• Mam po 30 Autor: ~Zbig [156.67.115.*]
    Tyle w temacie - na początku zeszli niżej po cichu - nic nie zapowiadało tych spadków.

Jak sprzedali wtajemniczeni to dali raport i mamy to co mamy. A ja mam po 30.
  • Re: Mam po 30 Autor: ~jarmarz [31.0.33.*]
    Ja mam po 24 przy 15 dokupie
  • Re: Mam po 30 Autor: ~Piotre25 [31.178.189.*]
    ja mam po 37 takze chlopaki nie lamcie sie .Mysle ze lepiej juz tutaj nie bedzie formula sie wyczerpala mozna bedzie najwyzej ograniczyc straty
  • Re: Mam po 30 Autor: ~Zbig [156.67.115.*]
    ;( nie mów tak - za 5 lat będzie po 60
  • Re: Mam po 30 Autor: ~JARMARZ [79.188.12.*]
    PRZEWODNICZĄCY RN KUPIŁ PO 18,5
  • Mam średnio po 25 Autor: ~zorro2 [195.66.68.*]
    Sypacz oszalał, t nie spółka tylko akcjonariusz ma kłopoty finansowe albo emocjonalne
  • Re: Mam po 30 Autor: ~leser [195.248.72.*]
    Dokupujecie czy czekacie?
  • Re: Mam po 30 Autor: ~maly_zuczek [185.65.135.*]
    Powoli dokupuje ciagle zastanawiajac sie ile to jeszcze moze spasc.
  • Re: Mam po 30 Autor: ~ztal [83.12.222.*]
    Najbardziej wkurza mnie cisza ze strony Zarządu
    Po wynikach i tąpnięciu kursu- żadnego komentarza . żadnego zapewnienia o braku powodów do niepokojów .
    Wygląda na to że mają akcjonariuszy w ....
    ps
    albo sypacz oszalał albo wie lepiej
    czas pokarze kto miał rację
    / mam nadzieję że nie sypacz /
  • Re: Mam po 30 Autor: ~jarmarz [79.188.12.*]
    Zarząd nie milczy-mówi że 18,5 to dobra cena
  • Re: Mam po 30 Autor: ~leser [195.248.72.*]
    Nie zarząd a rada nadzorcza.
    A Pamiętasz jak kupowali po 23,90 ?
    Wtedy też mówili że to dobra cena ??
    I co ; była dobra ???
    A jak za 2 miechy będzie po np 12 to a za rok po 1,00 to też będzie dobra cena / kiedy / ?????
    Obowiązkiem Zarządu jest komunikacja z Akcjonariuszami i uspakajanie nastrojów .
    Czy czuję się uspokojony po informacji że Zarząd , RN kupuje ?????
    Ja niestety nie .
    pozdrawiam

Sypacz jeszcze nie skończył
    Ciekawe kto ucieka z tego okrętu ?

• Re: Mam po 30 Autor: ~maly_zuczek [185.65.135.*]
    Tak, wszystkie te ceny byly dobre, biorac pod uwage jaka dywidenda bedzie wyplacana w najblizszym czasie i jakie wyniki ma firma. To, ze ktos wychodzi nie zwazajac na cene nie znaczy ze spolka jest nagle mniej warta.

Nie twierdziłem że spółka jest mniej warta
    Zresztą co oznacza mniej warta ?? , ale nie rozważajmy teraz tego określenia
    Mnie chodzi o to , że może ktoś wie że będzie mniej warta i na gwałt wychodzi
    albo ktoś wie, że nie będzie dywidendy
    albo ...
    Dlatego Zarząd powinien się wypowiedzieć i uspokoić nastroje mówiąc że w spółce nie wydarzyło się nic co było by uzasadnieniem tak gwałtownej przeceny .
    POZDRAWIAM WYTRWAŁYCH
    Czas pokarze kto ma rację ; sypacz czy my

• Re: Mam po 30 Autor: ~maly_zuczek [46.128.209.*]
    Dla mnie" mniej warta" oznaczałoby mniejszą zdolność do generowania zysków - to się nie zmienia pod wpływem spadku kursu. Oczywiście masz rację - ktoś może wiedzieć coś więcej od nas, bo w raportach nic nie widać.

Nie idzie im sprzedaż polizingowych samochodów( ktoś na forum pisał że diesle nie schodzą, za to w raporcie jest info, że muszą otworzyć więcej oddziałów i ruszy. Osobiście odnoszę wrażenie, że nie wyszło im przejście ze sprzedaży hurtowej na detaliczną - połasili się na wyższą marże a teraz zostali z zapasami). Oprócz tego mieli wydatki na marketing przy wprowadzaniu platformy do wynajmu krótkookresowego. Zadłużenie wzrosło, jeśli dobrze pamiętam, z 70% do 74% r/r. Na moje oko to tyle z merytorycznych problemów PCM, nie są to na pewno wystarczające powody do spadku kursu tak bardzo, tak szybko.

A czemu Zarząd nic nie mówi mimo takich spadków? Chyba ogólnie nie mają tego w zwyczaju. Ciężko mi uwierzyć w jakiegoś trupa w szafie - RN nie kupowała by wtedy akcji, przynajmniej nie w takich ilościach. Niedługo pewnie będzie WZA to wszystko się wyjaśni.

Ile w ogóle obstawiasz dywidendy? Może tu jest haczyk, że będą chcieli zmniejszyć zadłużenie i wypłacą mniej niż w poprzednim roku?
  • Re: Mam po 30 Autor: ~Wyszpa [188.146.169.*]
    Siedzicie jeszcze? Ktos pamieta jak przyrostal stok pokontraktowych w poszczegolnych latach...
  • Re: Mam po 30 Autor: ~pabr [83.31.178.*]
    siedzimy ,ja w tym tygodniu kupie wlasciwie dokupie, świat sie na tym nie konczy najwyzej dolaczy to do moich trafnych inwestycji typu cedc:)) tak z ciekawosci ile macie akcji ??
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [156.67.115.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Nie oddam za mniej niż 30 Autor: ~Zbig [156.67.115.*]
    Tyle w temacie panowie spekulanci
  • Re: Nie oddam za mniej niż 30 Autor: ~Zbig [156.67.115.*]
    Nie oddam ani 1 akcji taniej
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.8.97.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Tylko w polsce jest dopuszczalny taki przekręt Autor: ~Zbig [156.67.115.*]
    Zaniżali se cenę akcji - nie oddam im poniżej 30
[x]
PCM 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00