• Centrumrowerowe.pl Autor: ~Mirek [185.246.208.*]
    Strona prezentuje się dobrze. Widać, że zadbano o dobre user experience. Prefesjonalne zdjęcia, silnik rekomendacji na stronie głównej oraz w koszyku co pomaga min. w lepszej sprzedaży poprzez cross & up sell. Wszystko by stale rosnący ruch na stronie został maksymalnie wykorzystany.
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~hiena [51.75.75.*]
    wciąż ktoś powolutku zbiera, bez pośpiechu ale konsekwentnie . bedzie się działo
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Rysio [107.189.11.*]
    za bardzo to nie ma co zbierać do 23
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Sara [31.0.63.*]
    niedługo wyniki . niektórym otworzą sie oczy .
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Pinky [185.246.208.*]
    To jest maraton a nie bieg na 60m. Trudno po Styczniu i lutym spodziewać się nie wiadomo czego w biznesie rowerowym. Spiedziewam się miłej niespodzianki, z dobrą perspektywą na kolejne kwartały. Czas pokaże :)
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Zygi [144.217.240.*]
    8 kwietnia jest raport roczny. ale nie ma pośpiechy, póki ktoś oddaje trzeba cierpliwie zbierać
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~bary [198.98.51.*]
    tu już dawno nikt nie oddaje. spróbuj kupić ustawiając sie na K to zobaczysz. zaraz ktoś staje przed tobą. po chwili jemu wpada. od dawna tu grają z wora do wora żeby odebrać ostatnim drobnym z IPO
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Marcin [84.17.55.*]
    To nie jest inwestowanie tylko w ROWERY, lecz w prężnie działający ecommerce połączony ze sprzedażą stacjonarną. Posiadający duży i stale rosnący udział w rynku, własne magazyny, oraz asortyment. Wszystko to podlega waluacji i wycenie wg. rynkowych standardów i przeliczników.
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Jack [84.17.55.*]
    Wiedzą co robią :)
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Keno [198.98.51.*]
    dlatego nie dziwi takie wyciskanie leszcza . a czasu coraz mniej za miesiąc wyniki za I kw 2021 co poniektórzy szeroko otworzą oczy he he h e
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Tomasz77 [77.92.49.*]
    Tak powoli do przodu i juz mamy 30 % w góre....łądnie....i perspektywy też ładne...
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Mariusz [91.235.230.*]
    Bardzo trafana konkluzja... zgadzam się z tym, że to nie tylko rowery i internety. Czas tutaj zrobi swoje - choć jak na niespełna 4 miesiące 35% zysk to bardzo dobry wynik.
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Marcin [84.17.55.*]
    https://www.similarweb.com/website/centrumrowerowe.pl/#overview

W marcu był przyrost o 61,33% jeśli chodzi o liczbę klientów :)
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~zorientowany [188.146.97.*]
    Znam trochę tą branżę. Idealny czas na rynku, Problemy z podażą przy rosnącym popycie. Mają kapitał i know-how Oponeo.
    Producenci będą na takich stawiać, Za dwa lata pozamiatają małych sprzedawców internetowych. Trzymać.i cieszyć się. Popatrzcie na największe światowe firmy z tej branży (np. Shimano, którego wyniki mówią wprost o tym o ile wzrośnie sektor w kolejnym roku)
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Spinacz [37.248.210.*]
    Bez przesady z tym optymizmem. Większość klientów patrzy na cenę i dostępność wielu produktów a tu czasem jest słabo z jednym i drugim. Kupuję tam od wielu lat części i akcesoria ale w przypadku gdy nie mają akurat na stanie wszystkich produktów to szukam takiego koszyka w innym sklepie których jest sporo. Do tego jest jeszcze Allegro, gdzie właśnie jest dużo małych sprzedawców i im raczej nic nie grozi dopóki mają niższe ceny. Aktualne problemy producentów robią branży wyniki ale to się kiedyś skończy. Trzeba korzystać póki samo się kręci
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Tommy [37.47.18.*]
    To jakby akcje Dino miały zależeć od tego, że ludzie kupują na bazarku od małych sprzedaców również...
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Veresc [37.30.62.*]
    W sama 10!
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Spinacz [31.0.39.*]
    I co to ma do rzeczy? Czytaj proszę ze zrozumieniem, odniosłem się do argumentu "Za dwa lata pozamiatają małych sprzedawców internetowych". Mam ten papier od debiutu ale trzeba obiektywnie oceniać sytuację a nie same ochy i achy. Tu na bankierze jest tendencja bezkrytycznego wychwalania posiadanych papierów i oczernianie tego czego się nie ma.
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Max [91.235.230.*]
    Nie da się ukryć, że część małych sklepów pozamiatają, częśc sklepów sama się pozamiata. Jeśli Dadelo z obecnych 1,5% udziału w rynku chce zdobyć 10-15 a nawet 20% rynku no to siłą rzeczy musi się to odbyć kosztem małych sklepów. Rynek rowerów nie tylko rośnie ale i sie zmienia. W pewnym stopniu będzie to kreowało Dadelo, ale to wszystko to jest proces, który trwa i nie ma się tutaj co podniecać tekstami "ktoś kupił, ktoś zgarnął, ale baton, straszaki, ubrani itp, itp.) Moim zdaniem oprócz e-commercu kluczem do sukcesu będą showroomy w największych miastach w Polsce. To będzie znakomite uzupełnienie ich oferty.
    Mały sklep zawsze przegra tą rywalizację bo towar dostanie znacznie później, drożej, ma ograniczoną powierzchnię magazynową i możliwości finansowe. Internety, internetami ale własne sklepy zrobią znakomitą robotę. Jak zbudują fajną sieć i uruchomią marketing i reklame to dopiero zacznie się zamiatanie.

Weżcie jeszcze pod uwagę rowery elektryczne, które dopiero się rozkręcają... ile taki mały sklep kupi takich rowerów za ok 10 tyś?
    Kolejną sprawą jest to, że Dadelo ma również własne marki, które sprzedaje do tych małych sklepów, więc defacto nawet na konkurencji zarabają. Allegro nie ma co sobie głowy zawracać, tam przewalają towar i zarabiają grosze, a kasę trzepie głównie allegro. Dadelo bardzo dobrze robi, że nie pakuje się w produkty niskomarżowe, a robi jeszcze lepiej dywersyfikując swoją ofertę i nie stawiaja wszystkiego za wszelką cenę na rowery.

Myslę, że mogli by pomyślec nad zmianą nazwy na jakąś bardziej kojarzącą się z rowerami, bo nazwa oponeo to strzał w 10! Niestety nie można pójść w tą samą konwencję i nazwać spółki rowereo ;) Dadelo chyba nic nikomu nie mówi, i z niczym się nie kojarzy. Ja kiedyś kupowałem dla dzieci pampersy "dada" ;)))

Moim zdaniem petardą w tym wszystkim będą własne rowery elektryczne, których sprzedaż nie tylko znacznie podniesie przychody, ale ze "sprzedawcy rowerów" staną się "producentem rowerów", który doatkowo będzie miał własną stacjonarną sieć sprzedaży, ecommerce oraz klientów zewnętrznych w postaci sklepów.
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Tommy [185.246.208.*]
    Rynek stale się rozwija. Na ten moment jest sporo szrotu i tak pewnie zostanie przez nasępne kilka lat, ale zmiany są dynamiczne. Zaryzykowałbym, że każdy obywatel ma średnio 1 rower a 10% rynku to już poważni klienci, tam sprzętu nigy za wiele...

Myślę, że mali jak wszędzie będą pełnić swoją rolę. Dajmy na to jak mogę to zjem kebab w Kebab Kingu, bo wiem czego się spodziewać. W innej budce też się zje od czasu do czasu... :D

Ja spodziewam się teraz trendu bocznego....
    Tak więc uprzedę tutaj malkontentów... Jak Wam się spieszy to można "wyskakiwać" z papieru bo tuż za rogiem na pozostałych papierach czekają na Was potężne zyski.
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Tommy [84.17.55.*]
    Skąd takie przewidywania, że trend boczny akurat? Za chwilę ma być raport za Q1
    Dnia 2021-05-10 o godz. 17:55 ~Tommy napisał(a):
    > Skąd takie przewidywania, że trend boczny akurat? Za chwilę ma być raport za Q1

Spólka już przecież sporo urosła i czas na uspokojenie emocji. To nawet niezdrowe jeśli cały czas rośnie. Po wynikach jakiegoś szału bym się nie spodziewał - zysk będzie pewnie +- 50% wyższy ale w pierwszy kwartał nie jest tutaj kluczowy. Poza tym przypomnijcie sobie jaka była pogoda w 1 kwartale, dlatego sprzedaż była "zaledwie" 40% wyższa. Ja szacowałem, że w całym 2021 roku przychody zwiększą się o jakieś 100%. Ale pogoda i braki towarowe temu ambitnemu planowi nie pomogą. No ale za to baza na przyszły rok będzie niska. Jeśli pogoda dopisze i otworzą nowe sklepy to będzie to fajnie wyglądało w wynikach.
    Nawet gdyby teraz spółka urosła do 40 pln i miałbym ponad 120% zysku to ja i tak nie sprzedam bo to nie jest mój cel.
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Tommy [185.246.208.*]
    Tak to jest, że mogło spaść równie dobrze i można było stracić wiele. Nie jest to niezdrowe jeśli rośnie cały czas...
    Polecam zerknąć na to jak rósł np. Amazon i wielu innych. Pogoda za dużego wpływu raczej nie miała.
    Dnia 2021-05-11 o godz. 09:58 ~Tommy napisał(a):
    > Tak to jest, że mogło spaść równie dobrze i można było stracić wiele. Nie jest to niezdrowe jeśli rośnie cały czas...
    > Polecam zerknąć na to jak rósł np. Amazon i wielu innych. Pogoda za dużego wpływu raczej nie miała.

Amazon i inne spólki rosły cały czas? Nie było zadnych korekt i trendu bocznego??? Również polecam aby spojrzeć na wspomniany amazon.
    Pogoda ma tutaj kluczowy wpływ, i to w perspektywie zmian klimatycznych i coraz cieplejszych zim, działa tylko in plus dla spółki.
    Sugerujesz, że w styczniu, lutym i marcu było tylu samo rowerzystów na ulicach co teraz w maju? Analogicznie jest w sklepach. Kiedy kupujesz kalosze, wtedy gdy jest susza?

Poza tym giełda to nie koncert życzeń, i spółka nie będzie rosła tylko dlatego, że tak nam akurat pasuje i tak byśmy tego chcieli.
    Aha, kurs Dadelo jest zaledwie 1 zł poniżej swojego historycznego zamknięcia - czy to źle? ;)
    Jestem zwolennikiem analizy fundamentalnej a to wypada b. dobrze. Rowerów jest mniej w styczniu niż w maju... tyle, że jest to cyklicznie powtarzający się proces, żadne wielkie odkrycie.
    Kupiłem swój rower w dzień deszczowy i oddałem go do serwisy, gdy padało(mniejsza kolejka). Kupujesz prezerwatywę jak już naprawdę potrzebujesz czy trochę wcześniej?:D
    Dodam, że firma oferuje szeroki asortment sprzętu właśnie na brzydką pogodę, nie mówiąc o elektykach. Jechałeś kiedyś 50km z wiatrem i przyszło wracać Ci tyle samo pod wiatr?
    To, że ludzie podejmują ryzyko w postaci kupna akcji i chcą z tego zysku jest naturalne. Dlatego nie kupili np. obligacji.
    Firma radzi sobie świetnie i rynek oceni jej wartość. Napewno nie z dnia na dzień, więc siłą rzeczy będzie to jakiś trend.
    Dnia 2021-05-11 o godz. 11:36 ~Tommy napisał(a):
    > Kupiłem swój rower w dzień deszczowy i oddałem go do serwisy, gdy padało(mniejsza kolejka). Kupujesz prezerwatywę jak już naprawdę potrzebujesz czy trochę wcześniej?:D
    > Dodam, że firma oferuje szeroki asortment sprzętu właśnie na brzydką pogodę, nie mówiąc o elektykach. Jechałeś kiedyś 50km z wiatrem i przyszło wracać Ci tyle samo pod wiatr?

Dziękuję za uświadamiające dobre rady ;)
    Tzw. dowód anegdotyczny się kłania...

Na szczęście mamy ten ogromny komfort z żoną, że z prezerwatyw nie musze korzystać ;) i nie znam tego problemu.
    Gorąco polecam takie rozwiązanie...
    Co do elaktryka... to mam lexusa nx w hybrydzie i prawdę mówiąc jak jadę na silniku elektrycznym to nie odczuwam żadnej różnicy czy z wiatrem czy pod wiatr.
    Akurat dane są twarde. Wycena, udział w rynku itd. itd. angegdotyczne mogą być spekulacje nt. tego czy ocieplenie klimatu ma wpływ na wycenę akcji...
    Na New Connect masz KK herbal/ TGS tam można śmiało wusnuwać teorie i wnioski na bazie czystej spekulacji. Pożyjemy zobaczymy. Pozdrawiam

Dnia 2021-05-11 o godz. 12:55 ~Tommy napisał(a):
    > Akurat dane są twarde. Wycena, udział w rynku itd. itd. angegdotyczne mogą być spekulacje nt. tego czy ocieplenie klimatu ma wpływ na wycenę akcji...
    > Na New Connect masz KK herbal/ TGS tam można śmiało wusnuwać teorie i wnioski na bazie czystej spekulacji. Pożyjemy zobaczymy. Pozdrawiam
    >

;))) zastanawiam się w jaki sposób doszedłeś do wniosku że "ocieplenie klimatu ma wpływ na wycenę akcji..." albo w jaki sposób przypisujesz mi takie absurdalne twierdzenia? Tak dla przypomnienia poniżej moje słowa: "Pogoda ma tutaj kluczowy wpływ, i to w perspektywie zmian klimatycznych i coraz cieplejszych zim, działa tylko in plus dla spółki" -
    Tlumacze na język polski: to znaczy, że sezon rowerowy znacznie się wydłużył i nie kończy się we wrześniu, tylko nawet w grudniu. Zimy są coraz cieplejsze, i to ma, i będzie miało wpływ na częstsze i znacznie dłuższe użytkowanie i eksplotowanie roweru co w związku z zakupami będzie korzystne dla przychodów i zysków spólki. Poprzez to np. 4 kwartał który był sezonem martwym dla tej branży, przestaje takim być w związku z coraz cieplejszymi zimami.

A dowód anegdotyczny to jest wtedy gdy piszesz i twierdzisz, że "Kupiłem swój rower w dzień deszczowy i oddałem go do serwisu" - wniosek jest wiec taki, (jak sam piszesz) że "pogoda nie ma za dużego wpływu nie miała" na zakupy w branży rowerowej.

Poniżej definicja: Nadużywanie dowodu anegdotycznego jest rodzajem błędu logiczno-językowego i jest czasem nieformalnie określane jako błąd „osoba, która” („znam osobę, która...”; „znam przypadek, gdzie...” itd.). Dowód anegdotyczny niekoniecznie reprezentuje „typowy” przypadek; statystyka może dokładniej określić, jak typowe jest dane zjawisko.
    Zapisy bezpośredniego osobistego doświadczenia powszechnie są przyrównywane do dowodów anegdotycznych, kiedy ta forma dowodu nie należy do żadnej z powyższych kategorii (anegdoty, pogłoski albo konkluzje bazujące na uogólnieniu).

Kończymy temat - dobranoc.
  • Re: Centrumrowerowe.pl Autor: ~Koń [185.246.208.*]
    Psy szczekają karawana jedzie dalej :)
[x]
DADELO -1,90% 72,40 2026-02-24 15:51:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.