• Odwołanie do KNF StarszegoPana Autor: ~StarszyPan [195.225.71.*]
    Ponieważ ja również nie mogę pogodzić z karą nałożona na HAWE postanowiłem napisać swoje odwołanie do KNF.
    Zamierzam wysłać w piątek i mam nadzieję że dzięki waszej pomocy powstanie wersja ostateczna.Czekam na merytoryczne uwagi.
    Pozdrawiam.

Prośba o ponowne rozpatrzenie sprawy HAWE S.A. 
    w sp. decyzji KNF z dn. 27.03.2018r o wykluczeniu Hawe S.A. z GPW.

Czytając komunikat z posiedzenia KNF w dn. 27.03.2018r dowiedziałem się że jako akcjonariusz zostałem 
    ukarany przez instytucję która ma dbać o przejrzystość rynku kapitałowego i finansowego w Polsce.Spółka 
    HAWE S.A. została ukarana kwotą 700 tys. zł za brak raportów.Jest rzeczą oczywistą że za publikację 
    raportów są odpowiedzialne konkretne osoby.Spółka posiada prezesa, zarzad oraz RN i to do nich należy 
    wywiązywanie się z obowiązków informacyjnych.Dlaczego KNF postanowił ukarać spółkę która jest w trudnej 
    sytuacji finansowej a nie ukarał osób które przyczyniły się do braku publikacji raportów.Jest to dla mnie 
    niezrozumiałe.Przecież KNF posiada możliwość karania osób fizycznych więc dlaczego z tych możliwości 
    nie korzysta.Takie postępowanie prowadzi do tolerowania nadużyć przez prezesów, zarządy i RN w spółkach 
    publicznych.W przypadku HAWE S.A. są łamane prawa akcjonariuszy przez prezesa, zarząd i RN od trzech lat.
    Od trzech lat akcjonariusze nie mają wiedzy jaka jest sytuacja finansowa w spółce.Od trzech lat nie 
    publikuje się raportów finansowych.Od trzech lat nie było zwołane WZA a prezes umiejętnie wykorzystuje 
    przewlekłość postępowań sądowych i pozostaje bezkarny.Wydaje się że działaniami obecnego prezesa Hawe S.A. 
    p. Paluchowskiego KNF powinien poświęcić więcej uwagi.W spólkach HAWE S.A. (Prezes Zarządu od 2016.02.04 -
    wykluczone z GPW), MEDIATEL S.A. (Prezes Zarządu od 2015.02.26 zawieszone na GPW), B3System SA (Prezes 
    Zarządu od 2014.04.14 - wykluczone z GPW), Drewex SA (Prezes Zarządu od 2012.09.04 - w upadłości układowej), 
    Europejski Fundusz Hipoteczny SA (Prezes Zarządu od 2014.10.07 - upadłość) nagminnie dochodzi do niewywiązywania 
    się z obowiązków informacyjnych.Zastanawiające jest to że od chwili objęcia przez p. Paluchowskiego funkcji  
    prezesa wszystkie spółki zaczynają mieć problemy finansowe.Chciałbym również zwrócić uwagę KNF na fakt 
    zaangażowania się zarządu w dopuszczenie handlu opcjami HAWE S.A. na Novej Giełdzie Sp. z o.o. 
    Dlaczego jako jedyny zarząd spółek notowanych na GPW mimo wpisania Nova Giełda Sp. z o.o. na listę ostrzeżeń  
    KNF dążył do handlu opcjami HAWE S.A. tym samym umożliwiając niektórym akcjonariuszom być może łamanie prawa. 
    Rodzi się również pytanie czy wszyscy akcjonariusze mieli i mają zapewniony równy dostęp do informacji.
    Dlatego jak wcześniej napisałem to konkretne osoby powinny ponieś odpowiedzialność za podejmowane decyzje.
    Mam nadzieję ze ponowne rozpatrzenie kary nałożonej na HAWE S.A. będzie skutkowało ukaraniem tych osób a nie 
    samej spółki.

Akcjonariusz 
                   StarszyPan
  • Re: Odwołanie do KNF StarszegoPana Autor: falenta [37.47.4.*]
    Bardzo dobrze napisane , niech służy jako wzór dla reszty drobnych ,proponuje za zgodą autora jeśli taka nastąpi aby każdy drobny napisał podobnej treści list i wysłał do KNF priorytetem.
  • Re: Odwołanie do KNF StarszegoPana Autor: ~StarszyPan [195.225.71.*]
    Będzie mi bardzo miło. Rezygnuję z praw autorskich.
  • Re: Odwołanie do KNF StarszegoPana Autor: ~Marek [109.199.91.*]
    Skorzystałem z Pana wzoru, dodałem coś od siebie i wysłałem pismo do KNF za pomocą ePuap. Pozdrawiam

• Re: Odwołanie do KNF StarszegoPana Autor: falenta [37.47.4.*]
    knf@knf.gov.pl

Lub listem poleconym

Komisja Nadzoru Finansowego
    Plac Powstańców Warszawy 1
    skr. poczt. nr 419
    00-950 Warszawa 1

kolejne posiedzenie chyba 10 kwietnia dlatego koniecznie drobny akcjonariuszu zrób to do końca tygodnia
  • Re: Odwołanie do KNF StarszegoPana Autor: ~Aero [37.47.2.*]
    Jeżeli autor nie będzie miał nic przeciwko to ja także chętnie podpisze i wyśle dokument
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.33.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Aero [37.47.2.*]
    Widzę, że ktoś tu miesza na forum
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Bubu [94.254.182.*]
    Karanie spółki a karanie osób... myślę że spółkę się karze gdy nie wiadomo kto jest odpowiedzialny... zmiany na stanowiskach i jeden zwala na drugiego

Myślę że w piśmie należy wskazać że odpowiedzialność ponosi paluchowski najpierw jako wiceprezes odpowiedzialny za finanse a później jako prezes to w tych czasach zaprzestano publikacji sprawozdań... skoro jest osobą odpowiedzalna za ten stan rzeczy karanie spółki i przez to akcjonariuszy jest nawet niezgodne z prawem
  • Re: Odwołanie do KNF StarszegoPana Autor: ~ggg [83.31.120.*]
    KNF nadzoruje Prezes Rady Ministrów, obecnie Mateusz Morawiecki, proponuje skargę na pracę KNF i kopie pism przesyłać też do niego:

Kancelaria Prezesa Rady Ministrów
    00-583 Warszawa
    Al. Ujazdowskie 1/3
    tel. 22 694 60 00
    faks: 22 625 26 37
    www.premier.gov.pl

bip@kprm.gov.pl - przeznaczony do przesyłania pytań dotyczących informacji publicznych od obywateli,
    dziennikarze@kprm.gov.pl - przeznaczony wyłącznie dla dziennikarzy,
    kontakt@kprm.gov.pl - przeznaczony do przesyłania wszelkich pytań niebędących wnioskami o udostpnienie informacji publicznych, sugestii i propozycji oraz skarg od obywateli.

oraz pisma przez EPUAP 
    Prawo i Sprawiedliwość
    ul. Nowogrodzka 84/86
    02-018 Warszawa
    tel.: 22 6215035
    faks: 22 6216767
    biuro@pis.org.pl
    www.pis.org.pl 
  • Re: Odwołanie do KNF StarszegoPana Autor: ~Aero [195.38.12.*]
    Dnia 2018-04-05 o godz. 14:09 ~ggg napisał(a):
    > Prawo i Sprawiedliwość
    > ul. Nowogrodzka 84/86
    > 02-018 Warszawa
    > tel.: 22 6215035
    > faks: 22 6216767
    >biuro@pis.org.pl
    >www.pis.org.pl

Niech pod ten adres wysle PAH a nie akcjonariusze indywidualnie
  • Re: Odwołanie do KNF StarszegoPana Autor: ~miki [31.0.70.*]
    Paluchowski szykuj kasę do KNF .
  • Re: Odwołanie do KNF StarszegoPana Autor: ~zdruzgotany [192.162.242.*]
    jak dostana w KNF 500 takich odwolan to moze cos sie ruszy !!!
    Myślę że dodam zdanie.

Pod każdym komunikatem wychodzącym ze spółki widnieje podpis prezesa lub zarządu więc dlaczego karana jest spółka.
    Co sądzicie.
    Pozdrawiam.

• Re: Odwołanie do KNF StarszegoPana Autor: ~od10lat [89.25.219.*]
    Ja już wysłałem - prośba: wysyłajcie
  • Re: Odwołanie do KNF StarszegoPana Autor: ~Ddd [188.146.204.*]
    Starszy Pan skoro widnieje podpis itd. może oprócz pisma do KNF powinniśmy złożyć zbiorowy pozew o złe zarządzanie spółką. Wprowadzanie w błąd akcjonariuszy. Nieprawdziwe komunikaty. Lista może być długa.
  • Re: Odwołanie do KNF StarszegoPana Autor: ~becher [159.205.114.*]
    W tych konkretnych warunkach pozew zbiorowy jest nierealny. Taki pozew każdy sąd odrzuci.
    Wszyscy uczestnicy pozwu musieliby spełniać identyczne warunki - kupić akcje po takiej
    samej cenie, w tym samym czasie, ponieść taka samą stratę. Ja w takim pozwie już
    uczestniczyłem - w pozwie lokatorów przeciwko deweloperowi. I sąd ten pozew odrzucił bo
    lokatorzy różnili się swoimi roszczeniami. Solo, pojedynczo sprawy wygrywaliśmy.
  • Re: Odwołanie do KNF StarszegoPana Autor: afera_hawe [89.238.134.*]
    Dnia 2018-04-04 o godz. 20:30 ~StarszyPan napisał(a):
    > Ponieważ ja również nie mogę pogodzić z karą nałożona na HAWE postanowiłem napisać swoje odwołanie do KNF.
    > Zamierzam wysłać w piątek i mam nadzieję że dzięki waszej pomocy powstanie wersja ostateczna.Czekam na merytoryczne uwagi.
    > Pozdrawiam.
    >
    > Prośba o ponowne rozpatrzenie sprawy HAWE S.A. 
    > w sp. decyzji KNF z dn. 27.03.2018r o wykluczeniu Hawe S.A. z GPW.
    >
    > Czytając komunikat z posiedzenia KNF w dn. 27.03.2018r dowiedziałem się że jako akcjonariusz zostałem 
    > ukarany przez instytucję która ma dbać o przejrzystość rynku kapitałowego i finansowego w Polsce.Spółka 
    > HAWE S.A. została ukarana kwotą 700 tys. zł za brak raportów.Jest rzeczą oczywistą że za publikację 
    > raportów są odpowiedzialne konkretne osoby.Spółka posiada prezesa, zarzad oraz RN i to do nich należy 
    > wywiązywanie się z obowiązków informacyjnych.Dlaczego KNF postanowił ukarać spółkę która jest w trudnej 
    > sytuacji finansowej a nie ukarał osób które przyczyniły się do braku publikacji raportów.Jest to dla mnie 
    > niezrozumiałe.Przecież KNF posiada możliwość karania osób fizycznych więc dlaczego z tych możliwości 
    > nie korzysta.Takie postępowanie prowadzi do tolerowania nadużyć przez prezesów, zarządy i RN w spółkach 
    > publicznych.W przypadku HAWE S.A. są łamane prawa akcjonariuszy przez prezesa, zarząd i RN od trzech lat.
    > Od trzech lat akcjonariusze nie mają wiedzy jaka jest sytuacja finansowa w spółce.Od trzech lat nie 
    > publikuje się raportów finansowych.Od trzech lat nie było zwołane WZA a prezes umiejętnie wykorzystuje 
    > przewlekłość postępowań sądowych i pozostaje bezkarny.Wydaje się że działaniami obecnego prezesa Hawe S.A. 
    > p. Paluchowskiego KNF powinien poświęcić więcej uwagi.W spólkach HAWE S.A. (Prezes Zarządu od 2016.02.04 -
    > wykluczone z GPW), MEDIATEL S.A. (Prezes Zarządu od 2015.02.26 zawieszone na GPW), B3System SA (Prezes 
    > Zarządu od 2014.04.14 - wykluczone z GPW), Drewex SA (Prezes Zarządu od 2012.09.04 - w upadłości układowej), 
    > Europejski Fundusz Hipoteczny SA (Prezes Zarządu od 2014.10.07 - upadłość) nagminnie dochodzi do niewywiązywania 
    > się z obowiązków informacyjnych.Zastanawiające jest to że od chwili objęcia przez p. Paluchowskiego funkcji  
    > prezesa wszystkie spółki zaczynają mieć problemy finansowe.Chciałbym również zwrócić uwagę KNF na fakt 
    > zaangażowania się zarządu w dopuszczenie handlu opcjami HAWE S.A. na Novej Giełdzie Sp. z o.o. 
    > Dlaczego jako jedyny zarząd spółek notowanych na GPW mimo wpisania Nova Giełda Sp. z o.o. na listę ostrzeżeń  
    > KNF dążył do handlu opcjami HAWE S.A. tym samym umożliwiając niektórym akcjonariuszom być może łamanie prawa. 
    > Rodzi się również pytanie czy wszyscy akcjonariusze mieli i mają zapewniony równy dostęp do informacji.
    > Dlatego jak wcześniej napisałem to konkretne osoby powinny ponieś odpowiedzialność za podejmowane decyzje.
    > Mam nadzieję ze ponowne rozpatrzenie kary nałożonej na HAWE S.A. będzie skutkowało ukaraniem tych osób a nie 
    > samej spółki.
    >
    > Akcjonariusz 
    >                StarszyPan

___________________________________________________________________________________________________
    Świetnie Napisane, mądrze i z pasją, dodałbym jeszcze do spólek które wymieniłeś, IQ MEDICA SA, to też pogrzebał Paluchowski z premedytacją oczywiście.
    Życzyłbym sobie żeby każdy drobny akcjonariusz podjął takie działania jak Ty, na pewno by to inaczej wszystko wyglądało niż tylko jeden mail od PAH i jeden mail od afera_hawe

Pozdrawiam afera_hawe@onet.pl
    Już wysłałem
  • Re: Odwołanie do KNF StarszegoPana Autor: ~Ddd [193.93.159.*]
    Z mojej strony poszły trzy pisma drogą elektroniczną do knf
    kto głosował 27 marca w sprawie HAWE? (nie wszyscy członkowie głosowali), ale głosy w sprawie HAWE oddali:

Marek Chrzanowski – Przewodniczący Komisji Nadzoru Finansowego
    Andrzej Diakonow – Zastępca Przewodniczącego Komisji Nadzoru Finansowego,
    Marcin Pachucki – Zastępca Przewodniczącego Komisji Nadzoru Finansowego
    Jan Wojtyła – Przedstawiciel ministra właściwego ds. zabezpieczenia społecznego
    Andrzej Kaźmierczak – Członek Zarządu Narodowego Banku Polskiego,
  • Re: Odwołanie do KNF StarszegoPana Autor: ~arte [46.134.169.*]
    proszę upominać się śmiało o swoje prawa! te instytucje (KNF, premier, prokuratura, sądownictwo, służby) są po to powołane i utrzymywane z naszych pieniędzy, by nam pomagać, a nie szkodzić! pisać śmiało!!
    Dzisiaj wysłałem.Tym którzy również wysłali serdecznie dziękuję pozostałych namawiam aby zrobili to w najbliższym czasie.

Pozdrawiam.
    Dnia 2018-04-06 o godz. 15:33 ~StarszyPan napisał(a):
    > Dzisiaj wysłałem.Tym którzy również wysłali serdecznie dziękuję pozostałych namawiam aby zrobili to w najbliższym czasie.
    >
    > Pozdrawiam.

Wysłałem tym tygodniu pod dwa adresy
[x]
HAWE 3,45% 0,30 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.