• NIE DLA DELISTINGU Autor: ~BUNTOWNIK [89.151.39.*]
    Panowie zbieram grupę akcjonariuszy przeciwko delistingowi i wezwaniu po tej cenie. Chociażby akcjonariusze ENERGI pokazali ostatnio, że warto. Kto chciałby z was powalczyć o wyższą cenę ? Może coś ugramy odezwijcie się na poszkodowani.akcjonariusze@gmail.com
  • Re: NIE DLA DELISTINGU Autor: ~luke [89.64.72.*]
    A skąd pomysł delistingu? Za mało głosów ma TDJ, żeby marzyć o delistingu.
  • Re: NIE DLA DELISTINGU Autor: ~Car [31.0.34.*]
    Spokojnie zobaczmy czy fundusze pójdą na te 1,25 .Nawet jeśli się tak staniec jak twierdzi niejaki ganz to i tak jeszcze im 7 % braknie do 95%.I nawet jak część drobnych odda ( W CO nie wierze bo prawie wszyscy kupowali drożej) To do zdjęcia z giełdy długa droga. Nie ma szans żeby w tym wyzwaniu i po tej cenie osiągnęli 95 %..
  • Re: NIE DLA DELISTINGU Autor: ~rudy4 [83.10.177.*]
    Zgadzam się, mam ponad 200kilo i po tej cenie na pewno nie oddam.
  • Re: NIE DLA DELISTINGU Autor: ~ganz [89.161.9.*]
    ja nie mam ani jednej ale na Waszym miejscu nie zastanawiałbym się, to naprawdę dobra cena, bo będzie jak na Primtech:),
    a Ty kolego te ponad 200 k sprzedawałbyś chyba 10 lat te akcje , nie szkoda zamrożonego kapitału?
  • Re: NIE DLA DELISTINGU Autor: ~Car [31.0.85.*]
    Spokojnie kolego wszystko się rozstrzygnie w ciągu najbliższego miesiąca a myślę że newet szybciej bo fundusze już wiedzą pewnie czy odpowiedzą na wezwanie....
  • Re: NIE DLA DELISTINGU Autor: ~Car [31.0.85.*]
    Tak nawiasem mówiąc typujmy za ile jesteśmy skłonni oddać akcję.moze da to do myślenia zarządowi. Mój typ 2,20 zł.
    szybko kolego zmieniasz zdanie, tak nawiasem mówiąc, najpierw głosujesz ,że wartość godziwa to minimum 3 i naganiasz na kupno teraz znów ,że chcesz 2,20, opanuj się szanuj to co piszesz i do kogo piszesz, a jutro napiszesz 1,26?, nie szukaj głupszych od siebie bo raczej nie znajdziesz, ale nadzieja jest co? może ktoś ? może coś ? upychaj ten papier co się nałykałeś jak pelikan rybą

poniżej masz info:
    https://www.dlahandlu.pl/koszyk/towar/papier-toaletowy-opak-8-rolek-bialy-100-proc-celulozy,50.html
  • Re: NIE DLA DELISTINGU Autor: ~Car [31.0.39.*]
    Kolego dalej twierdzę że wartość godziwa to 3 zł.Co nie zmienia faktu że myślę racjonalnie i wiem że do takiej ceny nie podniosą wezwania więc jak będzie te 2,20 to też oddam bo wyboru nie będzie jak za tyle z fundami się dogadają
    a kto będzie rozmawiał z fundami? żarty stroisz? jak wezwanie nie dojdzie do skutku to będzie się i tak kisić przez dekady aż wnukom przepiszesz te akcje, koszty obecności na giełdzie wliczy się do kosztów stałych , zakład zamknie lub sprzeda a ludzie wiadomo gdzie .obowiązki informacyjne spełnią np..."nic nie produkujemy, nic nie sprzedajemy" i koniec, co tutaj kolego nafikasz zawsze mogą ogłosić upadłość, no i? jest tyle możliwości ...nawet ogłoszenie sprzedaży wszystkich akcji jako większościowy, po cenie np. 1 złotych
    Ty ze swoim pakiecikiem tez możesz inwestować w spółkę nikt Ci nie broni, też po części jesteś właścicielem więc innymi słowy Car do boju
    Car mogę dla "jaj" kupić od Ciebie jedną akcję a co mi tam 6 zł straty stać mnie:)... w końcu będą jakieś obroty
    Hehe Ty to masz poczucie humoru ...zawsze dobrze się pośmiać dla zdrowia. Dziś widzę że kupiłeś nie jedną A 18 k nie szkoda Ci przepłacać jak wezwanie po 1,25..
    nie mam pojęcia kto to kupuje, Ja nie: aż się dziwię takie "bycze" obroty jeszcze chwila i zobaczymy widełki, swoją drogą wcale się nie dziwię ,że zdejmują to z giełdy, to Ty i tobie podobni ,i cały rynek włącznie z funduszami wycenił ten "papier" na poniżej złotego, powinniście całować po piętach tego kto chce to odkupić w takiej cenie:)
    lepszej okazji nie będzie by się tego pozbyć , nawet ze stratą póki porządne spółki mogą dać jeszcze zarobić, rozważ to kolego
    Namówiłes mnie. Podaj typy tych porządnych spółek?
  • Re: NIE DLA DELISTINGU Autor: ~Stefan [193.59.166.*]
    Rosnące przychody, stabilne zyski ,perspektywy dobre.. TDJ robi bardzo dobry interes chcąc skupić PGO po takiej cenie. Tu i po 3 zł to byłaby wciąż dobra cena. Kwestia czy im się uda, bo to nie jest takie oczywiste.
    Zła wiadomość dla kolegi ganz .Te same fundusze które są w Pgo nie odpowiedziały na wezwanie polenergi bo uznały że nie jest to wartość godziwa. Pgo c/z 14 c/pb 0,67. Polenergia c/z 20 c/pb 1,67 . Które akcje są tańsze widać jak na dłoni. Kolega ganz i tak będzie miał swoje ale..
    no i co z tego? obrót dzienny mizerny nikt tego nie kupuje wywindowali kurs spekulanci by nikt nie kupił poniżej ceny wezwania i mądrych strugają , o dywidendzie mogą zapomnieć no i kiszonka kilka dekad to już pewnie nie ta obsada personalna funduszy będzie dilować za te 30 lat przykład jak z książki, jak masz tam utopioną kasę to szybciorem sprzedawaj, lepszej oferty nie będzie, takie jest moje zdanie.
    I jeszcze jedno wezwania robi się nie zawsze by skupić akcje ale by je zwyczajnie zrobić , czysta formalność
    jak zapewne zauważyłeś tam także 1 akcją robiono kilka procent w górę/dół, ale jak zauważyłem jeszcze w tej całej "euforii" jaką "błyszczysz" nie zauważyłeś prostych prawideł rynku:)
    Miałaś podać te wspaniałe spółki godne polecenia które dadzą zarobić a narazie tylko ciągła krytyka i zero inicjatywy..
    wiedza kosztuje kolego:)
    nikogo nie krytykuję zwyczajnie kojarzę fakty nic więcej , stojąc z boku więcej widzisz:), fundusze też
    skoro wyrzucają "papier" grubo poniżej wartości księgowej na spółce stabilnej finansowo i nagle płaczą ,że chcą wartości godziwej...to wybacz...Ja bym ich upokorzył na oczach "detalu" dla zasady, i mam nadzieję ,że tak będzie:) będą handlować między sobą jak do tej pory pakietami po 5.10.15 akcji przez 30 lat co najmniej
    Większość gpw to padaka z marnymi obrotami. Wig 20 część mwig parę sztuk z swig i oczywiście obecnie Covid i gierki mają obroty na poziomie
  • Re: NIE DLA DELISTINGU Autor: ~asd [193.19.125.*]
    ganz to zwykły naganiacz.
    Nie warto czytać jego wypocin.

• Re: no nie, dlaczego spada? Autor: ~ganz [89.161.9.*]
    a miało rosnąć?:)
  • Re: no nie, dlaczego spada? Autor: ~Lechu [89.64.61.*]
    ganz, dlaczego cena jest wyższa niż w wezwaniu? pisałeś, że mamy wzywającego po butach całować za 1,25PLN, dlaczego cena jest wyższa?
    odpowiedź jest tak samo prosta jak pytanie, które zapewne zadał byś w dniu19 marca 2020 gdzie obroty dzienne były na poziomie 151505 szt. akcji po 0,90 groszy "dlaczego ktoś sprzedaje?" w takiej cenie? o czym to świadczy? odpowiedz sobie sam, a Wy koledzy chcecie teraz ca 2,20? :)
  • Re: no nie, dlaczego spada? Autor: ~Lechu [5.226.73.*]
    nie odpowiedziałeś na pytanie. dlaczego ktoś kupuje akcje po 1,38 PLN jeśli skupią i ściągną spółkę za 1,25 PLN ???
    dlaczego nie spada jak kraczyłeś? tęga głowo odpowiedz proszę
  • Re: no nie, dlaczego spada? Autor: ~Car [31.0.71.*]
    Pewnie powie Ci że to leszcze skubia z nadzieją że podwyższa wezwanie. Zobaczmy jak będzie ja trzymam i liczę na więcej zwłaszcza że syfy groszowe bez zysków rosną po kilkadziesiąt procent. Fundusze nie w ciemie bite i mogą im powiedzieć że jak wszystko rośnie to tym bardziej spółka ze stabilnymi zyskami od 10 lat też może. Narazie spodziewam się podbicia do 1,50-1,60 bo nie wiem czy 200 tyś akcji uzbierali od ogłoszenia wezwania. Surowce ida do góry a pgo powiazane więc zobaczymy ile czasu będą dusić kurs...
    spójrz na Primtech jakie szaleństwo tam jest na akcjach, normalnie wzrost ponad 3,5 procent i dzienny 2185 /3 transakcje myślisz ,że po wezwaniu na PGO będzie inaczej? życzę Ci kolego jak najlepiej ale wnioski wyciągnij sobie sam:)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.111.247.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~ganz [89.161.9.*]
    ręce opadają, kto to skubie ? nawet leszcze tego nie chcą , wbijcie sobie do tych malutkich główek, że tego nikt nie chce, piszesz kolego o kupnie po 1.38? śmiech:
    12:27:26 godzina nabycia
    2
    1.3800 cena
    +0.03
    (+2.22%)
    40 akcji
    55 złotych zainwestowane :) i tym się podnieciłeś? Niech będzie NN kupił - nie mylić z funduszem:)) nikomu nieznajomy "pierdoła"
    no koledzy większych bredni nie czytałem , normalnie szaleństwo zakupów
    pocieszajcie się wzajemnie bo już tylko to Wam pozostało , dziwne ,że w to wierzycie ...fenomen GPW...NIEZWYCIĘŻENI Herosi:)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Lechu [89.64.61.*]
    leszcze kupują po duzych wzrostach, ta spółka szoruje po dnie - nie jest wyceniana jak kilka lat po 6PLN... sprawiasz wrażenie słabo opłacanego manipulatora, bo nawet nie potrafisz uargumentować swoich wypowiedzi, używsza słów "leszcz", "naiwniacy", etc.. Twój zleceniodawca mogł kogoś mocniejszgo zatrudnić... bo nie piszesz na forum bezinteresowanie, chyba, że mylę się do Ciebie i rzeczywiście udzielasz się tu za frajer, ale w takiej sytuacji masz pewnie 14lat i jesteś super hejterem
  • Re: pogląd Autor: ~ganz [89.161.9.*]
    nic z tych rzeczy kolego , o których piszesz, naprawdę nie widzisz, że tutaj się juz nic nie wykluje? oprócz zamrożenia kasy , chyba ,że Ci nie zależy , wiem ,że boli sprzeadż ze stratą ale miałeś na początku wybór np. KGHM czy PGO, wybrałes to drugie i....? bęc
    każdy z nas ponosi to ryzyko, wcale nie twierdzę ,że spółka jest zła powiem nawet więcej, jest dobra, ale co z tego? nie widzisz co się działo, dzieje i dziać bęzie jak z uporem będziesz czekał na wezwanie z ceną 2 czy 3? czy doczekasz się? moim zdaniem nie a jak zrobisz? to od Ciebie zależy, cena wezwania nie wzięła się z sufitu, wszystko w ramach prawa, do kogo masz pretensje? nie oglądaj się na fundusze , one mielą nie swoje środki a i tak im płacą:)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.71.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: pogląd Autor: ~Lechu [89.64.61.*]
    zosatł miesiąc, zobaczymy czy Twój scenariusz się ziści i skupią 95% akcji... na mostostalu zabrze również próbowali ściągnąc dobrą spółkę po 0,7 PLN.. obecnie cena jest 2 krotnie wyższa i to jeszcze nie koniec wzrostów... tu będzie podobnie, gotówka przepływa do spółek value
  • Re: pogląd Autor: ~Lechu [89.64.61.*]
    dodatkowo uważam, że wezwanie się nie powiedzie, zaoferowana cena nijak ma się do wartości spółki, natomiast wzywający nie zaoferuje fair wyceny na poziomie wk
    nigdzie nie pisałem kolego, że skupi w wezwaniu 95 procent akcji czy powyżej, może nawet nie skupić jednej akcji, twierdzę natomiast ,że jeżeli nie skupi to będzie kiszonka do końca świata i jeszcze dzień dłużej, wspomniany Mostostal Zabrze przez Ciebie był , jest i będzie w takiej samej sytuacji, skoro sami akcjonariusze jeszcze nie tak dawno handlowali walorem na poziomie około 23 groszy, to co winisz wzywającego ,że daje średnią sesyjną ? sami, więksi kapitałowo akcjonariusze są sami sobie winni ,że zeszmacaja walory niejednokrotnie spekulacyjnie a w zasadzie tylko spekulacyjnie aż ktoś z zarządu spółki mówi "dość" tego, skoro macie nas w D to my was też mamy w tym samym miejscu, i się dzieje :)
  • Re: pogląd Autor: ~Lechu [5.226.73.*]
    jeśli Zarząd przestanie mieć w 4 literach rynku to spółka wzrośnie... generuje dużo gotówki... tu regularnie dywidenda powinna być wypłacana
    dajmy już spokój tej dyskusji, popatrz kolego na Primetech:)
    myślę, że tak najprawdopodobniej będzie ale już nie powyżej ceny wezwania
    myślałem że to forum PGO i rozmawiamy o spółce a nie o jakims primtech, pomyliłeś fora kolego. jesli chcesz benchmark to pisz o odlewniach
    myślałem że to forum PGO i rozmawiamy o spółce a nie o jakims primtech, pomyliłeś fora kolego. jesli chcesz benchmark to pisz o odlewniach
  • Re: pogląd Autor: ~darek [89.65.89.*]
    co sie dzieje?

• Re: pogląd Autor: ~qqq [83.5.177.*]
    A co ma się dziać? Buja łajbą, to w końcu giełda.
[x]
PGO 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.