• ostatni komunikat Autor: bolo35 [5.134.72.*]
    Witam.Proszę o pomoc jak dopełnić formalności w związku z wycofaniem spółki z obrotu i dostarczeniem do spółki dokumentacji o posiadanych akcjach,proszę tylko o merytoryczne wpisy
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~ja [5.173.176.*]
    Podbijam pytanie

I druga sprawa, może i banalne pytanie natomiast chce się upewnić.

Rozumiem oczywiście, że nie ponosimy odpowiedzialności włąsnym majątkiem za straty spółki??
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~abc [89.70.226.*]
    Rozumiem oczywiście, że nie ponosimy odpowiedzialności włąsnym majątkiem za straty spółki??

haha nie wiem co tu robisz, ale przynajmniej mnie rozbawiłeś :D Dla Twojego spokoju: nie, nie ponosisz odpowiedzialności za straty spółki.
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~pozdro [178.42.242.*]
    mozesz zwrócić sie do biura o wydanie swiadectwa posiadnych akcji i wysłać na adres złodzieji ale czy to ma sens?
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~hansol [194.99.104.*]
    Dnia 2018-10-29 o godz. 12:28 ~ja napisał(a):
    > Podbijam pytanie
    >
    > I druga sprawa, może i banalne pytanie natomiast chce się upewnić.
    >
    > Rozumiem oczywiście, że nie ponosimy odpowiedzialności włąsnym majątkiem za straty spółki??

pytanie powinno by tak zadane: czy i jaką odpowiedzialność poniesie spółka za nasze straty ?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.248.158.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~Sky [82.160.125.*]
    Ponawiam pytanie. O co chodzi w tym komunikacie i od kiedy można składać te dane osobowe. Czy od daty ukazania się komunikatu, czy musimy czekać na ogłoszenie w monitorze sądowym i gospodarczym jakiejś publikacji, gdzie szukać tej publikacji. Kiedy nastąpi dzień zniesienia dematerjalizacji. Co to znaczy w terminie wskazanym przez Krajowy depozyt. Dzwoniłem do biura maklerskiego, tam odesłali mnie do KNFu ci odesłali mnie do KDPW. Poniżej wklejony tekst z podkreślony, niezrozumiałym fragmentem.
    Nie wiem jak to zrobić. Proszę o pomoc.

Spółka informuje, iż w związku z regulacją art. 91 ust. 11 Ustawy o ofercie w przypadku uprawomocnienia się postanowienia, o którym mowa w art. 91 ust. 9 Ustawy o ofercie, uczestnicy Krajowego Depozytu są obowiązani przekazać spółce, w terminie wskazanym przez Krajowy Depozyt, dane osobowe akcjonariuszy, ze wskazaniem liczby akcji zapisanych na ich rachunkach papierów wartościowych na dzień zniesienia dematerializacji tych akcji.
    W związku z powyższym, celem doprowadzenia do przywrócenia akcjom formy dokumentu, Spółka wzywa akcjonariuszy do przedłożenia Spółce w dniach roboczych (od poniedziałku do piątku) w godzinach 9.00-17.00 w terminie dwóch tygodni od dnia publikacji ogłoszenia w Monitorze Sadowym i Gospodarczym w siedzibie spółki tj. ul. Polna 42/2, 00-635 Warszawa, swoich
    danych osobowych ze wskazaniem liczby akcji zapisanych na ich rachunkach papierów wartościowych na dzień zniesienia dematerializacji tych akcji wraz z dokumentacją potwierdzającą posiadane prawa do akcji."

• Re: ostatni komunikat Autor: ~nemo [37.47.35.*]
    jest wyrok sn nie mozna utozsmiac interesu akcjonariuszy wiekszosciowych z interesem spolki!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [216.162.47.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~bedzie_siedział_P [159.205.239.*]
    Uczestnikami Krajowego rynku Depozytowego są banki gdzie mamy rachunki i to one są zobowiązane przekazać te dane emitentowi.
    https://www.lexlege.pl/oferta-publ-spol/art-91/
    OK. Dziękuję.
     To w takim razie po co spółka wzywa akcjonariuszy do złożenia danych osobowych ze wskazaniem liczby akcji na dzień zniesienia dematerializacji.
    Czy z tego wynika, że nic nie musimy robić? Czy jednak coś trzeba składać? Poniżej fragment komunikatu wydanego przez spółkę.

W związku z powyższym, celem doprowadzenia do przywrócenia akcjom formy dokumentu, Spółka wzywa akcjonariuszy do przedłożenia Spółce w dniach roboczych (od poniedziałku do piątku) w godzinach 9.00-17.00 w terminie dwóch tygodni od dnia publikacji ogłoszenia w Monitorze Sadowym i Gospodarczym w siedzibie spółki tj. ul. Polna 42/2, 00-635 Warszawa, swoich
    danych osobowych ze wskazaniem liczby akcji zapisanych na ich rachunkach papierów wartościowych na dzień zniesienia dematerializacji tych akcji wraz z dokumentacją potwierdzającą posiadane prawa do akcji."

• Re: ostatni komunikat Autor: ~ciekawy [146.185.154.*]
    ty się tam martwisz, jak akcje były zawieszone miesiącami i miałeś zablokowane środki to ktoś się o ciebie martwił co z kasą za które kupiłeś akcje, dlaczego spółka nie wydaje w tym temacie komunikatu ?
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~niezalogowany [89.77.48.*]
    Nic nie trzeba robić, jest jasno w komunikacie, że to biura maklerskie/banki mają przekazać listy.
    Inna kwestia: Dlaczego KNF ma taki problem z ponownym posadzeniem Piechockiego za kraty oraz dlaczego żadne służby się tym nie zajmują, żeby cokolwiek odzyskać? Przecież ten zlepek pseudofirm, to większy przekręt niż Amber, i tutaj na dodatek czarno na białym widać, że albo pieniędzy w spółce nigdy nie było, albo zostały boczną nielegalną drogą wyprowadzone.
    Dlaczego nikt nie sprawdzał tych raportów porządnie?- to nie jakieś NC, a główne GPW... Co są warte papiery np. biegłych rewidentów, jeżeli nie umieją tak oczywistych przekrętów wykryć?
    Dlaczego komornik nie wszedł na majątek prywatny zamieszanych prezesów itd., skoro w 1 kwartał zniknęły miliardy złotych?
    Czy nie powinny z urzędu wpłynąć pozwy od prezesa KNF np. za fałszywe raporty, celowe działanie przeciw uczestnikom rynku?
    Co robią urzędasy, na których idą nasze spore podatki (oprócz pobierania zbyt wysokich, jak widać, gaży?)?

• Re: ostatni komunikat Autor: ~heh [83.6.141.*]
    Dnia 2018-11-02 o godz. 11:13 ~bedzie_siedział_P napisał(a):
    > Uczestnikami Krajowego rynku Depozytowego są banki gdzie mamy rachunki i to one są zobowiązane przekazać te dane emitentowi.
    > https://www.lexlege.pl/oferta-publ-spol/art-91/

Guzik prawda Czytasz i nie wiesz co? Masz ze swojego biura maklerskiego wziąć świadectwo udziałowe i wysłać je na Polną w W-wie. Masz na to dwa tygodnie - nikt tego za ciebie nie zrobi, a za wydanie świadectwa zapłacisz w zależności od biura od kilku do kilkudziesięciu złotych. Pytanie tylko czy to ma sens?
    Dwa tygodnie. Od kiedy trzeba liczyć te dwa tygodnie? Co to jest dzień dematerializacji?
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~bedzie_siedzial_P [84.40.141.*]
    Bredzisz chłoptasku... Dostałeś ze swojego biura info,że masz to zrobić ? Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć,że każdy człowiek musi monitory sądowe czytać.....buhahahaha.....Jeśli kogoś nie ma w kraju, nie wie o tym to co ? Piechocki pozbawi go byci akcjonariuszem jego spółki? buahahhah...Oczywiście zawsze można być jego pieskiem i aportowac na zawołanie tych śmiesznych różnych często sprzecznych i niedorzecznych komunikatów które ta spółka już wydawała...
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~abc [212.244.150.*]
    Dwie strony muszą przekazać informacje odnośnie akcji.
    Z jednej strony banki, z drugiej sami akcjonariusze.
    Przecież wyraźnie jest napisane:

"W związku z powyższym, celem doprowadzenia do przywrócenia akcjom formy dokumentu, Spółka wzywa akcjonariuszy do przedłożenia Spółce w dniach roboczych (od poniedziałku do piątku) w godzinach 9.00-17.00 w terminie dwóch tygodni od dnia publikacji ogłoszenia w Monitorze Sadowym i Gospodarczym w siedzibie spółki tj. ul. Polna 42/2, 00-635 Warszawa, swoich danych osobowych ze wskazaniem liczby akcji zapisanych na ich rachunkach papierów wartościowych na dzień zniesienia dematerializacji tych akcji wraz z dokumentacją potwierdzającą posiadane prawa do akcji."

Nie dajcie się naciągnąć ludziom którzy wmawiają Wam, że nic nie musicie robić. Oni mają w tym interes. Im mniej potwierdzonych akcji tym więcej do ewentualnego podziału dla nich (podkreślam "ewentualnego" gdyż prawdopodobnie ze spółki już nic nie zostało).
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~majalina [89.70.143.*]
    Ale to ogłoszenie chyba nie ukazało się jeszcze?
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~Lehu [178.217.39.*]
    Wydrukowałem zestawienie ze swojego konta, zapakowałem i wysłałem. Chwilę się zastanawiali ale przyjęli za potwierdzeniem.
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~dan [178.37.107.*]
    treść ogłoszenia nie została jeszcze opublikowana w Monitorze Sadowym i Gospodarczym dlatego jest jeszcze czas na wysłanie do piechockiego potwierdzenia posiadania akcji
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~zfg [159.205.214.*]
    Została opublikowana 2 listopada
    Dnia 2018-11-08 o godz. 16:04 ~zfg napisał(a):
    > Została opublikowana 2 listopada

Podaj proszę link, bo nie mogę znaleźć
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~ikjhlk [159.205.235.*]
    prosze bardzo...ściągnij ten link z dnia 2 listopada i zobacz na strone 23: https://ems.ms.gov.pl/msig/przegladaniemonitorow
    Dnia 2018-11-09 o godz. 09:24 ~ikjhlk napisał(a):
    > prosze bardzo...ściągnij ten link z dnia 2 listopada i zobacz na strone 23: https://ems.ms.gov.pl/msig/przegladaniemonitorow

Ok.
    Ale to jest na dzień zniesienia dematerializacji, a publikacji o zniesieniu dematerializacji jeszcze nie było. Myślę, że do publikacji tego ogłoszenia nie musimy nic składać. Nie wiem tylko jak kontrolować monitor sądowy aby nie przegapić tej informacji. Ten monitor ma prawie 2000st.  Jeśli źle rozumiem komunikat to proszę o poprawienie.  Według mnie taką informację powinni opublikować na stronie spółki
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~ggggh [87.205.251.*]
    w biurze maklerskim powiedzieli mi że akcjonariusze nic nie muszą składać. Zrobą to DMy gdy dostaną info z KDPW
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~oszukiwany [178.37.107.*]
    co się stanie jak nie złożę potwierdzenia posiadania akcji ,pozbawią mnie prawa do ich posiadania ?
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~Olo [188.146.14.*]
    Ma ktoś pomysł po co "im" potwierdzenie posiadania akcji bezpośrednio od akcjonariuszy? Dokładnie tą samą informację dostają od biur maklerskich bezpośrednio.
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~zen [159.89.12.*]
    a co z obiecaną dywidendą za 2014 rok ? tym się chyba należy martwić ;)
    heh. Umiejętność czytania (ze zrozumieniem). "uczestnicy KDPW" maja dostarczyć "obowiązek". Jesteś uczestnikiem KDPW? Zalecam lekturę ustawy.
    Oczywiście co zrobią biura maklerskie konkretne to inna sprawa.
    TUTAJ jeszcze link do strony KDPW (źródło, dzieciaczki):
    http://www.kdpw.pl/pl/uczestnicy/bezposredni/Strony/Typyuczestnictwa.aspx
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~abc [212.244.150.*]
    Może przeczytaj całą treść komunikatu geniuszu, a nie tylko pierwszą część.
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~les [140.82.53.*]
    Dnia 2018-11-15 o godz. 08:57 ~abc napisał(a):
    > Może przeczytaj całą treść komunikatu geniuszu, a nie tylko pierwszą część.

chętnie to ja bym poczytał co z obiecaną dywidendą za 2014 rok, gdzie komunikat ?
    11.
    W
    przypadku udzielenia przez Komisję zezwolenia, o
    którym mowa
    w
    ust.
    1, lub uprawomocnienia się postanowienia,
    o
    którym mowa w
    ust.
    9,
    uczestnicy Krajowego Depozytu są obowiązani przekazać spółce, w
    terminie
    wskazanym przez Krajowy Depozyt, dane osobowe akcjonariuszy, ze wskazaniem
    liczby akcji zapisanych na ich rachunkach papierów wartościowych na dzień
    zniesieni
    a dematerializacji tych akcji.
    O tym, aby akcjonariusze tego typu obowiązek mieli w ustawie nie znalazłem. Twoja interpretacja tego, co przeczytałeś w całości jest warta tyle, co nic. Liczy się 1 - zdarzenie i 2 - litera prawa (zapisy niezgodne z prawem są co do zasady nieważne)
    Acha, i nie mam interesu w tym, żeby ktoś nie składał zaświadczenia, na tych akcjach może 10 zeta stratny jestem bo aż tyle ich nakupiłem. Tak sobie tylko obserwuję radosną twórczość i przebieg spraw, na szczęście zupełnie na zimno. Jedynym, kto może obecnie mieć zarobek to BM na świadectwie ale musiałoby to jeszcze opłacić się mi, nie mówiąc, że składać nic i tak nie muszę.
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~mk [79.190.73.*]
    Akcjonariusz nie jest uczestnikiem KDPW i nie musi składać żadnych zaświadczeń.
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~Mike [37.47.44.*]
    Kto jest gotowy złożyć się na kancelarie aby złożyć wniosek do prokuratury na Piechockiego i Poludnikiewicza. Jest jedna ważna rzecz MNI pożyczalo kasę kolegom i żadnego z nich nie ściągnęło to jest ten element który przede wszystkim powinien hyc ścigany przez prokurature piszczę na adres mikelyson@yahoo.com
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~nemo [37.47.6.*]
    powodem nie jest to ze pozyczali pieniadze kolegom i ich nie scigali ale to ze zataili sytuacje spolki i wprowadzali akcjonariuszy w blad przyznajac dywidende wiedzac ze nie maja na to srodkow finansowych dodatkowo zarzad i rada nadzorcza odpowiadaja za zatrudnianie czlowieka o dwuznacznej reputacji ktory byl powodem niecheci akcjonariuszy do akcji !tych ktorzy znali jego przeszlosc! bo nie wszyscy o tym wiedzieli !!!
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~ja [31.179.32.*]
    Ktoś wie jaka jest podstawa prawna "rzekomego" obowiązku informowania spółki o ilości posiadanych akcji. Ustawa mówi o uczestnikach, akcjonariusze nie są uczestnikami Krajowego Depozytu....?
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~łahaha [84.40.228.*]
    jak prezio skończy palić cygaro to może coś powie o finansach i zarządzaniu nimi. buahhahah: https://www.facebook.com/andrzej.w.piechocki?ref=br_rs
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~nemo [37.47.8.*]
    przeczytajcie sobie nowe komunikaty na hyperionie jeden obarcza odpowiedzialnoscia drugiego najwyrazniej klotnia w rodzinie ? czy tylko gra pod publike! raportow jak nie bulo tak nie ma!!!!! gdzie jest prokuratura w tym skorumpowanym kraju mozna okradac obywateli bezkarnie??? przyznanie dywidendy ktorej nie mialo sie zamiaru wyplacic to oszustwo i powinno byc scigane jako zatajanie waznych informacji majacych wplyw na cene akcji!!!!!
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~wini [165.84.231.*]
    Dnia 2018-11-29 o godz. 12:19 ~łahaha napisał(a):
    > jak prezio skończy palić cygaro to może coś powie o finansach i zarządzaniu nimi. buahhahah: https://www.facebook.com/andrzej.w.piechocki?ref=br_rs

ten link co podajesz to nie działa , a zaciekawił mnie ten prezio z cygarem ;)
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~dgg [81.219.112.*]
    Ciekawe. wszystkim link działa tylko tobie nie. Może nie masz kont ana fecebooku? Szkoda, bo tam prezio konstytucji broni zaciekle....hahaha
  • Re: ostatni komunikat Autor: ~xx [46.149.223.*]
    GPW w polsce wkracza w faze AGONI!
[x]
MNI 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.