U1thar wolę pisać z zarejestrowanymi osobami, co nie zmieniają nick'ów co chwilę. Sam rzadko się tu udzielam, bo rzeczywiście widać ciągle hejt albo naganianie tych samych osób. Szkoda, że Dorotka nie zarejestrowała sobie nicka bo nie wiadomo kiedy to ona a kiedy ktoś się podszywa, aczkolwiek czasem sprawdzam linki z pobraniami, które co jakiś czas wrzuca.
Forum tej spółki rzeczywiście odstrasza, ale masz rację, że winę za postrzeganie spółki przez inwestorów ponosi zarząd. Być może rzeczywiście powinni zająć się akwariami, a firmę przekazać w ręce profesjonalistów, ale przyznasz chyba, że jednak jest progres. Liczę na to, że RB2 na Nintendo też zrobi furorę, ale szkoda ze Qubic przesunął premierę dopiero na Q1/Q2 2021. Spodziewałem się, że zrealizują to, tak jak mówili, jeszcze w tym roku. Kilka akcji Qubic też mam, więc posiedzę trochę dłużej niż sądziłem - nie jestem typem gracza, ale raczej inwestora.
Odnośnie zarządu - myślę, że też nie jest najgorzej. Siedziałem 1,5 roku na 4mass, który dał mi dobrze zarobić (ok. 1000%, choć mogło być więcej, ale przeczekałem zbyt długo). Ci to dopiero zrobili akcjonariuszy w jajo - spółdzielnia podbiła balona do niespotykanych na tej spółce poziomów, po raporcie zarząd sprzedał prawie wszystkie swoje akcje, później w między czasie weszły akcje z emisji, które również zarząd sprzedał w rynek (inkasując łącznie kilkadziesiąt milionów złotych do prywatnej kasy). Ale żeby tego było mało - przyznali sobie waranty wymienne na akcje po 0,10 zł (z których oczywiście skorzystają). Żeby tego było mało - aktualnie jest ok. 88 mln akcji i co planują? Kolejną emisję akcji - następne 88 mln akcji po 10 groszy. A ludzie kupowali po 4, 3, 2 zł. Najgorsze jest to, że takie wałki są dopuszczalne na GPW - wszystko w świetle prawa.