• zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: ~Pawcik [89.64.50.*]
    Czy ktoś w tą spółkę jeszcze wierzy ? Czy kogoś jeszcze nie brzydzą posty Marków, Sylwków, Dorotek, X5, Kościółków i reszty naganiaczy ?
    Tu kurs rośnie tylko pod podbitki krętaczy. Dramat, każdy kto tu dłużej zostanie się tylko rozczaruje.
    Kurs nie reaguje na nic, czeka nas dalsza obsuwa w okolice 1,3 -1,5 zł jak nie będzie żadnej NOWEJ POZYTYWNEJ informacji.
    P A D A K A
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: ~kodor [31.0.121.*]
    Na tak małych spółkach to zarząd decyduje o wzroście kursu . Tu od zawsze był własny folwark. Krótko jesteś na giełdzie Pawcik. Pracownicy raz do roku mają premię . Normalna spekula jakby weszła to kurs już dawno latałby po 20zł.
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: ~Dzonatan [71.19.252.*]
    no ja ciebie nie rozumiem, kosciolek chociaz nie ma piatej klepki to przynajmniej ostrzegal ze tu bedzie padaka a ci ktorzy pisza tu o wzrostach to pacownicy vivida
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: ~marek [217.173.180.*]
    O widzę, że Kolega Kościółek już nowy nick ;) Widać, że przynajmniej się wstydzisz po ostatnim kłamstwie, szkoda że zamiast zmieniać nick nie zebrałeś się na przeprosiny. Dla Ciebie każdy akcjonariusz to pracownik Vivida, hehe :) Pozdrawiam
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: ~Kościółek [5.184.78.*]
    Biedny mareczek dziwne, że jeszcze wyszedł ze swojego leża patrząc na to co wyprawia się na kursie jego spółki :) mareczku przepraszać to powinieneś codziennie prewencyjnie za głupoty, które nagadasz w przyszłości :)))))) po ile będzie twój vividek za miesiąc? groszóweczki? na pewno wiesz co w trawie piszczy w końcu nikt przy zdrowych zmysłach nie siedzi na spółce, która wiecznie spada :) chyba, że po to żeby ostrzec innych przed tym co tu się odwala albo pracownik, którym jesteś :)
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: ~marek [217.173.180.*]
    Kościółek kup sobie akcje to będziesz takim samym "pracownikiem" jak ja, hehe ;) Chyba, że jesteś zajęty "kompilowaniem programów w C", przecież jesteś znawcą w tych tematach, prawda? Tu dla przypomnienia wątek, w którym udowodniłem, że jesteś zwykłym kłamcą:

https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=8846317&strona=1

Wystarczyło przeprosić. Gdybyś napisał coś w rodzaju: "Przepraszam, trochę mnie poniosło z tym programowaniem, chciałem żebyście mnie szanowali i lubili..." ;) Nawet nie wiesz jakbyś zyskał na takiej szczerości, tym czasem wolisz dalej kłamać, wstyd!
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: ~X5 [84.17.47.*]
    Dla panów wierzycieli kurs nie gra roli. Mają spłacać te haniebne obligacje w ratach. Wyżebrali po sądach odroczenie, mają takie święte prawo.
    Dla mnie kurs może być i 5 groszy, ważne żeby płacili raty w terminie :))
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: ~Lekarz [5.173.96.*]
    Zapraszam
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: b-cz-k [88.156.134.*]
    A ja jednak wierzę, że coś się ruszy. Nie teraz, to może za jakiś czas. Sprawy się wyjaśniają, zyski firma już generuje (na razie nie wielkie ale systematycznie). Tak czasem jest na giełdzie, że trzeba dłużej poczekać. Tu mam tylko, albo i aż ok. 30k akcji, jestem trochę na minusie, ale poczekać mogę. Moim czarnym koniem był, jest i będzie F51, tam czekam jeszcze dłużej, bo 2,5 roku ale giełda uczy cierpliwości.
    Ważna jest zasada, aby nie kupować wszystkiego na raz - trzeba sobie to rozłożyć w czasie i uśredniać. Myślę, że i na tej spółce jeszcze zarobię - ale cierpliwości.
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: ~Simplileszcz [5.173.43.*]
    Człowieku o czym Ty mówisz? Tu nie można traktować społki poważnie bo jak rośnie to tylko pod wywalenie papieru, trzeba być niespełna rozumu żeby trzymać tu papier na longa.
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: zulusowaty [89.69.45.*]
    Szkoda, że się szortów nie da grać. Przy takim obrocie sprawy, wszyscy byśmy byli super zarobieni :-)
    Przecież nikt Ci nie każe trzymać - sprzedaj i idź przeżywać na innych spółkach. Na wielu spółkach kurs poleciał, na których szansa powrotu do wysokich poziomów jest znikoma, natomiast tutaj powrót na poziom 3-4 zł jest bardzo realny.
    Zresztą, wiadomy jest cel Waszego jojczenia tu rano, w ciągu dnia i wieczorem, w ciągu tygodnia i w weekendy. Za darmo tego nie robicie. Cel jest jeden - zniechęcić, zaniżyć kurs, kupić jak najtaniej i później kręcić kółka na wzrostach.
    Jeśli jesteś graczem kupujesz i szybko sprzedajesz, jeśli jesteś inwestorem to możesz poczekać - a ja mogę poczekać więc czekam.
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: milky_on [37.47.24.*]
    pozostaje liczyć że to szambo kiedyś wybije ....
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: u1thar [89.64.50.*]
    Pawcik to ja ... a nie żaden Kociółek, IP to samo !.
    Marek Ty się idź leczyć do psychiatry jak wszędzie Kościółka widzisz.
    Ja nie jestem tu żeby zaniżać kurs bo sam niejednokrotnie broniłem tej spółki ... zarobiłem na niej ładnie sprzedając akcje po 3,08 o czym również pisałem. Miałem farta, że wyskoczyłem niemal na samej górce.
    Pisałem też, że zostawiłem część akcji na longa ... ale serio tego żałuje mimo, że mam zamiar to trzymać nawet kilka lat.
    Żałuje bo tu nie traktuje się poważnie akcjonariuszy. Firma nie spłaciła obligacji i już info leci, że będzie własne akcje skupować ? To są poważni ludzie ? Może to zaniżanie akcji jest pod skup. W pierwszej wiadomości wymieniłem kilka nicków. ... ludzie jestem tu rok i te osoby się ciągle tu przewijają. Do pełni bezczelności brakuje tylko botów, ale widocznie oni są tańsi XD
    Najlepszy jest Marek, Sylwek i Dorotka dla których każda cena jest okazją do zakupu, siedzę na GPW od 2010 r, ale takiego radosnego trio nie widziałem jeszcze na żadnej spółce. OGÓLNIE KABARET TU JEST PIĘKNY, ALE TU NIE MA INWESTOWANIA TYLKO JEST HAZARD
    Tu nie ma hazardu tu są cwaniaczki z vivid . Za jakiś czas zacznie sie straszenie sądem jak zawsze. Tylko nie tym razem :)
    Zapraszam.
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: ~nelor [37.47.171.*]
    Dlaczego kościółka nie dołączyłeś?
    U1thar wolę pisać z zarejestrowanymi osobami, co nie zmieniają nick'ów co chwilę. Sam rzadko się tu udzielam, bo rzeczywiście widać ciągle hejt albo naganianie tych samych osób. Szkoda, że Dorotka nie zarejestrowała sobie nicka bo nie wiadomo kiedy to ona a kiedy ktoś się podszywa, aczkolwiek czasem sprawdzam linki z pobraniami, które co jakiś czas wrzuca.
    Forum tej spółki rzeczywiście odstrasza, ale masz rację, że winę za postrzeganie spółki przez inwestorów ponosi zarząd. Być może rzeczywiście powinni zająć się akwariami, a firmę przekazać w ręce profesjonalistów, ale przyznasz chyba, że jednak jest progres. Liczę na to, że RB2 na Nintendo też zrobi furorę, ale szkoda ze Qubic przesunął premierę dopiero na Q1/Q2 2021. Spodziewałem się, że zrealizują to, tak jak mówili, jeszcze w tym roku. Kilka akcji Qubic też mam, więc posiedzę trochę dłużej niż sądziłem - nie jestem typem gracza, ale raczej inwestora.
    Odnośnie zarządu - myślę, że też nie jest najgorzej. Siedziałem 1,5 roku na 4mass, który dał mi dobrze zarobić (ok. 1000%, choć mogło być więcej, ale przeczekałem zbyt długo). Ci to dopiero zrobili akcjonariuszy w jajo - spółdzielnia podbiła balona do niespotykanych na tej spółce poziomów, po raporcie zarząd sprzedał prawie wszystkie swoje akcje, później w między czasie weszły akcje z emisji, które również zarząd sprzedał w rynek (inkasując łącznie kilkadziesiąt milionów złotych do prywatnej kasy). Ale żeby tego było mało - przyznali sobie waranty wymienne na akcje po 0,10 zł (z których oczywiście skorzystają). Żeby tego było mało - aktualnie jest ok. 88 mln akcji i co planują? Kolejną emisję akcji - następne 88 mln akcji po 10 groszy. A ludzie kupowali po 4, 3, 2 zł. Najgorsze jest to, że takie wałki są dopuszczalne na GPW - wszystko w świetle prawa.
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: ~Goodwill [79.184.135.*]
    Pamietajcie jednak, ze w fundamentach nie wiele sie zmienilo od czasu 3,14 do dzisiaj. Gdyby pokusic sie o ocene, to powiedzialbym, ze nawet jest troche lepiej, bo obligi sa poukladane, wiec ryzyko upadlosci znaczaco sie zmiejszylo. Plan finansowy na 2020 na razie wyglada, ze dowioza (na pewno na przychodach, miejmy nadzieje, ze na zysku tez). To co mnie realnie martwi, to pipeline projektow na 2021 - wyglada na to, ze sa tam prawie same porty, ktore sa robione przez qubic...
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: dorotka100k [194.34.132.*]
    "Gdyby pokusic sie o ocene, to powiedzialbym, ze nawet jest troche lepiej, bo obligi sa poukladane"

I doszła udana premiera Knights Fight - jesteśmy już kilka tygodni po oficjalnej premierze i widać, że mocniejsze w historii Vivid było tylko Real Boxing, przynajmniej na iPhone, a to się głównie liczy.

" wyglada na to, ze sa tam prawie same porty, ktore sa robione przez qubic..."

It is already known that next year three mobile titles will hit the market: mid-corp RPG "Amusing Heroes", as well as "The Cash" and "Right Swipes".

https://vividgames.com/invest/news/sales-record-of-vivid-games-.html

Jedna z tych gier testuje się już od jakiegoś czasu na iOS w Kanadzie i Niemczech
    https://sensortower.com/ios/ca/vivid-games-s-a/app/right-swipes/1515681771
    Jaki zysk wypracowali ? 0,72 mln tyle. Wrzucili 1mln zł ze sprzedaży quasu. Tylko to nie był zysk a przychód .Nie chce mi się szukać komunkatu gdzie zarząd napisał ile zarobił na quasu . Grosze!!!!!!!!!!!!!!!!!Nie pracują nad żadną swoją grą ,Co do obligacji to nic tu nie jest poukładane ponieważ w każdej chwili może być zonk. Tak źle jeszcze nie było. Wcześniej były nadzieję że spłacą teraz stoją już przed ścianą i albo będą spłacać albo bankrut. Nie mają już czasu.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [194.34.132.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    widzę, że manipulujesz faktami w taki sposób aby nowi uwierzyli, że jest już po firmie i teraz tylko upadłość.
    Faktem też jest to, że jeśli sytuacja spółki się poprawia i jest ona tania wówczas są największe szanse na większe procentowo zyski.
    Jak już sytuacja jest dobra, zyski bardzo duże wówczas firma jest wyceniana już na wysokich poziomach.
    Tak jak Dorotka napisała powyżej - jeżeli faktycznie zyski z nowej gry będą zbliżone chociaż do RB wówczas siłą rzeczy powinno się to odbić na kursie. Ponadto, to że zarobili grosze na quasu, to zapomniałeś dopowiedzieć, że koszty wytworzenia ponoszone były już wcześniej - teraz otrzymali kasę, która mają w spółce. Szkoda, że nie chcą (nic nie wskazuje by chcieli) nadpłacić część chociaż tych obligacji (bo przecież gotówkę mają) - wówczas rynek od razu by to wykorzystał jako sygnał znacznej poprawy sytuacji i dałby dobrego kopa do wzrostu kursu. Czas pokaże jak to rozegrają, ale liczę jeszcze na tą spółkę.
    Podobnie wyżej Dorotka przedstawiła argumenty, że są w produkcji kolejne gry - szkoda, że tak łatwo przychodzi Ci oczernianie spółki, gdy nawet nie chcesz się nią zainteresować - choć wygląda na to, że robisz to celowo (manipulujesz).
    Powinieneś zyskać przydomek Kodor-manipulator, ale nawet nick'a nie zarejestrowałeś więc pewnie za chwilę się stąd stracisz i pojawisz się pod jakimś kolejnym nick. Szanse że opuścisz to forum są nikłe, gdyż chcesz tu również swoje zarobić.
    No i kolego właśnie o te krzywe ruchy z obligami cały czas się rozchodzi ... skoro mają ponad 5mln na koncie to powinni przynajmniej część tej kwoty przeznaczyć na ich spłatę. Ryzyko jakie widzą inwestorzy ...
    1) Rozwalą pieniądze na skup własnych akcji/ promocje itd.
    2) W konsekwencji może się okazać, że przy aktualnych przychodach nie uda im się uzbierać ponad 10mln netto na samą spłatę w te 3 lata !!
    Broniłem tu Zarządu gdy atakowano, że co to za spółka co nie spłaca obligacji ... bo takich spółek jest masa co NIESPŁĄCIŁA ich. Ale wierzyłem, że oni nie tylko chcą... ale też to zrobią w sposób sprawniejszy. Teraz widać, że oni chcieli to tylko rozłożyć na raty żeby żyć dalej jakby długu nie było. Nadal hazard, uda się albo nie. I myślę, że nie tylko ja tak tą sytuacje widzę bo kurs ma obrany kierunek.

nie spłaciła* sorry ale piszę to na szybko przez kom :f
    Zapraszam!
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: ~kodor [5.172.236.*]
    b-cz-k o jakiej manipulacji piszesz? Kupiłeś akcje wiec będziesz wszystkich przekonywał że jest super ? Piszę to co jest w raportach . 0,72 mln tyle zarobili z gier w ciągu 10 miesięcy . Czy to jest kłamstwo? Co do przyszłości nie wnikam bo tu nie raz miało być hurra. inne wyższe poziomy a są coraz niższe. Co Quasu to kasa została w firmie ale zysku z tego nie było .To też jest w komunikatach spółki. Pisząc że celowo niby manipuluje bo chcę zarobić zachowujesz się jak ten śmieszny Marek. Niestety spółka tyle razy zawiodła że mało kto już im wierzy. Forum to nie jest tylko klepanie się po pleckach.
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: ~Ok [188.147.34.*]
    Bez wątpienia forum jest dla osób które mają nowe nicki ale stare frustracje jak pokazuje przykład kodora :))
    A co do Dorotki to tak samo pisała o Mayhem Combat .Ona ma nadzieję a jak wyszło ???????? Więc co ona pisze to sobie daruj . Tu trzeba patrzreć na twarde dane dziś a nie co będzie jutro. Spójrz na wykres tam pokazuje wszystko to na co liczyli podobni do Ciebie i mieli nadzieję . 11 grudnia będzie wiadomo co zarobił Knights Fight 2 a do tego momentu kupowanie akcji to hazard. Życzę jak najbardziej im aby spłacili obligacje bo szkoda ludzi.
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: ~Ok [188.147.34.*]
    Daj że se chopie już spokój marnujesz talent jakiś kanał na YouTube załóż i tam zbieraj kasę za swoje „analizy” tu nikt raczej nie doceni twojego „zaangażowania” w ochronę cudzego kapitału
    I tu się mylisz ok. Każdy kto zechce zainwestować w tą spółkę przeczyta wpisy sylvka mareczka, dorotki , twoje , otworzy wykres i co tam zobaczy ??? Ze panowie i ta pani wątpliwa to jedna wielka ściema która produkują od kilku lat .
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: ~Wykop-pl [37.19.223.*]
    Witam
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: ~EchoInvest [83.11.120.*]
    Ktoś dziś pisał o dofinansowaniu z NCBiR. Jakieś oficiusalne info??????
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: ~xtx8 [188.122.20.*]
    Co za swintuchy...mielismy miec dzis Black Friday w duzej ilosci.bardzo duzej... po 0.90groszy a tu ulica madrzejsza niz stado baranow i podwyzszyla kurs.gratuluje.Trzeba umiec przegrywacSzacun.pzdr
  • Re: zjazd z 3,14 na >1,7 - DNO Autor: ~xtx8 [188.122.20.*]
[x]
VIVID 0,50% 1,00 2025-10-01 17:02:59
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.