• AG i KD sprzedali Autor: ~kaplica [37.47.54.*]
    obaj wykazali się mniejsza ilością akcji na wz. Ciekawe dlaczego się skrócili? Czy już wiedzą że Mipa nie będzie?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.248.212.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: AG i KD sprzedali Autor: ~bubuzubu [37.47.20.*]
    Czy wiesz że obaj reprezentowali dokładnie tyle samo akcji co na walnym w dniu 27 lipca, KD 600 tys. a Górski 210 tys.? Wstawić linki na potwierdzenie? Masz na tyle rozumu i godności człowieka by przyznać się do błędu? Czy nadal będziesz naganiał na spadki i manipulował faktami?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.248.212.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: AG i KD sprzedali Autor: ~kaplica [37.47.54.*]
    Zobacz ile raportowali. Mają mniej od ostatnich zawiadomień. Sprzedali do progów aby nie musieć raportować
    Wszyscy o tym wiedzą od ponad miesiąca, to nic nowego, a ty sprzedajesz nam to jako prawdę objawioną. W jakim celu?
  • Re: AG i KD sprzedali Autor: ~kaplica [37.47.49.*]
    Ja nie wiedziałem że się skrócili, proste nie? Wytłumacz skoro tak wierzą w spółkę i Mipa to czemu się skrócili?
    Rynek wiedział od ponad miesiąca, a ty się biedaku dzisiaj dowiedziałeś i oczywiście musiałeś wątek założyć, bo może ktoś jeszcze jest taką samą gapą i nie doczytał? Nie będę tobie, ani nikomu innemu nic tłumaczył ani przekonywał, bo zakładam że tu dorośli i odpowiedzialni ludzie siedzą. Jestem też akcjonariuszem CWA i wiesz co? Niecałe 2 tygodnie przed podpisaniem przez nich umowy z Mennicą prezes (jednocześnie członek rady nadzorczej JWA) sprzedał WSZYSTKIE akcje i to poniżej 70 groszy. Dziś kurs stoi po 1,30 zł. Czyżby prezes nie wierzył w podpisanie umowy i dlatego się skrócił? Miał ponad 380 tys. akcji, sprzedał wszystko, a kurs poszybował z 60 groszy na 1,10 zł, a po komunikacie o Mennicy (już mało kto w to wierzył) na 1,30 zł. Tam wierzyłem w Mennicę gdy inni już zwątpili i świetnie na tym wyszedłem, tu wierzę w MIP gdy tacy jak ty wątpią, a jak na tym wyjdę to ani ja, ani ty nie wiemy, natomiast osobiście liczę na powtórkę z rajdu na CWA i zbieram powoli od niecierpliwych. W sumie to nawet mi w tym pomagasz, więc może przestanę już strzępić ryja po próżnicy. Pieniądz lubi ciszę.
  • Re: AG i KD sprzedali Autor: ~kaplica [37.47.50.*]
    znam wiele przykładów z NC gdzie jak prezes wszystko sprzedał to w niecały rok spółka upadła. Ty spekulujesz ale o firmie wiesz mniej niż prezes.
  • Re: AG i KD sprzedali Autor: ~Racjonalista0220 [94.254.171.*]
    Skończ się ośmieszać, kogo obchodzi co Ty widziałeś. Po co to robisz ?
    Ja też znam, no i co z tego? Kto powiedział że zamierzam to trzymać przez rok czy choćby 3 miechy? Zapisy na nową emisję są tu do połowy października i obstawiam, że nie bez powodu. Na spekulacjach też można świetnie zarobić tylko trzeba umieć, a nie jęczeć po forach. Tu prezeska ma całe 20 akcji, jak dobrze pamiętam. Widziałeś co się zadziało na Surfland SA w ostatnich dniach? Prezes złożył rezygnację i funkcję objął nie kto inny jak sam Pan Artur Górski. Nie mówię że tu będzie to samo, bo równie dobrze może być piach bez MIP, ale papier jest w takiej cenie, że jestem w stanie zaryzykować. Na CWA emisja jest po 30 groszy i już pojechali o złotówkę wyżej, tu jest po 40 groszy i zastanawia mnie dlaczego tyle drożej, ciebie to nie zastanawia? Jedni wolą patrzeć z boku, ja wolę jakiś pakiet mieć, bo może się przydać jak trzymana w portfelu "gumka" na wszelki wypadek. Może jeszcze nie zauważyłeś, ale w tym szalonym roku najlepiej zarabia się nie na spółkach z solidnymi fundamentami, a na spekulacjach właśnie.
  • Re: AG i KD sprzedali Autor: ~kaplica [37.47.58.*]
    Gdyby Górski został prezesem w jwa to wszedłbym za konkretną kaskę ale przy tej prezesce co pożyczki nie odzyskała a wyciąga rękę po kaskę akcjonariuszy nie zainwestuję. Wolę nie zarobić niż stracić.
    Rozumiem, tyle że jeśli teoretycznie dostaną MIP, albo jakimś cudem pożyczka wróci do spółki lub Górski zostanie prezesem, to trzeba się będzie ustawić w długiej kolejce do kupna, bo nikt tego nie odda po 80 groszy, może w okolicach złotówki się znajdą schodzący z haków. Ja wiedząc całkiem sporo o procedurze i wymogach uzyskania statusu MIP kupiłem plotki, a jakie fakty sprzedam, to się okaże w ciągu mniej więcej miesiąca, do tego czasu nasze forumowe dywagacje za dużego sensu nie mają.
  • Re: AG i KD sprzedali Autor: ~kaplica [37.47.58.*]
    W Mipa i Górskiego nie wierzę a co do pożyczki wierzę że wróci pytanie czy nie potrącą jak z ec2 ale dla mnie ta pani nie jest odpowiednią osobą na tym stanowisku dlatego czekam aż w końcu przyjdzie ktoś odpowiedni
  • Re: AG i KD sprzedali Autor: ~dobradusza [91.237.139.*]
    Pozwolę sobie wtrącić się między wódkę i zakąskę, bo też wierzę w MIP i z czego wiem, to dają nawet golasom (brak wymogów kapitałowych), a terminy (w tym przypadku 3 miesiące) to można sobie w buty wsadzić i czekanie ponad pół roku to standard. Poszperałem trochę na stronie KNF, wypiłem wiadro internetu i domniemywam że wniosek JWA nadal nie został rozpatrzony, bo informacje o odmowach całkiem łatwo wyszperać.
    Wrzucam przydatne linki do poczytania i dla potwierdzenia moich teorii:
    link
    link 

Nieźle, dzięki, też nie znalazłem w komunikatach KNF informacji o rozpatrzeniu lub odrzuceniu wniosku. Generalnie to przez COVID na jakiś czas specustawą zawieszono wszelkie terminy administracyjne, a urzędasy pracowały zdalnie. Biurokracja, panie. Kto coś załatwiał w urzędzie, ten się w cyrku nie śmieje. Czekamy na kolejne posiedzenie KNF, tymczasem nóżka na nóżkę i paluszek na enterze.
[x]
ONE2TRIBE -1,47% 0,27 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.