Ja obstawiam, że jednak sprzedadzą żeby nowy inwestor miał zdecydowaną większość.
~zniewolony, to sprzedaż nie dla kasy samej w sobie, ale pod przejecie kontroli nad BVT przez nowego inwestora.
Zaintrygowało mnie kilka faktów, możecie tę teorię uznać za mocno naciąganą, no ale po to jest forum żeby wyrażać swoją opinię.
Leszek Wróblewski sprzedał 1 380 000 akcji w pakietowkach, wiec juz sa 3 podmioty pod progiem.
Po emisji 3mln akcji będzie to ok 10% udziałów.
Nowe 3 mln akcji da wtedy ok 21% udziałów.
Warranty dla prezesa - być może forma premii za sprzedanie wszystkich swoich udzialow?
W ręce nowego inwestora pójdzie ponad 90% udziałów w kapitale? (KUPCA, prezesa i Kaja, nowa emisja i ewentualnie 3 podmioty pod progiem).
Po emisji ff może wynieść 6,9%.
Sugestia - Saule?
Nowa emisja dla Columbus?
JRH miał wskazać spółkę z którą Saule miało podjąć rozmowy, niekoniecznie JRH musiałby być udziałowcem w danej chwili.
Nikt nie podejrzewa BVT o tak gruby temat.
Umowa o poufności z interesariuszem na okres 5 lat. Taki sam okres jest w umowie pomiędzy JRH a Saule.
Żeby nie było, mam tez inne spółki, które też pasują pod Saule, ale kto wie gdzie trafi ta firma.
Kto by tam nie wchodził, to ff 6,9% po najblizszej emisji daje ogromne pole zarówno do wzrostów jak i do spadków.