• Wezwanie Autor: rusekstc [109.95.95.*]
    Planuje ktoś odpowiedzieć na wezwanie? Też trzymacie do oporu?
    Za mniej jak 8zł z groszem nie oddam :)
  • Re: Wezwanie Autor: ~Waiting [37.47.27.*]
    Nie, nie puszczam. 8 to za mało, dla nich 2 zł więcej to nic w porównaniu do tego, co wydali.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.173.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wezwanie Autor: ~cynik [78.11.129.*]
    Połaszczyłem się na mały ale pewny zarobek pod wezwanie, ale po takich wynikach to pozostaje się tylko modlić żeby wezwanie doszło do skutku. Co o tym sądzicie i czy jest tu jeszcze ktoś bo jakoś tak cicho i pusto.
  • Re: Wezwanie Autor: ~Pilot [109.95.95.*]
    Zatankowany siedzę i czekam.
  • Re: Wezwanie Autor: ~hmm [185.36.171.*]
    "Zarząd Emitenta informuje, iż na zaprezentowane powyżej wstępne wyniki finansowe oraz dane finansowe najistotniejszy wpływ miały:
    i) ujęcie w księgach rachunkowych wpływu MSSF 16 skutkujące ujęciem w aktywach trwałych aktywów z tytułu prawa do używania co z jednej strony wpłynęło na znaczne zwiększenie aktywów trwałych/zobowiązań z tytułu leasingu (+ 517/536 mln zł) oraz konieczności ujęcia w kosztach okresu sprawozdawczego amortyzacji powyższych aktywów w łącznej wysokości 61,8 mln zł,"

to chyba dlatego...
  • Re: Wezwanie Autor: ~boy [37.47.15.*]
    Gigantyczna strata Baltony.
    Strata jest papierowa. Ważne czy wezwanie dojdzie do skutku. Jeżeli nie to dramat - przynajmniej dla mnie.
  • Re: Wezwanie Autor: ~kombinator [83.14.238.*]
    Przecież możesz oddać akcje w DM i po stresie. Kasę masz w terminie rozliczenia. Dobrze rozumiem?

Nie. Jeżeli wezwanie nie dojdzie do skutku, to akcje mogę sprzedać na giełdzie. A zapewniam Cię, że cena po takim info nie będzie taka jak dzisiaj.
  • Re: Wezwanie Autor: ~RusekSTC [109.95.95.*]
    6. Wskazanie minimalnej liczby akcji objętej zapisami, po której osiągnięciu podmiot nabywający akcje zobowiązuje się nabyć te akcje, i odpowiadającej jej liczby głosów – jeżeli została określona
    Wzywający, jako wyłączny podmiot nabywający Akcje, zamierza nabyć Akcje pod warunkiem, że co najmniej 7.429.340 (siedem milionów czterysta dwadzieścia dziewięć tysięcy trzysta czterdzieści) Akcji, tj. co najmniej 66% ogólnej liczby Akcji, uprawniających do co najmniej 7.429.340 (siedem milionów czterysta dwadzieścia dziewięć tysięcy trzysta czterdzieści) głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, stanowiących co najmniej 66% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, zostanie objętych zapisami w Wezwaniu.

Ashdod Holdings Ltd.
    poprzez Kempley sp. z o.o.
    9 081 600 (80,00%). które PPL odkupuje w 100%. Wiec warunek wezwania jest spełniony.

Myślę, że panika jest na rękę PPL-owi.
    Mnie przestraszyli, a sądząc po kursie akcji Baltony innych również. Oczywiście nie bardzo mam już wyjście i zamierzam odpowiedzieć na wezwanie, ale wracając do wezwania, to warunkiem jest również zgoda UOKiK. Myślę, że jeżeli przedsiębiorstwo Państwowe (PPL), chciałoby się jakoś wyplątać z wezwania to brak zgody innej instytucji Państwowej (UOKiK) jest do załatwienia.
  • Re: Wezwanie Autor: ~RusekSTC [109.95.95.*]
    Środki na wezwanie firma ma ponieważ one zostają zdeponowane w biurze maklerskim jeszcze przed wezwaniem.

Środki oczywiście są, ale powstaje pytanie czy wyniki zaskoczyły PLL i będą próbowali coś kręcić, czy wiedzieli o nich wcześniej i wszystko pójdzie zgodnie z pierwotnym planem.
  • Re: Wezwanie Autor: ~Buffet [5.173.96.*]
    Panikujesz
  • Re: Wezwanie Autor: ~ciułacz [83.26.9.*]
    do końca zapisów 2 dni zostały a dalej nie ma zgody UOKiK na przejęcie. możliwe, że PPL przełożą termin na styczeń. jak sądzicie ?
  • Re: Wezwanie Autor: ~cynik [77.252.47.*]
    Miałeś rację - przedłużyli wezwanie. Z drugiej strony denerwuje mnie, że nigdzie nie podają do kiedy UOKiK ma ustawowy termin na wydanie decyzji. Jeżeli ktoś na forum znalazł taką informację to proszę o podzielenie się wiedzą.
    Swoją drogą zablokowali mi środki na kolejne 2 miesiące. Powinni to jakoś wynagrodzić.
  • Re: Wezwanie Autor: ~ciułacz [83.26.84.*]
    no i jest super. teraz czekamy na wyniki za grudzień i jak będą dobre to jest szansa na lepszą cenę na wezwaniu.

a co do terminów to wszystko jest w ustawie o UOKiK. urząd ma miesiąc na rozpatrzenie sprawy, ale szef UOKiK może ten termin wydłużyć o następne 4 miesiące co w sumie daje 5 miesięcy, ale.... żeby nie było zbyt miło termin nie biegnie od złożenia wniosku a a od chwili gdy urząd uzna, że nie ma we wniosku żadnych braków formalnych. zakładając jednak że PPL złożył wszystko jak trzeba w październiku to decyzja najpóźniej powinna być w marcu. na stronie UOKiK można znaleźć sprawę Baltony (wystarczy w wyszukiwarkę wpisać) ale niestety nie ma tam nic ciekawego.
[x]
BALTONA -1,56% 6,30 2020-03-31 13:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.