Forum Gospodarka i polityka +Dodaj wątek

Widzisz ten licznik 3 : 235. To jest licznik pokazujący .... właśnie co

Dnia 2018-02-09 o godz. 20:30 floryda_floryda napisał(a):
> O widzisz, z tej strony Ciebie nie znałem. Walisz pałą w samo sedno. Winą obarczasz polityków. Na pewno im się to należy. Ale ja jestem zasmucony społeczeństwem. Faszyzm, antysemityzm i populizm, zazdrość i nieuczciwość które zawsze były w mentalności Polaków a teraz zostały dopuszczone do głosu. To nie tylko pokłosie komunizmu, to cechy narodu, które były źródłem jego tragedii historycznych. Polskie społeczeństwo jest niemoralne i nieempatyczne - nie ma dla niego przyszłości. W Rosji niemoralna jest władza ale społeczeństwo rosyjskie jest moralne. Mówiąc o moralności mam na myśli cztery fundamentalne zasady uznawane przez wszystkie systemy moralno-religijne na świecie: uczciwość, odpowiedzialność, empatię i wybaczanie.
>
> W Hiszpanii można kupić atrakcyjną nieruchomość już za 100.000 złotych więc wynajm może okazać się mniej atrakcyjny myśląc o pobycie stałym.
> Masz jakieś przewidywania, co do kursu dolara usd ?

pokazuje ten licznik.
Czerwona łapka na NIE. Z czym się nie zgadzają ci, którzy zaznaczają na czerwono Twój wątek.
Zero odwagi cywilnej, aby napisać parę słów uzasadnienia. Czego się boją.

wiesz dlaczego nie zareagowałem na poniższe słowa
"....dyktaturę z pewnością. Polska już nigdy nie będzie normalnym krajem. Za dużo niedobrego się wydarzyło."
ponieważ są sprawy ważne i ważniejsze. Jedną z nich jest szukanie tego co powinno być normalnością , a nie puszką pandory otwieraną przez naszych polityków - reprezentantów naszego społeczeństwa.
"DOBRA ZMIANA" pokazała swoją twarz, plując w twarz innym Polakom, zmieniając historię zgodnie z własnymi z góry przyjętymi założeniami. Polska Prawica to grabarze historyczni, którzy chcą przeorać i zaorać świadomość i wiedzę historyczną Polaków. 
Prawica katolicka pokazała, że można wszystko podporządkować celowi - polegającemu na wykorzystaniu obojętności i znieczulicy moralnej i etycznej rodaków dla przyjęcia władzy. 
Polska Prawica Katolicka ma świadomość, że posiada silnego sojusznika w postaci 1050 letniej nauki kościoła katolickiego, który zachowuje się tak jak "Pokorne cielę, które dwie matki ssie". 
Tak długo jak My Naród w swojej zdecydowanej większości tolerujemy i/lub jesteśmy obojętni na naszą katolicką mentalność, na hipokryzję i postawę faryzeuszy, na tolerowaniu kłamstwa, oszust, ganiania z maczetami, wyzywania i obrażania naszych rodaków przez polityków, którzy co innego mówią i co innego robią tak długo będziemy dawali powody do mówienia i traktowania nas jako Narodu nieobliczalnego i nietolerancyjnego."

Zbliżają się wybory, w 4-ch aktach. Jak pamiętasz opisywałem wybory poprzednie, miałem własną strategię wyborczą - "Blokady wszystkich partii na każdym możliwym poziomie władzy ustawodawczej i wykonawczej, tak aby nie wrócił PRL - BIS", która się nie sprawdziła (okazało się, że można nie zmieniając Konstytucji RP doprowadzić do rozwalenia fundamentów Państwa). Obecna strategia zostanie zmodyfikowana i i konsekwentnie zrealizowana.
Będzie to strategia "Rozliczymy "DOBRĄ ZMIANĘ" w przyszłości wyciągając wnioski z przeszłości" i "ZERO GŁOSÓW na ..."

Co do kursu usd - nie jestem ekonomistom, ale słucham ich i wiem, że wg. różnych ocen jego wartość powinna spadać (moja prognoza na ten rok 3 - 3,5 zł.). Złoty powinien się umacniać.
To doskonale widać po moim PKE, który w relacji do USD przekroczył już moje marzenie i cel z lat 90-ych.