Dnia 2018-02-09 o godz. 11:11 emeryt_giełdowy napisał(a):
> Dnia 2018-02-09 o godz. 05:58 floryda_floryda napisał(a):
> > Dnia 2018-02-07 o godz. 12:34 emeryt_giełdowy napisał(a):
> > > Dnia 2018-02-07 o godz. 01:02 floryda_floryda napisał(a):
> > > > Co Panowie myślicie sobie teraz? Warto było się obrażać na Platformę? Wypisywać takie głupoty wtedy, kiedy Polska była jeszcze normalnym krajem?
> > > > Jeśli dychacie, to Was pozdrawiam, jeśli nie - pomodlę się za Was.
> > >
> > > 1/ Co tydzień jestem na forum FW20. A jak dychamy to widać poniżej
> > >
link> > > Za 6 miesięcy będziemy oddychać pełną piersią mając 5 tys. brutto emerytury z I filaru emerytalnego ZUS (swoją drogą ten kalkulator emerytalny ZUS nadaje się do kosza - nawet tutaj fałszuję i oszukują na całego) oraz w zależności od potrzeb z II filaru PKE (Prywatnego Kapitału Emerytalnego), który jest większy niż kapitał emerytalny byłego Ministra Skarbu Państwa Jasińskiego uzyskany w ciągu 2 lat bycia Prezesem PKN ORLEN.
> > > 2/ Piszesz "głupoty"!! Widzę, że w dalszym ciągu nie przeanalizowałeś i nie wyciągasz wniosków z tego co pisaliśmy o skutkach "majdanu wyborczego", rozmowy jak Żyd z Polakiem oraz skutków podpisów Prezydenta RP większych od użycia "kałacha".
> > > 3/ "kiedy Polska była
jeszcze normalnym krajem?" - na twoim miejscu zastanowiłbym się co zrobić, aby Polska była krajem normalnym. Ja nie myślę, ja wiem co zrobić. Wybór jest prosty albo DEMOKRACJA, albo DYKTATURA. Jak myślisz co wybieram?
> >
> > ....dyktaturę z pewnością. Polska już nigdy nie będzie normalnym krajem. Za dużo niedobrego się wydarzyło.
> >
> > Nie byłem na forum od bardzo dawna. Teraz też odpisuję Ci z opóźnieniem. Fajnie, że masz wysoką emeryturę. Zawsze się cieszę, jak innym się powodzi i jest to wynik pracy i orientacji przedsiębiorczej. Widzę, że nie chcesz wyciągać wniosków, ale to Twoja sprawa.
> >
> > Ja jeszcze mam czas do emerytury ale z tego, co wylicza mi ZUS okresowo to mogę mieć wyższą od Twojej. Ja będę pracował do 70 lat, bo mam takie uprawnienia i wtedy emerytura będzie znacznie wyższa. Prywatnym filarem są aktywa materialne. Myślę, że po przejściu na emeryturę w przyszłości wyprowadzę się z rodziną z Polski na stałe. Wcześniej kupię nieruchomość w Hiszpanii, albo na Malcie lub Cyprze.Wiesz, jak tam jest fajnie? Lepiej niż w USA czy nawet w Kanadzie. Moje dziecko uczy się intensywnie angielskiego na wypadek, gdyby trzeba było już podjąć taką decyzję.
> >
> > Pozdrawiam
>
> Moim kapitałem jest moja głowa, która cały czas pracuje i będzie pracowała tak długo jak będzie mogła.
> Moje dziecko uczy się intensywnie trzech języków oraz liznęła, ale nie lubi dwóch dodatkowych.
> Wyprowadzać się z kraju nie zamierzam. Stać mnie i wolę wynajmować nieruchomości w Hiszpanii, Bali, Kanarach, i innych miejscach na Świecie niż kupować je.
> Jak pamiętasz (pisałem o tym) rozpoczynałem przygodę z GPW z kapitałem 4 mln starych złotych (400 zł. nowe).
> Skończyłem pracować, gdy jeden z obecnych zwolenników PIS - wysoki urzędnik Korpusu Służby Cywilnej, którego znasz wypowiedział zdanie, które po modyfikacji stało się mottem tego co robię cyt. "NIE WAŻNE CO ZROBIMY WSZYSTKO DA SIĘ UZASADNIĆ".
> Uważam, że wszystko da się uzasadnić, ale nie wszystko da się zaakceptować. A już na pewno nie da się zaakceptować polityków i profesorów, którzy pytają mnie cyt. "Jaki masz interes, aby wprowadzać zmiany idące w kierunku dobrej zmiany i co ja z tego będę miał".
> Piszesz, cyt. "Widzę, że nie chcesz wyciągać wniosków, ale to Twoja sprawa." Jest wręcz odwrotnie, wyciągam wnioski i ja ofiara zbrodni komunistycznych (dowód ma w swoim archeo) nie pozwolę, aby polscy katolicy, hipokryci i faryzeusze, kłamcy i oszuści, mentalni złodziej (uczestniczyłem w takim sondażu), szowiniści i ksenofobi, o zgrozo faszyści Polscy oraz sieroty postkomunistyczne w ramach "DOBREJ ZMIANY" pluły mi w twarz, wyzywały od komuchów, Żydów UBeków i SBeków oraz zamieniali nasz kraj - Polskę w "ZIELONĄ WYSPĘ GŁUPOTY POLSKIEJ". A całe społeczeństwo, nasze dzieci i wnuki cofały w czasy DYKTATURY PRL-u. Nie mam zamiaru wstydzić się za I, II i III Rzeczpospolitą. Wstydzę się naszych polityków, którzy kompromitują siebie, swoje rodziny i Polskę, którą prowadzą prostą drogą do VI ROZBIORU.
>
> Pozdrawiam i Życzę powodzenia.
>
> Ps.
> Zapisałem w swoim Archeo
O widzisz, z tej strony Ciebie nie znałem. Walisz pałą w samo sedno. Winą obarczasz polityków. Na pewno im się to należy. Ale ja jestem zasmucony społeczeństwem. Faszyzm, antysemityzm i populizm, zazdrość i nieuczciwość które zawsze były w mentalności Polaków a teraz zostały dopuszczone do głosu. To nie tylko pokłosie komunizmu, to cechy narodu, które były źródłem jego tragedii historycznych. Polskie społeczeństwo jest niemoralne i nieempatyczne - nie ma dla niego przyszłości. W Rosji niemoralna jest władza ale społeczeństwo rosyjskie jest moralne. Mówiąc o moralności mam na myśli cztery fundamentalne zasady uznawane przez wszystkie systemy moralno-religijne na świecie: uczciwość, odpowiedzialność, empatię i wybaczanie.
W Hiszpanii można kupić atrakcyjną nieruchomość już za 100.000 złotych więc wynajm może okazać się mniej atrakcyjny myśląc o pobycie stałym.
Masz jakieś przewidywania, co do kursu dolara usd ?