• pytanie Autor: ~KB [46.169.5.*]
    Pytanie do części merytorycznej tego forum, jeżeli jeszcze tu jakaś istnieje, bo sam nie jestem pewien, nie będąc księgowym. Co jest bardziej opłacalne dla CCC z punktu widzenia finansowego ?
    1 .Przejmują GR, umarzają długi, wrzucają to w koszty uzyskania przychodu tym samym obniżając podstawę do opodatkowania.
    2. Nie przejmują GR, nasyłają komornika, GR wiadomo spłacić nie może, następuje egzekucja (pewnie to trochę trwa), przejmują prawo do znaku, maszyny itp. CCC tworzy odpis na należności i wrzuca to pewnie w pozostałe koszty finansowe.

Punkt 2 jest gorszy dla CCC czasowo i w pewien sposób wizerunkowo, ale czy finansowo / księgowo będzie to miało jakieś dodatkowe aspekty ?
  • Re: pytanie Autor: ~Urobiony [5.173.82.*]
    https://m.bankier.pl/wiadomosc/Gino-Rossi-do-15-II-musi-splacic-zobowiazania-wynikajace-z-wierzytelnosci-nabytych-przez-CCC-7637535.html

Jeden wiwlki szantaż
    1. Prezes parw dni temu
    2. Brak splaty przez Gino kredytu
    3. Ccc zabiera Gino znak towarowy, jesli nie odda kasy, albo my sie nie zapiszemy do 31.01.2019
    4. 25.01.2019 podnosze wezwanie i wszyscy szczesliwi, bo CCC potrzebuje GinoRossi, a Gino potrzebuje Ccc
  • Re: pytanie Autor: ~fab [94.254.207.*]
    Czemu jeszcze nie wywalono prezesa i zarzadu ginorossi?
  • Re: pytanie Autor: daltonista [31.182.151.*]
    pasuje mi to podniesienie ceny wezwania, ale patrzać na przerzucianie akcji na giełedzie od tygodni, raczej nie podniosą :(
  • Re: pytanie Autor: ~dominik [31.0.127.*]
    Wręcz na 100% nie podniosą, bo ich oferta jest dużo lepsza niż sprzedaż na giełdzie.
  • Re: pytanie Autor: ~KB [195.42.249.*]
    Fajne wpisy chłopaki, ale w ogóle nie odpowiadają na moje pytanie. Dobra trochę inaczej. Dlaczego CCC może nie chcieć doprowadzić do upadłości GR i dopiero wtedy przejąć. Czas tej zabawy przede wszystkim, kwestie wizerunkowe, co jeszcze ??? Ludzi od grubego też zapraszam do jakichś sensownych wypowiedzi :)
  • Re: pytanie Autor: ~dominik [31.0.127.*]
    Sądząc po dzisiejszym komunikacie to CCC nie będzie miało skrupułów. Przecież doskonale wiedzą, że Gino Rossi nie zdobędzie prawie 46 000 000zł żeby spłacić zobowiązania.
  • Re: pytanie Autor: ~KB [195.42.249.*]
    Dominik, prosiłem o sensowne wypowiedzi. Ale rozumiem, akurat Tobie z racji zależności od zleceniodawcy może być trudno. Co do komunikatu, to jest typowym straszakiem, ale oczywiście sam też bym taki popełnił. Co do długu to pisałem już powyżej co z nim może być. Wiadomo, że będzie to, co najbardziej opłacalne dla Miłka we wszystkich aspektach. Stąd moje pytanie, bo nie chcę przeoczyć któregoś z nich, a punkt widzenia każdego z Was może wnosić coś nowego
  • Re: pytanie Autor: ~Fctrol [31.0.32.*]
    „Pierwszy termin na uregulowanie części zobowiązań Gino Rossi wobec CCC upłynął z dniem 15 stycznia 2019 r. „....”Gino Rossi ma zgodę CCC na uregulowanie zobowiązań do 15 lutego br.” .... samodzielne myślenie i wyciąganie wniosków będzie wynagrodzone
  • Re: pytanie Autor: ~Neo [89.64.38.*]
    Bez sądowego nakazu zapłaty to sobie mogą przejmować ... jeżeli zarząd wyrazi na to zgodę to będzie działać na niekorzyść Spółki i innych wierzycieli.
    CCC zagrało bardzo nie elegancko w sytuacji wezwania straszą spółkę którą chcą przejąć - to takie polskie- zamiast pokazać chęć pomocy to wpływają na decyzję akcjonariuszy poprzez zastraszanie, szkoda słów ...
  • Re: pytanie Autor: ~Td [5.184.43.*]
    Ccc przejęło kredyt wraz ze wszystkimi zabezpieczeniami nie potrzebuje żadnego sądowego nakazu bo ma oświadczenia o poddaniu się egzekucji które dostał wcześniej bank
  • Re: pytanie Autor: ~Neo [89.64.38.*]
    Nie myl kolego prawa bankowego z KC w przypadku postępowań cywilnych chyba, że wystawili weksle itp. Nazwy i znaku handlowego nie mogą sobie od tak przejąć uważam, że ich trochę poniosło.
    Ile czasu zajmie ccc uzyskanie nakazu zapłaty ? 2-3 mc . Jak zachowa się kurs akcji wiedząc ze spółkę czeka nieuchronna egzekucja ?? Wiec sam sobie odpowiedz co będzie dalej
  • Re: pytanie Autor: ~4one10 [178.36.203.*]
    CCC dał straszaka żeby niezdecydowani odpowiedzieli na wezwanie. Moim zdaniem na 100 % krótko przed 31 stycznia podniosą cenę wezwania na 0,65 - 1,00 zł i wtedy skupią 90 % a na pozostałe 10 % zrobią wykup przymusowy w którym skupią również moje akcje których nie zamierzam sprzedać w inny sposób.
  • Re: pytanie Autor: daltonista [31.182.214.*]
    cykam strasznie, patrząć na pruchnika (12 miesiecy temu dla mnie to bylo NIEZLIWE, by ich położyć), ale zbieram po 0,52, bo chłopaki PRZEWALAJĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    Kolego KB - chyba nie bardzo wiesz o czym piszesz . 1. Jeżeli wezwanie dojdzie do skutku to ccc nie oddłuży spółki a jak to zrobią to nie będzie to KUP bo nie pozwalają na to przepisy podatkowe . 2 wezwanie nie dojdzie do skutku wtedy wzywają do zapłaty 45 mln , gino takiej kasy nie ma wiec zaczną egzekucje zabiorą znak towar i maszyny - postawią firmę na nowo a stare gino pójdzie w upadłość . Innego wyjścia nie ma
  • Re: pytanie Autor: marga25 [178.232.242.*]
    Ja osobiscie chcialbym by ta firma zbankrutowala
  • Re: pytanie Autor: ~Lewar [5.63.188.*]
    a moim zdaniem całe to zamieszanie z długiem ( wierzytelnością) GR w stosunku do CCC ma na celu zmiękczenie innych wierzycieli GR z którymi negocjuje CCC. Jednym z warunków powodzenia wezwania jest 50% redukcja innych wierzytelności GR.

Na podwyższenie ceny wezwania nie ma żadnych szans. CCC może kupić tylko 30% akcji w wezwaniu a następnie zrobić np. emisje akcji za wierzytelności i tym sposobem dobić do 90% ( wycisnąć) a następnie wycofać spółkę z GPW.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.182.214.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: pytanie Autor: ~Dr [37.47.32.*]
    KB - merytorycznie to jak umorzą długi to nic nie wrzuca w kup i nic nie odlicza od podatku - radze poczytać przepisy
[x]
GINOROSSI 1,48% 0,55 2019-07-08 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.