Czytam to forum i nie wyrabiam z głupoty naiwnej leszczyny podniecającej się zyskiem netto z PRZESZACOWANIA udziałów w All In Games. Widać, że jesteście niedoświadczeni na giełdzie i osoba Mariusza Patrowicza nic wam nie mówi :D
Widać też, że January stosuje te same sztuczki z malowaniem wyników na wszystkich swoich "inwestycyjnych spółkach".
All In Games to balon wyceniony obecnie na 900 milionów, napompowany przez spółdzielnię Januarego i naiwnych leszczy liczących na kokosy z Ghostrunnera (a zyskami z gry trzeba się będzie przecież dzielić z OML i wydawcami światowymi).
Łączny wolumen obrotu na AIG z ostatniego miesiąca to milion akcji. Synerga ma 2,4 mln - powodzenia z upchaniem tych wszystkich akcji frajerom i zamianie wirtualnego, księgowego zysku na realny.
Myślę, że jutro i przez jakiś czas na fali euforii naiwne leszcze będą pompować gniota Synergę z napompowanymi wynikami. Ostrzegam jednak naiwnych: pamiętajcie, żeby sprzedać gniota na górce i nie dać się powiesić na haku na wieki. Przypomnę się za 2 lata, zobaczymy, gdzie będzie wtedy kurs Synergi, AIG, JR Holding i innych balonów Januarego.
I dla waszej informacji: nie interesuje i nie interesowała mnie ta spółka, wszedłem na to forum, gdy zobaczyłem wpis naganiacza na Synergę na forum innej spółki, której akcje posiadam. Z ciekawości przeczytałem raport finansowy i uśmiałem się zdrowo z tego malowania trawy na zielono. Nie interesują mnie akcje firmy, która swój wynik finansowy buduje na przeszacowaniu udziałów w napompowanej przez spółdzielnię spółce. No, może mógłbym trochę kupić pod warunkiem, że kapitalizacja Synergi byłaby niższa od wartości udziałów w AIG, a jednocześnie wiedziałbym, że spółka wywala swój pakiet w AIG na rynku w ulicę, ale w obecnej sytuacji - nie ma mowy. Darujcie sobie więc wyzywanie mnie od "peronowiczów".
O mnie się nie bójcie, nie muszę pakować kasy w kolejnego napompowanego gniota - już zarobiłem swoje na MRC, XTB, CRJ, część akcji sprzedałem, część spokojnie trzymam i szukam spokojnie okazji, ale raczej okazji fundamentalnych.
Na okazje spekulacyjne też jestem otwarty, ale możliwość spekulacyjnego kupna gniota notowanego na dwóch fixach całkowicie wykluczam.
Patrz mój komentarz wyżej, dzieciaku. Swoje w tym roku zarobiłem na poważnych spółkach. Normalnych inwestorów nie interesują takie groszowe śmieci z napompowanymi wynikami.
No pewnie, że będzie up, prosty ułomie, bo jesteście durni i dajecie się nabrać na sztuczki Ciszewskiego :D
Ważne, żeby sprzedać gniota na górce. Masz jakieś uwagi merytoryczne odnoszące się do mojego merytorycznego, krytycznego wobec raportu wpisu, czy będziesz tylko kwiczał?
To wy tu macie problem, nie ja, bo latacie na forach innych spółek i naganiacie na śmiecia. Z ciekawości przeczytałem raport po zapoznaniu się z waszą nagonką na forum mojej spółki i jestem wkurzony, że zmarnowałem czas.
Skoro to taka super spółka, to zbierajcie, zanim wszyscy się o tym dowiedzą, a nie latajcie po innych forach, co?
Dnia 2020-08-03 o godz. 21:48 rekin_gieldowy napisał(a): > tak Ci szkoda czasu, że odpisujesz na kazdy komentarz XD^2
Dokładnie... po co traci czas na wypisywanie tych wypocin.....niech udziela sie na swojej perełce....żenada....Rozumiem, szkoda że nie kupiłem.... itd. ale po co te wypisywanie??? To nic nie da... i tak jutro nie kupisz....
Do zobaczenia za 2 lata. Obyś dał radę sprzedać na górce, albo chociaż nie kwiczał po spadku o 50%, że nie, po takiej zwale to na pewno nie oddam, bo walory tanie :D
PS. Columbus to akurat nie jest tragiczna spółka, bo w przeciwieństwie do pozostałych coś faktycznie robi. Mądry jednak sprzeda po te 70-90 zamiast czekać na Bóg wie co, bo to po prostu balon.
Dnia 2020-08-03 o godz. 21:22 rekin_gieldowy napisał(a): > peronowicz! XD
No właśnie...ale nam przykro...że sienie załapał....miał SYnerge sprzedał.... skakał po akcjach....gówno zarobił....a teraz oczekuje że kupi tanio... ahhh te dzieci.....
Prosty człowieku nie umiejący czytać ze zrozumieniem, jeszcze raz wklejam ci, dlaczego tu jestem:
"I dla waszej informacji: nie interesuje i nie interesowała mnie ta spółka, wszedłem na to forum, gdy zobaczyłem wpis naganiacza na Synergę na forum innej spółki, której akcje posiadam. Z ciekawości przeczytałem raport finansowy i uśmiałem się zdrowo z tego malowania trawy na zielono."
Skoro to taka super spółka, to nie naganiajcie na nią na innych forach, jasne? W końcu chcecie skupić dla siebie jak najwięcej, zanim inni się dowiedzą? Nie miałem i nie zamierzam mieć akcji tego śmiecia.
Dnia 2020-08-03 o godz. 21:49 ~AAA napisał(a): > Prosty człowieku nie umiejący czytać ze zrozumieniem, jeszcze raz wklejam ci, dlaczego tu jestem: > > "I dla waszej informacji: nie interesuje i nie interesowała mnie ta spółka, wszedłem na to forum, gdy zobaczyłem wpis naganiacza na Synergę na forum innej spółki, której akcje posiadam. Z ciekawości przeczytałem raport finansowy i uśmiałem się zdrowo z tego malowania trawy na zielono." > > Skoro to taka super spółka, to nie naganiajcie na nią na innych forach, jasne? W końcu chcecie skupić dla siebie jak najwięcej, zanim inni się dowiedzą? Nie miałem i nie zamierzam mieć akcji tego śmiecia.
AAA JANUARY Z NICZEGO ROBI WIELKIE SPOLKI, JUZ DZISIAJ DO NIEGO USTAWILA SIE WIELKA KOLEJKA BY WSZEDL W ICH INTERESY WIEC WYBIERA JAK W ULĘGALKACH I WCHODZI DO SPOLEK KTORE SA PERSPEKTYWICZNE.OBSERWUJ CHLOPIE SYNERGA BO TU BEDZIE NIE TYLKO STWARDNIENIE ROZSIANE ALE I INNE INTERESY.ZOBACZYSZ ZA ROK DWA CZY TRZY LATA GDZIE BEDZIE KURS SYNERGA..MAM TROCHE WIADOMOSCI I DZISIEJSZE TWOJE WPISY WYWOLALY U MNIE USMIESZEK.DO ZOBACZENIA NA KONIEC ROKU A POZNIEJ ZA ROK CZY DWA.TO BEDZIE WIELKA SPOLKA A JANUARY BEDZIE JEDNYM Z NAJBOGATSZYCH POLAKOW.JESZCZE JEDNO COLUMBUSA MAM PONIZEJ 30 GROSZY A JRHOLDING ZE SREDNIA 50 GROSZY.SYNERGA PONIZEJ 3 GROSZY, ONEMORE , SETANTA JUZ NIE BEDE PISAL ALE ZAROBKI MAM NA WSZYSTKICH SPOLKACH JANUAREGO.
Wrócę tu i przypomnę się w sierpniu 2021, a potem w sierpniu 2022. Zobaczymy, gdzie będzie wtedy kurs gniota.
Nie wołajcie mnie za miesiąc, gdy spekuła od Januarego napompuje do 50-60 groszy, bo to całkiem możliwe i temu nie zaprzeczam. Za 2 lata robimy "sprawdzam".
Dnia 2020-08-03 o godz. 22:02 ~AAA napisał(a): > Dobra, kończę z wami dyskusję, dzieciaki. > > Wrócę tu i przypomnę się w sierpniu 2021, a potem w sierpniu 2022. Zobaczymy, gdzie będzie wtedy kurs gniota. > > Nie wołajcie mnie za miesiąc, gdy spekuła od Januarego napompuje do 50-60 groszy, bo to całkiem możliwe i temu nie zaprzeczam. Za 2 lata robimy "sprawdzam".
ZA 2 LATA TO NA SYNERGA BEDZIE 20-30 ZŁ A MOZE I WIECEJ
Dnia 2020-08-03 o godz. 22:02 ~AAA napisał(a): > Dobra, kończę z wami dyskusję, dzieciaki. > > Wrócę tu i przypomnę się w sierpniu 2021, a potem w sierpniu 2022. Zobaczymy, gdzie będzie wtedy kurs gniota. > > Nie wołajcie mnie za miesiąc, gdy spekuła od Januarego napompuje do 50-60 groszy, bo to całkiem możliwe i temu nie zaprzeczam. Za 2 lata robimy "sprawdzam".
A kto tu bbędzie czekał miesiąc czasu.....jutro będzie po tyle jak puszczą notowania.....Dobre dawno się tak nie uśmiałem....prawie się oplułem....
najlepsze jest to, że dzieciak lata z tymi :D i xd i wszystkim wtyka, że są dziećmi :) i na każdym wątku pokazuje, że nawet nie wie o czym pisze, widać teraz wysyp tych co pootwierali konta w tym roku...
"nowo bogadzkich" :O Ooo Matko! Jeśli mamy problem z pisaniem tego trudnego słowa, to może lepiej użyć któregoś ze synonimów. Może parweniusz, albo nuworysz ?
Na giełdzie siedzę od 8 lat, misiaczku. I potrafię odróżnić dobrą spółkę od szulerni. To wy mi wyglądacie raczej na naiwnych, nowych "inwestorów". W końcu nikt nie odniósł się do mojego porównania do Patrowicza, a każdy, kto siedzi na GPW dłużej niż te 3-4 lata, słynnego Don Patro zna.
Używanie emotikonek to całkowicie normalna sprawa w określonych sytuacjach. Użyłem emotikonki, o której wspomniałeś, dokładnie w jednym wpisie i słusznie to wynikało z kontekstu.
Od dzieci wyzywam tych cwaniaków, którzy kwiczą coś o "szczekaniu" (jak ty) albo "peronach". Na nic innego nie zasługują, jeśli nie potrafią się merytorycznie odnieść do kwestii malowania wyników. Każdy CFO z doświadczeniem widząc takie przeszacowanie zawyłby ze zgrozy.
Dnia 2020-08-03 o godz. 23:50 ~AAA napisał(a): > Na giełdzie siedzę od 8 lat, misiaczku. I potrafię odróżnić dobrą spółkę od szulerni. To wy mi wyglądacie raczej na naiwnych, nowych "inwestorów". W końcu nikt nie odniósł się do mojego porównania do Patrowicza, a każdy, kto siedzi na GPW dłużej niż te 3-4 lata, słynnego Don Patro zna. > > Używanie emotikonek to całkowicie normalna sprawa w określonych sytuacjach. Użyłem emotikonki, o której wspomniałeś, dokładnie w jednym wpisie i słusznie to wynikało z kontekstu. > > Od dzieci wyzywam tych cwaniaków, którzy kwiczą coś o "szczekaniu" (jak ty) albo "peronach". Na nic innego nie zasługują, jeśli nie potrafią się merytorycznie odnieść do kwestii malowania wyników. Każdy CFO z doświadczeniem widząc takie przeszacowanie zawyłby ze zgrozy.
Niezly powsinoga z ciebie, AAA; "nie interesujesz sie ta spolka" tak bardzo, ze przez ostatnie 3h siedzisz i klepiesz tutaj posty - i jeszcze wygrazasz sie, ze wrocisz za 1, 2 i 3 lata zeby przypomniec. A potem "EOT, bo nie mam juz czasu". A potem kolejne posty.
Faktycznie, brak zainteresowania i brak czasu widac jak na dloni :D
..z sensem, nie znam się na giełdzie, ale liczyć wystarczy... nie może być tak, że wszystkie spółki lecą w kosmos po 3576% w kilka lat i wszystko gra (nawet jeśli jedna zwiększa zysk 2x to jak może co roku drożeć po np. 8 razy itp.) , a 3/4 z nich nie ma nawet wyników do tego stopnia, że lepsze zyski ma mikro firma budowlana zatrudniająca 10 osób gdy szef ma głowę na karku..
AAA-rekinie giełdowy od xtb, Mrc i innych, Ty się tylko ograniczasz do spółek fundamentalnych, a tu obecni inwestorzy kupują spółkę, która dopiero będzie fundamentalną, ale cena już nie będzie na obecnych poziomach i wtedy zaprosimy Cię kolego rekinie giełdowy do inwestycji. Taka drobna różnica między inwestorem A a inwestorem B. Pozdrawiam miłego dnia.
Oceniam szansę na taką sytuację na 1%. Nie zdajecie sobie sprawy, jaki procent poważnych projektów biomedycznych dociera do etapu komercjalizacji z tego poziomu. "100 metrów do ropy", hehe.
Ale życzę powodzenia. Oczywiście możliwe jest, że coś z tego wyjdzie i się kupi wyżej, ale wy to przedstawiacie jako pewne, a jest tak, jak mówiłem - 1% szans.