• Kupię po 1.70 Autor: ~malujeARKUSZpo10szt [89.79.21.*]
    Nie ma żadnych informacji potwierdzających zmiany w spółce. Czyli jest szansa na kupno po 1.70. Czekamy na niższe poziomy i akumulacja.
  • Re: Kupię po 1.70 Autor: ~Wydra [188.146.165.*]
    Zobaczysz 1.7 jaka świnia niebo
  • Re: Kupię po 1.70 Autor: select [5.184.214.*]
    Myślę że nizej jak 2,00 to nie zleci. To i tak 30% od szczytu wiec korekta bylaby dosyc gleboka.
    Jak Ci wpadnie po 1,70 to gratulowac ale to byłoby zniesienie całego wzrostu, czego się nie spodziewam.
  • Re: Kupię po 1.70 Autor: ~malujeARKUSZpo10szt [89.79.21.*]
    Możesz mieć rację. Ja chcę kupić około 20.000 szt. Więc i tak będę potrzebował czasu żeby to zebrać. Chyba zacznę rzeczywiście koło 2 zł. problem w tym że tutaj trudno zebrać większe ilości.
  • Re: Kupię po 1.70 Autor: select [185.119.210.*]
    No trudno jest żeby nie podbić ceny, (20k to sporo na tej spółce, ok 2% ff) , żeby zebrać przed espi, bo mogą podać w każdej chwili.
    Osobiście nie sądzę, że zbierzesz tyle w okolicach 2pln.
    Jednym z wyjść jest postawienie tej ilości na K ale jak widać po 2,24 nie ma kto sypnąć 5k.
    Ciekaw jestem czy by się ktoś znalazł, żeby puścić powiedzmy 10k po 2pln.
    Nie wykluczone, bo dzisiaj pierwszy dzień korekty więc próbować możesz, pewnie znajdą się zarobienie, którzy oddadzą za tyle. Jak np na BVT jeden z forumowiczów kilka dni temu wystawił swoje 24k po 1,49, pół dnia stało i czekało A później wyssane jednym strzałem.
    Widzę że na podaży raczej małe ilości. To oznacza że raczej zniecierpliwieni drobni. Tak jak mówisz, nie wiadomo czy nakapie z tego 20K. Jutro może zagramy półkę niżej to uda się zebrać coś koło 2 zł. Z tym ESPI to nie wiadomo. Może będzie jutro a może za dwa miesiące. Na ten moment gramy w pokera i nikt nic nie wie do czasu sprawdzam.
  • Re: Kupię po 1.70 Autor: ~Wydra [188.146.165.*]
    Zbijaj kurs chętnie zbiore twoje straszaki
  • Re: Kupię po 1.70 Autor: ~zniewolony [78.148.169.*]
    Kup sobie BVT bedziesz mial wiecej akcji
  • Re: Kupię po 1.70 Autor: select [77.253.106.*]
    Co do podaży to ciężko tutaj, już wcześniej najwięcej ile za jednym razem wziąłem to ok 5k akcji i to brałem z prawej.
    Podstaw koszyk niewukluczone ze ktoś sypnie.

~zniewolony co do BVT to też nieglupi pomysł, ale moim zdaniem Kupiec bardziej perspektywiczny jeśli zrealizują strategię.
    Druga sprawa, jeśli pakiet 50% BVT zostanie w Kupcu (W co jednak wątpię, chyba że przejmą BVT przejmując KUPCA) więc jeśli zostanie, to wraz ze wzrostem BVT powinien iść kupiec.
    Ale tutaj nie było (jeszcze?) Informacji o ewentualnej sprzedaży udziałów lub połączeniu.

Możemy sobie gdybac, co, kto i jak wejdzie do BVT i co z kupnem, ale kilka k akcji warto mieć tu i tu.
    Niestet ja wszystko mam w BTV .Kupilem BVT ,bo byl tanszy ,jeszcze jest.Wydaje sie ze te dwie firmy sa polaczone ze soba ,dla tego kupilem wiecej akcji .Pamietam tego batona24k na BVTi bylem ciekaw co sie stanie jak do niego dojdzie i znik .Dlatego jestem spokojny i czekam na info .Sam mam ochote wystawic batona ale sie boje ,bo wiem ze ktos czeka za rogiem .
    .
    Ja mam prawie po równo i BVT i KUPCA jeśli chodzi ilościowo choć KUPCA nieznacznie więcej.
    Też mnie kościół po wzrostach wystawić trochę akcji, bo korekta była nieunikniona, ale przy tej podaży nawet jeśli bym sprzedał wyżej, to nie odkupilbym tego w dużo lepszej cenie, więc bez sensu kręcić kółka bo się zostanie na peronie. Tym bardziej ja, gdzie kółka wyszły mi może kilka razy na roznych spolkach i znając życie jak bym sprzedal, to wystartuje popyt albo pójdzie espi :))
    Tak na takich spolkach krecic kolka to strach jedno info i ...Na BVT wykres wyglada ksiazkowo .Jutro pewno i na kupcu zobaczymy zielona swiece .
    Bvt pieknie idzie i Dzisiaj też pod koniec kilka zlecen po 1500szt wyciągnęło kurs na roczne maxima.
    Jeszcze trochę i na obu spółkach będzie atak na historyczne szczyty
  • Re: Kupię po 1.70 Autor: ~PrzemSon [178.235.147.*]
    Czesc. Na poczatek dzieki za merytoryczny watek - milo sie czyta ludzi a nie troli. A co do BVT/Kupca osobiscie posuadam ten drugi walor i w 100% zgidze sie z Wami ze tutaj kolka to samobojstwo - sprzedaz nieduzo a odkupisz nizej jeszcse mnie lub wcale. Ten wolumen tobjakby go nie bylo. Tutaj kazdy po cichu zbiera po kilkaset akcji zeby tylko wpadlo do koszyka nie zwazajac tak naprawde ze robimy lokalne maxima. To tylko swiadczy o tym ze moze byc tu wysoko. Pozdro
    Super merytoryczny to on nie jest ale ok

Jeszcze raz to przeanalizowałem. Arkusz na Kupcu i dzisiejsza presja, która ma szansę być utrzymana w kolejnych dniach, daje spokojnie nadzieje do tego by myśleć o zakupie większych ilości w przedziale 1.90 - 2.2. Ostatnie sesje oscylują wokół 15 tysięcy akcji, więc możliwe że uda się akumulacja. Dzisiaj na dolnych widłach szybko znikały akcje ale to nic nie oznacza.
    Z kółkami macie rację. Specyfika gry na takich spółkach mocno ogranicza takie działanie, ale wszystko zależy od skali. Na małą skalę coś tam da się zrobić, na większą skalę wraz z upływającym czasem, ryzyko że się zostanie odciętym jest coraz większe. Na spółce widać swego rodzaju corner czasowy. To znaczy nieuchronne informacje które w jakiejś perspektywie się pojawią i zmienią obraz spółki, jej cenę i ograniczoną podaż akcji (zakupy mniej lub bardziej wtajemniczonych osób). Niemniej chętnych do oddania akcji w tych cenach jest jeszcze całkiem sporo i raczej nie spodziewam się jakiegoś odcięcia za sprawą wzrostu z dnia na dzień.

Z twojej wypowiedzi wynika ze chcesz kupic akcje w przedziale 1.90 -2,.20 nie wydaje mi sie jeszcze wieksza ilosc .Poniewaz jak juz pisalem BVT i Kupiec to jedna prawie firma ,to BVT musialo by spasc do 1.10.-1.20 i zniwelowac caly wzrost .Przypominam ze rozmowy trwaja prawie miesiac i powinnismy sie nie dlugo spodziewac infa i to dlatego budowane zostaje napiecie zeby sie bylo z czego wybic.Powodzenia w zakupie 1.90-2.20 zl ,sam chyba bym sie skusil
  • Re: Kupię po 1.70 Autor: ~wich [83.20.245.*]
    Mam te akcje od 2016r i pewnie jest wielu takich jak ja, więc podejrzewam, że znajdą się tacy, którzy chętnie by sprzedali kisząc tyle lat te akcje. Pamiętam jak się nic kompletnie nie działo przez wiele miesięcy, obrót totalnie zerowy. Po opublikowaniu nowej strategii coś pozytywnego zaczęło się dziać, wolumen nadal kiepski, ale o wiele lepszy niż był. Największy problem tej spółki to kiepski PR. Fundamenty ma zdrowie od dawna, ale co z tego jak tak naprawdę mało kto o niej wie, nigdzie o niej się nie mówi, dlatego tak zleciała, bo tu nie było kompletnie żadnego popytu, brak jakiejkolwiek wzmianki o niej np. na Squaberze czy Comparic, jakimkolwiek forum czy mediach społecznościowych.
    Tu mogą być potężne wzrosty jeśli będzie:
    1. Realizacja strategii
    2. Pojawienie się w mediach, na popularnych forach - ulica musi o niej usłyszeć. Jeśli będzie realizacja strategii, ale będzie cisza, to możemy zapomnieć o wzrostach - po prostu nie będzie popytu, a Ci co teraz wsiedli będą sprzedawać

To są dwa aspekty do sukcesu. Punkt 2 - możemy sami w tym pomóc pisząc na forach innych spółek - nie naganiam, ale gdyby spółka zaczęła realizować strategię to uważam, że można to zrobić, po prostu dla większej rozpoznawalności spółki, żeby ktoś o niej usłyszał

Jeśli strategia nie wypali to będzie dalsza obsuwa w dół i problem z pozbyciem się akcji.
    Trzymam dalej, tyle lat kisiłem, w końcu wyszedłem na plus, mogę część zrealizować, żeby później w brodę sobie nie pluć, że nie skorzystałem, ale resztę trzymam, bo wg mnie pojawia się szansa na spore wzrosty.
    ~wich, jeśli chodzi o PR spółki to na tę chwilę leży, ale z drugiej strony czego tu wymagać? Nie mają czym się jeszcze chwalić.

PR będzie jak zaczną realizować strategie. Artur Górski, który jest w akcjonariacie, jest jednym z dwóch najbardziej znanych inwestorów na NC. Nie ma bata, żeby nie bylo o Kupcu oraz BVT głośno w najbliższym czasie (o ile przegląd opcji w BVT/przejęcie dojdzie do skutku A kupiec wprowadzi to o czym pisał w espi).
    Zastanawia mnie to, czy komunikaty ze strony KUPCA pójdą dopiero po podjęciu decyzji w BVT czy jednak działają z tematami równolegle.

Pytanie do Was, jak uważacie, bo to mnie mocno zastanawia:
    1. Czy kupiec sprzeda swój pakiet BVT?
    Z jednej strony, przy przyjmowaniu spółki, nowi inwestorzy/udzialowcy spolki przejmowanej chcą mieć większość. Jesli kupiec by nie sprzedał, to po nowej emisji będzie miał ok 39% akcji BVT. Czy nowym wystarczy ok 54% udziałów (100 - ff ok 7 i kupiec ok 39)?
    Z drugiej strony, w strategii kupiec ma mieć dwie nowe działalności i zostawiając BVT, nowe technologie miałby tam, a OZE mógłby wprowadzać tutaj.
    Merytoryka to nie tylko wiedza ale i kultura wypowiedzi bez bankrutow rakiet promocji etc. To szanuje i ciesze sie ze mozemy w spokoju wymienic pare zdan.
    Wracajac do sytuacji - ponownie zgodzecsie z tym co mowisz. Tutaj nie bedzie lada dzien wybicia bo najlierw trzeba troche zdusic kurs, zmeczyc ludzi i odebrac in te kilka kilo akcji. Dzisiaj bylo widac ze ktos chce to osiagnac nawet straszac na fixingu. Zobaczymy co dalej.
    Ps. Gdyby spadlo w okolice 1,90 tez chetnie nym dobral
    Dzisiaj mini zapora od 2 zł do góry i determinacja żeby zrobić małą panikę i wycisk.

Poczekamy i spokojnie pozbieramy w szerokim przedziale. Chyba jednak zmieniłem zdanie i chcę zebrać 40 000. Ktoś powie, że nie powinienem pisać tylko zbierać. Niby tak, ale myślę że i tak nie ma to kompletnie znaczenia. Spokojnie, mam czas. Zmieniam jednak przedział akumulacji do 1.50 - 1.70. Spółka ma mega fundamenty, więc im niżej tym lepiej bo więcej papieru :) Niech się martwi sternik i animator.
    Popyt symboliczny, podobnie jak i podaż. Czekam cierpliwie między 1.90 - 2.2 Czas pokaże. Jakaś podaż do 3 zł jest ale takie ceny mnie nie interesują na tym etapie. Bez informacji przedział 1.7 - 2.2 jest ok według mnie.
  • Re: Kupię po 1.70 Autor: ~Gregor [83.27.151.*]
    Wygląda na to, że marzenia ściętej głowy kupić w tych przedziałach...;) Wg mnie zrealizuje się podwójny szczyt i wtedy rzeczywiście będzie można kupić w tych cenach...
    Moim zdaniem nie ma co brać pod uwagę poziomów poprzedniego szczytu. One nie mają znaczenia w tym momencie. Jest zupełnie inna sytuacja i nowe rozdanie na spółce. Cena to pojęcie względne w tym momencie. Ważniejszy jest czas który pozostał do ESPI. Jeśli cena będzie rosła i nie będzie ESPI to szczyt będzie najwcześniej po ESPI. Np. Cena rośnie ponad 3.80 i nadal nie ma ESPI, to nie ma opcji żeby pojawiła się nawrotka.

Ktoś próbuje niskim nakładem podaży utrzymać cenę w ryzach poniżej 3 zeta, co jest korzystne dla osób które odbierają. Ale z drugiej strony nie chce się narazić na utratę akcji. Przedział 1.9 - 2.2 może być atrakcyjny, patrząc na miejsca w których był aktywny popyt. Z kolei patrząc przez pryzmat BVT jako spółki zależnej jako składnika kapitalizacji Kupiec, nie widać już potencjału do spadku na Kupiec do 1.90. Ciekawa sytuacja i widać że jest to konkurencyjna rozgrywka, której nie do końca da się rozegrać grubiej, bo nie ma akcji :) Niemniej jeśli nadal nie będzie informacji a kurs nie będzie chciał spadać, to mogą pojawić się chętni żeby kupić powyżej 3 zł i ogolić np. po 9 zeta. Wszystko jest możliwe i nie przywiązywałbym się stricte do kresek. Tutaj inne rzeczy trochę grają.
  • Re: Kupię po 1.70 Autor: ~Select [5.184.253.*]
    Poziomy o których mówisz są jak najbardziej realne, tym bardziej że dzisiejsza świeca dolnym kotem sięgnęła 2,20 i 888szt poszło w tej cenie.
    Tutaj z ta ilością akcji może być 1,50 jak i 3,50 w szybkim tempie, aczkolwiek wydaje mi się, że tak nisko, jesli dojdą, to małe ilosci.

Nie ma co, przy takiej ilości akcji wszystko jest możliwe.

BTW: Wrócę do zadanego wczesniej pytania, czy uważacie że Kupiec sprzeda udziały w BVT?
  • Re: Kupię po 1.70 Autor: ~MalujeARKUSZpo10sztu [89.79.21.*]
    Myślę że Kupiec sprzeda udziały w BVT i wydzieli corową działalność BVT do jakiejś spółki zależnej. Ale wszystko zależy od ceny , pewnie rozmowy trwają. Wbrew pozorom coraz trudniej wyciągnąć na GPW w miarę zdrową "wydmuszkę" jako platformę pod nowy biznes.
    Kupiec jako firma w ostatnich miesiącach Bardzo zyskuje. Jeśli ktoś ma znajomego który działa jako właściciel firmy w spedycji, to wie o czym mówię. Ceny frachtu i transportu w ostatnim czasie mocno wystrzeliły i wystarczy teraz śmigać dla Amazona żeby mieć mega kasę. Tam są teraz rekordowe żniwa. Flota kupca jak deklaruje spółka , to ponad 100 aut. To nie jest mała cyfra. Paradoksalnie to Kupcowi w tym momencie powinno zależeć na wydzieleniu działalności spedycyjnej że spółki giełdowej , żeby nie dzielić się z akcjonariuszami zyskiem, który powinien być rekordowy moim zdaniem. Dlatego rozgrywka która się toczy ma kilka wymiarów i wygląda to ciekawiej niż może nam się wydawać.
    Nie jestem z branży transportowej i nie wiem jak to wygląda od strony biznesowej, czy rzeczywiście transport nazwijmy to "standardowy drogą ladową" ma teraz okres żniw.

Wiem natomiast, że ceny transportu morskiego z Chin wzrosły skokowo o 200-300%, co potwierdza poniższy artykuł.
    https://trans.info/pl/wzrost-cen-transportu-z-chin-do-europy-taniej-pociagiem-niz-statkiem-210131

Ps. Zerknąlem dzisiaj na spółkę o której kiedyś mówiłeś, Outdorzy i właściciela jej 49,99 udziałów.
    Sytuacja jakby lustrzane odbicie z BVT i KUPCA, ciekawe.
    Zacząłem pisać i dokonczylem post po pół godziny jak mi dzieciak usnął i nie widziałem Twojej odpowiedzi.
    Rzeczywiście ciekawe zagrywki, coś jak na BVT też bywało.
    Co do Saule, luźne rozkminianie tematu, na kilku spółkach pasuje i na tej o której pisałeś również.

Kilka tematów rozpala głowy inwestorów i spekulantów, bo 450mln kap to $ w oczach świecą i każdy chce, żeby ST pojawiło sie na jego spółce
    Podobna sytuacja w pewnym sensie i rozwiązania też mogą być podobne bo to ta sama grupa wzajemnej adoracji ABS, Kraków itd. Robinson i Outdorzy to taki Kupiec i BVT. Ale moim zdaniem inaczej będzie to rozegrane. Poza tym inna specyfika spółek. Mam tutaj specyfikę handlu. Dzisiaj prawdopodobnie ktoś chciał przystopować OUT w okolicy 1.20 i postawił na to kilkadziesiąt tys akcji. Niestety nie udało się, rozgrywający weźmie wszystko i im niżej tym lepiej dla niego. Gra trwa dopóki nie pojawi się ESPI o przyszłości OUT i nowym właścicielu (odkupienie udziałów od Robinson). Podobna grę mamy na Kupiec. Dopóki nic nie wiemy to zbieramy i przygotowujemy do odcięcia o półkę wyżej.
  • Re: Kupię po 1.70 Autor: ~Wich [83.20.245.*]
    Potwierdzam te ceny transportu morskiego, wzrosły do ok 10tys USD za kontener, których brakuje. U mnie w branży z tego powodu zapowiedzieli już spore podwyżki cen produktow. Ciekaw jestem jak w innych branżach. Dodatkowo rosną nam ceny surowców. Może być spora drożyzna.
    Generalnie też wiąże spore nadzieje z branżą kolejową, w którą teraz troche kasy będą ładować.
    Ale wracając do Kupca to tak jak piszecie też spodziewam się teraz możliwości dużych skoków kursu zarówno w dół jak i w górę i trzeba się na to nastawić i nie przejmować się tym, bo tu gra toczy się o coś więcej. Niedługo raport, może przy okazji ogłoszą coś konkretniejszego odnośnie nowej strategii ?
    Potwierdzam, u mnie w branży transport z Chin pod 9-10k$ kontener.
    Po prostu masakra, nie ma bata żeby nie przełożyło się to na ceny importowanych towarów. U mnie samo zniwelowanie kosztów wzrostów transportu da wzrost ok 7-12% w zależności od towaru.
    Klienci tego nie rozumieją do końca i większość myśli, że ceny podnoszą sprzedawcy i o tyle więcej zarabiają, a prawda jest taka, że zarobek jest taki sam, ale koszty uzyskania większe.
    Ceny frachtu wzrosły znacząco ale to odbiega o tematu. Volumen spedycji lądowej wymusił wzrost kosztów przy ograniczonej podaży spedytorów. Branża spedycyjną ma swoje 5 minut. Nie jest to oczywiście kluczową informacja w kontekście spółki Kupiec i jej przyszłości. Nasze dywagacje mogą być kompletnie chybione. Inwestorzy z Krakowa poruszają się co prawda według pewnego klucza ale biznes to ludzie i każda sytuacja jest jednak inna.
  • Re: Kupię po 1.70 Autor: ~Wich [83.20.245.*]
    Mimo wszystko jeszcze wrócę do tych kontenerów, bo nie uważam, żeby to nie było takie ważne. Rozmawiałem dziś jeszcze z kilkoma osobami z ciekawości z kilku różnych branż i każdy mówi to samo, ceny za transport kosmiczne, brak kontenerów, problem z dostawami - nikt nie wie kiedy będą -,, do tego teraz Chiński Nowy Rok co znów wydłuży czas dostaw, nikt nie wie tak na prawdę czy wystarczy im towaru, przewidywany wzrost cen produktów o kilkanaście procent. + przypominam o rosnących cenach surowców - inflacja może być wielka i naprawdę na chwilę obecną ludzie się po prostu boją, bo nie wiedzą co będzie. Wszyscy liczą, że po Święcie ruszy to już pełną parą.
    O ile o samą działalność Kupca jestem spokojny to już o ogólną sytuację zaczynam się trochę martwić, bo jeśli to tylko chwilowe to nie powinno mieć wpływu, ale jeśli najgorsze prognozy się sprawdzą to może być mega drożyzna, braki towarów i zwała na rynkach, wtedy to na nic dobre perspektywy Kupca bo wszystko poleci.
    To tak, żeby mieć z tyłu głowy, że trzeba być wg mnie obecnie ostrożnym i obserwować sytuację, jakby ktoś coś wiedział np. za tydzień - dwa jak sytuacja to fajnie jakby dał znać.
    Pytanie też jest takie skąd Kupiec będzie brał panele fotowoltaiczne. Może teraz właśnie o to toczy się gra, o negocjację z polskimi producentami, a nie chińskimi, których jednak udział w polskim rynku jest spory.
    Dopóki brak info to możemy tylko spekulować.
    Jeśli będą pozytywne infa i dojdzie to do 'ulicy' to wszyscy będziemy zadowoleni i zarobieni - tego nam wszystkim tu życzę.
    Trzeba sobie zadac pytanie po co Kupiec mialby sprzedawac udzialy w BVT przeciez maja dosyc kasy .a po drugie BVT mocno zyskuje nie dobrze dla kupujacego .
    Nigdy nie wiesz jakimi intencjami kieruje się właściciel. Czasami ludzie sprzedają biznesy z prozaicznych powodów. Nie wydaje mi się żeby Kupiec sprzedał wszystkie udziały w BVT. Spodziewam się raczej sprzedaży części. Chociaż patrząc na działania inwestorów z Krakowa, raczej nie zadowalają się mniejszościowym pakietem. Nie jest to łatwy deal moim zdaniem. Ale nie znam właściciela , więc trudno mi ocenić obiektywnie.
    Tak naprawde to Kupcowi nie potrzeba nowego biznesu tylko BVT i dlatego stawiam na BVT.
    , i dla tego nie uda Ci sie kupic w tym przedziale cenowej o ktorej pisales .Pamietaj 50 % BTV ,to Kupiec
  • Re: Kupię po 1.70 Autor: ~Select [77.253.106.*]
    Ja obstawiam, że jednak sprzedadzą żeby nowy inwestor miał zdecydowaną większość.
    ~zniewolony, to sprzedaż nie dla kasy samej w sobie, ale pod przejecie kontroli nad BVT przez nowego inwestora.

Zaintrygowało mnie kilka faktów, możecie tę teorię uznać za mocno naciąganą, no ale po to jest forum żeby wyrażać swoją opinię.

Leszek Wróblewski sprzedał 1 380 000 akcji w pakietowkach, wiec juz sa 3 podmioty pod progiem.
    Po emisji 3mln akcji będzie to ok 10% udziałów.
    Nowe 3 mln akcji da wtedy ok 21% udziałów.
    Warranty dla prezesa - być może forma premii za sprzedanie wszystkich swoich udzialow?
    W ręce nowego inwestora pójdzie ponad 90% udziałów w kapitale? (KUPCA, prezesa i Kaja, nowa emisja i ewentualnie 3 podmioty pod progiem).
    Po emisji ff może wynieść 6,9%.

Sugestia - Saule?
    Nowa emisja dla Columbus?
    JRH miał wskazać spółkę z którą Saule miało podjąć rozmowy, niekoniecznie JRH musiałby być udziałowcem w danej chwili.
    Nikt nie podejrzewa BVT o tak gruby temat.
    Umowa o poufności z interesariuszem na okres 5 lat. Taki sam okres jest w umowie pomiędzy JRH a Saule.
    Żeby nie było, mam tez inne spółki, które też pasują pod Saule, ale kto wie gdzie trafi ta firma.

Kto by tam nie wchodził, to ff 6,9% po najblizszej emisji daje ogromne pole zarówno do wzrostów jak i do spadków.
    Po co sprzedaz akcji wystarczy emisja dla nowego inwestora Jak wejdzie dobry biznes ,to wszyscy beda zadowoleni ,a ci co stoja pod progiem wskocza sobie albo z pienieza
    Zgodzę się. Tak jak piszesz, raczej kwestia biznesu. Nie stawiał bym chyba jednak na Saule tak jak Select. Dla nas jedyną obiektywną daną jest zachowanie kursu i kurczący sie FF którego wypadkową powinna być na jaki.s etapie zwyżka kursu. Fajnie napisał ktos wcześniej że kurs może i zejdzie do 1.90 ale wpadną tam jakieś ochłapy. Przypomina mi to dzisiejszy test podaży na Outdoorzy a następnie zebranie. Spuszczenie małym volumenem na 1.00 (-20%) a totem zebranie chyba resztek większego FF koło 1.20 i przesunięcie rynku na 1.50 (+20%) Trochę obawiam się takiego scenariusza na Kupiec. Jest to o tyle podobna sytuacja do Outdoorzy, że tam też gramy pod nowe , nieznane rozdanie. Ciekawe, ciekawe :)
    Cena bedzie rosła powoli sukcesywnie a jej wzrost bedzie potwierdzony wzrastającym wolumenem. Wtedy bedzie wiadome ze espi nadchodzi. Nikt by nie pozostawił kursu samemu sobie wiedzac ze "jutro" bedzie prowzrostowe info. Dlatego jak wzrosna wolumeny to wtedy kurs mozna bedzie traktowac jako poziom od którego pójdzie wybicie. Pozdro
    No i super. Przedział 1.70 - 2.10 otwarty. Zobaczymy ile wpadnie papiera do ESPI
  • Re: Kupię po 1.70 Autor: ~Biomaxima [5.102.67.*]
    https://www.medonet.pl/koronawirus/koronawirus-na-swiecie,zbliza-sie-fala-zakazen-brytyjskim-wariantem-koronawirusa,artykul,29230901.html
    Powoli zaczynają się dobre poziomy na Kupiec. Uwzględniając wartość księgową spółki i to co się działo w ostatnich miesiącach na notowaniach. Podaż drobnych pomaga w robieniu dobrych cen, więc nic tylko kibicować oby jak najniżej cena zeszła w tym ruchu.
    Wyceny coraz ciekawsze. Czyżby docisk poniżej 1.70 ? Im taniej tym więcej akcji wpadnie.
[x]
KUPIEC 0,00% 1,00 2026-02-25 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.