No to już zmniejszyłes ryzyko. Możesz się teraz poświęcić i produkować na innej bardziej perspektywistycznej spółce z lepszym produktem. Nie trać energii u nas ! Wystarczy jak zerkniejsz 12 i 13 na sprzedaż i oceny na steam i potwierdzasz sobie wtedy że podjąłeś słuszną decyzję . Albo i nie .
Ale ty nie zmniejszyłeś ryzyka, ty sprzedaleś wszystko. Wcześniej pisaleś ciagle te same pierdy o persoektywach teraz piszesz te same pierdy o ryzykach. W sumie o jednym ryzyku 5 minutowym ładowaniu mapy u Japonczyka. Oparleś swoja decyzję inwestycyjną na jednym zdarzeniu gdy wczesniej wyliczałeś dziesiatki pozytywów. Wiesz ze jesteś żałosny w tym co robisz? Z kasa rób co chcesz ale twoja aktywność wywołuje u mnie odruch wymiotny.
Ale wiesz że wejscie na Chiny bez lokalnego wydawcy jest niewykonalne? Wiesz, tylko udajesz ze nie wiesz bo akcje sprzedane i tłumaczysz sam sobie dlaczego, bo podjęcie decyzji przez ładowanie mapy przez 5 minut to irracjonalne zachowanie.
Dnia 2024-03-25 o godz. 09:34 ~a2a napisał(a): >1. Ale wiesz że wejscie na Chiny bez lokalnego wydawcy jest niewykonalne? Wiesz, tylko udajesz ze nie wiesz bo akcje sprzedane i tłumaczysz sam sobie dlaczego, 2.bo podjęcie decyzji przez ładowanie mapy przez 5 minut to irracjonalne zachowanie.
1.Tyle mniejszych tytułów zostało wydanych---droga tylko elektroniczną --- pzrez tyle spółek na GPW --czy widziałes masowo podpisywane tego typu umowy wydawnicze na AZJE?? --- bo ja tylko w przypadku GIF i GOP ---no i zawsze pozostaja warunki tych umów . Tak samo jak np na konsole --są rózne warunki umów GOP zza 1.1 MLn PLN zrezygnował z wiekszościowego udziału w zyskach na konsole---- FAKT to NIE JEST TRA KONSOLOWA --ale po co było podpisywac umowe na 2 miesiace przed debiutem IFZ na PC?? ---pzreciez jesli IFZ bedzie wielkim hitem to Mieliby zupelnie inne pole manewru do negocjhacji ---Po co sie tak spieszyli z umową na długi okres wykonania --czy nie lepiej było ją podpisac ( zakladając lepsze warunki) pare miesiecy PO Debiucie IFZ na PC ?? ---przeciez termin wykonania tej umowy to 2 lata --co znaczy kilka miechów w tą czy drugą---a jednak podpisali ta umowe za kwote 1.1 MLn PLN.
2. BYĆ MOZE ŻE TO IRRACJONALNE ZACHOWANIE ---ale ladownie tyle trwa bez obciązania serwerów OSM --gdy tylko kilka osób sciaga i laduje mapy ----a jak bedzie jesli kilkanascie/ dzisat K osób bedzie chciało jednoczesnie zagrac i sciagnać jakąs mape i zagrac ---w tym spora czesc w megamiastach AZJI ?? --- GOP mowił ze robili stress testy ze sa w kontakcie z OSM itp ----ale to jest moim zdaniem nadal jest ryzyko
jeszce raz powtrzam NIE WIEM ---jak bedzie ---- ale widze pewne ryzyka widze ze rynek nie pcha sie do ostrego kupowania GOP( póki co) ---podaż musi szukac popytu a nie na odwrót---z CZEGO TO WYNIKA?? ---mozna sie tylko domyslac ---mozna rozkminiac to pytanie na wiele sposobow -- ja to rozkminiałem po swojemu -----MOGE SIE MYLIĆ ---w swych rozkminkach ----ale jak GIF i GOP w tych swoich umowach wydawniczych --postanowiłem chuchac na zimne . Życzę wam zebym sie mylił --- SERIO----bez sciemy.
Dnia 2024-03-25 o godz. 09:48 ~Ryszard1 napisał(a): > No to już zmniejszyłes ryzyko. Możesz się teraz poświęcić i produkować na innej bardziej perspektywistycznej spółce z lepszym produktem. Nie trać energii u nas ! Wystarczy jak zerkniejsz 12 i 13 na sprzedaż i oceny na steam i potwierdzasz sobie wtedy że podjąłeś słuszną decyzję . Albo i nie .
masz racje RYCHU ---- dlatego postaram sie nie pisać a nawet nie odpisywac na pewne posty skierowane bezposrednioo do mnie ---za 3 tygodnie juz bedzie wiadomo co i jak ---bez stzrepienia jezyka ---BYC moze moje obawy ---- okaża sie irracjonalne i że były to tylko ----STRACHY NA LACHY .
Jeszcze wrzuca do jednego wora GIF co za tupet. Prawie żadna gra a już żaden indyk nie osiągnęła sukcesu sprzedażowego na własną rękę w Chinach poza steam Cooking Simulator kilaset gier, TenSquereGames z Fish Clash również, tak więc umowa z partnerem to był bardzo dobry i rozsądny ruch.
Tak, tak ty życzysz dobrze i dlatego teraz będzie codziennie pisał kilnaście razy to samo i siał ferment i widział zagrożenia wszędzie, ale wcześniej było cacy, za człowiek, ale to do ciebie wróci, wspomnij tylko ten post jak będzie bardzo źle, a będzie :))
Ja nie słyszalem zeby Ghost runner Podpisywał sopecjalną umowe wydawnicza na azje ---nie słyszałem zeby Green hell podpisywał specjalną umowe wydawnicza na AZJE --- a tu masz rozklad spzredązy tych geoir jesli chodzi o poszczegolne rynki na steamie.---jesli sie myle to poprawcie mnie.,
Mobilki ---i kolportaż gier na nie ----to jednak jest inna bajka niz STEAM i PC --- dlatego że chiny nie sciagaja gierek na MOBILE pzrez GOOGLE PLAY ---tylko przez wlasne sklepy ---od swoich gigantow ---co nie jest takie oczywiste w przypadku PC .
a tu masz np rozklad poszczegolnych krajów w kupowaniu poszczegolnych gier na steamie . według GAMALYTIC .
I uaka sprzedaz w Chinach osiągnął GH i GR,? znikomą, własnie dlatego że nie mieli lokalnego wydawcy. Tam zeby zainstnieć w kazdym biznesie musisz to robić w udziale z lokalną firmą, w każdym.
Gdy kupowaleś akcje wiedziałeś o umowie wydawniczej, potem o umowie na konsole. Wszystko ci pasowało pisaleś peamy o GOP i IFZ. Wiedziałeś o zainteresowaniu Chin. Nie zająknąłeś się ani słowem że to twoim zdaniem zły deal. Teraz już to wszystko jest be, wiesz jak to o tobie świadczy? Brzydzę się takimi typami. Jesteś taki sam jak xyz, niczym się nie różnisz, on przynajmniej sprzedał na górce ty na dołku.
jak kupowałem -- a to było w tamtym roku --to wiedziałem o umowie na azje --- ale interpretowałem ja mniej wiecej jak ty ---pzreciez zostaje jeszcze reszta swiata im zostanie ok 40 PLN z kopii 500 K sprzedanych w pól roku przy mniej wiecej pełnej cenie( nie przewiduje duzych promocji w tym okresie) ----20 baniek przychodu + juz koszty pokrywane + jakies dodatkowe przychody z innych gier ----jest OKEY --- DEMo wysoki peak opinie bardzo wysokie -----Chinole nakreca popyt reszta kupi gre i mocno zainteresuje sie nia i finalnie bedzie git ---- o tym wlasnie prezes mowł jak sie nakrecała WL --- zaczelo sie od chin--- potem jak juz byłem zapakowany przyszła umowa na Konsole ---dziwna ---w bardzo dziwnym terminie --- zaczalem sie zastanawaic nas OSM i wydolnoscia sieci OSM( bo w demo i prologu były tylko do wyboru kilka lokalizacji----) --- potem poszły streamy ---i sobie pomnyslalem jak Azjaci nakręcili GOP na WL --to i może sie zdarzyć ze azjaci bedą tez mocno aktywni w opiniach a wtedy roznie moze byc różnie ---bo takie ladownie map bez jakiś mocniejszych obciazeń serwerów OSM ?? ------ i zaczalem sie zastanawiać czy wlasnie dlatego nie ma popytu na akcje GOP ---na kilka tygodni przed debiutem ---czy to nie jest też to ryzyko ktore hamuje mocniejsze zakupy GOP pzerz Wiekszych inwestorów----NO i faktycznie ---wtedy wydrygałęm --- tak kształtowały sie moje przemyslenia i decyzje ---moze tak być ze popełniłem bład i wydrygałem zbyt emocjonlannei podchgodzac do tematu ----ale o tym dowiemuy sie po premierze .
Nie rośnie z prostego powodu. Lotf wtopa, Tribe wtopa, WS wtopa, wydawnictwa bitów wtopa i średnio, inkwizytor wtopa itp itd. Dlaczego duzi nie wchodzą? A kiedy oni wchodzą z rynku? Sam pisałes ze główni nie chca im sprzedać. Tyle i tylko tyle żadna infrastruktura OSM, pobierzasz mapę i grasz. Drobni się boja sam jestes tego przykladem, popłynáłeś na CiG i teraz trzęsiesz portkami. Rozumiem nie krytykuję, tylko twoja aktywność negujaca teraz to co wcześniej było chwalone, to mnie wnerwia.
a2a --- nie wiem czym mam racje ---ale infrastruktura OSM też może być ---- dodatkowym "ryzykiem" . Tu mamy 2 kwestie ryzyka Pierwsze same mapy potrafią sie długo ładowac nawet na Mocnych sprzętach ( bo zakładam ze Japończyk miał raczej mocny sprzęt) jesli jest " skomplikowana" na obszarach megamiast ---a kolejna Dodatkowa to samo obciazenie OSM ---o ile teraz tego obciazenia nie ma---- bo nie ma FALI ludzi którzy chcą jednoczesnie ściagnac mapy i je załadowac ---o TYLE nie jestem pewien czy takie dodatkowe zagrożenie związane z samą infrastruukturą OSM nie bedzie Dodatkowym " problemem " ----
Był ten temat poruszany ---spółka napisała ze jest w kontakcie z OSM --że robili stres testy i POWINNO BYĆ OKEY ---że chcą dodatkowo sie zabezpieczyc --( stąd te rekomendowane mapy ) ----ale patrzac po róznych premierach ---- od tego z the DAY BEFORE -( no name) ----poprzez PAYDAY 3( znana gra która dała na maxa ciałą ) ---- aż po np PAradox( świetny wydawca i dewelopesr) i jego CITYSKYLINES 2 -- one wszystkie zaliczyły wtopy zwiazane z " ocenami" i jakością ---
Zadaj sobie pytanie ---PO co GOP wprowadza te rekomendowane MAPY ?? --- no dlaczego?? ----MOIM zdaniem oni chcą też jakoś sie chociaż w minimalny sposób zabezpioeczyć ---przed pewnymi możliwymi " sytuacjami" ---- Przynajmniej ja tak to odbieram.---JUZ jakis czas temu wygłaosili apel ---do graczy w JAKICH MNIEJSCACH chcieliby grac ---wtedy Po raz pierwszy był poruszany temat Infrastruktury OSM ---i że pewnie włąsnie dlatego Pytali sie graczy żeby chciec w jakiś nawet minimalny sposób próbowac sie zabezpieczyć ---- ale po tym streamie japonczyka dochodzi nie tylko kwestia Infrastruktury OSM ---ale tez samego samego Ładowania sie map na koputerze ---bez obciazania mocnego OSM ( mala ilosc Utuberów która pobiera dane ) --czyli samej czystej konwesji map na komputerze.
Przynajmniej ja to tak widze ---nie wiem czy dobrze to rozkminiam ale---to mi sie wydaje logiczne ---ze tu są 2 sprawy jedna to samo konweertowanie map na KOMPIE ---ktore roznie trwa ale czasami w skomplikowanych mapach Długo---a drugie ryzyko to samo sciaganie map z OSM przy zakaldanym duzym obciazeniu tych serwerów zwiazanych z debiutem IFZ na rynku ----te 2 zagrozenia sie ze sobną łaczą moim zdnaiem i moga one wpływac ogólnie na potencjalne oceny . ---o OSM i ryzyku pisałem od jakiegoś czasu już ---ale jak zobaczyłem tego Japończyka i wiedziałem ze Duzo ludzi w IFZ jednoczesnie nie gra nie obciaza serwerów OSM --a i tak ladowało mu sie 5 MINUT ---to wtedy WYDRYGAŁEM .
Dobra ---- chyba jasno i ostatecznie sie wypowiedziałęm na ten temat ---i juz konczę ----do debiutu zostało ciutke ponad 2 tygodnie --- Debiut pokaże czy WYDRYGAŁEM BEZSENSOWNIE ---Wyolbrzymiajac pewnego rodzaju " ryzyko sytuacyjne" -- i kreujac w swoim baniaku czarnowidztwo ---ktore nie miało racji bytu.
Juz Naprawde postaram sie nie pisac o tym . --- debiut wszystko wyjasni rownież w tym temacie.