Ja też znam, no i co z tego? Kto powiedział że zamierzam to trzymać przez rok czy choćby 3 miechy? Zapisy na nową emisję są tu do połowy października i obstawiam, że nie bez powodu. Na spekulacjach też można świetnie zarobić tylko trzeba umieć, a nie jęczeć po forach. Tu prezeska ma całe 20 akcji, jak dobrze pamiętam. Widziałeś co się zadziało na Surfland SA w ostatnich dniach? Prezes złożył rezygnację i funkcję objął nie kto inny jak sam Pan Artur Górski. Nie mówię że tu będzie to samo, bo równie dobrze może być piach bez MIP, ale papier jest w takiej cenie, że jestem w stanie zaryzykować. Na CWA emisja jest po 30 groszy i już pojechali o złotówkę wyżej, tu jest po 40 groszy i zastanawia mnie dlaczego tyle drożej, ciebie to nie zastanawia? Jedni wolą patrzeć z boku, ja wolę jakiś pakiet mieć, bo może się przydać jak trzymana w portfelu "gumka" na wszelki wypadek. Może jeszcze nie zauważyłeś, ale w tym szalonym roku najlepiej zarabia się nie na spółkach z solidnymi fundamentami, a na spekulacjach właśnie.