Ponawiam pytanie. O co chodzi w tym komunikacie i od kiedy można składać te dane osobowe. Czy od daty ukazania się komunikatu, czy musimy czekać na ogłoszenie w monitorze sądowym i gospodarczym jakiejś publikacji, gdzie szukać tej publikacji. Kiedy nastąpi dzień zniesienia dematerjalizacji. Co to znaczy w terminie wskazanym przez Krajowy depozyt. Dzwoniłem do biura maklerskiego, tam odesłali mnie do KNFu ci odesłali mnie do KDPW. Poniżej wklejony tekst z podkreślony, niezrozumiałym fragmentem.
Nie wiem jak to zrobić. Proszę o pomoc.
Spółka informuje, iż w związku z regulacją art. 91 ust. 11 Ustawy o ofercie w przypadku uprawomocnienia się postanowienia, o którym mowa w art. 91 ust. 9 Ustawy o ofercie, uczestnicy Krajowego Depozytu są obowiązani przekazać spółce, w terminie wskazanym przez Krajowy Depozyt, dane osobowe akcjonariuszy, ze wskazaniem liczby akcji zapisanych na ich rachunkach papierów wartościowych na dzień zniesienia dematerializacji tych akcji.
W związku z powyższym, celem doprowadzenia do przywrócenia akcjom formy dokumentu, Spółka wzywa akcjonariuszy do przedłożenia Spółce w dniach roboczych (od poniedziałku do piątku) w godzinach 9.00-17.00 w terminie dwóch tygodni od dnia publikacji ogłoszenia w Monitorze Sadowym i Gospodarczym w siedzibie spółki tj. ul. Polna 42/2, 00-635 Warszawa, swoich
danych osobowych ze wskazaniem liczby akcji zapisanych na ich rachunkach papierów wartościowych na dzień zniesienia dematerializacji tych akcji wraz z dokumentacją potwierdzającą posiadane prawa do akcji."