• Sztuczna inteligencja Autor: ~Ola [109.173.155.*]
    https://biznes.interia.pl/praca/news-dzieki-sztucznej-inteligencji-bedziemy-pracowac-mniej,nId,4763660
  • Re: Sztuczna inteligencja Autor: ~Sheep [188.146.98.*]
    Cześć Ola
    Mi by się taki Anioł przydał. Było by na pewno szybciej. :) Na szczęście uważam że przez najbliższe 15-20 lat taki asystent mnie nie zastąpi tak do końca.
    Czasem inwencja ludzi, a przez to programów, w robieniu błędów jest astronomicznie niewyobrażalną! A ja właśnie błędy głównie poprawiam.
    Wyobrazacie sobie owcę- detektywa na tropie?
  • Re: Sztuczna inteligencja Autor: ~Ola [109.173.155.*]
    Cześć Sheep:)
    Ja tam mam trochę mieszane uczucia....
    Komputery też miały ułatwiać życie ....
    A jak jest ? Dwa razy tyle pracy, bo wszystko musi być zrobione na komputerze, a wersja papierowa i tak obowiązkowa. A ilość różnej dokumentacji rośnie w tempie zastraszającym...
    Ciągle wymyślają nowe urządzenia, co to mają ułatwiać życie. Jednak po tym ułatwieniu wychodzi, że nadal nie można z niczym zdążyć, a świat pędzi jeszcze szybciej....
    Mogę Ci prawie zagwarantować, że nawet jak będziesz miała 3 takich aniołów, to pracy Ci nie ubędzie, a może nawet przybędzie...:)

Co nie zmienia faktu, że kierunek obrany i zawrócić z tej drogi się nie da....
  • Re: Sztuczna inteligencja Autor: ~Sheep [188.146.106.*]
    Ha, no cóż mogę powiedzieć... Twórca się nie myli, tylko ludzie, Ale jak ludzie coś żle wymyślili to Owca ten bajzel ogarnia... No ale nie powiem korzystam zróżnych prościótkich Aniołów. Tylko kune uczyc się ich musze, cały czas się uczyć ich musze!!!!;)). Bo te anioły to ciągle wychowywać (poprawiać ) trzeba.... I nie daj boże się zagapić !! Bo to głupie i samo się nie zatrzyma jak źle robi ;))))) No zero samooceny i samokrytycyzmu! Zero refleksji jakiejś.... No ale ja o tym co jest i mam. A tu trzeba o tym co jest i nie mam, jest i nie pojmuję i co będzie... Takie AI (...)
    Ja też mam czasem dosyć, że ciągle jakieś szkolenia i szkolenia. Jak już coś opanuję i się nauczę, to znowu coś nowego...i tak w kółko. Informatyka chcą ze mnie zrobić prawie :)
    Dlatego już nie mogę się doczekać, kiedy to w końcu tą milionerką zostanę i będę mogła rzucić pracę :))))

• Re: Sztuczna inteligencja Autor: ~Romek [37.47.18.*]
    Cześć dziewczęta! Owieczko, jesli sprawdzasz, poprawiasz, wpadasz na trop i klienci chcą oglądać Twoje nowe zmarszczki, to jestes audytorką?
    Cześć chłopaku!
    Oj, chyba zostałam poddana testom....
    No już z tymi zmarszczkami nie przesadzajmy... Co na to Renata by powiedziała, moja kosmetyczka!!!

Roman, a jak ja Cię zapytam co Ty robisz to będziemy kwita? (...??hihihi..)

No dobra, ja pierwsza (;)) Generalnie jestem bardzo dobra…..a..  w drogim poprawianiu tego co ktoś tanio.. ee,. zepsuł.
    Dbam też o to by klienci dostawali duże (jak dla mnie) pieniądze bez problemu i na czas. Jestem ich spowiednikiem i wybawcą. Tytułów nie mam bo nie było kiedy. Na chleb musiałam zarobić i zadania prokreacyjne przypisane płci wykonać. Ale moi klienci nie szukają moich tytułów, tylko mnie ;))). Ale robie, własnie robię...takie zagramaniczne papiery. Kto wie może kiedyś i kwity się przydadzą....w końcu tych zmarszczek będzie przybywać…
    Poza tym wykonuję inne nudne rzeczy, A że tego nie lubię to ciągle kombinuję jak by to zrobić by moje AI to za mnie robiło. :)
    W ogóle to jakaś ostatnio leniwa strasznie jestem... Więc tak jak Ola na giełdzie zaczęłam grać. Może się samo zarobi, jak dotychczas?
     PS Zauważyłam że Admin znów kolejnego mojego adoratora usunął... To ten XD.???
    Ja nie wiem co ja w sobie mam, że oni tak za mną... Jakieś ciągle namiętności rozbudzam na forach. ... Ja przecież zwykła owieczka jestem...Chyba te wilki głodne strasznie...
  • Re: Sztuczna inteligencja Autor: ~stn [46.134.61.*]
    Baba z wozu koniom lżej.
    No to się ciesz, a nie tu szukasz.
    Rozumiem że smutno, ale taki podły jest ten świat.
    Nikt nie lubi byc tam gdzie go nie chcą
    To pięknie Owieczko! Jakies doradztwo podatkowe robisz. Ja tez mialem jakiegos jednego lub drugiego zagranicznego kwita, ale mi sie gdzies zapodzial. A co ja robie.. Hmmm... to w sumie dobre pytanie- jak jest cieplo, to rury na budowie nosze, jak przyjdzie zima...to nie wiem.
    "rury na budowie nosze, jak przyjdzie zima...to nie wiem." Sam te rury nosisz: ???

A duże te rury? Jak sam nosisz to chyba krzepę masz...Czy we dwóch, czy dzwigiem .))) A zimą to chyba te rury ogacasz, żeby nie popękały prawda?

No jeszcze to moga byc inne rury, takie co nimi prąd , albo inny gaz ... Rur to można miliony wynależć. Np: Merto to tez rura na dobrą sprawę, kanalizacja, akcelerator, rury to i do kaloryferów można układać w bloku.. W lecie właśnie, bo zimą nie sezon na takie......... Dobra dam spokój bo ja zaraz dowiode że z innej galaktyki jesteś ;)))
    W Kazdym razie praca na świeżym powietrzu zdrowa jest a rury potrzebne i wogóle genialny wynalazek. Mrocznego trzeba by spytać kto wynalazł rury ( W rzymie kanalizacja była ale kto samą rurę wynalazł ? Matka Natura?) No i tak właśnie nic się nie dowiedziałam. Trudno. Jak tajemnica to tajemnica. W końcu to forum publiczne.
    A prywatnie śledztw nie robię, zbyt męczące to by było...
    Owieczko, no sam nie nosze- jest nas tutaj kilkoro. Ale widze, ze z taką wiedzą byś mi sie bardzo do tych rurow przydala. A zimą to chyba na zusie bedziem siedziec
  • Re: Sztuczna inteligencja Autor: ~Sheep [188.146.99.*]
    Jak ZUS da :)
    No to będziesz miał dużo czasu na granie i pisanie na forum.
    U mnie sezonów nie ma. Robota naokraglo. Na urlop ciężko się wybrać...
    Z Warszawy jesteś i budowa w Warszawie?
    Tak, Warszawa
    Tak zgadłam, bo o cenach mieszkań w Warszawie pisałeś. Co niektórzy nieżle na tych budowach zarobili. Moja klienta pół Woli sprzedała niedawno pod budowy... (Żartuje,nie pół, ale ładne kawałki tam były).. A i Budowlańcy nie narzekają podobno. Choć to jak mówisz, troche jednak sezonowa robota jest..., mimo tych "nowczesnych betonów i rur" :)).... To co, rury na budowie połozycie i brak zleceń nowych czy o co chodzi?
    Pewnie sezonowo z giełdy życ będziesz?. Oj jak ja bym tak chciała...
    Najwazniejsza jest dywersyfikacja aktywow i cashflow- na wypadek jak wyżętego czlowieka po 40stce lub 50tce korpo lub inna rurarnia wypluje, bo go mlodsza i ladniejsza AI zastapi :)))
  • Re: Sztuczna inteligencja Autor: ~Sheep [188.146.98.*]
    :)) Tak. To musisz mieć kilka spółek, kontrakty.. ale tylko polska giełda?
    Zdradź tajemnicę co kupujesz :)
    Tu wiem że jesteś bo Asseco.. a gdzie jeszcze?
    No bez przesady z tą wielościa spolek i biznesow- jestem Romek, ale jeszcze nie Karkosik. A na NC kupuje to, co poleca lub nagania Mroczny. Tylko jego trzeba umiec czytac. Plus na nasdaq
    Czuję ze zaraz ze mną nie będziesz gadał.... Choc jak Ci nie powiem jaki ja mam portfel...to moze jeszcze ze 2 zdania zamienisz i powiesz cóż to za czarne konie Mroczny poleca...Mogę pochwalić że, od listopada 2019 zarobiłam ..X-et procent :)))) Tu tak jest że piniondz przyciąga piniądz... Się dobrych spółek nie kupije tylko grane...
    O Nasdaq to nawet nie myśle.... Może na wiosnę jak coś w temacie poczytam.. i nie zbankrutuję :)
    Mrocznego to chyba na wiosnę przez moment na Novawis widziałam. I jeszcze na czymś czego nie kupowałam... Ja dosc dużo czasu spędzam na poznaniu spółki nim kupię.
    No i musze się przyznac że się na giełdzie zakochałam. Tylko się nie śmiej bo wielu teraz bekę z tego ma... Tak to różnie bywa z tym moim zakochaniem, ale nadal trwam w przekonaniu że to jedyny mój dobry i trwały wybór, tak do grobowej deski prawie ;)
    Otóż się zakochałam w SoftBlue. Może ze to na wiosnę , w marcu było.... I trzymam tego kupę i trzymam, a to spada ostatnio i spada.... :) Ale chyba jeszcze ze 2 tysie jutro kupię, a co tam. Najwyżej to będzie miłość platoniczna :)) A może sobie za to z 50 ha lasu kupię... Zobaczymy:)

No to co masz w tym swoim portfeliku. Inteliwise, Bloober ( ja poczekam na 150 :)) i.... i..... i.... i....
    :)

• Re: Sztuczna inteligencja Autor: ~Rado [176.115.85.*]
    Przykro mi, ale możesz się nie doczekac na 150 zł.
    Aa jeszcze zapytam. Softblue to ta firma co sprzedaje sekundniki do jajek?
    Tak .Ta co sprzedaje Marijawocze. I Vistulę do szkolenia wojska, i drony i buduje centrum badawczo-rozwojowe, i robi kontrakty dla Ministerstw i militaria, i IT i Obiegodokumentów, programy dla administracji i oprogramowanie dla OZE i.ma systemy dzwiękowe do ostrzegania na budować, i systemy do zarządzania budynkami (energia, +en ciepla+hydro).... milion rzeczy. A z Inventionmed Szpital wirtualny (narazie do szkolenia lekarzy, ale może i za 5 lat będziesz odbywał zabiegi chirurgiczne w takim szkitalu, albo będziesz miał np pobieraną krew bez Pani Pielegniarki...., bo covid.... albo bedą Ci czyraki wirtualnie z d..y wycinać :))) jak na rybach zmarzniesz)
    A do tego duze dotacje i dużo kasy na koncie właznej i z pozyczki na 1%.od prezesa którego nazywają pudelkiem bo ma dość długie włosy i który trochę mało marketingowy jest ale który jak narazie wzbudza moje zaufanie.

(Mi to lotto ale fryzurę to mógłby zmienić , Ani to długie , ani to krótkie, no jak pudelek rzeczywiście ;))))

• Re: Sztuczna inteligencja Autor: ~Stn [46.134.61.*]
    Naganiać na trupa softblue tutaj? Gość spuścił nic nie warte akcje. Obroty się zatrzymaly. KNF nic sobie z tego nie robi a ktoś w to wierzy? Naprawdę?
    No w końcu!!!!
    Od jutra sprzedaję abonament!
    Będę czesac kase na moich pirdu-pirdu!!!!
    Nikomu się nie podoba a jak się okazuje , aż i, się uszy trzesa z podniety przy czytaniu.!!!!

Może bloga założe co???//

W końcu ostatnio same pochwały, A zreszą nie wazne czy poczwały czy nie. Ważne że amatorzy mojego gryzmoilenia sa.!!!!
    Rzucam robotę będe bzdury pisać.
    Muszę tylko monetyzację opracować.

ROMEK ŁAPIESZ SIĘ NA TE ZIME CO NIE BEDZIESZ MIAŁ ROBOTY??? W koncu ktoś mi musi odpisywac!!!

TY : STN : 80 zł od łebka za 1,5 h czytania MOŻE BYĆ? Tak mniej-więcej jak w kinie.....
    Romku, Dziś już się pewnie nie dowiem co kupujesz, zresztą rozumiem, że to nie moja sprawa.
    Nie pisz zresztą bo będzie że naganiasz.
    Ja mam ambicje zostac wrednym czarnym i sprzedajnym, najbardziej zakłamanym naciągaczem NewConnect i GPW.
    Także proszę Cie bardzo daj MI szanse!!!

Z doświadczenia wiem, że jak firma stara się specjalizować we wszystkim, to z reguły nie specjalizuje się w niczym. No, ale to taka mała dygresja. Nie będę krytykował spółki, bo nigdy się w nią nie zgłębiałem.
    Właśnie nie wgłębiałeś się. Ale pojechałeś równo...
    Ja bloobera nie krytykuję bo nie znam...
    Życzę wszystkim dobrej nocy i zielonego tygodnia.
    Wiem, zapewne nie doczekam. Ale jakoś mam mała wiedzę o tej spółce... Więc nim się doczytam to dużo czasu upłynie,,, to tak jakbym i na 150 czekała :) Choć kto wie...
    A tu dwie BABY !!! Nie dadzą rady nas tak lekko zrzucić :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.106.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Sztuczna inteligencja Autor: ~Wiktor [83.6.142.*]
    Panowie i Panie, jeśli jesteście zainteresowani tematem i chcecie dowiedzieć się czegoś więcej o AI to podsyłam link do webinara organizowanego przez HP https://mayaihelpyou.pl.
[x]
INTELIWIS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.