Dla mnie" mniej warta" oznaczałoby mniejszą zdolność do generowania zysków - to się nie zmienia pod wpływem spadku kursu. Oczywiście masz rację - ktoś może wiedzieć coś więcej od nas, bo w raportach nic nie widać.
Nie idzie im sprzedaż polizingowych samochodów( ktoś na forum pisał że diesle nie schodzą, za to w raporcie jest info, że muszą otworzyć więcej oddziałów i ruszy. Osobiście odnoszę wrażenie, że nie wyszło im przejście ze sprzedaży hurtowej na detaliczną - połasili się na wyższą marże a teraz zostali z zapasami). Oprócz tego mieli wydatki na marketing przy wprowadzaniu platformy do wynajmu krótkookresowego. Zadłużenie wzrosło, jeśli dobrze pamiętam, z 70% do 74% r/r. Na moje oko to tyle z merytorycznych problemów PCM, nie są to na pewno wystarczające powody do spadku kursu tak bardzo, tak szybko.
A czemu Zarząd nic nie mówi mimo takich spadków? Chyba ogólnie nie mają tego w zwyczaju. Ciężko mi uwierzyć w jakiegoś trupa w szafie - RN nie kupowała by wtedy akcji, przynajmniej nie w takich ilościach. Niedługo pewnie będzie WZA to wszystko się wyjaśni.
Ile w ogóle obstawiasz dywidendy? Może tu jest haczyk, że będą chcieli zmniejszyć zadłużenie i wypłacą mniej niż w poprzednim roku?