• Raport tragedia Autor: ~Czarny [31.0.127.*]
    Czy ta spolka dotrwa do konca roku?
  • Re: Raport tragedia Autor: ~Lybex [91.197.227.*]
    Albo się nie znam albo obiektywnie patrząc to są na plusie, gdyż prosto patrząc:

koszt do. 130 714
    amortyzacja: 9 307 - tego nie wydali,
    odpis war. niematerialna : 7 490 - tego nie wydali,

= 113 917, a przychodu mieli 120 851. Do tych 113 917 kosztów trzeba doliczyc ca. 1 679 innych kosztów operacyjnych.

Bilans: 115 596 - 120 851 = 5 255? Tyle in plus. Aaa od tego jeszcze na minus 3 764 koszty finansowe...

Czy się mylę?

• Re: Raport tragedia Autor: ~Mario [188.147.101.*]
    Patrzac na caloksztal tragicznie...tomicka do zwilnienia jak najszybciej..pare miesiecy i zaliczaja bankruta jak dotrwaja...szkoda ze tak konczy jeden z najwiekszych posrednictw w polsce...niesmaowite jak z giganta od kredytow spadki na same dno...
  • Re: Raport tragedia Autor: ~Gracz [80.238.115.*]
    Trochę popłynołeś z tą obiektywną interpretacją wyników masz tredycyjnie stratę z działalności operacyjnej 19 623 i dalej zawyżoną wycenę aktywów 201 386 więc 100% jeszcze w tym roku będą odpisy a to i tak wartość mniejsza niż zoobowiazania 227 773. Chyba każdy wie co oznacza sytuacja gdzie zoobowiazania przewyższają aktywa.
  • Re: Raport tragedia Autor: ~Mariusz [188.147.98.*]
    Czyli stalo sie..Tomicka z zuberkiem do konkurencji...open w piach a akcjonariusze figa z makiem...jedynie nie rozwiazana pozostaje sprzedaz akcji noble funds, reszta to balony.
    Mnie tylko jedno zastanawia..wiadomo ze niedlugo bankructwo..po co ktos caly czas sie podstawia z popytem...bylo to widoczne chociazby dzisiaj na 0.79 14 tys akcji..pozniej 28 tys..a na koniec chyba 33 czy jakos tak..kto ten papier zbiera ...? Bo nie animator...tu jak oglosza upadlosc z dnia na dzien nikt nie wyjdzie z tego kwitu..przewaznie padla przed bankructwem byly podbijane...ale czy tutaj bedzie ktos chcial wyjsc?
    Są ludzie którzy mają taki fetysz że inwestują we wszystko przed bankructwem licząc na cud, jedna na 10 takich inwestycji statystycznie może przynieść 20-30 tys akcji to raptem 20tys PLN dla hazardzisty to nie są duże kwoty
    No to już przegięcie podać wyniki finansowe i dzień poźniej wyciągnąć kasę z przyszłej dywidendy spółki zależnej. Zwracajcie uwagę na koszty Zarządu 200tys miesięcznie nie mam pytań
  • Re: Raport tragedia Autor: ~Lybex [94.254.211.*]
    Też to widzę. Najniższa krajowa im się najwyżej należy. W mojej ocenie straty są sztuczne. Czy widzisz jaką kasę biorą doradcy? Dziesiątki mln pln. W mojej ocenie wyprowadzają bokiem kasę żeby nie pokazywać zysku...
  • Re: Raport tragedia Autor: ~Mariusz [188.146.85.*]
    Tomicka do zwolnienia w trybie pilnym!!!
    Jak mozna wyplacac zaliczke w obecnej sytuacji??? Polozyla opena , doprowadzila na skraj bankructwa i podpisuje sie pod zaliczka! Mam nadzieje ze kiedys ich prokurator rozliczy...
    Czyli ta spolka jest utrzymywana glownie dla odpisow i ciaglych strat...nic wiecej ,dlatego jest jeszcze na powierzchni,
    Tomicka nie spelnila swojej roli i zalozen w openie, dla mnie juz dawno powinna byc zwolniona i rozliczona za swoje nieudolne zarzadzanie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.40.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Raport tragedia Autor: ~Mariusz [188.146.85.*]
    Tylko patrzec jak Tomicka sobie wyplaci zaliczke na swoje wyplaty na rok do przodu, bo nie bedzie pewna czy open przetrwa, niezly cyrk, dobrze ze czlowiek ma jeszcze papier w normalnych spolkach jak crypy i playway..a tu resztowka...co wyrabiaja tu w zarzadzie to o pomste do nieba wola..pamietam jak redukowalem papier..ciezko swojego czasu bylo tu cos sprzedac..dooiero teraz ponizej zlotowki popyt sie pojawia non stop
  • Re: Raport tragedia Autor: ~Gracz [80.238.108.*]
    W papierach OF Ma wycenione swoje udziału w Noble Founds na 75mln, chcieli sprzedać za 50mln ale nie ma klienta, więc szykuje się kolejny odpis po uaktualnieniu lub sprzedaży wyceny aktywów
  • Re: Raport tragedia Autor: ~andrzej [82.160.140.*]
    Sprzedałem tą spółke i aby odrobić straty Kupilem Gowena-spółka rokująca zarobek.
    Postawa inwestora, a nie jak ciamajdy co kupiły po 5pln zapomnieli/nie potrafili postawić stop lost i teraz jeszcze piszą zdesperowani, że im wszystko jedno czy OF jest za 0,80 czy 0,50. A Ty potrafisz powiedzieć pass i zacząć zarabiać tą pozostałą kwotą SZACUNEK za opisanie swojego podejścia POPIERAM!
    W przypadku obostrzeń COVID spółka pada! to biznes prowadzony na bezpośredniej relacji z Klientem
  • Re: Raport tragedia Autor: ~Mariusz [188.147.102.*]
    Kiedy bankrut?
  • Re: Raport tragedia Autor: ~Zainwestował [37.47.18.*]
    Księgowo spółka jest bankrutem od ponad 20 miesięcy jak spółka która systematycznie odnotowuje stratę operacyjną może mieć zobowiązania kredytowe na poziomie 150 milionów a prawnie to pewnie nigdy nie ogłosi bo byłoby to bardzo nie na rękę wierzycielom którzy natychmiast musieliby zrobić odpis finansowy
  • Re: Raport tragedia Autor: ~Mariusz [188.147.104.*]
    Masz racje ..tylko niedlugo kapital zakladowy sie skonczy lechowi i bedzie finito..25 czy 30 baniek..jakos tak zostalo..wiec..przyjmujac ze spółka generuje kwartal w kwartal po 5 baniek starty to starczy na 5 moze 6 kwartalow funcjonowania i tyle..i to bedzie koniec balu...dziwie sie ze lechu utrzymuje to od lat na ppwierzchni..ja czy Ty prowadzac sklep , ktory przynosi Ci ciagle straty zamykasz go..bo joe stac Cie na ciagle pokrywanie ich..a tu ....? Wedlug mnie spolka sluzy do innych celi..drenaz jak w hb...
    Mysle ze tu jeszcze czekaja tez na zbycie pakietu noble funds? Tylko kto to mialby kupic?
    Tomicka juz dawno powinni zwolnić i roliczyc za tak fatalne zarzadzanie spolka..za co bierze pieniadze ta pani? Ja pozbawil bym ja wynagrodzenia do czasu pokazania pierwszego zysku...ta pani duzo mowila i roztaczala piekne wizje...a wyszlo tak ze doprowadzila opena na skraj banructwa a hb do bankructwa, gdzie jej zdaniem hb mial miec nowe zycie..tu mu je dala...Po pana Guberowie nastapila rownia pochyla...i Tomicka ktora miala przeprowadzic w openie rewolucje ..doprowadzila spolke do upadlosci..pytanie kiedy? Mysle ze gora wiosna oglosza upadlosc...4 jest glosowanie..moze juz 4 listopada trzeba bedzie zapalic swieczke...
[x]
OPENFIN 0,00% 0,05 2023-02-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.