• NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 1,10 Autor: ~JA [81.15.175.*]
    TAM CZEKAC.NIE NAPINAC SIE.
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 3 zł Autor: ~dsgv [83.1.97.*]
    I tak będzie.
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 3 zł Autor: ~Areszt [31.182.173.*]
    Do prokuratury policji i KNF kiedy tych dwóch zostanie zatrzymanych
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 3 zł Autor: ~xxx [95.171.114.*]
    A ciebie do wariatkowa...
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 3 zł Autor: ~Areszt [31.182.173.*]
    Już po kuracji emeryturka a czerwone łapki widzisz
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 3 zł Autor: ~Nikos [188.146.231.*]
    Co jest z tym papierem, po odbiciu budowlanki tutaj powinno być co najmniej 3 zl
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 3 zł Autor: ~Zyga [5.172.237.*]
    Zawsze po lekkim podbiciu do góry następuje duży wyrzut akcji i tak cały czas!
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 3 zł Autor: ~nostradamus [37.248.154.*]
    Tak tu jest od 13 lat. Mieszkania i nieruchomości poszybowały 1000%. A tu z 50zł, było przed chwilą 50 groszy.

Tego trendu nie powstrzyma nawet chwilowa euforia, i pompowanie na rynkach tzw. "zdechłego kota".

Pewnie 99% z was to nowicjusze. Więc napiszę tylko co to jest teoria "zdechłego kota".

Mówi ona, że jak zrzucisz z 10 piętra wieżowca, zdechłego kota. To on obija tak do granic nawet 2 piętra...

Radzę wam się nad tym poważnie zastanowić, jeżeli ktoś na serio ma już zysk, i go nie zrealizował na tej spółce
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 3 zł Autor: ~ja [91.212.223.*]
    Skąd się wziąłeś ? Jest tu ciebie pełno. Opowiadasz jakieś bajki o dodrukach. Czyli akcji powinno przybywać a ja widzę że ich ubyło. Oczywiście były splity i resplity. Co za interes tobą kieruje żeby tak manipulować i kłamać. Ja tu jestem od 2011 rzeczywiście było rożnie, ale co po nowym rozdaniu będzie to dopiero zobaczymy. I te uczniowskie opowieści o odbiciu zdechłego kota. Profysur...Żenujące
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 3 zł Autor: ~Areszt [31.182.178.*]
    Problem jest bo główna świnia złodziej odpowiedzialny za te wszystkie przekręty jeszcze siedzi w spółce zamiast w więzieniu takie są fakty a prokuratura policja i KNF śpi
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 3 zł Autor: ~nostradamus [37.248.154.*]
    Co Toba kieruje powyższy kolego, że oskarżasz mnie, że zdałem się na przestroge dla innych. Gdyż jestem tu 13lat.. A widzę że znów są sztuczne podbitki.
    Dlaczego to mi imputujesz coś... Co dzisiaj i na wykresie long, widzi każdy mający pdst. wiedzę analizy technicznej i fundamentalnej.

A widział kolega wyniki za ostatnie kwartały...?
    A uważa kolega że przy rosnących cenach nieruchomości to normalne, że ta spółka traci lub nie zyskuje na "papierze"?

Tylko jeden kolega z tego forum sztucznie nie nagania na wzrosty, i piszę prawdę o zarządzie. Ale to już pozostawię jego wypowiedzią. Może niech bardziej szczegółowo opiszę hierarchię jaka tu panowała od blisko 13 lat. I do czego ona doprowadziła...
    Kierunek jest jeden. Zamiast 50zl, było już 50gr. Taka jest szczera prawda i niestety rzeczywistość.
    Mam siebie kłamywać że zaraz odpał, i będzie jezda na 50zl>?
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 3 zł Autor: ~zibi [46.204.16.*]
    Jest tu parę osób, które ze spółką są od wielu lat i przeszły różne trudne chwile.
    Ja wszedłem jakiś czas temu tylko dlatego, że rządzą teraz fundusze.
    Nie interesuje mnie, że kiedy jacyś panowie to czy tamto. To problem innych.
    Czekam tak jak wielu na dobre wyniki kwartalne.
    Dnia 2021-02-23 o godz. 15:59 ~zibi napisał(a):
    > Jest tu parę osób, które ze spółką są od wielu lat i przeszły różne trudne chwile.
    > Ja wszedłem jakiś czas temu tylko dlatego, że rządzą teraz fundusze.
    > Nie interesuje mnie, że kiedy jacyś panowie to czy tamto. To problem innych.
    > Czekam tak jak wielu na dobre wyniki kwartalne.

Bardzo rozsądne podejście.
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 3 zł Autor: ~Areszt [31.182.178.*]
    O emeryturka się odezwał już po kuracji
    Ooooo...przygłup od stawiania sobie zielonych a mnie czerwonych łapek. Dziś masz nick "areszt", jak widzę. A cha...wiesz już gdzie jest prokuratura i policja. Wsadziłeś już do aresztu "tych dwóch". Hehehe..........
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 3 zł Autor: ~Alojzy [31.182.178.*]
    Dobrze emeryturka że już zaczynasz widzieć zielone łapki to już jest jakiś postęp trzeba się cieszyć nawet z małych kroczków obecnie medycyna jest wyższym poziomie to i dla ciebie jest szansa oczywiście nie duża ale jest
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 3 zł Autor: ~Maniek [31.182.178.*]
    Co do tych dwóch to jest proces długotrwały coś jak twoje leczenie musisz wykazać dużo cierpliwości i determinacji
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 3 zł Autor: ~ja [91.212.223.*]
    Dnia 2021-02-23 o godz. 20:09 ~xxx napisał(a):
    > Ooooo...przygłup od stawiania sobie zielonych a mnie czerwonych łapek. Dziś masz nick "areszt", jak widzę. A cha...wiesz już gdzie jest prokuratura i policja. Wsadziłeś już do aresztu "tych dwóch". Hehehe..........

Rzeczywiście coś z nim nie tak. Nie odpisuj temu.......Przejrzałem jego posty.
    Ignorować go.
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 3 zł Autor: ~nostradamus [37.248.157.*]
    pierwsze nieudane przełamanie oporu na 2.10

Zejście na linie pierwszego wsparcia 1.80 obarczone wysoką podażą.

Kolejne wsparcie widzę w okolicach 1.69-1.72.

Rynki w fazie niedzwiedzia, dyskontują gorsze dane covid, Jeżeli będzie takie nastawienie na szerokim, kontynuacja tej korekty jest nieunikniona, być może nawet powrót na 1.40-1.42

Poza tym zbliża się "Sell in May", a jesteśmy po dużych wzrostach przed świątecznych z zeszłego roku. I rajdzie nowo rocznym na próby słabiutkiego testowania 2.10.

Jeżeli nie będzie info że ktoś jest zainteresowany na poważnie tym biznesem. To pod co miało by to wyjść na prostą, i zanegować długotrwały trend spadkowy?
    Niestety podparty słabą rentownością, i minusowym zyskiem operacyjnym.
    Połowa akcji w wolnym obrocie. To bardzo dużo. 20 milionów akcji w rękach ulicy...
    Dodatkowo jest info że kryzys na nieruchomościach to tylko kwestia czasu, brakuje najemców, średnia z 5 lat cen sprzedaży, po raz pierwszy ujemna. Podaż zjada popyt... Pierwsze oznaki stagnacji.
    Rynek ogląda się w kierunku kruszca. Złoto i srebro pomału odjeżdża.
    Kto miał zarobić to zrealizował zyski, iszuka nowej bezpieczniejszej alternatywy. Tym bardziej że złoto jest tanie. A inflacja powoduje dezawuację waluty na całym świecie. Dodruk trwa
    Dnia 2021-02-24 o godz. 08:38 ~ja napisał(a):
    > Dnia 2021-02-23 o godz. 20:09 ~xxx napisał(a):
    > > Ooooo...przygłup od stawiania sobie zielonych a mnie czerwonych łapek. Dziś masz nick "areszt", jak widzę. A cha...wiesz już gdzie jest prokuratura i policja. Wsadziłeś już do aresztu "tych dwóch". Hehehe..........
    >
    > Rzeczywiście coś z nim nie tak. Nie odpisuj temu.......Przejrzałem jego posty.
    > Ignorować go.

Masz rację. Ignorować tego wielonikowego chłystka.
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 3 zł Autor: ~nostradamus [37.248.152.*]
    Przepraszam, ale jeżeli to o mnie, to czuje się obrażony. Gdyż z kimś mnie mylicie...?!

A jeżeli bierzecie mnie za tego kolegę, co wypisuje o wsadzeniu zarządu.
    To proszę przepatrzcie wątki z ok.2010r.
    Tam faktycznie osoby zaangażowane w spółkę, udowadniały wiele nieprawidłowości jakie istniały już wtedy.

Nie wiem co za ekipa jest teraz na walorze, ale jestem zszokowany że nie pamięta afer z splitem, zmianą nazwy z gastelżur, czy innych afer. Zapraszam do poczytania wątków z 2009-2012.

Wydaje mi się że obecny akcjonariat jest słabo doinformowany, aby nie powiedzieć "odklejony od geanologii na papierze..."

Albo czuje się, że jestem ostatnim dinozaurem z tamtej ekipy, jaki tu się ostał. I na darmo chcę kogoś uświadamiać jakie mieliśmy przeboje na walorze.... Czy wszyscy z 2007-2012 już sprzedali? Jest ktoś jeszcze od tamtych czasów?? Przyznam że jestem teraz w konsternacji, i zgłupiałem...
    To nie do Ciebie. To do Areszt, Alojzy, Maniek itd...
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 1,10 Autor: ~nostradamus [37.248.152.*]
    Dam jeden stary link, i zapraszam do studiowania papieru 10 lat wstecz. Bo tam akcjonariat był świadomy, i wspólnie to przeżywaliśmy. Obecnie wydaje mi się że sam tu już zostałem. I przyznam że to dziwne uczucie...

https://www.bankier.pl/forum/temat_prezes-zolcik-vs-prezes-jaskola,11231201.html
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 1,10 Autor: ~xxx [95.171.114.*]
    Nie twierdzę że tamta ekipa była uczciwa. Dziś ich nie ma. Rządzą fundusze. A ciągle psocić się i wypisywać o prokuraturze, policji i takie tam brednie nic tu nie wnoszą.
    Co do spółki uważam że sytuacja będzie się poprawiać. Sporo wydarzeń które zaistnieją w najbliższym czasie może diametralnie zmienić nastawienie do papieru. Ale jak nie rozstrzygną się pomyślnie to niestety może być i w drugą stronę :(
    I jeszcze jedno. Z tym Jaskółą to chyba nie jest dobry przykład, bo gzie doprowadził Polimex każdy wie.
    Przykład jak przykład. Retrospekcja.

Tylko zszokowały mnie tu po długiej absencji dwie rzeczy.

1. Kiedyś była kupa ludzi, tu na forum. Dyskusje. Itd. A teraz jak by nie było nawet akcjonariatu...?
    2. Czasy i ludzie się zmienili. A temat podobnie jak w filmach "barei", nadal ten sam. I co najlepsze że tak naprawdę kierunek i narzekania , oczekiwania. Wszystko po staremu. Tyle że nikogo już z dawnej ekipy nie ma.A papier trwaią identyczne problemy.
    Niby jest dobra branża, dobry profil, wielobranżowość, top nieruchomości. A tu dalej tylko boczniak lub spadkowy.
    I zawsze ktoś wywalał. I nadal ktoś wywala przy najmniejszych wzrostach. Więc musi dalej działać ekipa grająca pod ubieranie na małych wystrzałach.
    Może tam jest paradoxalnie więcej ludzi z tamtych lat. Aniżeli po tej stronie?
    Bo tu tylko mięso armatnie. A tam może ktoś się na tym pobudował?
    Ja jestem tu też długo ( pod innym nickiem )
    Pamiętam jak jeden z głównych udziałowców Mieszkało wyprzedawał masowo akcje i bezlitośnie zwalił kurs. Potem kłamca Żółcik ciągle występował w CNBC Biznes i pocąc się kłamał i naciągał ludzi na kupno. W tym samym czasie kręcił lody z Kwiecińskim.
    No i sam wiesz że od zawsze pomimo ogromnych możliwości, wyniki takie se, lub żadne. I zawsze ktoś sypał akcjami.

Teraz nadal to samo. Jak to kurcze tłumaczyć? Czy to taka Polska recepta na prowadzenie spółki na gpw?

czy tak od lat każdy sie stara, ale nikomu jakoś nie wychodzi?

Czy tylko akcje zmieniają właścicieli, zarząd się zmienia, w myśl że ostatni zgasi światło?

A może ktoś liczy że spekulacyjnie kurs wzrośnie na tle rynku od 2007. I wreszcie będzie można dodrukować, zrobić kolejy split, resplit. Jak ty to z perspektywy dekady upatrujesz?
    Martwią mnie wyniki. Nie rozumiem dlaczego pomimo prosperity nie ma tego "flow", aby to wyprowadzać, ulepszać, dywersyfikować, reorganizować, ulepszać logistykę, szukać reorganizacji w dobie covid, nowych wyzwań i kontraktów.

Spółka od zawsze była w czołówce niszy dysponującej kilkunastoma żurawiami. Ja to bym już na tym samym w czasach prosperyty developerskiego wypracował przynajmniej ze sto baniek zysku. A tu co?
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 1,10 Autor: ~Areszt [31.182.178.*]
    Mieszało zobaczył prawdziwe oblicze tych dwóch złodziei a szczególnie tego co jest do dziś dlatego wycofał swoje pieniądze to akurat jest uczciwy człowiek nie pisze tego emeryturka by z toba rozmawiać ale by ludzie wiedzieli jak było
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 1,10 Autor: ~ja [91.212.223.*]
    Nie masz pojęcia o możliwościach transakcyjnych na GPW. Aby sprzedać duży pakiet akcji na ogół robi się to poza giełdą w tzw. transakcjach pakietowych. A tu było działanie poniewierające kurs. Oj prokurator podciągnij swoją wiedzę.
    Mogłeś mu wtedy doradzić inwestor może by cię posłuchał
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 1,10 Autor: ~nostradamus [37.248.155.*]
    Transakcje pakietowe, to forma jakiś rozliczeń na poczet zawieranych sojuszy lub przejęć, albo długów. Coś jak komputronik z Paszyńskimi. Albo Techmexem.

Tu macie rację, że kurs jest od 13 lat co podkreślam również "golony". Z tym że nie sam kurs. Osoba spostrzegawcza zauważy, co znów w każdym poście podkreślałem, że "golone" są wyniki , lub efektywność spółki.

Bo jak wytłumaczyć że mając park maszynowy, i to w niszy na rynku. Gdyż tylu i takich żurawi nikt nie miał...

I to w czasach prosperity na rynku nieruchomości, oni są w marazmie finansowym, i od 13 lat udają że błądzą jak dzieci we mgle...

Jak by mi dali pod zarząd ta spółkę, ja bym ją zrestrukturyzował i wyprowadził logistycznie , w ciągu roku względem korelacji rynku na nieruchomościach.

A budowały i budują się w dużych miastach od tego czasu, na prawdę jedne z największych budynków na świecie i w Polsce.
    Żurawie i takie parki maszynowe "to skarb". Dodatkowo zawsze można dokupować maszyny, lizingować nowe, wypożyczać, zawierać kontrakty na takie usługi na obrzeżach poza granicami Pl. Czechy , Słowacja, Ukraina, Obwód K, Białoruś, Niemcy. Jest tego od groma !
    Skoro Syberyjska sieć marketów może dywersyfikować handel, po przez wchodzenie na takie rynki zachodnie jak Niemcy czy Polska. To i Herkules mógł w czasach prosperity budowlanego stać się potęgą na skalę całej Europy.
    Dodatkowo miał zapędy Hotelarskie. I tu przykład Hoteli np. Gołębiewski, czy ewenementu nieruchomości Zakopiańskich, pokazuje że covid nie jest podstawą do regresu. Wręcz przeciwnie. Duzi wszystko skupują, i chcę restrukturyzować i zarabiać.
    Poza tym wystarczyło budować i skupować hotele w obrębie Tatrzańsko-Zakopiańskim. Na tym nie można było by stracić przez tyle lat.
    Można było wchodzić na inne rynki i branże. Samemu budować wysokie obiekty pod sprzedaż, lub najem. Możliwości było tysiące. Z takim zapleczem parku maszynowego, i wiedzą w tym zakresie. Nadal są. I tu upatrywałem szanse że ktoś to dostrzeże i przejmie tego rokującego Midasa, niosąc go z prądem prosperity ku nieznanym lądom.
    A może przejmą za grosze synowie jednego i drugiego bo widać że spółka jest prowadzona do dziadostwa i przejęcia chyba jedyna przeszkoda że rządzi PiS i się cykają
  • Re: NIEBAWEM WIDZIMY SIE NA 1,10 Autor: ~nostradamus [37.248.155.*]
    Piotrek tu chodzi o to samo co na Komputroniku.

Zobacz że tam identyczna analogia. Chcieli zaniżyć, zrobić przymusowy skup. I zdjąć z GPW.

Aż się dziwie że jak na Herkulesie akcje było po 50gr. To ktoś za 10 baniek, nie został większościowym, i to nie skupił.
    Same walory spółki są warte o wiele więcej.

Widocznie nie zdążyli skupić z rynku, bo taki jak ty, czy ja, nie odda im po 50gr.

Z drugiej strony ile można trzymać? Ja też mam ograniczony deficyt interwału życia, aby to trzymać w nieskończoność
[x]
HERKULES 1,10% 1,38 2025-11-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.