Perspektywy są zachęcające, drugi z kolei pozytywny raport kwartalny po zmianach, które zaszły w spółce. Kierunek obrany, poprawa rok do roku, lokomotywa zaraz rusza Comeco wraca do gry !!!
Oooooo..., a co tu się zaczyna dziać. Po kilku latach posuchy, marazmu, totalnej bryndzy, nagle zaczyna coś drgać. Dzisiejszy obrót jest na niespotykanym od wielu miesięcy poziomie, choć nadal nie rzuca na kolana ale przynajmniej JEST! Ktoś zaczął sam z siebie kupować akcje, a w arkuszu kupna pojawiły się naprawdę ciekawe wartości.
Czyżby ktoś coś wiedział o nowym kontrakcie albo bardzo intratnej umowie...? Myślę, że niedługo się przekonamy :)
Nareszcie. Coś się zaczyna dziać, a widać to już było w raporcie. Analizując ten i poprzednie widać, że spółka dobrze reaguje na wprowadzane zmiany, restrukturyzację założeń, są jakieś pomysły i uważam, że pod to będzie grane, a kolejne raporty będą tylko lepsze! Oby!
Zastanawiające jest to, iż nie ma chętnych do sprzedaży akcji. Jakieś pierwsze zlecenia są w okolicy 27-30 gr, a potem coś większego pojawia się powyżej 40 groszy. Sporo ludzi ma akcje kupione zdecydowanie wyżej i skoro do tej pory nie puścili, to poczekają jeszcze kilka tygodni/miesięcy, żeby wyjść z inwestycji choć z niewielkim zyskiem.
Dodatkowo jeżeli potwierdzą się plotki z rynku, to tu może rozpętać się niezłe piekiełko. Na tą chwilę na pewno bliżej jest im do 1 PLN za akcję niż 10 gr. Pożyjemy zobaczymy. Obserwujcie co się dzieje i to bardzo uważnie... :)
Masz w 100% rację! Do 1 PLN droga jest daleka. Musieli by podpisać umowy na dostawę torfu i kory do OBI i Castoramy, to wtedy "złotówka" pękła by szybciutko :)
oczywiście spekulacyjnie to jest wszystko możliwe nawet 1 pln we wrześniu, ale patrząc na przesłanki fundamentalne i zmianę na lepsze to jakieś odzwierciedlenie na kursie powinno być i 30 gr jest możliwe w krótkim czasie. Zawsze jednak należy pamietać, że to NC i ff na Comeco to niecałe 8%
Myślę, że mimo ceny 25 groszy czy więcej trudno sprzedać większą ilość za >19 groszy. Jak się pakiet za 50 tyś PLN na K przesunie na 25 czy 27 to pewnie większe zlecenia S się pojawią, bo część akcji była kupiona na poziomie 19-20 groszy średnio.
Mam nadzieję, że pojawi się jakieś inne info niż umowy z marketami na sprzedaż torfu. No ale takie umowy też nie będą złe :-)