• Marvipol technicznie Autor: inwestujemypl [37.47.79.*]
    Pomimo że spadki wygladaja na chaotycznie taki zasieg wynkał z zasiegu pierwszej fali wkres z lipca bo taki zazwyczaj
    ma zasieg kolejna fala wzrostowa .
    link
    Problem pojawił sie po podaniu super wiadomości w grudniu 2019 o sprzedaniu 3 magazynów za 60 mln zasieg pełnej 3 fali musał został zwiekszony do 7 ,47 .a olbrzymi opór na 5,87 byłoby wtedy wsparciem 4 fali
    link
    Jednak po podaniu informacji w styczniu o super sprzedazy mieszkań za 179 mln i wpłynieciu do spółki z samej sprzedazy magazynów gotówki w kwocie 129 mln zasieg pełnej trzeciej fali musiał zostac zwiekszony do 9,04 zł . Niestety spółka dalej nie oszczedzała akcjonariuszy i pojawia sie nastepna super wiadomosci o podpisaiu w połowie lutego przedsprzedaży nastepnych dwóch magazynów za 120 mln PLN co spowodowało zwiekszenie zasiegu trzeciej fali do 15 zł . Niestety rynek ocenił że taki zasieg bez odpoczynku jest niemozliwy i postanowił wykorzystać ogólne spadki do odpoczynku i zrealizowania zysku i zatrzymać sie na oporze czerwona linia u góry czyli 1,618 fali 1 na 5,87PLN i podzielic trzecią falę na oddziellne podfale co spowodowało koniecznośc wyrysowania nowej 1 fali w3 fali oraz jej wiekszą korektę 2w3 znoszącej 0,618 1w3 .Gdyby to była pełna trzecia fala to obecna czwarta nie mogłaby dotknąc poprzednie jedynki z poczaku 2019 roku a poniewaz rynek chce żeby kazdy wiedział wszedł na 1 fale i obecna korekte mozemy oznaczyć nie jako 4 jak to wynikało z poprzednich wykresów z tamtego roku tylko jako 2w 3 a przed nami najbardziej lubiana przez inwestorów 3w3 .
    zlink
  • Re: Marvipol technicznie Autor: ~Konfi [46.45.109.*]
    Byłem z Tobą na Unimocie jestem i na Marvipolu.
  • Re: Marvipol technicznie Autor: ~Transek1975 [91.233.73.*]
    Juz mi sie kreci w glowie od tych twoich fal.
    Prawda jest taka ze Marvipol zachowuje sie slabo, nie wykorzystal dobrej sytuacji do duzych wzrostow.
    Wczoraj powinien dobic do 5.2 a dzisiaj mialby okazje do ataku na szczyt.
    Ale ja juz sie do niego przyzwyczailem, on nie reaguje rowno z trendami, no chyba ze z konorovirusem. :)
  • Re: Marvipol technicznie Autor: ~Novy [5.173.194.*]
    A jak spadnie do 2zł i Książek zdejmie z giełdy.
    Zeby spadlo do 2 zeta ?
    Skad u ciebie taki pesymizm ?
    Zeby doszlo do 2 zeta, musial by wirus zmutowac i osiagnac smiertelnosc 80%.
    Wig20 zatrzymalby sie wtedy na 100pkt, a nie na 1800pkt.
    Strasznie czarny scenariusz, ale my slyniemy z pesymizmu na swiecie, dlatego jestesmy daleko za stanami w pkt.

Ksiazek nie sciagnie z gieldy Marvipolu bo to mu sie nie bedzie oplacalo. Gielda jest mu potrzebna do reklamy i pozyskiwania inwestorow np na obligacje.
  • Re: Marvipol technicznie Autor: ~ss [91.90.115.*]
    Piszecie o wzrostach, dziś wszystko rośnie a marvipolu nikt nie ma ochoty kupować. Na razie obroty jak w warzywniaku
    Czekaja na sygnal, takim sygnalem bedzie przejscie 4,7-4,8 (latwe),pozniej 5,2(trudne)
  • stało się Autor: ~Novy [89.64.77.*]
    https://nfhost.me/image/fzh4T
    tak mi się wyświetla.
  • Re: stało się Autor: ~Novy [89.64.77.*]
    https://nfhost.me/image/fzyqk
  • Re: stało się Autor: ~transek1975 [91.233.69.*]
    Nie zle , polaczyli z Bahem ?
  • Re: Marvipol technicznie Autor: ~Dresdner [93.159.117.*]
    @Inwestujemypl zerknij na watek TESGAS
    Tam ja pisze o tym samym dla tamtej spolki. Rowniez pojawil sie zygzak bedacy 2 fala 1 fali w 3 fali major. Czyli tam i tu rozpoczynamy 3 w 3 heh a obecne spadki to 2 w 3 w 3. Czyli zaraz zaczybamy 3 w 3 w 3 czyli koniec paniki wirusowej przyniesie pionowe wzrosty
  • Re: Marvipol technicznie Autor: inwestujemypl [5.173.40.*]
    Wykresy robie na podstawie znajomosci spółki . Nie znam spółki i ciezko tak cos narysowac nie jestem pewny czy miałoby tak potezny zasieg jeszce w gorę bo zasieg 3 fali zazyczaj podwaja lub potraja wybity kanal rysowany dolnia lonia po poprzednim najnizszym punkcie i dołku fali drugiej a równoległa linia przechodzaca przez szczyt fali 1
    Tesgas wybił ten kanał i potroił ten zasieg mozna przyjąc że była już 3w 3 i może byc któras z 4 i spadek nawet do szczytu fali 1 .
    Na Marvipolu nie było takiego wybicia z kanału a dopiero powinno byc w tej 3w3 fali .
    link
  • Re: Marvipol technicznie Autor: inwestujemypl [5.173.40.*]
    Na Marvipolu podwojenie zasiegu fali to prawie 9 zł i to powinno sie rozpocząć link
  • Re: Marvipol technicznie Autor: ~Inwestujemypl [5.173.40.*]
    Na Marvipolu trzeci raz bronione jest wsparcie na 4,2 ktore wcześniej było oporem.
    Na WIG 20 pod spodem fioletowa kreska porusza sie odwrotnie niz Marvipol od 5 miesiecy a kurs z
    MARVIPOLEM pokrywał sie TYLKO KOREKCIE PIERWSZEJ FALI OD CZERWONEJ PIONOWEJ LINI PRZEZ TYDZIEŃ . link
  • Re: Marvipol technicznie Autor: inwestujemypl [37.47.64.*]
    Jak widac niewiarygodne porzekadło stało sie faktem prawdziwym kurs został ukarany za falszywe wybicie jedyna znana kara w takim wypadku powrotem do dolnego ograniczenia kanału wzrostowego .
    link

• Re: Marvipol technicznie Autor: ~Poldek [37.248.167.*]
    Zapowiada się tragiczna sesja. W poniedziałek znów otwarcie z luka? Możliwe że nie będzie wsparcia na 3,50 i po prostu ten poziom przelecimy w dół.
  • Re: Marvipol technicznie Autor: ~Inwestujemypl [5.173.32.*]
    Sprzedaj i zamiast pisać bo cię ktoś wyprzedzi .
  • Re: Marvipol technicznie Autor: pluto85md [188.147.117.*]
    Za dlugo trwasz w bledzie. Przejrzyj na oczy
  • Re: Marvipol technicznie Autor: ~Inwestujemypl [5.173.32.*]
    Napiszesz tak samo za trzy miesiące bo narazie rzucasz kłamstwa a jak pytam o żródło to już milkniesz
  • Re: Marvipol technicznie Autor: pluto85md [37.248.167.*]
    Źródło, to moje 20 letnie doświadczenie na giełdzie. Jak TFI wyprzedają, bo mają umorzenia, to nie patrzą na cenę, sprzedają jak leci...tak samo oceniłem Ciebie - trwanie w błędzie, przy poziomie poniżej 4,80 - na podstawie doświadczenia giełdowego, powiem ze z koniem nie warto się kopac...Za 3 miesiące powiadasz. Nie powiedziane, że nie będzie wyżej jak obecnie, ale w międzyczasie może być jeszcze spora promocja.
    Ps. Brawo, potrafisz przeszukiwac forum bankiera. Ale spudlowales, ja w bledzie nie trwam, 82% w gotowce na dzis. I nie spieszy mi sie...

Nie rozumiem Cie, potrafisz zwracac uwage na analize techniczna, a nie tylko fundamenty, po czym gdy cala AT szlak trafil nadal trzymasz akcje. Ok, Twoja sprawa, ale nie posluguj aie w takim razie analiza techniczna. Jestes fundamentalista, i o fundamentach na tym forum wielokrotnie sie zgadzalismy, poza szzegolami.
    Pluto nie chce cie obrażać ale grałes technicznie kilka faktów .
    Oscylatory wskazały poczatek trzeciej fali cena wybiła górą linie kanału wzostowego równiez sygnalizując poczatek 3w3 potwierdziły to wiadomości w tych dniach ze spółki a Ty w tym czasi jako inwestor długoterminowy co robisz wyrzucasz swój pakiet w rynek robiąc fałszywe wibicie . co powoduje powró tdo lini wybitego kanału ty oczywiście jestes wygrany naprawde udało Ci sie pmogł koronawirus . Czy ta znizka zmieniła technicznie cos dla kursu nic . nadal jesteśmy w kanale wzrostowym ijak równiez w zasiegu nic sie niezminiło tylo opóżniło . Jęsli bedziesz na forum za 2miesiące bedą wyniki przypomne tego posta zazwyczaj tego nie robię Dlaczego nie sprzedałem jak zaświecił sie oscyator na czerwono i kurs wszedl do kanału sygnalizując ze może być testowanie dolnego ograniczenia tegokanału za falszywe wybicie bo naprawdę nie myslałem że znajdzie sie ktos tak madry i bedzie sprzedawał w takiej cenie dodatkowo zadzwoniłem do firmy i sprawdziłem wszystkie informacje i moje przypuszczenia dotyczace zysku rorówniez te które Ty podajesz na temat dywidendy a poniewaz jestem inwestorem długoterminowym nie tylko z nazwy i znam wartośc firmy nie boje sie że strace .
  • Re: Marvipol technicznie Autor: pluto85md [37.248.167.*]
    Moim zdaniem powinienes mieć stop lossy - na sztywno. Leci, to leci. Jak nie na cały pakiet, to przynajmniej na część. Owszem jest jeszcze trend wzrostowy srednioterminowy, ale o bardzo szerokim kanale. I w tym kanale są mniejsze trendy krotkoterminowe. Były sygnały ostrzegawcze, był mocno wykupiony rynek, a nowy szczyt wyznaczano przy negatywnych dywergencjach. Już przy 5,50 było duże prawdopodobieństwo spadkow do 4,50, gdy były sygnały sprzedaj na CCI, STS, RSI i Macd jednocześnie, nie było zlituj, trzebabylo redukować. Oczywiście, że miałem szczęście po pierwsze, że sprzedałem całość, a nie część (miałem inna spółkę na oku) i po drugie, że nie wracałem przy 4,50, kiepsko już wyglądał cały szeroki rynek. Ale spadek do 4,50 był oczywisty, jak można by tego nie wykorzystać. Dziś bić się z całym rynkiem nie ma sensu, pamiętam spółki, które miały zyski większe niż kapitalizacja i jeszcze większe przepływy gotówkowe i co z tego. Fundusze miały zlecenia odkupu i musiały sypac KGHM w okolicach 10 zł w 2009. Ja nie musiałem, ale też sprzedawałem dobre spółki, by kupić KGHM po 20. I teraz wolę nie mieć nawet dobrych spółek, jak tyle okazji się szykuje, w tym wspomniany KGHM.
  • Re: Marvipol technicznie Autor: ~as [31.0.22.*]
    Spółka, dramat i, tyle niepotrzebnie nabrałem się na Wasze historie z zielonego lasu jaka to mega spółka. Nikt nie jest zainteresowany i tyle. Inwestujemy zostałeś sam i niepotrzebnie naganiales. Musisz posłuchać innych a nie upierać się tylko przy swoim. Straciłeś i będzies tracił jak innni
    Nie spolka, a rynek. Na takim rynku wszystko jest skorelowane, negatywne informacje sa potegowane, pozytywne ignorowane.
    Tak Pluto rozumiem sprzedaż na rynku tych akcji jeśli ich cena jest powyżej wartości likwidacyjnejJest obawa recesji rynek jest skorelowany i uważa że jest zagrożenie załamania gospodarki tylko dlaczego tylko Marvipol wycenia 1,5 zł poniżej ceny likwidacyjnej a pozostałe spółki z brańźy wycenia 10 razy wyżej gdzie widzisz tę kolerację w wycenie .Druga sprawa przyjmijmy że branża developrska ucierpi pomijam fakt że tak nie będzie w Marvipolu bo ma
    wyprzedane mieszkania za 500 mln co daje kasę 100 mln zysku na 2 lata po odjęciu kosztów zarządu i sprzedaży Przyjmujemy że pomimo że wiemy że to jest sprzedane ale tego nie ma wycenia rynek na zero i wycena rzeczywiście jest likwidacyjne ale 5 zł a nie 3,8 .Ale gdzie w wycenie jest ogromny zysk Marvipol Logistics W 2017 i 2018
    Marvipol Ligistic w 2018 sprzedał1 magazyn i zarobił 15 mln w 2019 sprzedal 4 magazyny i zrobił 45 mln Tylko w styczniu 2020
    sprzedał 3 magazyny i zysk na inwestycji 64 mln a w lutym podpisał umowe na przedsprzedaznastepnych 2 projektów , celowo pisze tylko o sprzedazy i splynieciu pieniedzy a nie o ksiegowaniu zysku gdyz jedyna zapora w budowaniu nastepnych i generowaniu coraz wiekszej gotówki jest sprzedaz posiadanych magazynów i przeplyw pienieżny z tej sprzedazy na nastepne realizacje (zreszta rozpoczete w grudniu i teraz kolejna pod koniec lutego ) Przyjmijmy ze do końca roku Marvipol nic nie zarobi nz developrki i ju znic z magazynów to tylko z zysk za styczeń z samej czesci magazynowej 64 mln daje przy dzisiejszej kapitalizacji 159 mln wycene absurdalnie niska a ja niejestem graczem tylko inwestorem w fundamenty w przyszlośc w IKE i nie gram na krótko Pisałem że sprzedam po 2 q lub po wzroscie o 200% Pewno nie zauwazyłes że w poprzednie jinwetycji Unimot byłwem dwa lata takie stwierdzenia jak twoje Za dlugo trwasz w bledzie. Przejrzyj na oczy nie zmienia mojego zdania o Marvipolu .

• Re: Marvipol technicznie Autor: ~As [89.151.46.*]
    A ty, dalej swoje. Widzę nie potrafisz się przyznać do porażki
    Tak przyznaję się do porażki bo myślałem że mam do czynienia z poważnymi inwestorami którzy patrzą na wyniki i zwiększające się lawinowo zyski z magazynów dla nich pisałem posty nie dla dziecinady grającej pod wzrost o kilka groszy robiących kółka dla Was jestem przegrany ale ja nie gram krótkoterminowo i interesują mnie kanały krótkoterminowe ani jednodniowe .To że w tej chwili wygrywa każdy cwany lowerek który ma niewiele akcji i może to opchmąć w jedną sesję i udaje jaki to on Rockefeller bo umie kręcić kółeczka sprzedając 1 zł wyżej bo to szczyt jego marzeń i zarobku Po prostu jest graczem a nie inwestorem długoterminowym i to jest różnica i jego sprawa ja Was nie oceniam czy popełniliście błąd czy nie .Są gracze którzy nie trzymają akcji nawet przez jeden dzień i czasami uda im się więcej zarobić no cóż każdy orze jak może jeden kupuje na zarobek 30 % drugi na dłużej na 200 Jeśli piszę że zainwestowałem aż do wyników 2q a ktoś ocenia moje wyniki już teraz to tak średnio jest sprawiedliwy w swojej ocenie proszę poczekać cierpliwie i oceń mnie po wynikach sprzedaży bo ja od razu pisałem że niegram tylko inwestuję .To że komuś się udało sprzedać wyżej a cena jest niższa tylko pogratulować .
  • Re: Marvipol technicznie Autor: ~ZB [188.146.97.*]
    Dopóki nie sprzedałeś akcji nie można mówić o porażce. Panika i owczy pęd jest złym doradcą.
    To jest giełda, gdzie każda inwestycja obarczona jest ryzykiem. 
    Nikt nie przewidział epidemii i tak dużej dynamiki w rozprzestrzenianiu się wirusa.
    Dlatego, (jeżeli spółka utrzyma rentowność) na zyski z inwestycji trzeba poczekać dłużej, jak ktoś tu jest dłużej to strata nie jest aż tak dotkliwa, wystarczy obejrzeć wykresy innych spółek.
    PS.  
    "Naukowcy zapowiedzieli, że pierwsze przeprowadzane na ludziach testy szczepionki przeciwko koronawirusowi rozpoczną się w ciągu kilku dni w USA - podał w piątek brytyjski dziennik "Daily Telegraph"."

Giełdy w USA zamknięcie plus 10%
  • Re: Marvipol technicznie Autor: ~transek1975 [91.233.69.*]
    Kurs uratuje tylko szczepoonka na to g.wno, tak ja to c.ulstwo bylo sygnalem do wyczszczenia calego rynku tak szczepionka bedzie motorem napedowym.
    Bez wynalezienia szybko szczepionki, Corona zniszczy caly nasz system, kto bedzie chcial brac na kredyt mieszkania w takiej sytuacji ? Wiesz czy jutro bedziesz mial prace.
    My Polacy i Chinczycy damy sobie rade, ale czy stara, wygodna, wolna Europa nie pamietajaca kolejek i kartek za zywnoscia sobie poradzi ?

Chinczycy juz sobie przestawiaja biznes na to co bedzie swiatu w tej chwili potrzebne.
    Fajnie ten swiat sie samo oczyszcza, bylo za duzo produktow na polkach, teraz jest za malo, byl smog teraz jest czysto , zero transportu, oprocz ciezkiego. Smoloty stoja ludzie tez sa w miejscu.

Wiadomo beda straty w ludziach i w biznesie normalne sam moge poleciec na tym wszystkim , trzeba wytrzymac swiat sobie poradzi.
    A to co sie dzieje teraz to jest tylko czarny scenariusz wczesniej gdzies w nas zapisany.

To jest okazja do zakupow oczywiscie dla tych co sa na gotowce lub ci ktorzy maja zdolnosc na lewara i maja wiedze co sie dalej wydarzy.

Widac ze Marwipol nie pojdzie sam, nie widac tez na razie wiekszego inwestora tylko samych panikarzy i umorzenia, wyniki tez nie pomoga na ta chwile. Trzeba tylko czekac i miec nadzieje ze ten powazny kryzys sie skonczy. Skonczy sie tylko w momencie wynalezienia szczepionki i szybkiej dystrybucji.

Nie lubie Pisiakow, ale za te dzialania ograniczajace wolnosc w takim trudnym czasie bede im bil brawo, w tym jednak sa dobrzy. :)
    Ludzie nie potrafia zrozumiec ze wirus sam w sobie nie jest grozny byly o wiele gorsze choroby na swiecie, on zginie lub zmaleje jego znaczenie tylko w jednej sytuacji gdy nie bedzie mial nosiciela.

Jak widzialem dzisiaj on line w kosciele ludzi ktorzy brali oplatek, jedni na reke drudzy do ust, to widac kompletna ignorancje i brak wiedzy, ludzie nie maja tv , internetu ? Żyjemy w swiecie kamienia lupanego ?
    Albo babcie stojace w sobote pod biedronka w kolejkach bez masek za kawalkiem chleba lub litrem wody. Glup,ta nie zna granic.
    Bylo to widac po Wlochach , zabawa karnawal na calego,dopki zabraklo miejsc w szpitalach i w prosektoriach, teraz siedza na balkonach i spiwaja serenady.

Dlatego mam nadzieje ze glupota przewaza tez na gieldzie i po jakims czasie wszytko wroci do normy . Las po spaleniu zawsze jest zielony i wydaje sie piekniejszy. :)

AT WIG20
    1300PKT obronilo

Marvipol wiadomo tez obroni 3,60 , teraz beda straszyc zeby odebrac jak najwiecej akcji przed mega odpalem ktory nastapi za pol roku.

Pozdrawiam i zycze wytrzymalosci i zdrowia.

[x]
MARVIPOL -1,17% 8,48 2026-03-06 15:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.