Najbardziej wkurza mnie cisza ze strony Zarządu Po wynikach i tąpnięciu kursu- żadnego komentarza . żadnego zapewnienia o braku powodów do niepokojów . Wygląda na to że mają akcjonariuszy w .... ps albo sypacz oszalał albo wie lepiej czas pokarze kto miał rację / mam nadzieję że nie sypacz /
A Pamiętasz jak kupowali po 23,90 ? Wtedy też mówili że to dobra cena ?? I co ; była dobra ??? A jak za 2 miechy będzie po np 12 to a za rok po 1,00 to też będzie dobra cena / kiedy / ????? Obowiązkiem Zarządu jest komunikacja z Akcjonariuszami i uspakajanie nastrojów . Czy czuję się uspokojony po informacji że Zarząd , RN kupuje ????? Ja niestety nie . pozdrawiam
Tak, wszystkie te ceny byly dobre, biorac pod uwage jaka dywidenda bedzie wyplacana w najblizszym czasie i jakie wyniki ma firma. To, ze ktos wychodzi nie zwazajac na cene nie znaczy ze spolka jest nagle mniej warta.
Nie twierdziłem że spółka jest mniej warta Zresztą co oznacza mniej warta ?? , ale nie rozważajmy teraz tego określenia Mnie chodzi o to , że może ktoś wie że będzie mniej warta i na gwałt wychodzi albo ktoś wie, że nie będzie dywidendy albo ... Dlatego Zarząd powinien się wypowiedzieć i uspokoić nastroje mówiąc że w spółce nie wydarzyło się nic co było by uzasadnieniem tak gwałtownej przeceny . POZDRAWIAM WYTRWAŁYCH Czas pokarze kto ma rację ; sypacz czy my
Dla mnie" mniej warta" oznaczałoby mniejszą zdolność do generowania zysków - to się nie zmienia pod wpływem spadku kursu. Oczywiście masz rację - ktoś może wiedzieć coś więcej od nas, bo w raportach nic nie widać.
Nie idzie im sprzedaż polizingowych samochodów( ktoś na forum pisał że diesle nie schodzą, za to w raporcie jest info, że muszą otworzyć więcej oddziałów i ruszy. Osobiście odnoszę wrażenie, że nie wyszło im przejście ze sprzedaży hurtowej na detaliczną - połasili się na wyższą marże a teraz zostali z zapasami). Oprócz tego mieli wydatki na marketing przy wprowadzaniu platformy do wynajmu krótkookresowego. Zadłużenie wzrosło, jeśli dobrze pamiętam, z 70% do 74% r/r. Na moje oko to tyle z merytorycznych problemów PCM, nie są to na pewno wystarczające powody do spadku kursu tak bardzo, tak szybko.
A czemu Zarząd nic nie mówi mimo takich spadków? Chyba ogólnie nie mają tego w zwyczaju. Ciężko mi uwierzyć w jakiegoś trupa w szafie - RN nie kupowała by wtedy akcji, przynajmniej nie w takich ilościach. Niedługo pewnie będzie WZA to wszystko się wyjaśni.
Ile w ogóle obstawiasz dywidendy? Może tu jest haczyk, że będą chcieli zmniejszyć zadłużenie i wypłacą mniej niż w poprzednim roku?
siedzimy ,ja w tym tygodniu kupie wlasciwie dokupie, świat sie na tym nie konczy najwyzej dolaczy to do moich trafnych inwestycji typu cedc:)) tak z ciekawosci ile macie akcji ??