• Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: afera_hawe [167.99.146.*]
    Szanowni Akcjonariusze
    Poniżej kilka informacji dla was:
    https://www33.zippyshare.com/v/sr4YNVid/file.html

Pozdrawiam.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.142.182.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Umoczony [188.146.107.*]
    Brawo dzięki że podtrzymuje na duchu pozdrawiam
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~walczmy [192.71.244.*]
    Brawo afera_hawe kimkolwiek jestescie! czegos takiego trzeba, sprawdź maila, wyslalem zdjecie z danymi
    uwaga koleś z tym nickiem: Autor: ~Re [149.202.98.*] 
    podbija co chwile jakies stare watki zeby tego posta z waznymi dla nas informacjami strącić z głownej. tez to widzicie?
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~JsM [89.70.185.*]
    Trzeba usadzić złodziei i całą szajkę i niech oddają kasę złodzieje .Dzięki że się odezwałeś A/Hawe  poadrawiam.
    Muszą wystawić dokument akcji.
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~Ktoś [5.184.6.*]
    Cześć Afera Hawe, co się kryje pod tym linkiem? Może wkleisz. Nie mogę otworzyć
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~Umoczony [188.147.108.*]
    Kryje sie cała esencja dobrej zmiany
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~Ber [188.146.112.*]
    Ja też nie
  • czy to o nich chodzi? Autor: ~walczmy [192.71.244.*]
    https://www.bankier.pl/forum/temat_cfi-restata-investments-z-gibraltaru-wspolczuje-wszystkim,30024041.html
    https://www.bankier.pl/forum/temat_przykladowy-numer-tych-inwestorow,30025799.html

? prosze o odpowiedz, dzieki
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~xxx [37.47.37.*]
    Przyznam, że w pewnym momencie również zwątpiłem w dobre intencje PAH. Być może przez brak jasnych komunikatów na temat działań prowadzonych przez PAH. Na stronie porozumieniehawe.pl mało jest pożytecznych informacji, a twierdzenie, że to dlatego, żeby nie zdradzać się przed przeciwnikiem mnie nie przekonywało, bo uważam, że ludzie z Hawe na pewno umieścili w PAH swojego kreta. Założyłem wątek o uzyskaniu dokumentu akcji, bo miałem wrażenie, że nikt z PAH nie chce pomóc drobnym. Pytałem, w tamtym wątku, czy byłaby możliwość spotkania się z kimś z PAH pod siedzibą Hawe i brak było odzewu.
    Co do kosztu wynajmu biura na Nullo2, to też się zdziwiłem jak zobaczyłem ten budynek. Jeszcze dziwniejsze jest to, że według pani pracującej na recepcji w siedzibie Hawe, w biurze rzadko pojawia się ktoś z Hawe. Co prawda ten sam adres ma Mediatel i Hawe Telekom, więc może jest tak, że pan prezes pojawia się w biurze jako prezes Mediatela, a nie Hawe.
    Jestem pod wrażeniem, że dostaliście odpowiedź z KDPW. Do mnie nie odpisali. Nie wiem, może zadałem niewygodne pytania, a może należało je złożyć na piśmie, a nie mailowo. Założyłem też wniosek o pozwie zbiorowym, w którym zasugerowałem wzięcie przykładu z akcjonariuszy midasa i opłacenie prawnika procentem posiadanych akcji.
    Gromadziłem informacje zamieszczane na forum przez afera_hawe, bo uważałem, że wypowiada się bardzo rzeczowo i jest dobrym źródłem informacji o Hawe, ale ciągle myślałem, że nie masz nic wspólnego z PAH, bo przy Twojej aktywności na forum, działania PAH wyglądały jak kompletna bierność.
    Niestety sądy działają tak jak widzimy. Ostatnie orzeczenie w sprawie upadłości Hawe Telekom też zajęło sądowi kilka miesięcy.
    Ogólnie kontakt w tej sprawie z instytucjami państwowymi nie napawa optymizmem. Może rzeczywiście wybory parlamentarne są jakąś szansą na nagłośnienie sprawy. Dobrze, że pojawiła się jakaś informacja zwrotna z Twojej strony, bo to może zachęci innych do działania.
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~drobny_15 [83.22.249.*]
    Wysłane!
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~wk [91.231.122.*]
    ja tez nie moge tego otworzyc,a ciekawe czyimi akcjami tak obracaja na tej szulerskiej nowej gieldzie moze naszymi co je ukradli
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~ja [5.174.61.*]
    To trzeba przeczytać i działać a nie jęczeć.
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~Aero [195.38.12.*]
    Dnia 2019-01-22 o godz. 17:05 afera_hawe napisał(a):
    > Szanowni Akcjonariusze
    > Poniżej kilka informacji dla was:
    > https://www33.zippyshare.com/v/sr4YNVid/file.html
    >
    > Pozdrawiam.

Dzień dobry,
    wysłałem do Spółki drugi raz wniosek o wydanie odcinka zbiorowego i kolejny raz nie otrzymałem żadnej odpowiedzi.
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~klasyka [83.28.251.*]
    Super :) Bardzo dobra robota :) Ciesze się że są jeszcze tacy sprawiedliwi ludzie na świecie:) Pozdrawiam Serdecznie
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~klasyka [83.28.251.*]
    I oczywiście całe PAH pozdrawiam
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~ja [193.106.244.*]
    j.w
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~Er [188.146.107.*]
    Nie mogę otworzyć zły adres
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~Ddd [188.146.111.*]
    Dobry adres u mnie wszystko działa
    https://www33.zippyshare.com/v/sr4YNVid/file.html
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~Er [188.146.46.*]
    Działa dzięki - mam 15k Hawe nigdzie nie zgłaszali bo nie potrafię -jak będzie Walne ok , posiadam wydruk z z rachunki dzień przed wycofaniem
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~Ddd [188.146.49.*]
    To zrób skan dokumentu i wyślij do afera_hawe
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~Haad [83.238.145.*]
    Czy akcje beda przywrocone do obrotu gieldowego ! wedlug mnie zawinila kpw powinni przywrocic sad to napewno rozpatrzy
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~xxx [37.47.33.*]
    Dz.U.2016.0.1639 t.j. - Ustawa z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych
    Art. 91. Zniesienie dematerializacji akcji
    1. Komisja, na wniosek emitenta z siedzibą na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, udziela zezwolenia na przywrócenie akcjom formy dokumentu (zniesienie dematerializacji akcji), jeżeli zostały spełnione warunki określone w ust. 5-8.
    2. Udzielenie zezwolenia wywołuje skutek prawny zaprzestania podlegania obowiązkom wynikającym z ustawy, powstałym w związku z ofertą publiczną akcji lub dopuszczeniem ich do obrotu na rynku regulowanym na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej oraz obowiązkom określonym w rozdziale 4. W decyzji udzielającej zezwolenia Komisja określa termin, nie dłuższy niż miesiąc, po upływie którego skutek ten następuje.
    3. Zniesienie dematerializacji akcji na podstawie zezwolenia, o którym mowa w ust. 1, następuje nie wcześniej niż z dniem upływu terminu, o którym mowa w ust. 2.
    4. Złożenie wniosku, o którym mowa w ust. 1, jest dopuszczalne, jeżeli walne zgromadzenie spółki, większością 9/10 głosów oddanych w obecności akcjonariuszy reprezentujących przynajmniej połowę kapitału zakładowego, podjęło uchwałę o zniesieniu dematerializacji akcji. Do wniosku należy dołączyć odpis uchwały.
    5. Umieszczenie w porządku obrad walnego zgromadzenia sprawy podjęcia uchwały, o której mowa w ust. 4, może być dokonane wyłącznie w trybie określonym w art. 400żądanie zwołania walnego zgromadzenia przez akcjonariuszy § 1 ustawy z dnia 15 września 2000 r. - Kodeks spółek handlowych. Przepisu § 2 tego artykułu nie stosuje się.
    6. Akcjonariusz lub akcjonariusze żądający umieszczenia w porządku obrad sprawy podjęcia uchwały, o której mowa w ust. 4, są obowiązani do uprzedniego ogłoszenia wezwania do zapisywania się na sprzedaż akcji tej spółki przez wszystkich pozostałych akcjonariuszy. Do wezwania stosuje się odpowiednio przepisy art 77-79.
    7. Akcjonariusz lub akcjonariusze żądający umieszczenia w porządku obrad walnego zgromadzenia spółki sprawy podjęcia uchwały, o której mowa w ust. 4, mogą nabywać akcje tej spółki w okresie między zgłoszeniem żądania a zakończeniem wezwania, o którym mowa w ust. 6, jedynie w drodze tego wezwania.
    8. Obowiązek ogłoszenia wezwania, o którym mowa w ust. 6, nie powstaje w przypadku, gdy z wnioskiem o umieszczenie w porządku obrad walnego zgromadzenia sprawy podjęcia uchwały, o której mowa w ust. 4, występują wszyscy akcjonariusze spółki.
    9. Skutek określony w ust. 2 zdanie pierwsze następuje z mocy prawa bez spełnienia warunków, o których mowa w ust. 4–6, po upływie 6 miesięcy od dnia uprawomocnienia się postanowienia o ogłoszeniu upadłości tej spółki lub postanowienia o oddaleniu wniosku o ogłoszenie jej upadłości ze względu na to, że majątek spółki nie wystarcza lub wystarcza jedynie na zaspokojenie kosztów postępowania. Zniesienie dematerializacji akcji następuje nie wcześniej niż z dniem upływu tego terminu.
    9a. W przypadku, o którym mowa w ust. 9, Krajowy Depozyt jest uprawniony do rozwiązania umowy o rejestrację akcji w drodze jednostronnego oświadczenia woli złożonego emitentowi.

Sierpień 2017 - umorzenie postępowania upadłościowego ze względu na brak środków na pokrycie kosztów jego prowadzenia.
    https://m.bankier.pl/wiadomosc/HAWE-w-upadlosci-Informacja-o-Postanowieniu-o-umorzeniu-postepowania-upadlosciowego-Spolki-7539044.html

Luty 2018 - uprawomocnienie się decyzji o umorzeniu postępowania upadłościowego.
    https://m.bankier.pl/wiadomosc/HAWE-w-upadlosci-Informacja-o-oddaleniu-wnioskow-o-ogloszenie-upadlosci-i-umorzeniu-postepowania-upadlosciowego-7573063.html

Październik 2018 - KDPW usuwa Hawe ze swojego rejestru.
    http://www.kdpw.pl/pl/Regulacje/Uchwaly/2018/0637-2018.pdf

"...w związku z art. 91 ust. 9 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej..."

Nie chcę być adwokatem diabła, ale według mnie przy zniesieniu dematerializacji akcji Hawe nie naruszono przepisów, bo zrobiono to w oparciu o ust. 9 ustawy, a nie na wniosek Emitenta. Nie wiem o jakim wniosku pisze KDPW, ale raczej nie o takim, który jest opisany w ust. 1 ustawy skoro powołują się na ust. 9. Warunki do zastosowania przepisu z ust. 9 zostały spełnione (podałem linki do stosownych orzeczeń sądu).
    Nie wiem dlaczego afera_hawe twierdzi, że zostało to dokonane niezgodnie z prawem...
    Wiesz coś więcej na ten temat?
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~Ererz [83.238.145.*]
    Co zrobic mozna gdy spolka podniesie sie na nogi w ostatniej chwili a zostana wycofane akcje z obrotu na wniosek komisji. Komisja jest odpowiedzialna za drobnych inwestotow gieldowych. Co sie bedzie dzialo zobaczymy.
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~xxx [37.47.41.*]
    Haad napisał, że zawinił KDPW i dostaje łapki w górę. Ja napisałem, że KDPW działał zgodnie z prawem, spróbowałem uzasadnić swoje zdanie i dostaję łapki w dół. I co pójdziecie do sądu i powiecie, że KDPW zawinił i myślicie, że sąd da Wam łapkę w górę? W sądzie nie ma miejsca na życzeniowe myślenie. Uzasadnijcie dlaczego Waszym zdaniem KDPW zawinił... Można mieć pretensje do sądu za pewne decyzje, ale KDPW zadziałał zgodnie z prawem i w tym przypadku nie ma miejsca na uznaniowość, bo decyzja jest zero-jedynkowa. Spełnione zostały warunki dla zastosowania ust. 9 ustawy. Czy Waszym zdaniem KDPW powinien udawać, że nic się nie stało?
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~drobny_15 [83.17.137.*]
    Dnia 2019-01-27 o godz. 18:35 ~xxx napisał(a):
    > Haad napisał, że zawinił KDPW i dostaje łapki w górę. Ja napisałem, że KDPW działał zgodnie z prawem, spróbowałem uzasadnić swoje zdanie i dostaję łapki w dół. I co pójdziecie do sądu i powiecie, że KDPW zawinił i myślicie, że sąd da Wam łapkę w górę? W sądzie nie ma miejsca na życzeniowe myślenie. Uzasadnijcie dlaczego Waszym zdaniem KDPW zawinił... Można mieć pretensje do sądu za pewne decyzje, ale KDPW zadziałał zgodnie z prawem i w tym przypadku nie ma miejsca na uznaniowość, bo decyzja jest zero-jedynkowa. Spełnione zostały warunki dla zastosowania ust. 9 ustawy. Czy Waszym zdaniem KDPW powinien udawać, że nic się nie stało?

PAH pisało, że mają oficjalną odpowiedź KDPW w tej sprawie, że to zarząd wystąpił z wnioskiem, czym KDPW było mocno zdziwione.
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~xxx [37.47.43.*]
    Też już mam oficjalną odpowiedź KDPW, które potwierdza, że zarząd wystąpił z jakimś wnioskiem, którego treści ze względów prawnych nie mogą ujawnić, ale jednocześnie zaznaczają, że ich decyzja była podjęta w oparciu o art. 91 ust. 9.
    znowu podbijaja durne watki nawet w niedziele, czyzby prawda z tego postu ich bolala?
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~pozdrawiam [83.28.251.*]
    będzie dobrze
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~KKK [83.28.251.*]
    SZACUN
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~KOłek [79.191.145.*]
    Afera HAWE interesuje mnie, czy do materiału odnieśli się koledzy z porozumienia, gdyż słuch o nich zaginął..
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~wk [91.231.122.*]
    jw
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.184.32.*]
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~xxx [37.47.43.*]
    Proszę wszystkich dopisujących się do wątku https://m.bankier.pl/forum/temat/5962073 o zapoznanie się z dokumentem jaki autor tamtego wątku zamieścił w tym wątku.

Dopisywanie się w tamtym wątku nic nie da jeśli nie pójdzie za tym informacja do jego autora na adres:
    afera_hawe@protonmail.com (adres ten jest umieszczony w dokumencie, o którym wspomniałem).
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~xxx [37.47.34.*]
    up
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~Aero [212.180.231.*]
    up
    up up
    up
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.26.67.*]
    up
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~Ktoś [37.47.29.*]
    Jw
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~Kuba [37.47.40.*]
    Czy moderatorowi śmierdzą skarpety
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~xxx [37.47.40.*]
    Nie dajmy się zasypać śmieciowymi wątkami...
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~Aktualne [108.62.49.*]
    > Szanowni Akcjonariusze
    > Poniżej kilka informacji dla was:
    > https://www33.zippyshare.com/v/sr4YNVid/file.html
    >
    > Pozdrawiam.

Wciaz aktualne
  • Re: Do Akcjonariuszy Hawe SA. Autor: ~KiedyAresztowania [172.83.43.*]
    Kiedy aresztowania?