Forum Gospodarka i polityka +Dodaj wątek

Re: @ floryda_floryda : Po co pytasz skoro wiesz, że dychamy!!!

Dnia 2018-02-07 o godz. 12:34 emeryt_giełdowy napisał(a):
> Dnia 2018-02-07 o godz. 01:02 floryda_floryda napisał(a):
> > Co Panowie myślicie sobie teraz? Warto było się obrażać na Platformę? Wypisywać takie głupoty wtedy, kiedy Polska była jeszcze normalnym krajem?
> > Jeśli dychacie, to Was pozdrawiam, jeśli nie - pomodlę się za Was.
>
> 1/ Co tydzień jestem na forum FW20. A jak dychamy to widać poniżej 
>link
> Za 6 miesięcy będziemy oddychać pełną piersią mając 5 tys. brutto emerytury z I filaru emerytalnego ZUS (swoją drogą ten kalkulator emerytalny ZUS nadaje się do kosza - nawet tutaj fałszuję i oszukują na całego) oraz w zależności od potrzeb z II filaru PKE (Prywatnego Kapitału Emerytalnego), który jest większy niż kapitał emerytalny byłego Ministra Skarbu Państwa Jasińskiego uzyskany w ciągu 2 lat bycia Prezesem PKN ORLEN.
> 2/ Piszesz "głupoty"!! Widzę, że w dalszym ciągu nie przeanalizowałeś i nie wyciągasz wniosków z tego co pisaliśmy o skutkach "majdanu wyborczego", rozmowy jak Żyd z Polakiem oraz skutków podpisów Prezydenta RP większych od użycia "kałacha".
> 3/ "kiedy Polska była jeszcze normalnym krajem?" - na twoim miejscu zastanowiłbym się co zrobić, aby Polska była krajem normalnym. Ja nie myślę, ja wiem co zrobić. Wybór jest prosty albo DEMOKRACJA, albo DYKTATURA. Jak myślisz co wybieram?

....dyktaturę z pewnością. Polska już nigdy nie będzie normalnym krajem. Za dużo niedobrego się wydarzyło.

Nie byłem na forum od bardzo dawna. Teraz też odpisuję Ci z opóźnieniem. Fajnie, że masz wysoką emeryturę. Zawsze się cieszę, jak innym się powodzi i jest to wynik pracy i orientacji przedsiębiorczej. Widzę, że nie chcesz wyciągać wniosków, ale to Twoja sprawa.

Ja jeszcze mam czas do emerytury ale z tego, co wylicza mi ZUS okresowo to mogę mieć wyższą od Twojej. Ja będę pracował do 70 lat, bo mam takie uprawnienia i wtedy emerytura będzie znacznie wyższa. Prywatnym filarem są aktywa materialne. Myślę, że po przejściu na emeryturę w przyszłości wyprowadzę się z rodziną z Polski na stałe. Wcześniej kupię nieruchomość w Hiszpanii, albo na Malcie lub Cyprze.Wiesz, jak tam jest fajnie? Lepiej niż w USA czy nawet w Kanadzie. Moje dziecko uczy się intensywnie angielskiego na wypadek, gdyby trzeba było już podjąć taką decyzję.

Pozdrawiam