W ostatnim czasie sporo ciekawych, sprzecznych ze soba rzeczy dzieje się na naszej spółce:
1. Prezes najpierw daje informacje o złożeniu wniosku o przyśpieszoną restrukturyzację po czym informuje o przygotowaniu wniosku o upadłość. Nie ma odpowiedzi na pierwszy wniosek a juz przygotowuje drugi.
2. NN jak to pomarańczowi daje dziwny komunikat który mógł co niektóre osoby wprowadzić w błąd choć z formalnego punktu widzenia nic nie mozna temu zarzucić.
3. Prawdopodobnie przerzutki do Biernackiego wykonał Allianz i NN może za jakis czas ktoś jeszcze zaraportuje
4. Biernacki dołaczył rok temu w ramach emisji serii L. W tym roku zgodnie co podaje PB kończy mu się zakaz konkurencji w związku z zaprzestaniem pełnienia funkcji w ATM. Czyżby był szykowany na prezesa, tym bardziej, że na pierwszym walnym bedziemy mieć zmiany w składzie rady nadzorczej spółki???
5. Czy prezes gra na euvicka żeby dobrali jeszcze akcji z rynku?
6. Dlaczego prawdopodobnie fundy przesypały Biernackiemu akcje po tak niskiej cenie? Czyżby to była gratyfikacja za postawienie spółki na nogi/pomoc w znalezieniu inwestora?
7. Poczytac CV Biernackiego łebski facet, życze żeby to on objął funkcje prezesa
Jest wiele spółek które są przygotowane na przypływ ogromnego kapitału, który się rozleje po polskich rynkach kapitałowych jak gorąca lawa. Cena na takich spółkach się cofa i ustawia na linii startu, to wyjaśnia dziwne zjawisko opadu cen dobrych spółek. Robi się również porządek z szemranymi spółkami by obniżyć poziom ryzyka dal zagranicznych inwestorów, czego skutkiem jest obecna sytuacja np na Krezusie.
Nie mam juz akcji ale ciekawi mnie jak to się skończy. Mam pare 'ale' do tego co napisałes :D
Nie sadze zeby grali pod Euvica zeby zebrał akcje , bo nie po to je sprzedał wszystkie zeby teraz je kupić spowrotem :D Sprzedawał w okolicach 1-1,3 kupowane w okolicach 2-3,5 ..... jak spadło do 60g ... to co to za interes dla nich :D ? Odnosnie Biernackiego to aby zostać prezesem nie trzeba kupowac akcji i je fizycznie posiadac. mozna ale nie trzeba. Qumakowi nie jest potrzebne to aby ktos tanie akcje kupował z rynku bo im to nic nie daje. Oni potrzebuja gotowki z emisji. Euvic zaraz sie upomni o zwrot pozyczki , VAT przegrali to juz cirka 6 mln..... z tego co ktos pisał zalegaja jeszcze pare baniek za powierzchnie biurowa. nie ma kasy na branie udziału w nowych przetargach , nawet jakby była to kasa z wygranych kontraktow nie wpadnie z dnia na dzien, trzeba te kontrakty zrobic a na to potrzeba czasu , a tego Qumak nie ma. Jedynym ratunkiem dla Qumaka jest nowy inwestor z kasa a tego poki co brak....... Mysle ze Qumak podzieli losy Indaty , tylko bez zarzutów prokuratorskich.
Pewnie ze nie trzeba ale myślę, ze z funduszami zawiązał koalicje i beda gonic obecnych zasiadajacychbw radzie..szykuja sie powazne zmiany tak wedlug mnie.Tutaj sa dwie ekipy- mysle ze prezes Qumaka gra przeciwko fundom i Biernackiego ..ktorzy chca go wymienic.Biernacki do gosc z glowa , ma duze kontakty, wiec moze poprzez te kontakty znajdzie lekarstwo, mnie tylko dziwi ta smieszna informacja ze Qumak przygotuje wniosek o upadlosc,, to tak jakby nie znac wyroku sadu a juz wnosic o apelacje, nawet jak zlozy to sad musi go zatwierdzic, wniosek mozna cofnac jest tu tyle wariantow- mielismy to info i co , kurs nawet nie zapikowal.ladniw lapali na paru poziomach.Tu jest taki plan zeby ulice wytrzepac z akcji d cna, pozniej restrukturyzacja,inwestor , dokapitalizowanie i jedziemy, napisza niemozliwe, ano zobaczymy
Nikt nie mowi ze spisek, popatrz na akcjonariat, nikt nie sprzedaje , nikt nie schodzi z progu, jak sie spolka wali fundy wyprzedaja akcje na potege,sam akcje dokupilem w tym przedziale co Biernacki , choc to niewiele, nikt nie sprzedawal wiekszych ilosci, postawili baton i pod nim pracowali, nikt tymi akcjami nie gral od roku, tylko spekula,nikt z akcjinariatu nie zmniejszyl zaamgazowania, nie mowie o tych sladowych ilosciach dla pana Biernackiego,jeszcze pozostaje stara emisja do wprowadzenia, tu kazdy ma swoj rozum, ten co chce sprzedaje , drugi kupuje,jak ktos sie kieruje w inwestowaniu tym forum to pogratulowac,sa tacy co pisza ze bankrut sa tacy ze pisza ze sie uratuje, ja twiedze , ze tutaj bedzie gra i mozna bedzie zarobic, jak juz kilka razy podczas ostatniego roku chociaz teraz sytuacja jest diametralnie inna,wedlug mnie zaraz beda zmiany w radzie nadzorczej i nowy pomysl a przekonamy sie niebawem, prezes Qumaka juz sie tego domysla stad takie a nie inne decyzje,od poczatku bylo widac jak traktuja fundusze, juz wspominalem ze wolny z prezesem sobie wymyslil ze upieka 3 pieczenie na jednym ogniu.Fundusze wylozyly kase w tamtym roku , qumak juz ja wydal, prospekt lezy w knf i rozpatruja , dzwonilem do nich, pozniej kwdp i 7 dni trafiaja akcje na gieldzie, obstawiam polowa grudnia, a co sie wydarzy do tego czasu zobaczymy,ja widze ze ktos ladnie zbiera powoli nie wychylajac sie , komputery tak ustawione jak chcesz kupic czekajac podbijaja o grosz, chyba ze wezmiesz to co lezy na półce,jak na bankruta za dobrze to wyglada na chwile obecna, fundy nie robily podbitki i nie schodzily po polkach,tak to widze panie kolego
Nie ma powiadomień, nic nie wiadomo, nikt tu nie wychodzil a odwrotnie - powiekszyl pan Biernacki swój stan przy banrucie, wiec nasuwa sie tu podstawowe pytanie: jak jest tak zle to dlaczego jest tak dobrze?ktos powie - fundy spisza to na straty i zrobia odpis a ja twierdze ze jakby tak po kazdej spolce robili odpisy, zwlaszcza po getbacku i altusie to sami by musieli dokladac do interesu, takze takie myslenie..,, dwa obozy w Qumaku i teraz, ktory przetrwa i zwycięży i na kim wywra presje,moze myslimy blednie ale nic mi tu nie pasuje do obecnej sytuacji, niedlugo sie przekonamy co zmatują,...
Dnia 2018-10-27 o godz. 12:32 ~Ament napisał(a): > Witam towarzyszów doli/niedoli :) > > W ostatnim czasie sporo ciekawych, sprzecznych ze soba rzeczy dzieje się na naszej spółce: > > 1. Prezes najpierw daje informacje o złożeniu wniosku o przyśpieszoną restrukturyzację po czym informuje o przygotowaniu wniosku o upadłość. Nie ma odpowiedzi na pierwszy wniosek a juz przygotowuje drugi. > > 2. NN jak to pomarańczowi daje dziwny komunikat który mógł co niektóre osoby wprowadzić w błąd choć z formalnego punktu widzenia nic nie mozna temu zarzucić. > > 3. Prawdopodobnie przerzutki do Biernackiego wykonał Allianz i NN może za jakis czas ktoś jeszcze zaraportuje > > 4. Biernacki dołaczył rok temu w ramach emisji serii L. W tym roku zgodnie co podaje PB kończy mu się zakaz konkurencji w związku z zaprzestaniem pełnienia funkcji w ATM. Czyżby był szykowany na prezesa, tym bardziej, że na pierwszym walnym bedziemy mieć zmiany w składzie rady nadzorczej spółki??? > > 5. Czy prezes gra na euvicka żeby dobrali jeszcze akcji z rynku? > > 6. Dlaczego prawdopodobnie fundy przesypały Biernackiemu akcje po tak niskiej cenie? Czyżby to była gratyfikacja za postawienie spółki na nogi/pomoc w znalezieniu inwestora? > > 7. Poczytac CV Biernackiego łebski facet, życze żeby to on objął funkcje prezesa
Prezes kontynuuje tradycje prezesów poprzedników, a co ciekawe ten członek nagabuje o odszkodowanie członka-poprzednika :):):) ...i dodał bym tylko, że ów manipulant niewiele wcześniej informował o przeglądzie opcji strategicznych, gdzie jasno dał wszystkim Akcjonariuszom do zrozumienia, iż wyłoni inwestora z pośród inwestorów (!) a zrobił to z wielką gracją i przekonaniem -tak, że chyba nikt nie miał wątpliwości, że będzie najlepsza opcja z wielu, bez ściemy, konkretnie i szybko :):):)
brak elementarnej wiedzy o akcjonariacie tej spółki czyni Cię mało wiarygodnym, patrz akcjonariat i powiadomienia, widać, że nie masz pojęcia o czym piszesz, proponuje warcaby - też rozwijają, banialuki piszesz