Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  14,95 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: Dobre informacje-przedłużenie wezwania!!!

Wezwanie nie musiało zostać przedłużone, a skoro zostało:

1. znaczy, że wzywającemu zależy, a domyślam się, że szału w ilości zapisów po 14,92zł nie było, a gdyby nie zależało lub szał był to wezwanie skończyłoby się normalnie 18.05.
2. wzywający może chcieć spróbować jeszcze poczekać lub (i) podnieść cenę (co chyba jest w mojej opinii jedyną opcją na sukces)
3. po drodze prawdopodobne roczne WZA m.in z podziałem rekordowego zysku za 2019rok
4. przypomnę, że cena 14.92zł to zaledwie 2,2krotność ebitda, a cena 34zł to 5xkrotność ebidta czyli poziom taki sobie dla sprzedających przy przejęciach

Tyle. Z dużą ciekawością i z pakietem akcji obserwuję co będzie dalej

do: enter

zgadzam się z tobą w 100%, dokładnie mam takie same przemyślenia, myślę że w tym tygodniu lub najpóźniej przyszłym poznamy datę i projekty ZWZA- uważam że bardziej prawdopodobne jest pozostawienie ceny wezwanie bez zmian ale przegłosowanie "godziwej" dywidendy.
Znalazłem się tutaj przypadkowo ( wszystkie akcje które mam kupiłem w ciagu ostatniego miesiąca pod wezwanie w cenie 14,70-14,75 zł) ale po piatkowym komunikacie o wydłużeniu terminu wezwania i weekendowej lekturze komunikatów spółki za ostatnie 3 miesiace jestem pełen nadziej że coś wiecej uda Nam się tutaj ugrać.

Wydaje mi sie że spółka musiała mieć jakieś sygnały od inwestorów finansowych ( Querqus ma 2,2% kapitału, może jest jeszcze ktoś inny który nie ujawnił sie na WZA) że cena jest za niska i wzywający nie będzie w stanie osiągnąć 95% kapitału.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NORTCOAST 0,00% 14,95 2020-09-29 16:35:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.