• dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~pawel [188.146.228.*]
    sprostowanie. ja zle policzyłem:) 190 mln akcji + dług, bez koncówki
  • Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~pawel [188.146.228.*]
    a to siec w której teraz jest promocja i gazetka

https://chata-polska.okazjum.pl/gazetka/gazetka-promocyjna-chata-polska-08-04-2021,53510/9/

grupa MAROL

własciciel nie spi tylko działa
  • Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~łysy [178.212.155.*]
    świetna sprawa z tą gazetką. skoro jest gazetka to "pod gazetkę" pewnie były zamówienia piwa. powoli, małymi krokami browar wstaje z kolan. emisja jest dla wierzycieli i tych którzy chcą pomóc Browarowi. chętnych na akcje w swoim gronie będą zbierać do końca września. kto wie, może we wrześniu i my będziemy mogli zapisać się na akcje.
  • Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~ktoś-1 [87.101.35.*]
    Paweł rozwiń Swój temat ,bo przecież to już wiadomo od pewnego czasu, że chcą zrobić emisję akcji . Zaznaczam chcą, emisja ma być skierowana do grupy inwestorów z pominięciem praw poboru dla obecnych akcjonariuszy chyba, że nie znajdą tylu chętnych na akcje.
    Moim skromnym zdaniem, aby wspomniana emisja się powiodła i byłoby zainteresowanie akcjami musi coś się zmienić w samym funkcjonowaniu browaru już dziś , poprzez inwestycje , kontrakty i plan zarządu na przyszłość . Bez tego wątpię aby ktoś chciał zainwestować miliony , tylko dlatego bo chcą zrobić emisję . Drugie KPW również aby wyrazić zgodę - zatwierdzić emisję musi mieć ku temu podstawy .
    Pisanie co niektórych, że robią emisję po 10 groszy i to wywalą w rynek , również mija się z celem - kto to kupi jak będą walić akcjami jak w bębenek, jeszcze na dwóch fiksach
    Osobiście myślałem ,że po walnym jak nastąpiły zmiany w zarządzie i już oficjalnie nowy właściciel przejął browar coś skrobną w ramach informacji, o niedalekiej przyszłości, planach - coś w tym stylu .
    Na dzień dzisiejszy brak kontaktu z browarem jest właśnie największym problemem dla nas, drobnych akcjonariuszy. a jak za pół roku te akcje (wciąż nie wiadomo jaka będzie ich ilość przecież, te 190mln to maksimum jakie założyli) wejdą na rynek, część będzie chciała je sprzedać to najpierw muszą "zarybiać staw" dobrymi informacjami, konkretnymi espi, umowami ze sklepami, przychodami ze sprzedaży itd. nikt nie kupi akcji, takich ilości,firmy, która nie rokuje na przyszłość. browar się odrodzi, zaczną warzyć piwo, będzie można je kupić w całej Polsce wtedy te akcje będą dużo warte, będą chętni i będzie fajnie. Na razie niecierpliwi sprzedają, ci co chcą kupić czekają na dobre ceny.
  • Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~pawel [188.146.228.*]
    te 190 mln akcji to pakiet zamkniety. zeby ci co kupili browar za długi mieli zabezpieczenie. subskrypcja bedzie zamknieta i tylko dla nich. nie będa jej wpuszczac do obrotu bo nie maja takiej potrzeby. chyba ze w czasie którys z duzych akcjonariuszy rzuci pakiet 500000 akcji ale to z tej puli 190. napewno nie będa sprzedawać ich po 0,10 . zaden z nas by teraz po tyle nie sprzedał.

druga opcja. dla nas małych akcjonariuszy to moze za rok dwa jak bedzie chcial zwiekszyc kapitał to nową pulę akcji stworzy.
    na mój rozum ta zamknieta nie jest dla nas i nigdy nie bedzie. każda inna tak

druda sprawa.....jakby nie ważyli piwa to by nie wchodzili w gazetke sieci sklepów. a na zatowarowanie ilośc musi byc zapewniona. nie po to ktos kupuje browar i wchodzi w gazetke zeby kary płacic nie mogac sprostac wymogom promocji

to oznacza ze browar sie rozkreca

własciciel nie musi nas informowac co zamierza a że zamierza dzialać swiadczy o tym chocby ta gazetka
    teraz ta, potem inna, małymi krokami w miarę rozkręcamia produkcji

na hurra sie nic nie da.

"na mój rozum ta zamknieta nie jest dla nas i nigdy nie bedzie."

było zdanie typu "jeśli emitent nie znajdzie chętnych na akcje to końca września będą do dyspozycji pozostałych akcjonariuszy" może to my jesteśmy tymi pozostałymi i może w formie pp to rzucą ;)
  • Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~Piotrek [89.73.137.*]
    Takie pytania, to leszcze zadają.
    To zadaj inne "nie leszczu" , nawiasem czekałem na tak obwitą i merytoryczną odpowiedz jak ten Piotr "nie leszcz"
    Łysy, Paweł - tylko kto z drobnych wejdzie w pp jak będzie jak jest , czyli cicho . Nie wspomnę o tych co mają objąć akcje z emisji poza pp . Powtarzam kto kupi to , jak notowania będą na 2 fix i cena taka jak jest
    To że dzisiaj jest cicho nie znaczy, że jutro nie będzie głośno :D

Ta gazetka to jeden z pierwszych powiewów wiosny.
  • Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: warto [83.20.206.*]
    Pocyztajcie sobie ESPI z konca 2015 i dalej przez 2016 .... tam dokladnie (tyle ze bez scalenia) jest napisane co nas tu czeka ... roznica jest taka ze dodatkowo bedzie scalenie, ale to z kolei z powodu ze nie bardzo inaczej jest z czego spadać....
  • Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~ktoś-no1 [46.215.158.*]
    zabij mnie , nie jarzę o co Ci chodzi . Jak nie sprawi to wielkiego problemu rozjaśnij mi to
    Wtedy tez byly prywatne emisje dla zarzadu dla splacenia wczesniejszych pozyczek na produkcje .... poczytaj sobie jesli chcesz a jak nie to nie. Serio. :)
  • Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~pawel [159.205.228.*]
    ESPI z konca 2015 i dalej przez 2016

to było za innego zarządu i innego właściciela.
    powiedż "warto" dlaczego tan miałby zrobic inaczej? albo dlaczego miałby tracic 19 milionów w browar je topiac?

ja bym wolał sobie juz kupic dom w karkonoszach niz taką kase tracic ot tak o, dla kaprysu
    nie porównuj sytuacji

to moze i ten sam browar, ale inni ludzie i inny pomysł.
    zawsze jak p ,10 grszy kupiłes możesz teres po ,38 sprzedać
    Kupiłem po 6 groszy ... nie zmaierzam ani dokupic (chocby znow spadlo na 6 groszy, a nisprzedach (chyba ze wzrosnie do 15zł .... takze wlasciwie mi wisi, traktuje to miejsce jako test na trafnosc przewidywania i nic innego ....
  • Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~A0A [89.231.176.*]
    Jak rzucą na rynek akcje po 10 gr. to będzie to wyglądało jak na tym filmiku.
    https://www.youtube.com/watch?v=b6V3y9KdX8A
    Sak chętnie kupię minimum 1000 000 akcji.
    a po co mają wrzucac po 10 gr.... skoro mogą po 30:) i z 19 mln mają 57 :)
    sprzedadzą 6,5 mln . wyjda na zero i zakład ich :D
    Dnia 2021-04-12 o godz. 13:23 ~pawel napisał(a):
    > a po co mają wrzucac po 10 gr.... skoro mogą po 30:) i z 19 mln mają 57 :)
    > sprzedadzą 6,5 mln . wyjda na zero i zakład ich :D

No tak tylko czy po 30gr. znajdą nabywców. ???
    Wszystko zależy od tego jaki mają grunt pod nogami.
    Tzn. czy mają zaciągnięty kredyt na akcje. Czy są na tyle mocni że mogą sobie pozwolić na nie sprzedawanie.
    A może są tylko słupami ?
    Ja nie kupię nawet za 12 gr.
    Za 10 gr. kupię.
    oni to robia za swoją gotówke - lub jak to mówisz czyjąś
    jakby brali kredyt to juz byśmy wiedzieli. a oni dług zakładu juz w marcu uregulowali wiec za swoje go spłacali
    długu nie ma

co do ceny......za akcję.....juz niżej nie bedzie

Dnia 2021-04-12 o godz. 14:07 ~pawel napisał(a):
    > oni to robia za swoją gotówke - lub jak to mówisz czyjąś
    > jakby brali kredyt to juz byśmy wiedzieli. a oni dług zakładu juz w marcu uregulowali wiec za swoje go spłacali
    > długu nie ma
    >
    > co do ceny......za akcję.....juz niżej nie bedzie
    Będzie .... tak obstawiam, będzie poniżej 0,10 nawet… będzie po 0,01 a później będzie scalenie i obniżenie wartości do 0,10.

To nawet nie jest kwestia czy tak będzie tylko KIEDY!
    Dnia 2021-04-12 o godz. 14:07 ~pawel napisał(a):

> co do ceny......za akcję.....juz niżej nie bedzie

Dobrze że mi powiedziałeś. Nie ma co czekać idę na inne spółki.
    Tam może będzie taniej.
    >

po niecałe 10 gr jest govena;), kurs szarpie wiec ciągle cos sie dzieje :)
    chwilę mnie nie było , no fajne teorie wysuwacie , kosmos prawdziwy kosmos . Co to za porównanie tamtego zarządu z tym , tamci od pierwszego dnia wszystko co się dało zdup......czyć , zdup ..... i . Ci na razie poza spłatą części długu i udzieleniem pożyczki na wznowienie produkcji nic nie pokazali. Jak piszesz będą chcieli wywalić akcje , pytam ile 100 - 200 tysięcy . Daj na pkc 200 k zatrzymasz się na 1 albo -1 grosz. Spółkę muszą ożywić i medialnie i faktycznie co by zainteresowanie było , a wracając kto im weźmie pakiety akacji w emisji jak nic się nie będzie działo pozytywnego wokół spółki . Nikt nie zainwestuje milionów, aby sprzedawać grosz wyżej na wyścigi z drugim akcjonariuszem. Piszesz o scalaniu , na razie nie ma czego scalać i porzuciłbym ten temat
    ktosiu...dokładnie
    ale wiesz jak ktos tylko scalenie i scalenie i ciągłe i po groszu to co bys nie powiedzial to i tak swoje bedzie mowił
  • Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~bronek [37.47.156.*]
    Dnia 2021-04-12 o godz. 14:54 ~pawel napisał(a):
    > ktosiu...dokładnie
    > ale wiesz jak ktos tylko scalenie i scalenie i ciągłe i po groszu to co bys nie powiedzial to i tak swoje bedzie mowił
    Skoro tak to ponawiam pytanie jesczze tutaj ... skąd ta masowa wyprzedaż teraz. Wszyscy próbują upchnąć po 0,38 jakgdyby to był definitywny koniec. Jeśli są perspektywy te oferty sprzedaży powinny znikac i pojawiać się 5 groszy wyżej ... codziennie. Ale nie .... masowa wyprzedaż po cenie która automatycznie stanie się szczytem pagórka .... ktoś to umie racjonalnie wyjaśnić/

Ja na razie nie sprzedam ryzyk fizyk ale tez nie dokupie .... najpierw niech zobacze ze zaczyna rosnac wole zarobic mniej i kupic po 0,50 widząc ze idzie w górę i rozumiejąc dlaczego idzie w górę.

• Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~pawel [159.205.253.*]
    bronek. nie ma zadnej wyprzedazy
    jakbys mial obrot rzedu 150 k - 350 k to tak
    a tak to chetnych na kupno troche jest a sprzeda jakis zniecierpliwiony
    kazdy czeka jedni chca drogo sprzedac inni tanio kupic
  • Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~bronek [79.186.178.*]
    Dnia 2021-04-13 o godz. 08:26 ~pawel napisał(a):
    > bronek. nie ma zadnej wyprzedazy
    > jakbys mial obrot rzedu 150 k - 350 k to tak
    > a tak to chetnych na kupno troche jest a sprzeda jakis zniecierpliwiony
    > kazdy czeka jedni chca drogo sprzedac inni tanio kupic

I tak i nie .... staja w kolejce coraz nizej zeby sie pozbyc TERAZ ... nie zdejmuja ofert tylko te wisza do realizacji to znaczy ze nie pojdzie w gore az sie nie wyprzeda a oznacza tez ze 2 dni bez sensownych ofert kupna i zacznie spadac ..... czyli ze ci co maja te papiery juz w nie nie wierza i ich nie chca.

No dobra nie znaczy .... ale moze znaczyc i ja tak to czytam. Tak lepiej? :D
    ja czytam to inaczej:)
  • Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~Bronek [79.186.178.*]
    O to jest "problem" o którym pisze .... pojawilo sie drobne KUPIE PKC to zamiast podniesc te 0,38 na 0,384 to nie ... ktoś wywala po 0,37 i za tydzien znow obijemy sie po 0,30 albo niżej

https://i.ibb.co/mygL3zY/Zrzut-ekranu-z-2021-04-13-10-46-01.png
    widzisz Bronek
    jakby ktos po pkc chciał kupic 45 tysi to by ci cały słupek zszedł. ale po pkc było tyci tyci czyli nic
    na początku marca w obrocie było 300k teraz po kilka kilo czyli wiekszość nie chce sprzedawać
  • Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~ktoś-no1 [46.215.158.*]
    Odnoszę wrażenie jakby Bronek był ponad nami , taki lepszy . Próbuje na siłę wmówić nam , że jest wyprzedaż , ale czego ??? Obroty dzienne bez znaczenia na in+ lub - jak z straganu z warzywami ,alb wręcz gorzej to jest cały problem . Sprzedających brak , ale i kupujących nie za bardzo widać .To tyle
  • Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~xyz [83.26.40.*]
    Tak,ewidentnie Bronek się wywyższa,wbijmy go tak po polsku w ziemię,dajmy mu popalić.Sprowadzmy go do naszego poziomu
  • Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~Bronek [83.20.209.*]
    Dnia 2021-04-13 o godz. 11:34 ~ktoś-no1 napisał(a):
    > Odnoszę wrażenie jakby Bronek był ponad nami , taki lepszy . Próbuje na siłę wmówić nam , że jest wyprzedaż , ale czego ??? Obroty dzienne bez znaczenia na in+ lub - jak z straganu z warzywami ,alb wręcz gorzej to jest cały problem . Sprzedających brak , ale i kupujących nie za bardzo widać .To tyle

NIe nie wywyzszam sie ani nic ... rozmawiam mowie jak widze sytuacje .... a co mam udawac ze wierze ze w ciagu pol roku 2zł? Nie wierze w tej chwili. Mam mowic ze czekam na raport kwartalny? Tam bedzie tylko strata przeciez. Bredzie bo nci sie nie dizeje a koszty sa prawda?

Tez napocztaku uwiezylem sam nie wiem w co teraz zaluje ze nie opchnalem po 0,50 ale nadal trzymam .... nie strace co najwyzej zupelnie nic nie zarobie ale chce pogadac i rozgryzc co sie dzieje wspolnym wysilkiem bo uwaga to wazne NIE WIERE ZEBY PIERDZIELENIE BZDUR TU NA TYM FORUM MOGLO COS ZMIENIC. Ze kitujac mozna kogokolwiek namowic do tego zeby kupil czy sprzedal czy inaczej wplynac na kurs.

Ale mozna szczerze pogadac i moze dojsc do jakichs wnioskow poszezyc horyzont i cos zrozumiec, a pozniej kto wie moze podjac lepsza decyzje. Toze kazdy z was podejmie lepsza decyzje nie oznacza ze nie zrobie tego tez ja .... razem wszyscy mamy pewnie 5% tego cudactwa .... moze 8% i cos znaczymy ale jak probujemy robic sobie na wzajem na zlosc to nic z tego nie wyjdzie.

Ale noie chcecie tak gadac spoko .... to tylko obstawiamy jak w loterii ... ja na ten moment obstawiam kolejna korekte glebiej niz poprzednio bo cena na sprzedazy nizej a nadal nei ma popytu, po 0,34 tez nie bylo chetnych wiec przeleci ponizej 0,32 .... tak obstawiam.
    Bronek , ale proszę nie obrażaj się chłopie . Uparcie twierdzisz ,że wywalają , ale ile 2792 szt? lub trochę więcej . Zgoda może coś zarobili sobie i nie widzą dalszych wzrostów i rezygnują . Paweł Ci pisał , że do góry karnet praktycznie pusty albo niewielkie ilości . Dobrze napisałeś - każdy liczył że po przejęciu nastąpią zmiany, zarówno w samym browarze ( pożyczka akcjonariusza na wznowienie produkcji) , jak i będzie budowany nowy wizerunek . Chodzi mi o to ,że zarząd zaprezentuje medialnie bez znaczenia w jaki sposób swój plan powiedzmy na ten rok i dalszą przyszłość , będą komunikowane nowe kontrakty albo przynajmniej prowadzone rozmowy. Wiesz o czym skrobie , jak tego nie zrobią to ta emisja w łeb strzeli , bo kto obejmie takie pakiety akcji ?
    Proponowałem kiedyś wystosować list - pismo do nowego zarządu , jak będą traktowali nas chociaż trochę poważnie odpowiedzą - tak przynajmniej sądzę ( może jestem za dużym starym optymistą )
  • Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~ktoco [188.147.56.*]
    Jak na ten moment Panowie, dla mnie te całe widełki kupie/sprzedam, to ściema i nie ma sie jak do realiów. Jak pisał kolega Bronek,zapewne łącznie mamy te kilka procent udziałów i nie mamy zamiaru sprzedawać, jak nie urośnie-o ile to każdy wie. Nie wystawiamy zlecen na 5,10 czy 20 złotych -co niewątpliwie zmieniłoby statystyki. Sprzedaja się jakies resztki tzw okruszki ze stołu. Ci po drugiej stronie moga sobie wpisywać w arkusz co im sie chce (tak jak i my o czym wspomniałem), Ciekawe co pisał Autochton, że żółci ponoc sie kręca po miasteczku i może ta metoda-na zniechęcenie i jeszcze w perspektywie, że zaokręglę:) prawie ćwierć miliarda akcji. Chciałbym - to zapewne błoga chciwość, ale żeby kolega <<ktoś n.1>> miał rację i żeby Czarnków był zasłuzoną emeryturą, osobiście czekam, aż przestana przynudzać. Miłego wieczoru:)

• Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~Bronek [79.186.178.*]
    Ciąg dlaszy.... wcale naród nie uznał, że to koniec i nie wywala .... wcale ....

https://i.ibb.co/MgYsvD5/Zrzut-ekranu-z-2021-04-13-13-37-04.png
    Bronek chłopie dlaczego ma wywalac?

• Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~Bronek [83.20.209.*]
    A jak nazywasz to miejsce gdzi ejestesmy, cena spada a i tak nikt nie chce kupować, popyt pojawi się pewnie dopiero jak doleci do 0,30 lub niżej … to jak się umawiamy nazywać tę sytuację? Bo jak dla mnie dorzucający poniżej otwarcia próbują wyrzucić za wszelką cenę bo czują (tłumem) koniec górki i korektę.

I nie, nie mówię, że teraz to 0,01 i upadłość i cośtam .... mówię tylko, że wygląda, że zdechło i zrobi się nuda na długo. Bo kiedy jest szansa przy najbardizje optymistycznym wariancie na raport z pozytywnymi informacjami i jakimś zyskiem? Tak ... nie prędzej niż jesienią....

widziales ich fb? wysylaja posty z przed 3 lat ... kompletne pierd oly. Ale czy była zajawka ze odpalili warzelnie, ze jest piwo jakies? Nie! Pokazuja obrazki z piwami ktorych NIE DA SIE KUPIC bo juz dawno ich nie ma w sklepach.

Czy namawiam Cie do wyrzuceania tego? TEZ NIE! Po prostu zauwazam ze ludzie zaczeli sie tego pozbywac i chce normalnie pogadac co o tym myslicie bez wkrecania kogokolwiek ale tez nie chce byc wkrecany bo to jest o niczym.

Ilu nas tu jest? 10 osób? No to uwierz ze nawet jak uda ci sie ubrac wszytskich w swoje akcje po kolnieżyk to nie opchniesz wiecej niz 100-200k .... wiecej wszyscy nie wezma a realnie uda ci sie wkrecic pewnie kogos na 10k sztuk i koniec. Wiec nie warto czarowac a mozna sobie normalnie pogadac.

Znikam chyba .... wroce jak nie wiem zleci tak ze ruszy obrotami albo odbijae tak ze sam sie zastanowie czy nie dokupic na szybki myk .... jesli to uczciwie mowie ze powiem o tym dopiero jak wyrzuce co kupie, a wyrzuce na pewno bo jesli zaczne kupowac na gorce to bede chcial za wszelka cene wywalic zanim sie wywroci pamietajac ze nieprzebijalny sufit objawił sie w okolicy 0,55 - 0,59
  • Re: dlaczego emitent wypuści 190 mln akcji ?? Autor: ~paweł [159.205.253.*]
    w pierwszym wątku tego posta wrzuciłem linka gdize przez ten tydzien trwa promocja tego piwa
    to jest takze odpowiedz na twoje pytanie czy ważą piwo

skoro masz 300k tego papiera proponuje abys ożywił ten papier
    wrzuć sprzedaz po pkc albo chociaz po 0,21 to kwota przykładowa ( może byc kazda inna ) ;)
[x]
CZARNKOW 0,00% 0,08 2025-09-26 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.