• Dobre informacje-przedłużenie wezwania!!! Autor: ~jerry [83.6.75.*]
    Jak widać po przedłużonym last minute wezwaniu inwestor widzi, że szanse ma niewielkie na udane wezwanie po dzisiejszych warunkach cenowych. Nie ma żadnych innych powodów aby przedłużać wezwanie. W ten sposób pojawia się również szansa na dywidendę:)
  • Re: Dobre informacje-przedłużenie wezwania!!! Autor: ~rare [37.248.164.*]
    Dobra informacja i szansa dla obu stron na zakończenie tematu w ramach trwającego wezwania. Jeżeli Inwestor znacząco podniesie cenę, to pewnie osiągnie swój cel w ramach tego wezwania. Dywidenda to coś do czego NCT już przyzwyczaił, nie wyobrażam sobie jej braku (wysokość do ustalenia) po rekordowych wynikach.
  • Re: Dobre informacje-przedłużenie wezwania!!! Autor: ~Dann [62.133.129.*]
    Przedluzyli po pandemia trzeba iść do banku zapisać się stać w kolejkach itd, co z tego że przedłużyłi czekają na zNudzenie papierem, codziennie stoi na 15 zł ani sprzedać ani kupić

Ja się nie zapisuje na sprzedaż za 20 zł oddam
  • Re: Dobre informacje-przedłużenie wezwania!!! Autor: ~MJ23 [88.156.130.*]
    Bzdury wypisujesz można to załatwić korespondencyjnie i w związku z epidemie także droga elektroniczna, znudzenie papierem? Nie każdy codziennie po kilka razy ogląda notowania. Przedłużają bo nie idą zapisy i potrzebują czasu żeby zmotywować akcjonariuszy. Za tydzień wyniki następnie pewnie WZA Może podniosą cenę albo napiszą o spadku zamówień dla Mleczarni. Gra w toku i wszystko możliwe powodzenia.
  • Re: Dobre informacje-przedłużenie wezwania!!! Autor: ~enter [31.60.20.*]
    Wezwanie nie musiało zostać przedłużone, a skoro zostało:

1. znaczy, że wzywającemu zależy, a domyślam się, że szału w ilości zapisów po 14,92zł nie było, a gdyby nie zależało lub szał był to wezwanie skończyłoby się normalnie 18.05.
    2. wzywający może chcieć spróbować jeszcze poczekać lub (i) podnieść cenę (co chyba jest w mojej opinii jedyną opcją na sukces)
    3. po drodze prawdopodobne roczne WZA m.in z podziałem rekordowego zysku za 2019rok
    4. przypomnę, że cena 14.92zł to zaledwie 2,2krotność ebitda, a cena 34zł to 5xkrotność ebidta czyli poziom taki sobie dla sprzedających przy przejęciach

Tyle. Z dużą ciekawością i z pakietem akcji obserwuję co będzie dalej

• Re: Dobre informacje-przedłużenie wezwania!!! Autor: ~Lewar123 [5.63.188.*]
    Wezwanie nie musiało zostać przedłużone, a skoro zostało:

1. znaczy, że wzywającemu zależy, a domyślam się, że szału w ilości zapisów po 14,92zł nie było, a gdyby nie zależało lub szał był to wezwanie skończyłoby się normalnie 18.05.
    2. wzywający może chcieć spróbować jeszcze poczekać lub (i) podnieść cenę (co chyba jest w mojej opinii jedyną opcją na sukces)
    3. po drodze prawdopodobne roczne WZA m.in z podziałem rekordowego zysku za 2019rok
    4. przypomnę, że cena 14.92zł to zaledwie 2,2krotność ebitda, a cena 34zł to 5xkrotność ebidta czyli poziom taki sobie dla sprzedających przy przejęciach

Tyle. Z dużą ciekawością i z pakietem akcji obserwuję co będzie dalej

do: enter

zgadzam się z tobą w 100%, dokładnie mam takie same przemyślenia, myślę że w tym tygodniu lub najpóźniej przyszłym poznamy datę i projekty ZWZA- uważam że bardziej prawdopodobne jest pozostawienie ceny wezwanie bez zmian ale przegłosowanie "godziwej" dywidendy.
    Znalazłem się tutaj przypadkowo ( wszystkie akcje które mam kupiłem w ciagu ostatniego miesiąca pod wezwanie w cenie 14,70-14,75 zł) ale po piatkowym komunikacie o wydłużeniu terminu wezwania i weekendowej lekturze komunikatów spółki za ostatnie 3 miesiace jestem pełen nadziej że coś wiecej uda Nam się tutaj ugrać.

Wydaje mi sie że spółka musiała mieć jakieś sygnały od inwestorów finansowych ( Querqus ma 2,2% kapitału, może jest jeszcze ktoś inny który nie ujawnił sie na WZA) że cena jest za niska i wzywający nie będzie w stanie osiągnąć 95% kapitału.
  • Re: Dobre informacje-przedłużenie wezwania!!! Autor: ~house [92.208.142.*]
    Moim zdaniem dywidendy nie będzie, a cena wezwania zostanie podniesiona o jakieś 30% na 20zł. W międzyczasie pojawi się raport z dobrym zyskiem za IQ i kiepskimi perspektywami na kolejne kwartały, w związku z czym pojawi się nasz superbohater Lactalis i uratuje nas tym "hojnym "wezwaniem.
  • Re: Dobre informacje-przedłużenie wezwania!!! Autor: ~enter [31.60.58.*]
    może i tak, ale mam spore wątpliwości czy podniesienie ceny w okolice 20zł rozwiązuje temat
    na tyle by inwestor skupił akcje do 90% a wręcz wydaje mi się niemożliwe, by oferując 20zł dał radę
    skupić 95%... W moim przekonaniu cena na 95proc to jednak okolicy z "3" z przodu lub jej pobliże
  • Re: Dobre informacje-przedłużenie wezwania!!! Autor: ~Kimbo [89.64.7.*]
    Spółka wchodziła po 35. Utrzymała się, stała się producentem. Perspektywy rozwojowe (growth). Żeby kupić od tych co dali 35 muszą im dać min. 35. Gdyby dali odrazu po 35 to by mieli a teraz to i to może się okazać niewystarczjąco. Może zostawią na gpw i zarobią więcej?
  • Re: Dobre informacje-przedłużenie wezwania!!! Autor: ~lukster [5.174.156.*]
    Trochę dziwne to przedłużenie wezwania i to aż o 5 tygodni. W treści wezwania jest zapis że jest to wezwanie niejako przymusowe co sugeruje że wezwanie musiało być ogłoszone, cena też nie mogła być niższa więc tak jakby ogłosili bo musieli a nie chcieli?!! a teraz przedłużają wezwanie niby z jakiego powodu?? Kasa zblokowana na wiele tygodni a jedyna nadzieja że podniosą trochę cenę co wydaję się jedyną logiczną przesłanką za wydłużeniem tego wezwania (oprócz tego że mam nadzieję zę nie jest to tylko ich zwykła złośliwość w stosunku do inwestorów). Trzeba czekać zobaczymy co zrobią dalej ale po 14.92 wiele akcji nie kupią
  • Re: Dobre informacje-przedłużenie wezwania!!! Autor: ~rare [31.0.41.*]
    Patrząc że na GPW cały czas kurs jest zbliżony, a teraz nawet wyższy od ceny wezwania, to chyba tylko jakiś totalny frankofil wybierałby oddanie po 14.92zł. Nie zapominajcie że NCT to nie tylko dystrybucja, ale też duzo warta i już sensownie rentowna spółka zależna - fabryka. Jak dla mnie wycena w wezwaniu po 14.92 zł co najwyżej jest równa wartości spolki zależnej, do czego trzeba dopisać wartość części dystrybucyjnej, która dała w 2019r ponad 10mln zysku netto.
[x]
NORTCOAST 0,00% 14,95 2020-09-29 16:35:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.