Płynność Autor: ~Musa [31.0.125.*]
    Wkleiłem pod zdjęciem w tle na stronie Compremum na Facebook-u trzy komentarze połączone w jeden, które napisałem na tym forum. Pierwszy to była analiza wyników i paru wskaźników ich działalności. Drugi był o profilu działalności, jaki powinni realizować. Trzeci był o OZE i pozostałych projektach inwestycyjnych. Może się im to przyda. Życzę sukcesów. :)
  • Re: Płynność Autor: ~Roberto [5.173.212.*]
    Pewnie, że mogliby robić to wszystko co napisałeś, ale oni tego nie umieją. Czego się nie dotkną to sp… Z samych dobrych chęci nie będzie żadnych efektów. Do tego jest potrzebna ciężka i systematyczna praca a nie opowiadanie bajek o fabryce baterii, biznesie kolejowym i innych równie niestworzonych historii. Kto ich weźmie do konsorcjum? Jaka jest ich wartość dodana? Nieszczęśliwie zainwestowałeś i próbujesz zaczarować rzeczywistość. Powodzenia!
    Dzięki. :)
    Każdy orze, jak może. :) Myślę, że CPR miał co do moich sugestii takie pomysły już wcześniej. Wystarczy spojrzeć na tą grafikę w tle na Facebooku. Sporo projektów, które wymieniłem się na niej znajduje, np. z OZE, deweloperka, czy infrastruktura komunikacyjna.
    Myślę, że sytuacja CPR jest lepsza niż opisujesz i że wkrótce się to bardziej okaże. Trochę cierpliwości i wytrwałości a wypracują nowe inwestycje.
    Powodzenia również i wielu sukcesów.
  • Re: Płynność Autor: ~Roberto [5.173.23.*]
    A na jakiej podstawie uważasz, że sytuacja jest lepsza? Podaj kilka konkretów a nie wymyślone przez ciebie wykresy. Póki co to wygląda na to, że nie mają żadnych nowych kontraktów. Został im tylko jeden stary z 2018 na budowę GSMR. Dwa lata temu zapowiadali, że podpiszą aneks i do dzisiaj jego nie ma. Taka jest ich wiarygodność. Ty tylko powielasz bajki o potędze nie popierając tego żadnymi faktami. A o cierpliwości i wytrwałości powiedz tym, którzy uwierzyli im 3 lata temu inwestując swoje pieniądze, licząc na to, że zbudują fabrykę baterii. Gdzie jest ta fabryka, która miała przynosić dochody od 2024? To też zamieścisz na swoim Facebook?
  • Re: Płynność Autor: ~Musa [31.0.122.*]
    Na takiej podstawie jak już pisano tu wiele razy. Firma ma korzenie od 1973 i ma duże doświadczenie, pokazywane na ich stronie internetowej. Mimo zewnętrznych trudności w otoczeniu gospodarczym w nieodległej przeszłości, osiąga spore zyski i ma dużo większy majątek niż jego wartość na akcję. Nie ma żadnych podstaw by sądzić, że ich działalność zostanie zakończona, czy żeby spółka miała zbankrutować. Grupa kapitałowa działa na rynku usług budowlanych, stolarki otworowej, deweloperskiego, OZE oraz przemysłu kolejowego. Mają pomysły na dalszą działalność, sytuacja otocznia gospodarczego nieco się poprawia, będą w dużym stopniu finansowane dalsze inwestycje ze środków Unii Europejskiej, współfinansowanie publicznych środków krajowych, mają sporo gotówki i mogą przeznaczyć też własne środki na kolejne inwestycje, będą też rosły inwestycje prywatne, co zwiększy również popyt na ich produkty i usługi. Polska gospodarka będzie miała większy wzrost realnego Produktu Krajowego Brutto. Więc są podstawy aby twierdzić, że CPR pozyska nowe kontrakty, rozpocznie nowe projekty i zrealizuje kolejne inwestycje, o których zakresie pisałem też już wcześniej.
    Trzeba być zaślepionym zazdrością, niezdrową konkurencją, bezpodstawną niechęcią, lub nawet taką nienawiścią, żeby tego wszystkiego nie dostrzegać i uwzględniać, lub kierować się egoizmem i spekulacyjnie grać na spadki, działając w grupach zmowy, próbujących zaniżać sztucznie kursy spółek.
    Mam nadzieję, że Ci to wystarczy, bo już nie mam ochoty użerać się więcej z tego typu trollami spadkowymi jak Ty.
    Pozdrawiam i dobrego dnia życzę.
  • Re: Płynność Autor: ~Zakar [141.0.13.*]
    Roberto jakbyś jeszcze przestał kłamać:

"Póki co to wygląda na to, że nie mają żadnych nowych kontraktów. Został im tylko jeden stary z 2018 na budowę GSMR."

Ależ nie przychód z GSM-R to ledwie 1/3 przychodów i pracują na 3 dużych kontraktach ale Ty to wszystko wiesz bo przecież było to w bilansie tak tylko sobie tu kłamiesz.
  • Re: Płynność Autor: ~Marek [77.111.245.*]
    Och jak miło się zrobiło na forum przez długi weekend choć kłamców nadal tyle samo. Bin też oczywiście kłamał pisząc że to Compremum jest odpowiedzialne za kradzież na Ukrainie a tym czasem wszyscy możemy sobie to sprawdzić że już od wielu lat poczynania PBG na Ukrainie przez byłego prezesa Wiśniewskiego (będącego wtedy wiekszosciowym udziałowcem PBG) są obecnie rozliczane przez obecnych właścicieli PBG o czym Bin oczywiście wie ale kłamie nam tu w żywe oczy i zwala winę na Compremum.
    Widzisz Bin dobra informacja żona Wiśniewskiego może spać spokojnie znalazła majątek na Ukrainie...tyle że nie jest już ona właścicielem PBG.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/PBG-Informacja-o-kolejnym-etapie-procesu-sprzedazy-aktywow-zwiazanych-z-projektem-deweloperskim-w-Kijowie-8736555.html

Więcej informacji o tym jak drobni akcjonariusze lubią byłego prezesa/własciciela PBG poszukajcie sobie tam na forum.
[x]
COMPREMUM -1,22% 1,22 2026-02-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.