Sytuacja wydaje się dramatyczna. Przed tygodniem rekomendowałem zakup akcji. Kto nabył akcje w poniedziałek rano, ten ciagle ma dosyć solidny zysk. Zalecam zrealizowanie go zanim do szerokiego rynku dotrze informacja o utracie kontraktu i sprzedaży akcji prze Euvic.
Powrót na ten walor bezie możliwy dopiero na poziomie 2,40-2,50 zł za akcję.
Tymczasem warto zainteresować się o przyjrzeć z bliska akcjom następujących spółek: Playway, Farm 51 oraz TSGames.
I co tu panikę siać. Pakiet akcji już sprzedany wiec historia a kontrakt od 2104 nie mógł wystartować bo brak środowiskowej wiec już dawno spisali zlecenie w nieaktualne i dla przychodów nie ma znaczenia. Przypominam jesteśmy w 2018 i od roku wyczyszczona historie po starym zarządzie. Kontrakt z IMGW to historia na której efekty nikt nie liczył, teraz formalnie ktoś to powiedział.
Jak to nie liczył nikt? Przecież podali ze zwracali sie fo imgw o udostępnienie wszystkiego. 15 mln i ty piszesz ze traktowali je sobie Ot jako nieaktualne? Żart. Az sie uśmiałem. Z takim podejściem to by tylko ziemniaki mogli kopać.
Cytat z PAP za Stooq: "Dodano, że niezależnie od podstawy odstąpienia, umowa nie może być zrealizowana od ponad czterech lat, z powodu braku pozwolenia na budowę. "Zamawiający nie uzyskał do tej pory decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach, niezbędnej do dalszej realizacji umowy. W związku z tym nie jest także możliwe określenie daty końcowej realizacji i zawarcie aneksu do umowy, a w konsekwencji przedłożenie przez wykonawcę aneksu do gwarancji ubezpieczeniowej na zabezpieczenie należytego wykonania umowy" - napisano. Według komunikatu Qumaka, konsorcjum wykonawców kilkukrotnie wzywało zamawiającego do przedłożenia wskazanej powyżej decyzji środowiskowej, a zamawiający nie odpowiedział na żaden z wniosków wykonawców. "Wobec tego odstąpienie od umowy przez zamawiającego z winy spółki zarząd (Qumaka - PAP) traktuje jako nieskuteczne" - czytamy w raporcie. (PAP Biznes)
Poza tym IMIGW grozi bankructwo , o czym pisała prasa i można było usłyszeć w telewizji.
Stąd niekoniecznie jest to negatywne info dla Qumaka.
Precyzyjniej rzecz ujmując jest to mechanizm odroczonego terminu płatności w koncie maklerskim. Tak, czasami posiłkuję się takimi wehikułami, szczególnie, gdy mam pewność co do wzrostów, jak w niedzielę odnośnie Qumaka i teraz odnośnie Farm 51, Playway i TSGames.
Ludzie nicki typu Semperfi na Qumaku, wcześniej Oldsheterend i Blondi na Polimexie czy Kriss123 na KGHM to naganiacze!!!!! Schemat zawsze jest ten sam. Na początek jestem z wami, bierzcie zarabiajcie najlepiej 30-50% w 2 dni = ubieranko. Potem pierwsza zwala ok, przecież musi być korekta. Jak już leci na przysłowiowy ryj to szukamy winnych knf, prokuratura etc. Jak będziecie z takimi typkami inwestowali to legenda o szulerni gpw będzie trwać jak Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy do końca świata i jeden dzień dłużej. Wyrazy współczucia. Od siebie dodam ze w dalszym ciągu mamy dystrybucję aż furczy.
W pełni rozumiem Twoje rozżalenie, ale stawiając sprawę jasno: powiedziałem w niedzielę, że urośnie? Urosło. Powiedziałem dzisiaj, że spadnie? Spadło. Zyskałeś idąc za moją radą? Zyskałeś. I tylko się na giełdzie liczy. Moje intencje nie maja najmniejszego znaczenia tak długo, jak mówię prawdę.
No chyba, że się należy do marginesu masochistów, których celem jest nie zyskiwać, tylko tracić.
Chłopie ja nie jestem ani rozżalony ani rozczarowany. Pisze prawdę o tobie. Jak zarabiam to dlatego ze słucham i rozmawiam z ludźmi którzy maja wiedze a nie z tobą. Przeceniasz swoje wpisy. Po prostu nie pisz syfu naciągając ludzi którzy z własnej chciwości najpierw szczytują ze zarobili w 2 dni 50% a jak trwoga to wołają knf. W gruncie rzeczy sami sobie winni.
Prawda o mnie jest taka, że w niedzielę przekazałem cenną informację o wzrostach (dzień później +45%), a dzisiaj uratowałem niektórych przed spadkiem (-9%). Co jeszcze liczy się na giełdzie? Boczniak?
Powiem Ci tak. Nie dadzą ubranym zejść z akcji do walnego wiec więcej niż 2,1 nie będzie. Myśle ze aby przeczyścić co niektórych i jeszcze raz zagrać potrzebny jest zjazd do 1,1-1,2. Nie straszę po prostu pisze co wg mnie nastąpi.
W dalszym ciągu polecam wszystkim serdecznie następujące spółki: TSGames, Farm 51 oraz Playway, zgodnie ze swoim pierwszym wpisem w tym wątku. Wzrost zdają się doprawdy imponujące.