Co oni kombinują po co Volkswagen ma wyłączność na kupno akcji, chcą zbić a później zrobić wykup , czy może jest jakaś inna zagrywka, po co spłacili całe zadłużenie ?
Pomyślcie ludzie sprzedali głowny zakład główną siedzibę firmy gdzie jest a właściwie było biuro projektowe rozwojowe laboratorium nowoczesny budynek za parę groszy bo te 18 milionów to jakieś grosze za tyle hal ziemi i maszyn to koniec tej firmy ja nie rozumiem tego ale dla mnie tokoniec od 4 lat żadnego nowego kontraktu a cześć sami oddali kto normalny negocjuje kontrakty a później z nich rezygnuje ludzie pracowali tu bardzo długo a teraz robią u pseudo prywaciarza zapieprzać za najniższą krajową to jest tragedia dla byłych już pracowników to wstyd tak zostawić ludzi nie wiem co groclin kombinuje ale ale napewno nic dobrego
Spoko. Tylko spółka tania i wygląda tak jakby chciało spaść na grosze.Coś innego jest tu grane, TFI o tym wiedziały i sprzedali ze stratą a może jeszcze podprogowo wiszą.
słuszna racja polscy robotnicy byli mocno dofinansowywani przez PEFRON i skoro niemcom sie to nie opłacało to nie sadze aby ta spółka mogła sie zbyt długo utrzymac się na rynku nie majac w dodatku kontraktów, polscy inwestorzy potracili tutaj ogromne majątki i zostali zostawieni na łaskę niemca jak nadzy w sród wilków bo choć mają ponad 60% akcji o niczym juz nie decydują, niemiec wyprzedał majątek i robi co tylko chce bo akcjonariat i tak nigdy sie nie zjedna i mozna nim rzadzic jak tylko sie chce.
Niczego nie kombinują :) W sposób jawny i na oczach bezradnych inwestorów dokonują OPTYMALNEGO TRANSFERU ŚRODKÓW W SOBIE ZNANE MIEJSCA i MAKSYMALNIE USZCZUPLAJĄ MAJĄTEK FIRMY. Przeczytajcie wypowiedzi prezia z ostatnich trzech lat - to BEŁKOT SPRZECZNYCH WZAJEMNIE INFORMACJI i manipulowanie akcjonariuszami . T TYMI LUDŹMI ŻADNA POWAŻNA FIRMA NIE BĘDZIE ROZMAWIAĆ , szukają tylko dawców kapitału - a tych naiwnych zaczyna brakować
Ja nie wiem co oni kombinują,i powiem Ci jedno.Ci co wiedzą, siedzą cicho ))))
Wiem jedno,czekamy na groca, a w międzyczasie chuśtają getiny i idee.
No i ten wiecznie tani openfin,jak pisał golec...
Wszystko w swoim czasie....
))
I mógłby m Ci jeszcze zrobić litanię tego co może urosnąć,ale po co, przecież masz oczy i widzisz.
(Oczywiście, posiadanie wzroku nie warunkuje jeszcze widzenia,ale ustalamy domyślnie,że kto patrzy widzi (co chce zobaczyć))))
Dodam tylko,że są to inne usługi finansowe,nie bankowość.
Kto czyta ten wie o czym mowa
Kłaniam się nisko.
TRZEBA przyznac że szwaby wydoiły polskich inwestorów jak tylko chcieli, nie dziwie sie drobnym akcjonariuszom takim jak ja którzy pozostawieni opieki ze strony państwa niewiele mogą ale AEGON ma prawników i dobrych ekonomistów i nie rozumiem że bez walki oddali akcje spółki gcn w przedziale 4 zł a może i nawetpo obecnym kursie.Były to pieniądze polskich emerytów i inwestorów. Akcje te były kupowane chyba powyżej 14 zł za szt. Cwanemu prezesowi przyznał bym chyba Nobla, rozsprzedał majątek a resztówkę wyprowadził na Ukrainę i pewnie się teraz z nas śmieje.... ale los,,,