• Kupować proponuje Autor: ~Kapitan [37.47.49.*]
    Bo nadal tanio :)
  • Re: Kupować proponuje Autor: ~Nikt [195.47.201.*]
    link 

a ja proponuje zrobić studia z wyceny,może zaprocentować
  • Re: Kupować proponuje Autor: ~Kapitan [37.47.49.*]
    I właśnie dlatego jest jeszcze tanio :)
  • Re: Kupować proponuje Autor: ~Pandora [83.31.146.*]
    moje 7k po 2,75 kupione :)))) dziękuje sprzedającemu :)))
  • Re: Kupować proponuje Autor: ~bywalec [79.133.193.*]
    no i fajnie...ciekawa teraz sytuacja w zleceniach, jakos tak pusto, a gdzie to załamanie i katastrofa ? chyba na boczny tor "poszło" tak jak raport...
    nie mam czasu przeczytać raportu, może w weekend, ale jak to na giełdzie bywa raport raportem, a kurs kursem

ciekawe ilu drobnych jeszcze się waha czy zrealizować zyski czy czekać na co się dalej stanie

show must go on :))))
    widze ze mlodziez na forum .Ostroznie, cierpliwosci
    i to pełnoletnia ! i popychacz się pojawił i dawać na widły, bo są niżej, niż ostatnia zwyżka
    Dnia 2017-11-15 o godz. 12:18 ~Nikt napisał(a):
    > widze ze mlodziez na forum .Ostroznie, cierpliwosci

Panie Nikt to o mnie? że niby to ja do gimnazjum chodzę? jakie to urocze :))) dziękuję ;)))

teraz kupiłam, przed Nowym Rokiem sprzedam, będę mieć na ferie zimowe, na zimowisko :)))
  • Re: Kupować proponuje Autor: ~zeus [83.30.41.*]
    Nasze Miraculum rentowności nie ma żadnej ,a rośnie :))))) , to się nazywa "CUD" (czyt.Miraculum)  :)))))))))

Avanti Miraculum.
    Niekoniecznie ,gdzies może tkwic chochlik dzoker o którym nikt tu nie wie.Byc może jakas fuzja przejecie  tego nigdy nie można wykluczyć.To ze cos nie spada nie ma wodospadu niczego nie oznacza.Niektore spolki spadaly po 10 lat  -1.2% dziennie i jest to najgorszy rodzaj spadkow jaki znam.Jesli dżokera nie ma spadek poniżej 2 zl jest kwestia czasu.
    Dnia 2017-11-15 o godz. 14:05 ~Nikt napisał(a):
    > Niekoniecznie ,gdzies może tkwic chochlik dzoker o którym nikt tu nie wie.Byc może jakas fuzja przejecie  tego nigdy nie można wykluczyć.To ze cos nie spada nie ma wodospadu niczego nie oznacza.Niektore spolki spadaly po 10 lat  -1.2% dziennie i jest to najgorszy rodzaj spadkow jaki znam.Jesli dżokera nie ma spadek poniżej 2 zl jest kwestia czasu.

a jeżeli dżoker jest, to 4,50 zł na święta :)))))
  • Re: Kupować proponuje Autor: ~Obiektywnie [89.64.58.*]
    Ikar szybuje coraz bliżej słońca :)
    nie zagłębiając się szczegółowo co piszą w raporcie to ogólnie wygląda to tak, że z uwagi na potencjał jaki dżemie w spółce ktoś postanowił wejść na pokład już po emisji, w emisji jako "grubasy" brali udział tylko dotychczasowi akcjonariusze, w sumie to nie dziwi bo ratowaniem bankruta zainteresowani byli tylko ci, co wcześniej się w niego wpakowali, kasa z emisji w istotny sposób musiała zmienić sytuację spółki, nie zależnie od tego jaki pomysł ma zarząd, czy będzie sprzedawał Chopina w Chinach czy marki znajomym królika, to na dziś wchodzenie w Mirosławę jest bezpieczniejsze niż pół roku temu

nie wiem kto skupił te akcje od drobnych, którzy brali udział w emisji ze 100% przebitką, ale myślę że ma swoją własną wizję jak na tym zarobić, jeżeli wchodzi ktoś spekulacyjnie będzie mocno bujało, jeśli ktoś fundamentalnie to będzie powoli rosło

jest większe prawdopodobieństwo, że urośnie niż że spadnie

nie wiem co dziś musiałoby się wydarzyć, żeby akcje zaczęły mocno spadać, zwykle ostatni kwartał jest najlepszy w branży kosmetycznej, więc w razie czego można wycofać się z inwestycji po ogłoszeniu wyników za czwarty kwartał

co do tego czasu się tu wydarzy nikt nie wie na pewno, no może trochę Code, bo mam nadzieje że ciężko pracują :))))

przebitka 100% ? ciekawe...czyli drobni i kilku mieli średnią 1,5 :) szacun...

• Re: Kupować proponuje Autor: ~hehe [46.76.171.*]
    a coś taki zdziwiony , kupili akcje po 1,50 , później pp po 1 grosz i zapisali się na nowe akcje po 1,5... normalnie debeściaki ..szacun za taki spryt..
  • Re: Pandora Autor: ~RR [37.248.160.*]
    Tiaaa, sprzedaz 15 mln, przeplywy z dzialalnosci operacyjnej minus 13 mln, po emisji gotowka na koncie mniejsza niz w grudniu zeszlego roku 240 tys :) normalnie miod malina, tym jokerem jest tuora ktory wszystkich oszuka i albo wyprowadzi gotowke (nie wiem czy wiecie ale niedawno sprzedal spolce z kasy z emisji marke ktora jest znana jemu i forumowiczom - jemu bo ja sprzedal a wam bo o tym przeczytaliscie w raporcie :)
    Uwaga - faktem jest ze niektorzy juz zarobili, innym moze sie uda ale pamietajcie - tutaj jest jak w piramidzie finansowej i skokach - jak przestaniecie dokladac kase to wszystko walnie - pytanie czy jutro czy za rok? Loteria
  • Re: Pandora Autor: ~bywalec [91.146.243.*]
    Nie siejmy popłochu, bo MIR to "zwykla" notowana społeczka, gdzie jak na kazdej (prawie pewnie) z bananowej można zrobić jazde w obydwie strony...kwestia rozgrywających i tyle, a czy ktokolwiek wyjdzie zarobiony co za pyt.!?! Masz dobrą śr. ? To sprzedawaj i nie martw się o " bankruta" :) oni sobie poradzą. Ja widzę to tak: wyniki słabe...a pompy na Twoje 《 2pln nie widać, bo komuś jednak na tych lvl zależy, nieprawdaż? w grudniu się okaże, a poźniej po styczniowych wynikach, czy będzie z tego "chleb", bo "Chopina" już mamy, hehe
  • Re: Pandora Autor: ~zeus [89.64.58.*]
    Bywalec
    Tutaj nikt nie sieje popłochu...Spójrz proszę tylko na wskaźniki naszej Mirki i połóż sobie zimny ręcznik na rozgrzaną głowę :))
    Każdemu z nas dobrze to zrobi...

Avanti Miraculum.
  • Re: Pandora Autor: ~bywalec [91.146.243.*]
    wskaźniki...przy podbitkach ost. mało co tabel nie roderwało od zielonego , hehe, wiec akurat wskaźniki mnie ziębią, stopa ustawiłem, wywalą to wrócę przed poł. grudnia i wsio, ale tu widzę pole do popisu dla rozgrywających :)
  • Re: bywalec Autor: ~RR [46.227.108.*]
    Generalnie to chyba niespecjalnie mam o czym z Toba dyskutowac bo mamy podobne zdanie
  • Re: Pandora Autor: ~Pandora [83.31.146.*]
    RR czy tylko mi się wydaje, czy próbujesz zrobić odwet na MIRce za moje zniechęcanie do Cormay na forum??? Wiesz, że taki numer Ci nie przejdzie, bo to tak nie działa.

Uwolnij się od swojego męczeńskiego myślenia o krzywdzie zrobionej przez Tuorów i kupuj akcje MIRki to odrobisz straty.

Chcesz się założyć, że do końca roku więcej zarobisz na MIRce niż na padalcu CRM? Jak wygrasz nie napiszę ani jednego słowa więcej na forum CRM :))))

• Re: Pandora Autor: ~RR [46.227.108.*]
    Ale ja na crm jestem na plusie, wszedlem tam dopiero jak oszusta wywalili i zrobili emisje po 1,5... potem sprzedalem (niestety relatywnie niedawno) i odkupilem taniej ostatnio.
  • Re: Kupować proponuje Autor: ~zeus [89.64.58.*]
    Pandorko po raz pierwszy nazwałaś Miraculum bankrutem :)))) Coś wiesz ?? :))) Nie możesz pisać ,że "nie zagłębiając się w wyniki" , bo tylko wyniki będą świadczyć o być ,albo nie być "bankruta" ...taka prawda. Moim skromnym zdaniem większe prawdopodobieństwo jest ,że będzie poniżej 2,00 zł. Ewidentnie Panowie nie mają pomysłu na spółkę , ba...okazało się ,że pieniądze w kasie też niewiele dają , bo jeszcze trzeb umieć nimi obrócić, wbić się na półki z towarem na tak nasyconym , rozdrobnionym rynku kosmetycznym. Panowie się nie znają , bo po prostu nigdy nie byli w tej branży...Przerosło ich. Stąd Code ze swoją strategią ,ale wątpie ,że to przyniesie jakikolwiek rezultat...Przerabialiśmy już to kiedyś,aż w końcu Panowie z Rubicona poprosili Panią Monikę N. o powrót.
    Teraz już nie będzie powrotu ,nie ma na to czasu...Albo się uda ,albo sprzedaż marek i piach. Jak myślicie kto opuści "okręt" zarobiony ?? My mali ,czy Pan K oraz Panowie T. ??? Pytanie za 100 pkt :))))))
    Chyba nawet Rubicon z pustą kasą nie pochwalił się spadkiem sprzedaży o 50 % :)))

Chyba jestem jednym tutaj realistą mającym JESZCZE te akcje :)) Być może to ja nie mam racji ...,ale wtedy to kres racjonalizmu :))) Być może na giełdzie nie trzeba zbytnio analizować,mysleć...Być może :)))

Avanti Miraculum.
  • Re: Kupować proponuje Autor: ~Nikt [178.36.10.*]
    Nikt nie zastanowil sie skad wzial sie spadek przychodow.Nikt nie zwrocil uwagi na zapasy dlaczego tak mocno wzrosly.Bardzo nieprzyjemne nożyce rosnace zapasy przy malejacych przychodach to przedmiescia upadku.
    Dnia 2017-11-15 o godz. 20:14 ~Nikt napisał(a):
    > Nikt nie zastanowil sie skad wzial sie spadek przychodow.Nikt nie zwrocil uwagi na zapasy dlaczego tak mocno wzrosly.Bardzo nieprzyjemne nożyce rosnace zapasy przy malejacych przychodach to przedmiescia upadku.

Panie Nikt zrób sobie drinka, już późno :))))
    Zeus

nazywając MIRkę "bankrutem" pisałam o niej z czasów z przed emisji, nikt chyba nie ma wątpliwości, że ta emisja uratowała spółkę, bo inaczej wierzyciele finansowi dziś zastanawialiby się jak sprzedawać kosmetyki pod marką na której mieli zabezpieczone swoje obligacje czy poręczenia

nie mam czasu przeczytać tego raportu, ale przypuszczam że koszty finansowe istotnie zmalały i struktura zobowiązań wygląda inaczej

po za tym wogóle się nim nie przejmuj, kiedy spółka dostała kasę w sierpniu czy we wrześniu? nie sądzę aby w tym raporcie były istotne zdarzenia wynikające z operacyjnego wykorzystania gotówki jaką spółka dostała, jest przecież jakiś cykl produkcyjny który trwa

mnie interesuje, co wymyśli Code i jak będzie wyglądał I kwartał 2018, jeśli wymyślą coś niewiarygodnego lub coś co nie będzie mi się podobać jako zwykłemu użytkownikowi mydła sprzedam akcje i zapomnę o Miraculum

a to czy Panowie TT i Pan K się znają czy nie znają, to też nie ma znaczenia, najważniejsze jest to, że wydaje im się, że się znają i nie wrzucają swoich akcji w rynek, a może na biznesie zna się Pan S, w końcu on jest prezesem i to on odpowiada za jego rentowność

mnie w MIRce niepokoją inne sprawy, ale o nich na razie cicho sza, może się nie spełnią :))))

na giełdzie trzeba myśleć przy sprzedawaniu i ufać swojej intuicji przy kupowaniu, tak to działa :)))

• Re: Kupować proponuje Autor: ~RR [46.227.108.*]
    Pandora - to zerknij w cash flow raportu :)
    Z emisji zostalo im 240 tys a cala kasa poszla na splate zobowiazan...
    Sprzedaz to 15 mln a przeplywy operacyjne minus 13 mln
    To wciaz jest trup wymagajacy kroplowki, zaraz uruchomia prase drukarska i tuora bedzie obejmowal bez pp po cenie nominalnej a za rok zrobi dla was emisje po 5 zl :) i wyedy pusci w runek swoje akcje - znasz ten mechanizm z orp :)
    Dnia 2017-11-15 o godz. 21:46 ~RR napisał(a):
    > Pandora - to zerknij w cash flow raportu :)
    > > Z emisji zostalo im 240 tys a cala kasa poszla na splate zobowiazan...
    > > Sprzedaz to 15 mln a przeplywy operacyjne minus 13 mln
    > > To wciaz jest trup wymagajacy kroplowki, zaraz uruchomia prase drukarska i tuora bedzie obejmowal bez pp po cenie nominalnej a za rok zrobi dla was emisje po 5 zl :) i wyedy pusci w runek swoje akcje - znasz ten mechanizm z orp :)

RR

no dobrze, nadal spółce potrzebna jest gotówka, z tym się zgodzę, ale zobacz do tej pory jak była spółce potrzebna gotówka to pożyczał kasę Kamola, a nie robiono emisji dla Tuory, to po pierwsze, a po drugie może dodatkową kasę będą mieli ze sprzedaży np Virtuala, który na dziś jest wolny od poręczeń lub zrobią emisję dla jakiegoś francuskiego producenta perfum lub jakiegoś szemranego FIZ lub OFE

jeśli za rok będzie emisja po 5 zł to ja jestem całkowicie za :)))) sprzedam to co dziś kupiłam po 4,50 zł :))))

patrz na to z perspektywy grubasa i patrz na to biznesowo, jak Tuora wpuści akcje w rynek to odkupi je Kamola, co się denerwujesz na zapas :)))
  • Re: Kupować proponuje Autor: ~bywalec [91.146.243.*]
    za bardzo martwicie się czy o MIR czy o kasiastych...oni zarobią, a jak :), ja po 3latkach w końcu  tez już mam, ale chyba nie o to grają, to pewne, a p.T. na COR swoje może i zarobił, ale pewne , że tu może wycisnąć duuuużo więcej i jak nic chce...a może chce długofalowo pojechać, bo "podstawy"...a kasa się będzie zgadzać, więc musi pocisnąć , czyż nie ? to nie spółka na spekulacje usługi i głupa...wykorzystają z bonusem dla rekinów jak my, hehe
  • Mirac zapasy Autor: ~Nikt [195.47.201.*]
    Zapasy       126 882,10   -   64 479,95  -   191 362,05

Dlaczego tak istonie w 2017 wzrosl poziom zapasów
  • Re: Mirac zapasy Autor: ~Pandora [83.31.146.*]
    Dnia 2017-11-16 o godz. 10:30 ~Nikt napisał(a):
    > Zapasy       126 882,10   -   64 479,95  -   191 362,05
    >
    > Dlaczego tak istonie w 2017 wzrosl poziom zapasów

pewnie się zatowarowali, żeby mieć czym handlować, to chyba dobrze, mają czym handlować będą zarabiać, w końcu to firma zarabiająca na obrocie
  • Re: Mirac zapasy Autor: ~Nikt [195.47.201.*]
    zatowarowali się żeby przy  drastycznie spadających przychodach ponosić koszty magazynowania towaru?
    Mogę zrozumieć wzrost poziomu produkcji i zapasow przy rosnącej sprzedaży ale przy malejącej?
  • Re: Mirac zapasy Autor: ~Kapitan [37.47.49.*]
    Święta tuż tuż - trzeba mieć czym handlowac
    Dnia 2017-11-16 o godz. 10:56 ~Kapitan napisał(a):
    > Święta tuż tuż - trzeba mieć czym handlowac

pewnie te "stany magazynowe" siedzą już w sklepach, nawet u mnie w lesie widziałam zestawy z Panią Walewską i Miraculum, na tle innych kosmetyków trochę to oldschoolowe więc bardzo liczę na lifting zrobiony przez Code, może na następne świeta :)))
    Siermiezne nie siermiezne - sprzeda sie - kasa z 500plus jest do wydania :)
    przeczytałam raport, nic w nim ciekawego nie ma, szkoda, mogli napisać coś o planach na najbliższą przyszłość, trochę więcej ściemy, emocji i pozytywnej energii by się przydało, a tam same zimne liczby, widać że w zarządzie siedzą faceci :)

mam nadzieje że ten zimny rachunkowy wizerunek ocieplą trochę projekty Code, mogli by dać jakąś videorelacje na fejsie z 13 grudnia, żeby wszyscy mogli zobaczyć co ładnego stworzono

albo mógłby zarząd dać jakieś zaproszenia dla drobnych akcjonariuszy, fajnie byłoby to zobaczyć na żywo
  • Re: Mirac zapasy Autor: ~zeus [89.64.59.*]
    Z tego co wiem , to magazyny mają zatowarowane na maksa ,ale nikt od nich tego nie chce...Rynek jest , jaki jest i tyle. Potrzeba marketingu i stad Code , może dadzą radę , bo inaczej piach.
  • Re: Mirac zapasy Autor: ~bywalec [79.133.193.*]
    a ile tych magazynów nasza perła ma ? i gdzie wiesz może ? podnajmują czy to ich ? bo nie mogę tej info nigdzie znaleźć :(
    tu marketing to jedno, ale przydałoby się to wepchnąć do ROSS czy BIED...udzielę im darmowej strategii - ponownie powtórze: niech walną kilka (-dziesiąt) na początek "standów" Joko z dodatkami innych marek w galeryjkach itp...idąc sladem "ING..", to jest wdl mnie klucz do powrotu i ogień
  • Re: Mirac zapasy Autor: ~zeus [83.30.23.*]
    Nie wiem , czy pamiętasz ,ale temat "wysp" Miraculum w galeriach handlowych był już przerabiany, niestety nie sprawdziło się i była rezygnacja z tego przedsięwzięcia. Jeszcze za Moniki N.
    Co do magazynów , to korzystamy z firmy Raben Logistics, nie mamy swoich magazynów.
  • Re: Mirac zapasy Autor: ~bywalec [79.133.193.*]
    moze i byl przerabiany, ale ja zbytnio nie kojarze qcze...widocznie mega słabo eksponowane i mało. Może to były "wyspy nieszczęścia" ? hehe
    Dla mnie mogą i na przystanku boksy zrobić, byleby widać było co MIR oferuje i podażą zasypać rynek...
    dz za info odnośnie logistyki
    Aha - to ty w mirce robisz?
  • Re: Mirac zapasy Autor: ~zeus [89.64.59.*]
    Nie , nie pracuje w Miraculum. Niefortunnie napisałem ;)
  • Re: Mirac zapasy Autor: ~Kapitan [92.63.45.*]
    Akurat :)
  • Re: Mirac zapasy Autor: ~RR [79.188.31.*]
    Nikt-w tej branzy chyba z 50% sprzedazy to 4kwartal - a w zwiazku z tym ze zlecaja produkcje do niewielich podwykonawcow ktorzy pewnie maja niewielkie moce produkcyjne to odpowiednio wczesniej musza zaczac kumulowac...tylko pytanie czy ktos to od nich kupi
[x]
MIRACULUM 1,26% 0,81 2025-10-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.