A Ty Ares widzę ze też pisałeś jako Janson? Kim właściwie jesteś? A może masz od kogoś wypłatkę za to że tak skrupulatnie naganiasz na wzrost... nie na każdym forum znajdzie takiego sumiennego pracownika.
ahh wybacz nie przedstawiłem się, choc przyjemnosc w tej znajomosci na pewno nie po mojej stronie. o kaske sie nie martwie wjedzie po dywidendzie, ktora tak straszysz. widze, ze nie dosc, ze apokaliptyczny wrozbita z ciebie, to jeszcze w swej paranoi ubzdurales sobie, ze pozytywnie o spolce wypowiada sie tylko jeden czlowiek w 10 osobach. dziwak...
Tak jak jestem w stanie zrozumieć intencje tych pochlebnie się wypowiadających, zapewne działają w dobrej wierze ochrony własnego kapitału; tak nie potrafię zrozumieć osób takich ja Ty.
Jaki cel ma mieć to ujadanie ? Zakładam, że nie masz akcji. A spółkę postrzegasz źle. Zatem po co sobie nią w ogóle zawracasz głowę ? Jest kilkadziesiąt innych spółek, które rokują źle. Czy na każdej z nich próbujesz udzielać rad "dobrego wujka" ?
Ares- przede wszystkim sprawdziłem że używasz kilku nicków i kilku IP, nie jestem żadnym wróżbitą tylko stwierdzam fakty, każdy może to zrobić mając odrobinę wiedzy na temat informatyki i podobnych tematów. Pergamin- też jest z Twojej stajni :-) Wymyśliłeś sobie obrońcę? hehe. Ale za to mogę powiedzieć że Janek to zupełnie inna osoba nie powiązana z Jansonem/Aresem itp. Jestem tu bo czekam na wejście- też pisałem jakie poziomy mnie interesują. Dobre rady czasem trzeba analizować, a nie przekreślać że zawsze są złe bo to jest właśnie paranoja, uparte trwanie w swoim wyimaginowanym świecie i przekonaniu że jutro się odbije coś co latami spada... ale już jutro...
Masz jakieś fobie. To pewne. Kiedy idziesz ulicą, również się nerwowo odwracasz patrząc czy czasem ktoś w masce sprzedawczyni z Biedrdonki Cię nie śledzi ? Zapamiętaj, raz na zawsze. Nie mam nic wspólnego z jakimkolwiek innym piszącym w tym wątku. Mam zbyt wiele w sobie powagi w zabawy w podszywki i klakierowanie.
A teraz wytłumacz mi zatem proszę. Skoro spółka jest taka beznadziejna. To jakim cudem, skoro spadnie do złoty siedemdziesiąt, nagle stanie się perełką w koronie, godną zainteresowania ? Jeśli obecny kurs, nie jest po twojej myśli. To rozumiem, że twoje ujadanie, podobnie jak niejakiego zygi_1 to jedynie nieudolne próby wpłynięcia na zbicie kursu do oczekiwanego poziomu ?
Czy to co robicie, to nie jest zwykłe krążenie sępów nad upatrzoną potencjalną przysłowiową padliną z chęcią zarobku na cudzej stracie ?
Znam kilku takich, ludzie chorągiewki. Tak się ułożą jak im wiatr zawieje. Pod warunkiem, że wieje po ich myśli. Kiedy chcą kupić, ujadają w najgorsze. Kiedy już kupili i chcą sprzedać, pieją peany pochwalne w nieboskłon.
Inwestor z kręgosłupem moralnym pochwali, a jakże, własną inwestycję. Jeśli jednak już sprzeda, wycofuje się i zmienia obiekt zainteresowania. Jeśli chce kupić, wyczekuje moment, analizuje kreski, a nie skomli niczym hiena, licząc na to, że inni oddadzą mu w popłochu ze stratą.
Proszę nie zapędzać się w swych osądach, na początku mojej przygody z GPW dałem się nabrać na wpisy na tym forum (Bankiera): coś typu Janek, Gredo, Janson itp. Dlatego teraz jestem bardzo uczulony na takich typków co chcą się dorobić na czyimś garbie i nigdy się nie zgodzę z takimi stwierdzeniami jak tu piszą, bo matematycznie gra pod dywidendę na ABC jest bez sensu i nawet 20 uśmiechów Janka tego nie zmieni. Reszta to nieudolni naganiacze piszący pod różnymi nickami, po co? Po to aby sprawić pozorne zainteresowanie Spółką, czy to jest moralne? Ja nie ukrywam, pisałem że byłem tu pod odbicie od bandy, wyszło dołem więc kolejny poziom wg. mnie to 1,6-1,7, tak mi wychodzi technicznie. Fakt, trochę za bardzo dałem się wciągnąć w dyskusje na tym forum.
Poza tym to giełda, ktoś musi stracić żeby ktoś zarobił, sam o tym wiesz i pewnie też czaisz się albo kupić albo sprzedać jak podbiją bo wisisz. Tu nie ma innych opcji chcesz opierdzielić innym inwestorom swoje akcje po wyższej cenie, prawda?
Po co tak bredzisz człowieku o matematyce ? :)))))))) Matematycznie grając "pod dywidendę " jak to określasz, zawsze się wygrywa :))))))) Piszę zawsze i ani moje uśmieszki ani twoje naganianie tego nie zmieni :)))))
"jestem bardzo uczulony na takich typków co chcą się dorobić na czyimś garbie i nigdy się nie zgodzę z takimi stwierdzeniami jak tu piszą," :)))))) Pytanie Kamilu, dlaczego ty chcesz się "dorobić na czyimś garbie" ? :))))) Bo ja tu jestem dlatego że firma płaci dywidendę i taki zysk mi wystarczy :))))) Nie muszę nikogo "wyleszczać" ani "upychać gorącego kartofla" :))))))
Bez przesady- taki domowy informatyk. Po prostu pomyliłeś się w nickach i łatwo można do tego dotrzeć, internet nie jest anonimowy. Moje argumenty są twarde- analiza, matematyka itp, a to chyba Twoje są zmyślone bo nie da się ich udowodnić. Czy Wykres nie miał racji ? Miał, i ja też mam... Podbili trochę infem i dalej słabo to wygląda. Na Asbisie to jest dynamika a tu hmm
Pisanie o matematyce potwierdza tylko twoją niewiedzę w tym temacie :)))))) Pisz sobie co chcesz ale nie używaj tego nie trafionego argumentu o matematyce :))))))
Zupelnie nie wiem dlaczego moj post został usuniety... ciekawe.. wracajac do tematu - jak juz slusznie zauwazylem - potrafisz lepiej gadac bzdury, niz wykazac sie swymi zdolnosciami informatycznymi. ale tak jak wspominalem, jesli masz jakies tajne techniki, podziel sie z nami, mysle ze przypiszemy ci wtedy jole i wykresa, znanych z podobnej gadki na tym forum. choc moze po prostu to tacy sami spadkowi naganiczae jak ty (nie wiem co gorsza, naganicze w dol, czy w gore). asbis odpalil, to i abc zaraz ruszy, a jak kochasz tych pierwszych to naganiaj u nich na (wzrosty?!).
gubisz sie w zeznaniach Kamilku - najpierw piszesz, ze wykorzystujesz swe tajne informatyczne moce do sprawdzania jakiegos IP, a teraz, ze niby sie pomyliłem w nickach. twoje teorie spiskowe sa tyle warte, co rzekome obliczenia matematyczne o wynikach spolki. poznasz slabego, po argumentach jego.
W Twoim przypadku tak, rozpętałeś dyskusję a zobacz jak pisałeś kilka lat temu, strata na kapitale prawie 50% a przecież tyle dywidendy nie wziąłeś :-)