• Obligatariusze Getback Autor: ~Księgowy [188.47.126.*]
    Co będzie jak BFG jako kurator przystąpi do zabezpieczenia środków dla obligatariuszy Getback, a także zadecyduje o pokryciu wszystkich roszczeń poszkodowanych, co dobije IB i wymusi przymusowaą restrukturyzację i umorzenie wszystkich akcji ?
  • Re: Obligatariusze Getback Autor: ~Blondi [89.64.38.*]
    Księgowy , zakochałam się w Tobie. Gdzie możemy się spotkać na kawę. Jesteś pociągający ,bo tak dużo wiesz, a ja głupiutka blondi. Albo po prostu wyjaw nam swój prawdziwy numer IP
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.47.126.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Obligatariusze Getback Autor: ~oblig [185.172.86.*]
    ja jestem za !!!!!
    a Ernesta na portiernie za ciecia niech odrabia !!!
  • Re: Obligatariusze Getback Autor: ~epk [37.26.199.*]
    Oblig, Ernest ma z raju w zębach przynieść to co zajomał?
  • Księgowy Ty bardzie się pomartw co będzie jak nic nie dostaniesz od IB Autor: ~dan1 [89.67.3.*]
    .
  • Re: Obligatariusze Getback Autor: ertyy [78.88.192.*]
    Kurator nie ma takich możliwości. Ale jak bank się dalej będzie "stawiał", to następnym etapem jest zarząd przymusowy/komisaryczny, który już takie możliwości będzie miał...
  • Re: Obligatariusze Getback Autor: ~Księgowy [188.47.126.*]
    I za to trzymam kciuki !!!
    Minimum 400 mln zł powinno wrócić do obigów !!!
    To są prawdziwe tragedie, a nie pru tutejszych dziwaków ślepo zakochanych w LC... w pięcioma akcjami na krzyż...
  • Re: Obligatariusze Getback Autor: ~oblig [185.172.86.*]
    a te biurowce to ich można to licytować ?????
    i bez tych biurowców was spłacą
    już bfg tego przypilnuje
    w czerwcu ruszają pozwy, a najpóżniej we wrześniu będziecie mieli pieniądze na kontach z powrotem.
    Buahahahahaha "we wrześniu będziecie mieli pieniądze na kontach" ....Kochanie, wiem , że wykupiłes już dla nas obu te piękne wakacje na Seszelach, ale mam nadzieję, że wykupiłes ubezpieczenie od anulacji .... Nic nie wpłynie z IB za obligi Getbacka, a jak już, to za 5 lat, po apelacjach. Pozdrawiam Ciebie, mój wesoły marzycielu. Całuję, Blondi.
    Oby tak było . Do jednej z manifestujących przed IB karetka pogotowia musiała przyjechać. Zasłabła i zabrali. Tak wielkie emocje wywołuje ta sytuacja u wydymanych przez bank, że całe ich życie kręci się wokół afery. Mnie też wydymali ale ja mam inne wartości w życiu. Większe,ważniejsze. Strata pieniędzy nie jest tak przykra jak perfidna metoda. Na wnuczka, na policjanta. Teraz na Idea Bank.
    "I śmiesznie i straszno!".
    Nie zgadzam się z tym i już. Wiem jak odbywało się sprzedawanie obligów. Owszem, dzwonili też do mnie z Lionsa i namawiali , bo miałam 400 tys w lokatach , ale w stosunku do moich innych doświadczeń w życiu nie było to aż tak przekonywujące co mi obiecywali. Wcale nie bronię IB, ale wiem że duża część ludzi w najprostszy choćby sposób się nie doinformowała , co to są obligacje korporacyjne i pożarła ich chciwość. Nie wyobrażam sobie, czemu BFG miałby płacić składkami innych banków i podatników za tą wpadkę. BFG nie ma tego nawet w statucie. Sejm musiałby przyjąć jakąś specustawę , a tego PIS teraz nie zrobi. Nie łudźcie się. Kasy z IB w normalnym trybie za obligi nie będzie. Tylko sąd , a to z mojego doświadczenia 5 lat. Wygrałam z Aliorem sprawę dot. Funduszu zamkniętego i trwało to bite 5 lat. Przeszło wszystkie instancje. Ty Księgowy, nie obiecuj ludziom gruszek na wieżbie.
  • Re: Obligatariusze Getback Autor: ertyy [78.88.192.*]
    Tutaj nie chodzi o spłatę poszkodowanych pieniędzmi z BFG, tylko z Idea Banku.

A ten (IB) ma te pieniądze, bo tylko za sam GetBack dostał gotówką 825 mln zarabiając na czysto 555 mln. Do tego dochodziła kasa z prowizji za sprzedaż poszkodowanym klientom tych obligów przez klika lat. Także, kasa dla poszkodowanych w banu jest i BFG ma jej pilnować, żeby się nie rozeszła...

"Grupa Idea Bank sprzedaje spółkę GetBack

Umowa obejmuje sprzedaż 100% akcji GetBack za cenę 825 mln zł;
        Grupa Idea Bank nabyła GetBack za 270 mln zł w połowie 2014 r."

Źródło: https://www.ideabank.pl/grupa-idea-bank-sprzedaje-spolke-getback
    Problem obligów polega na tym, że reprezentują ich zakłaminai ludzie.
    Oglądam komisję sejmową i kogo widzę ???:
    ksiądz milioner, który publicznie przyznał, że sam poleciał po te obligacje, co wykorzysta idea bank,
    bo przez nich chyba też kupił...
    Krzykacz Artiom, Wójcik, w/w Bukowski : wszyscy - porażka !!! Ta gruba płaczka i ta druga, matka czteromiesięcznego bankruta - skończcie te sztuczne pojękiwania i płacze !!! I jeszcze ta ataki na urzędników, pyskówki, przepytywania jak na przesłuchaniu...
    Do siebie miejcie pretensje, żeście tacy durni , a nie do nich !!!!!!!!!!!!

Tacy ludzie działają na niekorzyść poszkodowanych !!! I jeszcze te teksty o upadłości , że jej chcą - co za kretyni...
    I ta garbata i ta ryża i ten siwy co mu włosy wypadły. Sami kretyni! No tak..co racja to racja.
    Wiesz Blondi jak Cię Księgowy pokocha? Czubkiem buta w 4 litery.
  • Księgowy sam zobaczysz ile to potrwa a uwierz mi że potrwa zanim Autor: ~dan1 [89.67.3.*]
    cokolwiek dostaniesz . Bo to jeden wielki znak zapytania. Jeżeli już to najpierw z Getback. Na dzień dzisiejszy nie wiadomo w ogóle
    czy będzie układ w Getback. Przesłuchałem dokładnie ostatnią komisję w tej sprawie. No chyba że Ty wiesz o czymś więcej . Na dzień dzisiejszy opublikowali tylko wstępne sprawozdanie finansowe.
  • Re: Księgowy sam zobaczysz ile to potrwa a uwierz mi że potrwa zanim Autor: ~Księgowy [188.47.126.*]
    układ w getback jest potrzebny na już, żeby poszkodowani mogli wykazać konkretną stratę wynikającą z układu i domagać się jej pokrycia przez IB.
    dlatego 29 maja zatwierdzenia układu i od czerwca 400 pozwów wspieranych przez prokuraturę wydział cywilny - dzięki nowym przepisom.
    bfg wypłaci i obciąży bank

mało wiecie...
  • a jak nie będzie układu to co? Upadłość a przy upadłości będzie dupa Autor: ~dan1 [89.67.3.*]
    Przegłosujecie układ?
  • Re: Księgowy sam zobaczysz ile to potrwa a uwierz mi że potrwa zanim Autor: ~Janusz [89.64.96.*]
    Mam tylko jeden komentarz:

https://www.bankier.pl/wiadomosc/BFG-powolal-pomostowy-Drugi-Bank-BFG-7817211.html

Piłka jest w grze !

[x]
IDEABANK 1,15% 1,59 2020-12-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.