bolo7, widzę, że nie masz żadnych obaw i idziesz na całość z Polanką!? Też się jeszcze zastanawiam nad kupnem, ale mam pewien "wewnętrzny hamulec"! Sam nie wiem co tu robić? Dobierać czy już zastopować? Wiem, że decyzja należy do mnie!
no ja już zaczynam delikatnie przeginać, bo niedługo dojdę do połowy kapiatału ulokowanego w jednej inwestycji...
ale, taka okazja dopiero za wiele lat, bo wcześniej to pozostaną inwestycje (nie tylko giełda), gdzie człowiek znów się będzie cieszył, że zarobi kilkadziesiąt % w rok; chyba, że ktoś lubi ruletkę, typu Immo lub Krosno: albo strzał albo wystrzał... nie na moje nerwy, wystarczy mi siwych włosów, których nałapałem przez wiele lat pracy w korporacjach... wolę trzymać się zasady, która rządzi rynkiem od wielu lat, że pieniądze (ulokowane w bezpieczny papier) przechodzą od niecierpliwych do cierpliwych...
a propos Twoich obaw, to masz 100% racji, że decyzję podejmujesz Ty!!!
taka moja przyjacielska rada, czytam Twoje wypowiedzi i myślę, że lepiej, żebyś już przystopował z zakupami Polnej, wolę, żebyś potem na mnie bluzgał, że zarobiłbyś więcej, niż miałbyś się tu wykończyć; bo generalnie akcja idzie dobrze, jak p. J. coś wykombinuje, to są alternatywy, żeby i tak opchnąć papier minimum po 25, a raczej dużo więcej...
a żebyś nie miał tak łatwo, to przytoczę Ci jeszcze jedno prawdiło, które zapewne doskonale znasz, że wszyscy, którzy nieźle na czymś zarobili mówią o tym, że mieli wcześniej pewne obawy z tym związane...
ale, myślę, że lepiej fan, żebyś jednak przystopował:)
Proszę o rade,mam 14000tys. akcji Polnej .Czy możecie mi doradzić po ile mam wystawić,chce przyłączyć się do Waszej akcji.Czy mam wystawić na k w jednym zleceniu.Pozdrawiam
Troche to dziwne, ktos inwestuje grubo ponad 100 kola w akcje, a potem nie wie coz nimi zrobic.
No cóż, zapraszam na s25 i wyżej.
Pozdrawiam towarzystwo, do uslyszenia rano :)
wiesz co, coolturalny, może ta osoba nie zna dobrze sytuacji Polnej i normalnie ustawiałaby się na 20, 30% zysku. A tu widzi, jakaś akcja, mówimy o przynajmniej 150% zysku; jak ktoś nie zna dobrze tematu, to jest to trochę nieprawdopodobne...
alta, to nie jest podpucha?
Jeśli jest tak, jak piszesz, to najlepiej porozrzucaj to w 7 zleceniach po 2K na 25, 30, 35, 40, 45, 50 i 55 zł. Dlaczego? Bo jak cena dojdzie szybko do 25, to raczej pewne, że będzie pociągnięta, po krótkiej przerwie, jeszcze wyżej. Nie wiadomo, jak wysoko, dlatego tak to sobie poustawiaj, zawsze coś wpadnie. I jak np. nie dojdzie do tych 50, czy 55, to zawsze zdążysz poptem opchnąć po 25, bo najprawdopodobniej spocznie na parę miechów na nowym poziomie równowagi, gdzieś w okoliach 30 zł, no chyba, że wcześniej potwierdzi się info o kontrakcie, to już szybko nie wróci nawet w okolice 30...
To duże zlecenie dostawione rano jest moje po 24,99i nie jestem od pana J,resztę wystawiłam po przeszło 200,wiec nie piszcie ze się wyłamuje.POZDRAWIAM
alta, zwróciłaś się o radę, po ile masz wystawić zlecenia, a i tak wystawiłaś tak zupełnie po swojemu. Wiesz o co chodzi z tą kolejką? To nie chodzi o to, że Tobie wystarczy "tylko" 24,99, ale że to jest w zasadzie tyle samo, jakbyś sprzedawała po 25, z tą różnicą, że Ty jako pierwsza będziesz cieszyła się gotówką za realizację zleceń w przypadku dojścia kursu do tego pułapu...
według mnie uczciwe byłoby przestawienie tego jutro na minimum 25 zł, no i zarobisz wtedy 100 zł więcej, piechotą nie chodzi:)