• Czy emeryt giełdowy i forest dychają jeszcze? Autor: floryda_floryda [83.29.161.*]
    Co Panowie myślicie sobie teraz? Warto było się obrażać na Platformę? Wypisywać takie głupoty wtedy, kiedy Polska była jeszcze normalnym krajem?
    Jeśli dychacie, to Was pozdrawiam, jeśli nie - pomodlę się za Was.
  • Re: Czy emeryt giełdowy i forest dychają jeszcze? Autor: ~Badziewiak [95.108.47.*]
    Dnia 2018-02-07 o godz. 01:02 floryda_floryda napisał(a):
    > Co Panowie myślicie sobie teraz? Warto było się obrażać na Platformę? Wypisywać takie głupoty wtedy, kiedy Polska była jeszcze normalnym krajem?
    > Jeśli dychacie, to Was pozdrawiam, jeśli nie - pomodlę się za Was.

A co ?
    Imam wzywa ?
    Wspomniani przez Ciebie Twoi towarzysze z platformy mają obecnie ciszę nocną po lewatywie
  • Re: Czy emeryt giełdowy i forest dychają jeszcze? Autor: ~ty [193.111.166.*]
    Nie wstyd Ci floryda tak znienacka atakować swoich przyjaciół? Qwertys co i rusz wzywa Ciebie nadaremno a forest zapił się na śmierć...
  • @ floryda_floryda : Po co pytasz skoro wiesz, że dychamy!!! Autor: emeryt_giełdowy [83.11.134.*]
    Dnia 2018-02-07 o godz. 01:02 floryda_floryda napisał(a):
    > Co Panowie myślicie sobie teraz? Warto było się obrażać na Platformę? Wypisywać takie głupoty wtedy, kiedy Polska była jeszcze normalnym krajem?
    > Jeśli dychacie, to Was pozdrawiam, jeśli nie - pomodlę się za Was.

1/ Co tydzień jestem na forum FW20. A jak dychamy to widać poniżej 
    link 
    Za 6 miesięcy będziemy oddychać pełną piersią mając 5 tys. brutto emerytury z I filaru emerytalnego ZUS (swoją drogą ten kalkulator emerytalny ZUS nadaje się do kosza - nawet tutaj fałszuję i oszukują na całego) oraz w zależności od potrzeb z II filaru PKE (Prywatnego Kapitału Emerytalnego), który jest większy niż kapitał emerytalny byłego Ministra Skarbu Państwa Jasińskiego uzyskany w ciągu 2 lat bycia Prezesem PKN ORLEN.
    2/ Piszesz "głupoty"!! Widzę, że w dalszym ciągu nie przeanalizowałeś i nie wyciągasz wniosków z tego co pisaliśmy o skutkach "majdanu wyborczego", rozmowy jak Żyd z Polakiem oraz skutków podpisów Prezydenta RP większych od użycia "kałacha".
    3/ "kiedy Polska była jeszcze normalnym krajem?" - na twoim miejscu zastanowiłbym się co zrobić, aby Polska była krajem normalnym. Ja nie myślę, ja wiem co zrobić. Wybór jest prosty albo DEMOKRACJA, albo DYKTATURA. Jak myślisz co wybieram?
  • Re: @ floryda_floryda : Po co pytasz skoro wiesz, że dychamy!!! Autor: ~ty [89.65.152.*]
    Emerycie, jesteś oschły wobec przyjaciela, to pewnie trema, ale... ta nasza dotychczasowa dyktatura jest świetna, budzi zazdrość skrzętnie skrywaną przez opozycję. Bo ta nasza obecna dyktatura  działa, a nie przelewa z pustego w próżne.
  • Re: @ floryda_floryda : Po co pytasz skoro wiesz, że dychamy!!! Autor: floryda_floryda [83.29.10.*]
    Dnia 2018-02-07 o godz. 12:34 emeryt_giełdowy napisał(a):
    > Dnia 2018-02-07 o godz. 01:02 floryda_floryda napisał(a):
    > > Co Panowie myślicie sobie teraz? Warto było się obrażać na Platformę? Wypisywać takie głupoty wtedy, kiedy Polska była jeszcze normalnym krajem?
    > > Jeśli dychacie, to Was pozdrawiam, jeśli nie - pomodlę się za Was.
    >
    > 1/ Co tydzień jestem na forum FW20. A jak dychamy to widać poniżej 
    >link
    > Za 6 miesięcy będziemy oddychać pełną piersią mając 5 tys. brutto emerytury z I filaru emerytalnego ZUS (swoją drogą ten kalkulator emerytalny ZUS nadaje się do kosza - nawet tutaj fałszuję i oszukują na całego) oraz w zależności od potrzeb z II filaru PKE (Prywatnego Kapitału Emerytalnego), który jest większy niż kapitał emerytalny byłego Ministra Skarbu Państwa Jasińskiego uzyskany w ciągu 2 lat bycia Prezesem PKN ORLEN.
    > 2/ Piszesz "głupoty"!! Widzę, że w dalszym ciągu nie przeanalizowałeś i nie wyciągasz wniosków z tego co pisaliśmy o skutkach "majdanu wyborczego", rozmowy jak Żyd z Polakiem oraz skutków podpisów Prezydenta RP większych od użycia "kałacha".
    > 3/ "kiedy Polska była jeszcze normalnym krajem?" - na twoim miejscu zastanowiłbym się co zrobić, aby Polska była krajem normalnym. Ja nie myślę, ja wiem co zrobić. Wybór jest prosty albo DEMOKRACJA, albo DYKTATURA. Jak myślisz co wybieram?

....dyktaturę z pewnością. Polska już nigdy nie będzie normalnym krajem. Za dużo niedobrego się wydarzyło.

Nie byłem na forum od bardzo dawna. Teraz też odpisuję Ci z opóźnieniem. Fajnie, że masz wysoką emeryturę. Zawsze się cieszę, jak innym się powodzi i jest to wynik pracy i orientacji przedsiębiorczej. Widzę, że nie chcesz wyciągać wniosków, ale to Twoja sprawa.

Ja jeszcze mam czas do emerytury ale z tego, co wylicza mi ZUS okresowo to mogę mieć wyższą od Twojej. Ja będę pracował do 70 lat, bo mam takie uprawnienia i wtedy emerytura będzie znacznie wyższa. Prywatnym filarem są aktywa materialne. Myślę, że po przejściu na emeryturę w przyszłości wyprowadzę się z rodziną z Polski na stałe. Wcześniej kupię nieruchomość w Hiszpanii, albo na Malcie lub Cyprze.Wiesz, jak tam jest fajnie? Lepiej niż w USA czy nawet w Kanadzie. Moje dziecko uczy się intensywnie angielskiego na wypadek, gdyby trzeba było już podjąć taką decyzję.

Pozdrawiam
  • Re: @ floryda_floryda : Po co pytasz skoro wiesz, że dychamy!!! Autor: ~ty [193.111.166.*]
    Ach, jak My z Qwertysem się cieszymy, że mamy zdrową już tkankę społeczeństwa, tylko...  pamiętajcie bogaci, że trzeba czasami wspomóć bezzębną  babcię pod kościołem. Ja tak robię choćiaż jestem biedny.
    Wrócę jeszcze do apanaży; tutaj jest taka uwaga, że aby było parę procent bogaczy, to reszta musi być biedna, tak musi być, wszyscy nie zabiorą się z pociągiem.
  • @ floryda_floryda : Widzisz jak pięknie i kulturalnie można się różnić. Autor: emeryt_giełdowy [83.11.79.*]
    Dnia 2018-02-09 o godz. 05:58 floryda_floryda napisał(a):
    > Dnia 2018-02-07 o godz. 12:34 emeryt_giełdowy napisał(a):
    > > Dnia 2018-02-07 o godz. 01:02 floryda_floryda napisał(a):
    > > > Co Panowie myślicie sobie teraz? Warto było się obrażać na Platformę? Wypisywać takie głupoty wtedy, kiedy Polska była jeszcze normalnym krajem?
    > > > Jeśli dychacie, to Was pozdrawiam, jeśli nie - pomodlę się za Was.
    > >
    > > 1/ Co tydzień jestem na forum FW20. A jak dychamy to widać poniżej 
    > >link
    > > Za 6 miesięcy będziemy oddychać pełną piersią mając 5 tys. brutto emerytury z I filaru emerytalnego ZUS (swoją drogą ten kalkulator emerytalny ZUS nadaje się do kosza - nawet tutaj fałszuję i oszukują na całego) oraz w zależności od potrzeb z II filaru PKE (Prywatnego Kapitału Emerytalnego), który jest większy niż kapitał emerytalny byłego Ministra Skarbu Państwa Jasińskiego uzyskany w ciągu 2 lat bycia Prezesem PKN ORLEN.
    > > 2/ Piszesz "głupoty"!! Widzę, że w dalszym ciągu nie przeanalizowałeś i nie wyciągasz wniosków z tego co pisaliśmy o skutkach "majdanu wyborczego", rozmowy jak Żyd z Polakiem oraz skutków podpisów Prezydenta RP większych od użycia "kałacha".
    > > 3/ "kiedy Polska była jeszcze normalnym krajem?" - na twoim miejscu zastanowiłbym się co zrobić, aby Polska była krajem normalnym. Ja nie myślę, ja wiem co zrobić. Wybór jest prosty albo DEMOKRACJA, albo DYKTATURA. Jak myślisz co wybieram?
    >
    > ....dyktaturę z pewnością. Polska już nigdy nie będzie normalnym krajem. Za dużo niedobrego się wydarzyło.
    >
    > Nie byłem na forum od bardzo dawna. Teraz też odpisuję Ci z opóźnieniem. Fajnie, że masz wysoką emeryturę. Zawsze się cieszę, jak innym się powodzi i jest to wynik pracy i orientacji przedsiębiorczej. Widzę, że nie chcesz wyciągać wniosków, ale to Twoja sprawa.
    >
    > Ja jeszcze mam czas do emerytury ale z tego, co wylicza mi ZUS okresowo to mogę mieć wyższą od Twojej. Ja będę pracował do 70 lat, bo mam takie uprawnienia i wtedy emerytura będzie znacznie wyższa. Prywatnym filarem są aktywa materialne. Myślę, że po przejściu na emeryturę w przyszłości wyprowadzę się z rodziną z Polski na stałe. Wcześniej kupię nieruchomość w Hiszpanii, albo na Malcie lub Cyprze.Wiesz, jak tam jest fajnie? Lepiej niż w USA czy nawet w Kanadzie. Moje dziecko uczy się intensywnie angielskiego na wypadek, gdyby trzeba było już podjąć taką decyzję.
    >
    > Pozdrawiam

Moim kapitałem jest moja głowa, która cały czas pracuje i będzie pracowała tak długo jak będzie mogła.
    Moje dziecko uczy się intensywnie trzech języków oraz liznęła, ale nie lubi dwóch dodatkowych.
    Wyprowadzać się z kraju nie zamierzam. Stać mnie i wolę wynajmować nieruchomości w Hiszpanii, Bali, Kanarach, i innych miejscach na Świecie niż kupować je.
    Jak pamiętasz (pisałem o tym) rozpoczynałem przygodę z GPW z kapitałem 4 mln starych złotych (400 zł. nowe).
    Skończyłem pracować, gdy jeden z obecnych zwolenników PIS - wysoki urzędnik Korpusu Służby Cywilnej, którego znasz wypowiedział zdanie, które po modyfikacji stało się mottem tego co robię cyt. "NIE WAŻNE CO ZROBIMY WSZYSTKO DA SIĘ UZASADNIĆ".
    Uważam, że wszystko da się uzasadnić, ale nie wszystko da się zaakceptować. A już na pewno nie da się zaakceptować polityków i profesorów, którzy pytają mnie cyt. "Jaki masz interes, aby wprowadzać zmiany idące w kierunku dobrej zmiany i co ja z tego będę miał".
    Piszesz, cyt. "Widzę, że nie chcesz wyciągać wniosków, ale to Twoja sprawa." Jest wręcz odwrotnie, wyciągam wnioski i ja ofiara zbrodni komunistycznych (dowód ma w swoim archeo) nie pozwolę, aby polscy katolicy, hipokryci i faryzeusze, kłamcy i oszuści, mentalni złodziej (uczestniczyłem w takim sondażu), szowiniści i ksenofobi, o zgrozo faszyści Polscy oraz sieroty postkomunistyczne w ramach "DOBREJ ZMIANY" pluły mi w twarz, wyzywały od komuchów, Żydów UBeków i SBeków oraz zamieniali nasz kraj - Polskę w "ZIELONĄ WYSPĘ GŁUPOTY POLSKIEJ". A całe społeczeństwo, nasze dzieci i wnuki cofały w czasy DYKTATURY PRL-u. Nie mam zamiaru wstydzić się za I, II i III Rzeczpospolitą. Wstydzę się naszych polityków, którzy kompromitują siebie, swoje rodziny i Polskę, którą prowadzą prostą drogą do VI ROZBIORU.  

Pozdrawiam i Życzę powodzenia.

Ps.
    Zapisałem w swoim Archeo
  • Widzisz jak pięknie i kulturalnie można się różnić. Autor: floryda_floryda [83.29.10.*]
    Dnia 2018-02-09 o godz. 11:11 emeryt_giełdowy napisał(a):
    > Dnia 2018-02-09 o godz. 05:58 floryda_floryda napisał(a):
    > > Dnia 2018-02-07 o godz. 12:34 emeryt_giełdowy napisał(a):
    > > > Dnia 2018-02-07 o godz. 01:02 floryda_floryda napisał(a):
    > > > > Co Panowie myślicie sobie teraz? Warto było się obrażać na Platformę? Wypisywać takie głupoty wtedy, kiedy Polska była jeszcze normalnym krajem?
    > > > > Jeśli dychacie, to Was pozdrawiam, jeśli nie - pomodlę się za Was.
    > > >
    > > > 1/ Co tydzień jestem na forum FW20. A jak dychamy to widać poniżej 
    > > >link
    > > > Za 6 miesięcy będziemy oddychać pełną piersią mając 5 tys. brutto emerytury z I filaru emerytalnego ZUS (swoją drogą ten kalkulator emerytalny ZUS nadaje się do kosza - nawet tutaj fałszuję i oszukują na całego) oraz w zależności od potrzeb z II filaru PKE (Prywatnego Kapitału Emerytalnego), który jest większy niż kapitał emerytalny byłego Ministra Skarbu Państwa Jasińskiego uzyskany w ciągu 2 lat bycia Prezesem PKN ORLEN.
    > > > 2/ Piszesz "głupoty"!! Widzę, że w dalszym ciągu nie przeanalizowałeś i nie wyciągasz wniosków z tego co pisaliśmy o skutkach "majdanu wyborczego", rozmowy jak Żyd z Polakiem oraz skutków podpisów Prezydenta RP większych od użycia "kałacha".
    > > > 3/ "kiedy Polska była jeszcze normalnym krajem?" - na twoim miejscu zastanowiłbym się co zrobić, aby Polska była krajem normalnym. Ja nie myślę, ja wiem co zrobić. Wybór jest prosty albo DEMOKRACJA, albo DYKTATURA. Jak myślisz co wybieram?
    > >
    > > ....dyktaturę z pewnością. Polska już nigdy nie będzie normalnym krajem. Za dużo niedobrego się wydarzyło.
    > >
    > > Nie byłem na forum od bardzo dawna. Teraz też odpisuję Ci z opóźnieniem. Fajnie, że masz wysoką emeryturę. Zawsze się cieszę, jak innym się powodzi i jest to wynik pracy i orientacji przedsiębiorczej. Widzę, że nie chcesz wyciągać wniosków, ale to Twoja sprawa.
    > >
    > > Ja jeszcze mam czas do emerytury ale z tego, co wylicza mi ZUS okresowo to mogę mieć wyższą od Twojej. Ja będę pracował do 70 lat, bo mam takie uprawnienia i wtedy emerytura będzie znacznie wyższa. Prywatnym filarem są aktywa materialne. Myślę, że po przejściu na emeryturę w przyszłości wyprowadzę się z rodziną z Polski na stałe. Wcześniej kupię nieruchomość w Hiszpanii, albo na Malcie lub Cyprze.Wiesz, jak tam jest fajnie? Lepiej niż w USA czy nawet w Kanadzie. Moje dziecko uczy się intensywnie angielskiego na wypadek, gdyby trzeba było już podjąć taką decyzję.
    > >
    > > Pozdrawiam
    >
    > Moim kapitałem jest moja głowa, która cały czas pracuje i będzie pracowała tak długo jak będzie mogła.
    > Moje dziecko uczy się intensywnie trzech języków oraz liznęła, ale nie lubi dwóch dodatkowych.
    > Wyprowadzać się z kraju nie zamierzam. Stać mnie i wolę wynajmować nieruchomości w Hiszpanii, Bali, Kanarach, i innych miejscach na Świecie niż kupować je.
    > Jak pamiętasz (pisałem o tym) rozpoczynałem przygodę z GPW z kapitałem 4 mln starych złotych (400 zł. nowe).
    > Skończyłem pracować, gdy jeden z obecnych zwolenników PIS - wysoki urzędnik Korpusu Służby Cywilnej, którego znasz wypowiedział zdanie, które po modyfikacji stało się mottem tego co robię cyt. "NIE WAŻNE CO ZROBIMY WSZYSTKO DA SIĘ UZASADNIĆ".
    > Uważam, że wszystko da się uzasadnić, ale nie wszystko da się zaakceptować. A już na pewno nie da się zaakceptować polityków i profesorów, którzy pytają mnie cyt. "Jaki masz interes, aby wprowadzać zmiany idące w kierunku dobrej zmiany i co ja z tego będę miał".
    > Piszesz, cyt. "Widzę, że nie chcesz wyciągać wniosków, ale to Twoja sprawa." Jest wręcz odwrotnie, wyciągam wnioski i ja ofiara zbrodni komunistycznych (dowód ma w swoim archeo) nie pozwolę, aby polscy katolicy, hipokryci i faryzeusze, kłamcy i oszuści, mentalni złodziej (uczestniczyłem w takim sondażu), szowiniści i ksenofobi, o zgrozo faszyści Polscy oraz sieroty postkomunistyczne w ramach "DOBREJ ZMIANY" pluły mi w twarz, wyzywały od komuchów, Żydów UBeków i SBeków oraz zamieniali nasz kraj - Polskę w "ZIELONĄ WYSPĘ GŁUPOTY POLSKIEJ". A całe społeczeństwo, nasze dzieci i wnuki cofały w czasy DYKTATURY PRL-u. Nie mam zamiaru wstydzić się za I, II i III Rzeczpospolitą. Wstydzę się naszych polityków, którzy kompromitują siebie, swoje rodziny i Polskę, którą prowadzą prostą drogą do VI ROZBIORU.  
    >
    > Pozdrawiam i Życzę powodzenia.
    >
    > Ps.
    > Zapisałem w swoim Archeo

O widzisz, z tej strony Ciebie nie znałem. Walisz pałą w samo sedno. Winą obarczasz polityków. Na pewno im się to należy. Ale ja jestem zasmucony społeczeństwem. Faszyzm, antysemityzm i populizm, zazdrość i nieuczciwość które zawsze były w mentalności Polaków a teraz zostały dopuszczone do głosu. To nie tylko pokłosie komunizmu, to cechy narodu, które były źródłem jego tragedii historycznych. Polskie społeczeństwo jest niemoralne i nieempatyczne - nie ma dla niego przyszłości. W Rosji niemoralna jest władza ale społeczeństwo rosyjskie jest moralne. Mówiąc o moralności mam na myśli cztery fundamentalne zasady uznawane przez wszystkie systemy moralno-religijne na świecie: uczciwość, odpowiedzialność, empatię i wybaczanie.

W Hiszpanii można kupić atrakcyjną nieruchomość już za 100.000 złotych więc wynajm może okazać się mniej atrakcyjny myśląc o pobycie stałym.
    Masz jakieś przewidywania, co do kursu dolara usd ?

• Widzisz ten licznik 3 : 235. To jest licznik pokazujący .... właśnie co Autor: emeryt_giełdowy [83.11.79.*]
    Dnia 2018-02-09 o godz. 20:30 floryda_floryda napisał(a):
    > O widzisz, z tej strony Ciebie nie znałem. Walisz pałą w samo sedno. Winą obarczasz polityków. Na pewno im się to należy. Ale ja jestem zasmucony społeczeństwem. Faszyzm, antysemityzm i populizm, zazdrość i nieuczciwość które zawsze były w mentalności Polaków a teraz zostały dopuszczone do głosu. To nie tylko pokłosie komunizmu, to cechy narodu, które były źródłem jego tragedii historycznych. Polskie społeczeństwo jest niemoralne i nieempatyczne - nie ma dla niego przyszłości. W Rosji niemoralna jest władza ale społeczeństwo rosyjskie jest moralne. Mówiąc o moralności mam na myśli cztery fundamentalne zasady uznawane przez wszystkie systemy moralno-religijne na świecie: uczciwość, odpowiedzialność, empatię i wybaczanie.
    >
    > W Hiszpanii można kupić atrakcyjną nieruchomość już za 100.000 złotych więc wynajm może okazać się mniej atrakcyjny myśląc o pobycie stałym.
    > Masz jakieś przewidywania, co do kursu dolara usd ?

pokazuje ten licznik.
    Czerwona łapka na NIE. Z czym się nie zgadzają ci, którzy zaznaczają na czerwono Twój wątek.
    Zero odwagi cywilnej, aby napisać parę słów uzasadnienia. Czego się boją.

wiesz dlaczego nie zareagowałem na poniższe słowa
    "....dyktaturę z pewnością. Polska już nigdy nie będzie normalnym krajem. Za dużo niedobrego się wydarzyło."
    ponieważ są sprawy ważne i ważniejsze. Jedną z nich jest szukanie tego co powinno być normalnością , a nie puszką pandory otwieraną przez naszych polityków - reprezentantów naszego społeczeństwa.
    "DOBRA ZMIANA" pokazała swoją twarz, plując w twarz innym Polakom, zmieniając historię zgodnie z własnymi z góry przyjętymi założeniami. Polska Prawica to grabarze historyczni, którzy chcą przeorać i zaorać świadomość i wiedzę historyczną Polaków. 
    Prawica katolicka pokazała, że można wszystko podporządkować celowi - polegającemu na wykorzystaniu obojętności i znieczulicy moralnej i etycznej rodaków dla przyjęcia władzy. 
    Polska Prawica Katolicka ma świadomość, że posiada silnego sojusznika w postaci 1050 letniej nauki kościoła katolickiego, który zachowuje się tak jak "Pokorne cielę, które dwie matki ssie". 
    Tak długo jak My Naród w swojej zdecydowanej większości tolerujemy i/lub jesteśmy obojętni na naszą katolicką mentalność, na hipokryzję i postawę faryzeuszy, na tolerowaniu kłamstwa, oszust, ganiania z maczetami, wyzywania i obrażania naszych rodaków przez polityków, którzy co innego mówią i co innego robią tak długo będziemy dawali powody do mówienia i traktowania nas jako Narodu nieobliczalnego i nietolerancyjnego."

Zbliżają się wybory, w 4-ch aktach. Jak pamiętasz opisywałem wybory poprzednie, miałem własną strategię wyborczą - "Blokady wszystkich partii na każdym możliwym poziomie władzy ustawodawczej i wykonawczej, tak aby nie wrócił PRL - BIS", która się nie sprawdziła (okazało się, że można nie zmieniając Konstytucji RP doprowadzić do rozwalenia fundamentów Państwa). Obecna strategia zostanie zmodyfikowana i i konsekwentnie zrealizowana.
    Będzie to strategia "Rozliczymy "DOBRĄ ZMIANĘ" w przyszłości wyciągając wnioski z przeszłości" i "ZERO GŁOSÓW na ..."

Co do kursu usd - nie jestem ekonomistom, ale słucham ich i wiem, że wg. różnych ocen jego wartość powinna spadać (moja prognoza na ten rok 3 - 3,5 zł.). Złoty powinien się umacniać.
    To doskonale widać po moim PKE, który w relacji do USD przekroczył już moje marzenie i cel z lat 90-ych.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.29.10.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Re Autor: ~ty [89.65.152.*]
    Jestem zachwycony poziomem Waszej dysputy, ale jak mnie przyjmiecie Chłopaki do Waszej bandy, to opowiem Wam, jak się traci na kontraktach.
    Ciekawi mnie jaki jest Wasz stosunek do .H. G. Waltz. Czy dobrze sprawuje się pan Jaki? No i na koniec przyznaję też ze naród polski to naród kiboli. A pani Ogórek, czyż nie urocza dziewa?